Bende bunu mrk ediorum :)
Printable View
Kyk şu an akıllarına gelecek en son şey :)
Abi kitleye rağmen cami kapattı bu adamlar, bazı doğru kararlar geç alındı ama doğru adımları görmezden gelmemek lazım. İyinin iyisi kötünün kötüsü var, sen mükkemmele göre kıyaslarsan kötü dersin birşey diyemem. Ama iran örneği gibi, italya gibi değiliz şuan. Vaka sayısıyla kıyaslama yapmamak lazım italyanın bu günlerinde test bu kadar kolay değildi. Bir japonya kadar çabuk ve doğru kararlar verilmedi belki ama kendilerinden beklenenin iyisindeler bana göre. Sağlık bakanı damat olabilirdi bu ülkede..
şimdi durum şu
perşembe günü faturaları gelen mükellefim cuma günü ağır zatüreden dolayı acile kaldırıldı bugünde öğrendikki yapılan testlerde pozitif çıkmış faturalar yatıyo elektronik ortamda çalışıyolar zaten diyen maliye bakanını validesine selamlar !!
peki şöyle düşün, camiilerin açık olma ihtimali var mıydı sence? yani şu an en sofu adama sorsan kapatın der, peki bunu zamanında alamamak sonrasında almayı iyi yönetim yapar mı? Aralık ayında çıkan virüs için 2 ay sonrasında umreye vatandaşlarını yollamak akıl işi mi? peki onları bu şekilde getirmek akıl işi mi? göstermelik karantina kararı alması iyi yönetim midir? EN az testi uygulayıp (diğer ülkelerin 1 günde yaptığı testi 15 günde yapamadık) sonra da 'olay kontrol altında' imajını vermek midir iyi yönetim? insanlara evden çıkmayın derken 'sokağa çıkma yasağını dillendirenler fetöcüdür, cehape ağzıdır' demek sonrasında 65 yaşa yasak getirip komple sıkıyönetimi düşünmek midir iyi yönetim? kimseye dışarı çıkmayın derken, işyerlerini kapatırken ekonomik 1 kuruş bile vaadedememek midir iyi yönetim... başka ülkeler bu kadar hızlı karra vermedi diyorsun da onlar olayı tam bilmeden kararlar almak zorundaydı, bizim başımıza ne geleceği belliyken, hoca sınav sorularını vermişken hala kıvırmak mıdır iyi yönetim???
Anlatamadım galiba demek istediğimi, camiler açık kalsa dahamı iyiydi şuan diye sorarım bende senin soruna karşılık, hayır daha kötüydü dersen verilen karar iyi olur. Nerden baktığına bağlı, çok daha iyi olabilirdi, daha erken kararlar verilebilirdi. Bizde çok bildiğimiz zamanlarda kararlar vermedik, italyada yanlış kararlar verdi önünde çin örneği olmasına rağmen. Ekonomi ile ilgili kısmı konuşmaya gerek yok herşey ortada zaten, afrikaya destek paketi çıkarttılar, sıfır dairede krediyi yüzde 90 yaptılar... Yönetildiğimiz zihniyete göre iyi kararlar alıyorlar cümlesiyle, süreç kusursuz yönetiliyor cümleleri farklı şeyler. Kaldı ki şuan en son yapılması gereken şey her konuda yapılan karşı tarafa *** atma yarışıdır.
Kabe kapalıyken, oraya turistik gezmeye vatadaşını gönderiyorsan ülkeyi de iyi yönetmiyorsundur... bak şu an öyle bir durum var ki, barajlarda en ufak bir kaçağı zamanında tıkamazsan koca bir baraj yıkılır, sonrasında 'evet kaçağı geç tıkadık ama tıkadık, gerisi kader kısmet' diyen müdürü ne yaparlar? hiç tıkamasa daha mı iyiydi derler? salgın var ve de geç alınan her karar bizi öldürüyor...
Corona virüsü salgını gündemini korurken Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 13.30’da toplandı. Bilim Kurulu’nun toplantısında corona virüsü salgını ile ilgili son gelişmeler paylaşılacak.
Sağlık Bakanlığı, Bakan Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu’nun bu toplantısından sonra saat 19.00’da basın açıklaması yapacağını duyurdu.
akşama sokağa çıkma çıkar mı şimdi :D
Bizde o müdür çevre ve şehircilik bakanı olarak hayatına devam ediyor, kendi adamlarıysa.. Benim bunlardan beklentim çok düşük diye belki, geçte olsa alınan kararlarla durum iyiye gidicekmiş gibi geliyor bana. İnşallah öylede olur herkesin temennisi bu yönde.
Afrikaya yardıma şaşırmıyorum mesela beklenen hareket, ama tüm hastanelerim pandemi hastanesi ilan edilmesi felan bunlardan hiç beklemediğim şeyler
çıkmaz
nezamanki vefat sayısı bini geçer ozaman çıkar çünkü anca ozaman ovvv bunun önlemi 2hafta kimse çıkmaması derler
Ohal çıkarsa devletin maaşları ödemesi gerekir para olmadığından ohal yapamaz gibisinden bir yazı okumuştum yoksa burda mı okumuştum? var mıdır aslı astarı?
Şirkette zorunlu yıllık izine çıkarttı şimdilik 5gün. Gittim rapor aldım. Bu haftayı atlattık. Bakalım gelecek hafta ne olacak merakla beklemedeyiz. Hem evde oturum diyorlar hem telefonlara maillere cevap verin diyorlar hemde yıllık izinden götürüyorlar. Anlaşılır gibi değil.
Akbank ve İş bankası da ödeme öteleme imkanı sunmuş (haziran sonuna dek). Diğer bankalardan da aynı hamleler gelir umarım.
Esnafı virüsten önce borçları öldürecek çünkü.
Virüsün yayılma gücü ve dünyanın geldiği hale bakınca aklıma deli bir kaç soru geliyor.
Şimdi diyelim TR 2 haftada yendi. Vaka sayısı sıfırlandı. Eeeeee, ne olacak? Almanya İspanya İtalya virüsten kırılırken uçuşlar başlayacak mı?
Ya da diyelim ABD yendi. TR den uçak kabul edecek mi?
Hadi gidemiyoruz diyelim... Ticareti devem ettirsek yeter bir müddet diye düşündük. Kapanmış ülkeye ne ihracatı yapacak salgından kurtulan ülke onu merak ediyorum..
Bu günlere 1 kişiden geldik. Tüm uçuşlar açılsa ama yine hasta bir kişi kontrolsüz dolaşsa aynı noktalara gelmemek için bir neden yok.. Belki kontrollü olur ama yine aynı önlemler alınması gerekir.
Bu süreçte bir ilaç, 12-18 ay içerisinde bir aşı gelişmedikçe bugün alınan hiçbir önlemin GLOBAL çapta bir çözüm sunmadığı kanaatindeyim. 2 ay kapandınız tüm hasta ve yaşlılarınızı kurtardınız diyelim, sonrası yoksa neden yaptık sorusu akla geliyor?
GLOBAL sürü bağışıklığıyla ölen ölsün dense 2 ay sonra tüm dünya normale dönecek. Çok ilginç bir durum. İnanılma bir dilemma var..... Son yıllarda deli gibi paraya refahına makamına imkanlarına tapan İnsanlığın verdiği inanılmaz SINAV.... Bakalım ders alınacak mı?
Aksam yasak geliyor galiba sagdan soldan dillenmeye basladi dogru yanlis bakicaz artik.
Gerçek mi bilmiyorum fakat İstanbula giriş çıkışlar yasaklanacakmış diye bir şey duydum
Biz neredeyse tam kadro çalışmaya devam ediyoruz. Yıllık izinde olan arkadaşlarımız mevcut.
Haricinde yalandan dönüşümlü çalışma uygulanıyor bayan personel için. Yarım gün dönüşümlü çalışıyorlar.
Biri sabahtan geliyor öğlene kadar çalışıp gidiyor, diğeri öğlen geliyor akşama kadar çalışıyor. Herkesi aynı gün sokağa çıkarttıktan sonra haa sabah 8 de getirtmişsin mesaiye haa öğlen 12'de :)
Erkek personelde dönüşüm yok. İzinliler hariç tam kadro görevdeyiz. Corona neferleriyiz :)
İş yerlerinde en gıcık olduğum şey göstermelik yapılan hareketler. Maksat sağlık değil, yarın biri denetimde sorarsa veya hastalık kaparsa biz dönüşümlü çalıştırdık diyebilmek adına yapılmış bir uygulama.
Bu arada maksadım işten kaçmak değil. Pozisyonum gereği mesai mevhumu olmadan çoğu zaman cumartesi pazar dahil olmak üzere 7 yıldır aynı görevdeyim. İşten kaçmam, söylenmem bile. İş varsa çalışırım.
Ama böyle olunca da buz gibi soğuyorum her şeyden.
hanımın mesaisi iyice saçma bir hal aldı. geçen hafta servis ayarlandı diye geldi. bugün gitmedi. Ayarlanılan arabayı kullanacak çalışan da artık evden çalışacakmış. Bu durumda servis işi yine bana kalmış gibi görünüyor.
https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-d...zU2-CejxVpChPw
Kapalıçarşı'da kapatılmış.
Ayyıldız tim instagram üzerinden yaptığı açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Bir saate sokağa çıkma yasağı ilan edilecek.
Anormal olan bırseyı nasıl normal oldu ulkemızde dıyebılırız kı? Yandas ve tarıkatcı olursan 3 mıslı alıyorsun her kontenjanı...
Bakanın samımı yaptıgı ıs nedır?Mesela dun kartal arastırma hastanesıne 270 korona lı hasta geldı,duydun mu? HAyır...
Enerjı verecek ne yaptı?Hastamı kaybettım demesı mı? Kotu yonetmeyecek ne yaptılar,sıralarsan cok sevınırım...
En basından...
Ben sokağa çıkma yasağının Sağlık Bakanı tarafından açıklanacağını düşünmüyorum açıkçası. Başlamak üzere toplantı bakalım ne çıkacak
Sağlık Bakanı Bilim Kurulu tavsiye kararı açıklanayacak sokağa çıkma yasağı olmalı
Saat: 23:00 de Soylu gece 24 itibari ile evlerden sadece 1 kişinin belirli saatlerde sokağa çıkabilir tarzında bir açıklama yapması bekleniyor
Bende böyle duydum :(
Bizim bakıma muhtaç hastamız var. Annemler kardeşler olarak dönüşümlü bakıyorlar. Bakanların hepsi kronik hasta veya 65 yaş üstü.
Yasak gelirse bizim gibiler ciddi sorun yaşayacak.
Keyfi gezenler yüzünden biz sorun yaşayacağız.
Ben de sanmıyorum sokağa cıkma yasağı olacağını... göreceğiz