Italyaya çinden 300 doktor ve hemşire gitmiş, inşallah toparlarlar
Printable View
Italyaya çinden 300 doktor ve hemşire gitmiş, inşallah toparlarlar
Gecen internette izledim cinden bir doktor heyeti gitmis italyaya adamlara akil veriyorlar aole yapin boyle yapin diye adamlar gene bildiklerini yapinca en son tum tvleri topladi bir basin aciklamasi yapti verdi veristirdi italya hukemetinede halkinada bole yaparsaniz batarsiniz yokolursunuz diye...
Saglık bakanının cv sını okudum,mılletın sempatısını kazanan adam baya cemaatcı ve yandasın uzayı valla...
Ne dıyım.
şimdi 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı oldu ya annem her perşembe teyzeme gidip temizliğini yapıp duşunu yaptırıyor. Bu durumda ona da gidemeyecek mi? teyzemi yıkamak için polisi ambulansı mı arayacağım?
Park ve bahçelerde boş gezmesi, otobüse binmesi yasak diyelim biz ona. Eğer özel araçla veya taksiyle gidiyorsa muhtemelen sorun olmaz.
Veya teyzeniz direk 112-155-156'dan destek alabilir.
Evlere temizliğe dahi gidiyorlarmış. Tüm temel ihtiyaçlar diyorlar, yıkanma da dahil olur buna bence
Örnek paylaşım: https://twitter.com/TC_icisleri/stat...660984837?s=20
Genelge: https://www.icisleri.gov.tr/65-yas-v...sagi-genelgesi
Bilgine...Alıntı:
SOKAĞA ÇIKMAK ZORUNDA KALANA SEYAHAT BELGESİ
Yasakların yürürlüğe girmesiyle, kendi ikameti dışında bir yerde olanlar başta olmak üzere seyahat etmesi ya da evden çıkması zorunlu olanlar; 155, 156, 112 acil arama hatları üzerinden taleplerini iletebilecek. Bu talepler valilik ve kaymakamlıklarda oluşturulan Vefa İletişim Merkezleri tarafından takip edilecek. Uygun görülenler için düzenlenecek; tarih, zaman, güzergah ve seyahat edenlerin açık kimlikleri belirtilerek düzenlenecek. Seyahat belgeleri talep sahiplerine kolluk birimleri tarafından teslim edilecek.
Boş yere demagoji yapmaya gerek yok. Forumda sayfalardır herkes durumun ciddiyetinin farkında. Evlere kapandık, anamızı babamızı görmüyoruz. Gerekmedikçe çıkmıyoruz. Sanki bu hastalığın bir tek sen farkındasın, geri kalan herkes laylaylom takılıyormuş gibi yazıyorsun. Çocuğun var, endişelisin anlıyorum; biz de bebek bekliyoruz, eşim 5.5 aylık hamile. Maddi manevi inanılmaz korkuyorum ben de. Ama bırak da 670 hasta varken yeni hasta sayısı 200lerde çıkınca bi tebessüm edebilelim.
Ortalama %10 kadar pozitif çıktığını düşünerek, aynı oranda test yapılsaydı yine 300lerde bir rakam çıkacaktı diyorsun; ben de diyorum ki, her gün 2ye katlaya katlaya gitti. Ben aynı sayıda test ile iki katı kadar hasta çıkmasından korkuyordum diyorum. Anlatabildim mi şimdi? Hastalığın yayılma hızı sabit kalabilsin en azından.
Emin ol, bir tek sen değil, çok kişi olayın büyüklüğünün, yaşattığı ve yaşatabileceği etkilerinin farkında.
Ligin durumuyla ilgili de açıklama yapan Çebi "17-19 Nisan tarihleri tercih edilmiş ama bu bir temennidir. Gelişen duruma göre mümkünse olur ama mümkün değilse Mayıs olur, ligler ertelenir, bunlar tartışılır. Liglerin durumu sonra tartışılacak durumdur." dedi.
yahu 3 gün önce ligler durdurulmalı diyen cimboma çakmayı marifet zannedenler beni cidden şaşırtmadı, inşallah virüs bahanesiyle spordan da temizlenirler Türk sporunun içine ne kadar eden varsa...
Bu garip gurabaya ne zaman destek atacaklar acaba.
Braz önce tv'de bir adam gösterdi. "74 yaşındayım emekliyim ekmek parası mecbur dışardayım" diyor. Diğer insanlar gibi evde sıkıldık dışarda hava alıyoruz derdinde değil. Boynunu bükmüş ömrünün belki son zamanı çalışıyor mecburen. Hastalık değil adaletsizlik öldürecek bir çok insanı. .
https://scontent-lga3-1.cdninstagram...=5E9F7BD1&dl=1
Bugun sıle yolunda 20km gıdıp dondum.
Her agacın altında pıknıkcı,her tepede mangal vardı.
Cok kalabalıktı ortalık.
Italyayı gecıcegız işler cok daha kotulesıcek.
Cahıllık sınır tanımıyor.
*FAHRETTİN KOCA KİM?*
Bazı arkadaşların öve öve bitiremediği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aslında kim?
Göreve nasıl, ne sebeple getirildi?
10 sene önce neydi, şu anda ne?
*TARİKAT TEMSİLCİSİ*
Fahrettin Koca, 1965 Konya doğumlu.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.
Cemaatçi bir isim.
Nakşibendi tarikatı Halidi kolundan.
Gümüşhanevi dergahının İskenderpaşa çizgisinde.
Mehmet Zahid Kotku imamlığı ile başlayan, Mahmut Esad Coşan ile devam eden, Muharrem Nureddin Coşan ile süren tasavvufi cemaatinin aktif üyesi.
*İMAN-TİCARET YAN YANA*
Doktor Fahrettin Koca, bir dönem Nakşibendi tarikatı bünyesinde hizmet veren İskenderpaşa cemaati lideri Mahmut Esat Coşan'ın ortakları arasında bulunduğu Haksağ Sağlık Hizmetleri A.Ş'de yönetim kurulu başkanlığı yaptı.
Haksağ Sağlık Hizmetleri A.Ş, 2008 yılının Ekim ayında, Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan yatırım teşvik programından 79.2 Milyon lira destek aldı.
2009 yılında faaliyetlerini sonlandırdı.
Şirket kapandı.
*PATRON HIZ KESMİYOR*
Fahrettin Koca durmadı. Elindeki Nisa ve Medipol hastanelerini Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı bünyesinde birleştirdi.
Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Aile Doktoru'' olarak ününü geliştirdi. Anne Tenzile Erdoğan'ın tedavi aşamaları, küçük kız Esra Albayrak'ın doğumları Medipol'de gerçekleşti.
Siyasete olan yakınlığın karşılıksız kalması beklenemezdi.
Medipol'ün önüne geçilemez yükselişi kısa sürede geldi.
*VER ALLAHIM VER*
Tekel'in Unkapanı'ndaki 6 katlı 146 bin metrekarelik binası çok ucuz bedelle Medipol'e geçti.
Kadıköy'de SGK'ya ait taşınmazlar Medipol'e verildi.
Beykoz Kavacık'taki 220 bin metrekare arazinin planları Medipol'e devir konusunda uygunluk göstermeyince üzerinde defalarca değişikliğe gidildi.
2005 yılı İBB Nazım İmar Planları'nda ''Parklar, çocuk bahçeleri ve oyun alanları'' fonksiyonunda görülen arsa, Fahrettin Koca farkıyla hastane alanına çevrildi.
*BAĞCILAR'DA NELER OLDU?*
Sıra Bağcılar'a geldi. Önce devlet hastanesi yapılacak dendi. Kamulaştırma, istimlak dayatmalarıyla arsa üzerindeki hak sahipleri ucuz paralarla yerlerinden edildi. Ön pürüzler sırasıyla eritildi, proje kimlik değiştirdi. Devlet hastanesi fikrinden vazgeçildi. Bağcılar Belediye meclisinde 7 kere imar değişikliği kararı verildi. Rekreasyon için ayrılan yeşil alanlar bile hastanenin kullanımına tahsis edildi. İnşaat yüksekliği sınırlamasında sadece dört kat için izin vardı. Oysa, proje detaylıydı ve beşinci, altıncı katları da kapsamaktaydı. Önce katlar çıkılıyor, daha sonra ilçe belediye meclisinde kat sayısı artırma izinleri gündeme alınıp oylanıyordu. Chp'li meclis üyeleri konuyu yargıya taşıdı. İtirazlara ve davalara rağmen helikopter pistli, 470 yatak, 246 poliklinik oda kapasiteli dev proje 2.5 yıl gibi çok kısa bir sürede tamamlanarak hizmete girdi.
*SERVET KATLANIYOR*
Fahrettin Koca'ya devletten sayısız destek geldi. Bakanın sahibi olduğu Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş'ye, 2019 yılında hazineden 220 milyon 600 bin liralık teşvik verildi. Vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası tanımlandı.
2 yıllık süre için sigorta primi işveren hissesi desteği sağlandı.
Fahrettin Koca, 2018 yılının Temmuz ayında, Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin ilk kabinesine Sağlık Bakanı olarak atandı.
Göreve geldikten sonra, yoğun şekilde tarikat mensuplarını bakanlık bünyesine kattı.
Ayrıca, ilk sene kurulan vakıf üniversitelerine bugüne kadar en fazla 600 kontenjan verildi. Medipol’e ilk sene 52!! Bölüm 2,800 kontenjan verildi!
Amerika'da son 24 saatte 13.931 vaka 94 ölüm açıklanmış. Almanya'da Merkel karantinaya alınmış falan. Açıkçası Çin'den gelen bilgiler bana pek inandırıcı gelmiyor. Zaten, ülkelerin vaka-ölüm-iyileşme oranlarına bakılınca bazı ülkelerde çok acayip bir iyileşme tablosu var. Ne hikmetse iyileşme sayılarıyla dikkat çeken ülkelerin hepsi yönetim ve toplum olarak dikta rejimine çok yakın ülkeler.
Ali cengiz ya..
Kaç test yapıldığını da açıklanmamış bugün
1236 vaka / 30 ölüm
harbiden dünyanın sezon finaline denk geldik ya ona yanıyorum
Iyi dedigimiz yasamiyor
1738 test yapılmış bugün onu da bakan yazmıyor toplam sayıdan biz hesaplıyoruz
Ne kadar az test o kadar az vaka
Beni yanlış anlayıp kızan arkadaşlar oluyor burada mevzu bizim farkında olmamız değil artık
Bu iş büyüyünce sağlık sistemi kilitlenecek istatistik bunu gösteriyor o zaman hepimiz bu işten daha çok etkileneceğiz
Belki kurtarılabilir hastalara yoğun bakım kalmayacak sorun burada yoksa biz korkmuşuz önlem almışız artık bir anlamı kalmadı yöneticilerin bazı şeyleri zor koşması lazım ama işte ekonomi mi insan hayatı mı mesele bu..
Italyada 650 olum var son 24 saate
https://twitter.com/atillatasnet/sta...791763465?s=12
Boyle bit videoya denk geldim, uzulmemek elde degil.
Bunlar insansa biz neyiz??
https://www.youtube.com/watch?v=9AdzHlIn-kU
Durum iyi yönetiliyor diyorlar ama bana hiç öyle gelmiyor. Bence şuan ki durumumuz kontrolü kaybetti ve her geçen gün kaybetmeye devam ediyor. Çok değil 1 hafta sonra sağlık sistemimiz çökecektir insanlarımız sınır tanımıyor. Bu gidişle YÜZBİNLERCE kişi yakalanacaktır %6-8'ine yakını kaybedeceğiz. Çünkü bağışıklığı güçlü değil türk insanının. Spor yok, düzgün beslenme yok(ekonomik sebepten), sigara desen zaten herkesin ciğerleri kömür gibi olmuş. Durumumuz içler acısı ve süreç tekrar ediyorum iyi yönetilmiyor.
NTV enteresan şekilde sayıları değişik yazıyor.
20345 test yerine 20 bin 345
1236 vaka yerine Bin 236
yazıyor. Bu şekilde yazıp, nasılsa bizim millet okumuyor binleri atlayıp arkasından gelen ufak rakamlara mı odaklanır diye düşünüyorlar ?
test yapma hasta sayısı artmasın.
zatürre diyip göm ölü sayın artmasın.
az çok hemşire doktor tanıdıkları olan zaten ocak ayından beri hastanelerde "zatürre" teşhisiyle ölen sayılarını öğrenebilir.
gerçek sayıları söyleseler, kimse kafasını camdan bile çıkartamaz. Öyle bir durumda da diger ülkeler gibi maaşların%60-80'inin ödenmesi, kira ve vergilerin ödenmesi gibi konulara devlet el atmak zorunda kalır ki, neyse demim bişey
Hayır, kolay okunabilmesi maksadıyla o şekilde yazıyorlar. Doğrusunu yapıyorlar yani.
Sayıların Yazılışı – Turk Dil Kurumu
Alıntı:
Dört veya daha çok basamaklı sayıların kolay okunabilmesi amacıyla içinde geçen bin, milyon, milyar ve trilyon sözleri harfle yazılabilir: 1 milyar 500 milyon kişi, 3 bin 255 kalem, 8 trilyon 412 milyar vb.
Bu günkü açıklama da +289 olarak geldi direk 1236 demediler.
Sonradan 1236 olarak geçti haber kanalları.