Birinci geleneksel Coronafest şenlikleri...
Biz bize yeteriz valla.
Printable View
Birinci geleneksel Coronafest şenlikleri...
Biz bize yeteriz valla.
Pazartesi yine aynısı olacak ve insanımız markete koşacak.
Kesinlikle. Pazartesi gunu cikip açıklardin, her hafta sonu boyle olacak diye, bu kadar curcuna olmaz herkese sanki iki gun ekmek yemeseler olecekmis gibi firinlara saldirmalari icin 5 gun süre vermiş olurdun. Iste buna dogal afet ve kriz yonetimi deniyorm. Kimse kusura bakmasın. Gece gece son dakika aciklanmaz boyle seyler bizim toplumumuzda. Okadar egitim ve bilinc yok bizde malesef.
Saat 12 de cocugun doktor randevusu var, hastaneyi aradim gelin dediler,
Direk cikicaz mecbur evden, dondugumde yazarim disaridaki durumu
Köpeğini isemeye çıkaran var bekçi görüp 3100₺ cezası vqr demiş filan. Sonuc olarak cisini yaptırmış da anlasilan köşe kapmaca oynayarak iş yaptirmak gerekecek
Akşam dokuzda sızmışım, gece dörtte uyandım. Beş dal sigara kaldı. Onlar da bitince yandı gülüm keten helva.
Ekmek almaya gidebiliyoruz dimi
sabahtan beri sehir kameraları ve yaşadığım yer olarak gözlemlediğime göre şuan pazar kahvaltısı tadında gelişiyor .
sucu sokakta. kargocu sokakta. ısıklarda araçlardan trafik olan yerler bile gördüm.
anlam vermekte zorlanıyorum.
durakta otobüs bekleyenler vardı kısıklıda.karşılarındada ekip otosu.
ekmeklerı fırıncılar birliğinin açıklamasına göre fırıncılar kendi araçlarıyla gezerek dagıtacaklarmıs.
sokağa çıkma yasağı geldi . markete , nalbura, manava gidemezsin yasağı gelmedi diye insanlar dışarda.
bizim apartman görevliside öglen servisine gelmiş.
dedim işin gücün yok heralde heryer kapalı.ekmek isteyenler varmış.
Allahım sen bana sabır ver.
Köpeğimi ihtiyacı için mecburen çıkardım.Ekip otosu durdu beyfendi yasak var bilmiyormusunuz dedi.Dedim bu köpek mecburen çıkarttım evde klozete oturamıyor dedim . Bi düşündü sonrasında olsun siz yinede gezmeyin dedi gitti.
Yollar bomboş, sadece fırınlara giden insanlar sokakta ama bizim çevrede ( Bahçelievler ) fırınlar arabayla ekmek getiriyor, yaklaşık 1 saattir ekmek arabasından satış yapıyorlar
Bu sokağa çıkma yasağından anladığım kadarı ile ortalama bir Türk insanı bir günde 8 somun ekmek tüketmek zorunda, yoksa hamur krizi yaşanıyor.
Dün akşam Online Virus Simulator oyununun gerçek hayata uyarlanmış beta versiyonunu gördük. Yakında steam üzerinden 14$ gibi bir fiyatla satışa çıkacak (şuan sürüm v0.1)
Oyundaki amaç yapılabilecek en ufak hamlelerle mümkün olduğunca virüsü yaymak ve daha çok insana zarar vermek.
Örnek olarak oyunda "sadece 1 litre kola" almak için 250 kişilik kalabalığa maskesiz , eldivensiz dalabiliyorsunuz.
Ya da karakterinizi " gardaşım bu kalabalık ne ola ki" diye sağa sola sordurarak gezdirebiliyorsunuz. Open world temalı bu oyun yok satacak gibi gözüküyor.
Hakan abi sen kesin bilirsin, hatırlarsın. Eskiden nüfus sayımı için sokağa çıkma yasağı olurdu. Hepi topu sabahtan akşama kadar yani sayım başlayıp bitene kadar yasak olurdu. Ben, bakkal , kasap ve manav kısmını görmediğim için ancak babamın anlatmasından öğrendiğim kadarıyla 1 gün öncesinde yani Cumartesi günü fırından kucak dolusu ekmek alanlar olurmuş.
Yani bu yasağı 1 sene önceden de bildirselerdi, 1 ay önce de söyleselerdi...vs hiçbir şey değişmezdi. Yine aynı görüntüler olurdu.
Valla karar aciklandiginda evde ekmek bile yoktu kilimi bile kipirdatmadim,firin yada eczanenin kapali olacagini dusunenin nasil bir akil yapisi var cok merak ediyorum
Tutki kapali olsun nolacak ya 2 gunden ekmek yemezsen olecenmi.hukumetinden halkina al birini vur oburune
Dun aksamki hareketi ulkedeki kafasi calismayanlardan kurtulalim diye yaptik deseler hic kimse bisey diyemez :₺
az önce evin önüne ekmek arabası geldi.2 ekmek aldım :)
Burada kasko firmalari %15 gibi birseyler geri odemeye basladi, evden cikamiyoruz araba kullanmiyoru fln diye. Haftaya kaskom bitiyordu iyi oldu. Araba yikamam icin aylik odeme yapiyorum orasida kapali birkac haftadir onlarda iade yapiyorlar yada bir ay free veriyorlar.
saat 10 da, 12den sonra sokağa çıkma yasağı dersen ve de hiç bir detay vermezsen, saat 11de durum patlayınca 10 sektörden 8 ini muaf bırakırsan olacağı bu... ben başından beri en azından haftasonları insanların gezmesini engellemek için sokağa çıkma yasağı taraftarıyım ama bu iş saat 10da ferman vererek olmaz ki... yazık pazarcılar cumadan almış malları, hepsi çürüyecek 2 günde... fırınlar açık evet, peki ben fırına gidiyorum diyen adamın nerede kaldı o zaman sokağa çıkma yasağı? marketler açık, süt alacağım diyen adamın nerede izin belgesi? güvenlik görevlilerinin nerede görev kağıtları? yaptım oldu demekle olur mu bu iş? yazık, sağlık çalışanlarının 1 aylık emeği boşa gitti...
Muğla'da hastaneden kacan koronavirus hastası kadın, evinde yakalandı - Muğla HaberleriAlıntı:
Muğla'da, koronavirüs tedavisi gördüğü hastaneden kaçan Gönül A. (55), jandarma tarafından evinde bulunup, hastaneye geri götürüldü.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle başvuran Gönül A., koronavirüs testi pozitif çıkınca, tedavi altına alındı. Ancak Gönül A. dün saat 22.30 sıralarında hastaneden kaçtı. Hastane yetkililerinin ihbarı üzerine jandarma ekipleri, Gönül A.'nın Akyaka Mahallesi'ndeki evine gitti. Evde bulunan Gönül A., özel kıyafetli sağlık çalışanları tarafından ambulansla hastaneye geri götürüldü.
DHA
Adana'da koronavirus hastası hastaneden kactıAlıntı:
Adana’da koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişi, hastaneden kaçıp kırık cam parçasını boynuna dayayıp intihar etmek istedi.
Hamit S. isimli vatandaş yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Adana Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Koronavirüs testi yapılan adamın sonucu pozitif çıktı ve hastanede tedaviye alınması gerektiği bilgisi verildi.
Tedaviyi kabul etmeyen Hamit S., hastanede camı kırıp eline bir cam parçası aldı. Çalışanları tehdit ederek boynuna da cam parçası dayayıp kaçan şahıs, yaklaşık 1 kilometre boyunca polisleri peşinden koşturdu.
Şahıs, Adana Şehir Hastanesi otoban çıkışının yanına geldiğinde burada önünü kesen polis ekiplerine rağmen cam parçasını boynunda tutup direnmeye devam etti. Yaklaşık 10 dakika da o şekilde direnen Hamit S., kendisini görüntüleyen basın mensuplarını görünce elindeki cam parçası ve yerdeki dubayı gazetecilere fırlatıp polise teslim oldu.
Polisin kelepçe takarak sakinleştirdiği adam, ekiplerine ikna etmesinin ardından tedaviyi kabul etti. Hamit S., olay yerine gelen ambulansa bindirilerek tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Ayrıca şahsın boynu ve elinde de cam nedeniyle kesiklerin olduğu dikkat çekti.
Kesinlikle doğru tespitler, sağlık bakanlığının yaptığı tüm emek heba oldu 2 saatte.
Bizim kadar da şuursuz başka millet var mıdır bilmiyorum. Kavga edenler, markette dip dibe kasada sıra bekleyenler.
Yani birisi uğraşsa biz bu hastalığı nasıl daha fazla yayarız diye bundan daha güzel bir hareket olamazdı.
Bizim büyüklerimizin en sevdiği iş kervan yolda düzülür, muhasebeyle ilgili olanlar bilir önce bir şey atarlar ortaya sonra 10 defa ertelerler, tebliğlerle aşmaya çalışırlar.
Önceden etraflıca düşünelim tek seferde yapalım yok, kültürümüz böyle.
Pazarcılık yaptık yıllarca, esnafa sağlam kazık oldu bu iş, o malların çoğu çöp olacak.
Gerçekten halk bilinçsiz eyvallah ama günü birlik yaşayan panik olan vbg bir sürü sebepleri olan insanlara 2 saat kala sokağa çıkma yasağı getirirsen ve detay vermezsen bu sahne sanırım dünyanın bir çok ülkesinde olurdu...
Bu Mansur Yavaş çok gözüme batmaya başladı. Umarım sadece reklam değil gerçekten iyi adamdır.
Şimdide tüm pazarcıların mallarını satın almış.
Off şu 2 saat kala muhabbeti :) . Aynen haklısınız aslında ,belirli bir kültür ve eğitim yapısı olan toplumlarda 2 saat önceden yapılması yanlış karşılanabilirdi;ama burası Türkiye beyler ,örneklerini çok kez yaşadık . Daha bu hastalık ülkeye ilk adim attığında, forumdan arkadaşlarımız gerekli stoklarınızı yapın çok sıkıntıya gireceksiniz gibisinden laflar edildi,birbirimize girdik nerdeyse :)
Yani saat sabah 9 da olsa öğlen 12 de olsa böyle bir haber yayinlasalardi farklı bir şey olmayacaktı , aksine o kavga görüntülerinin daha fazlasını , hatta ölümle sonuçlanan yaralanmaları öğrenecektik . Şu memleketin insanını tanımadıysanız bu zamana kadar ,bu saatten sonra tanımanızda sor . Sırtına ekmek,patates çuvalı yüklemiş giden insanlar var abi sadece 48 saat için. Biz bi de bu adamlardan 14-15 gün gibi süre bekliyoruz . Allahtan öyle bir süreyle sokağa çıkma yasağı ilan etmiyorlar, markette tadelle bile bulamayız
Katılıyorum
Future Bright Group diye bir firma var, bilenler vardır belki
Bugün onun sahibi bir veri açıkladı. Halkımızın %48'i "günlük" yaşıyormuş.
Bu veri ışığında bakınca paniği normalleştirdim ben de. Bu gerçeklerle yaşamayı öğrenmeliyiz.
Halkımızın %42'sinin bankacılık sistemi dışında olduğunu söylesem ona da inanamayız, ama öyleymiş
İnsanlar 48 saat süre için o stoğu ya da sokağa çıkıp deli gibi alışveriş yapma aksiyonunu yapmadı ki. Kimse bu kararı verenlere güvenmiyor. 48 saat derler, 2 hafta evden çıkarmazlar diye yaptılar. Organizasyon, idare ve devam ettirebilme kapasitelerine kimse güvenmediği için bu panik yaşandı diye düşünüyorum ben.
Bence artik her hafta sonu bu sekilde yasak olacak, tabi dunki vurdumduymazliktan dolayi surenin en az 1 ay daha uzayacagini dusunuyorum.
Biri lutfen yalan haber desin eger gercekse memlekete dair tum umudum kaybolacak. Bugun instagramda gordum corona tedavisi icin evine karantinaya gonderilen bir teyzeey komsulari gecmis olsuna gitmis onlarda virus kapmislar apartmani komple karantinaya almislar. yalan deyin lutfen yalan deyin!
Süleyman soylu böyle olacağını öngöremedim, eleştirileri hatta hakaretleri bile kabul ediyorum birikmeler oldu, içeriğini yani fırınların açık olacağı ihtiyaçların nasıl giderileceği konusunda açıklamada geç kaldık, kararı iç işleri bakanlığı olarak aldık bilim kurulunun haberi yok dedi
Şimdi bu olaydan sonrası insanlar dışarıda biriktiğinden dolayı bilim kurulu bu şehirlerde karantinanın 14 gün devam etmesi gerektiğini düşünüyormuş. Çünkü o gün 2 haftalıktan fazla yayılım olmuş. Son dakika bir yasak çıkarsa şaşırmayın :)
Olayı sadece alışverişe çıkanlar olarak sığ düşünen arkadaşlar var.
O saatlerde çalışıp, yasaktan sonra işten çıkıp eve dönmeye çalışanlar oldu. Sabah özellikle istanbulda otobüs durakları dolmuş. Bir sağlıkçıyla röportaj vardı kadın iett seferleri durduğundan nöbetten çıkıp dışarıda kalmış. Gece bekçileri, özel güvenlikler... bir çok sektörde gece çalışanlar var. Yasak çıkınca işten çıkıp sokakta kaldı bu adamlar. Gaziantepte köyden iş başvurusu yapmaya grlip gece sokakta kalan vatandaşa polis dışarıda olduğu için cezayı kesmiş. Haftasonu pazara çıkacağı için mal alan pazarcılar var. Ofisinde iş yerinde hayvan besleyenler koşup mama götürmeye veya hayvanlarını almaya koştu.
Sadece luppo ve kola alan vatandaşlar yüzünden normal insanları böyle eleştiremezsiniz. Özellikle günlük yaşayan kesimi. Adam aç kalmamak için bir ekmek bir su bir sigara almaya bakkala koştu.
Yasağı yapana eleştiri yok garip gurabayı domaltıp .ikeceksiniz.
Sapla samani ayırarak konuşursak zaten anlaşılır oluruz , işleriyle alakalı birden bire zorluk içine giren vatandaşlar tabii ki tamamen haklı . Tüketim çılgınlığını göz ardı edip insanlarımızın hiç "aç" kalmamış gibi saldırmasına karşı eleştirim var . Gidersin 5 yıldızlı otele kimin Türk ,kimin yabancı olduğunu açık büfede ki tabaklarına bakarak anlarsın . Daha mart ayının başında söylentisi bile yetince millet marketlere saldırdı. Açıklamanın saati ,açıklamanın ıçeriği her zaman eleştirilir bencede daha detaylı ve güzel yapılabilirdi;ama insanin davranış şeklini göz önünde bulundurun.
Bazen şaşırıyorum ,kendi ülkesinin insanını tanımayan milyonlar var