benzer durumu işte arkadaş yaşadı şehir giriş çıkışını kapattıkları akşam yoldaydı. Organize sanayii içinden istanbul'a giriş yapmış.
Annemde yarın bana bişeyler alırsın diyordu. Market açık olacak mı?
Printable View
Hani marketler vs 21:00'da kapanıyordu. Oturduğum yerde ufak market-tekel bayilerin hepsi açık. Hepsinin önünde en az 50 kişi sırada.
bunların hepsi istisna imiş, peki fırına çalışıyorum diyenin izin kağıdı nerede? resmen laf olsun diye milleti boşu boşuna panik ettiler, şu anda ne kadar açık market varsa 3 cm mesafe ile millet üst üste yığılmış, şunu deselerdi 'haftasonu büyük meydanlar, Alış veriş mağaza sokakları, deniz kenarları vs ye giriş yasaktır!' daha iyi değil miydi???
Beyler Bakan beyin gösterdiği haritaya erişim var mı?
2 günde yayılacak olan virüs şu 2 saat içerisinde yayılıyor zaten bence gerek kalmadı sokağa çıkma yasağına falan..
"yasaklayın hafta sonu gezmesinler" demiştir hemen yasaklamışlardır
var mı öyle "efendim bi planlama yapalım böyle aniden olmaz" diyebilecek bir babayiğit?
gerçi bunu demek için babayiğit olmaya gerek yok oturduğun koltuğa muhtaç olma yeter..
Boşverin yasağı masağı şu yapılanı rus polisi bile yapmıyor. Biz Moskovada rahat rahat Atatürk yazısı ile araba kullanabiliyoruz.
Adamlar herşey fırsata çevirir oldu. Polisi olduğu ülkenin kurucusundan rahatsız olabilir mi insan?
CHP’li vekilden o goruntulere sert tepki: Ataturk’u sildirmeye calışan polis kalamaz! - Guncel haberler
Bariz taşak geçiyorlar başka bir açıklaması yok
Market yok mu ben mi görmedim? Memurlar.NetAlıntı:
1- 10.04.2020 tarihi saat 24:00'den 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında aşağıda belirtilecek istisnalar hariç olmak üzere Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanacaktır.
2- AÇIK OLACAK İŞYERİ, İŞLETME VE KURUMLAR
a) Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,
b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı işyerleri,
c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,
d) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)
e) Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,
f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Tüpraş, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)
g) PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,
h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri,
3- İSTİSNA KAPSAMINDA OLAN VATANDAŞLAR
a- Bu genelgenin (2) numaralı başlığında yer alan "Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda" yönetici, görevli veya çalışanları,
b- TBMM çalışanları,
c- Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar,
d- Acil çağrı merkezler çalışanları,
e- Birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar,
f- Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar,
g- Ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar,
h- Gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar,
i- Yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanları,
j- PTT, kargo ve su dağıtım şirketi çalışanları,
k- Demirçelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten işyerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan
l- Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar,
m- Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar,
n- Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar,
Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşların evlerinde kalması esastır.
Daha önceki Genelgeler kapsamında düzenlenmiş olan (sağlık ve cenaze için verilen hariç) seyahat izin belgeleri (yola çıkmış olanlar hariç) Pazartesi günü geçerli olacaktır.
Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda;
Gereğini önemle arz ve rica ederim.
Su yoktu evde dedım su alım hanım kafamı yemesın. Sıgara ıcmeyen dayı sıgara alıyodu la buyuk bısı olsa yandık amk bırbırını vurur bu mıllet 1kılo un icin
Sokağa çıkma yasağı ilan ediyorsun, açıklama ilerleyen saatlerde yapılacak diyorsun. Bu kararı alanlarda o arada geçen sürede ne olacağını kavrayabilecek muhakeme yeteneği olmadığı o kadar belli ki ne desek az.
şuan 2 günü kurtarayım diye alışveriş yapıyor millet,bu mantıkla programsızlıkla 1 hafta yasak ilan edilse şuan neler olurdu neler
İki haftadır alınan bütün önlemler sadece 10 dakikada resmen çöpe gitti.
https://twitter.com/icimizdekipic/st...927064065?s=20
Kaostan düzen yaratmaya çalışıyorlar
Buyur burdan yakAlıntı:
Arkadaşımın kocası pazarcı yarınki pazara mal almış pazar yok mal çürür elimizde napıcam ben şimdi diye ağlıyor insan bir haber verir bu ne rezillik ya !!
https://twitter.com/erenerdemnet/sta...355505152?s=20
Corona uçan tekme atıyor artık sayelerinde.
Ulan putinde yasak ilan etti ama etmeden iki gün önce Moskovaya asker doldurdu.
Butun kararları 1kısı alırsa ne beklenır? Ben olsam fantazı yapardım ptesı gunlerı koc burcları salı gunlerı akrep dısarı cıkabılır...... Vs dıye genelge cıkarırdım. Yada hıc olmadı dısarı cıkan amuds kalkıp yuruyecek derdım. D
Şimdi fetöcü kim oluyor?
Sokağa çıkm ayasağı isteyenler iç savaş isteyenlerdir diye kel abimiz miy di ?
https://pbs.twimg.com/media/EVRO1YdX...png&name=small kalabalığa karışıp maskesiz gezebilenler de var. Gerçi o kişi de haksız diyemem.
Belirli yerlerde satacağız dediler İstanbul, Ankara belediyeleri dağıtacağız deyince geri yaptılar. Eczane'de maske satılıyordu yasakladılar. ptt'den yollayacağız dediler yapamadılar edevletten denediler olmadı en son eczane'de şifreyle verilecek dediler daha birşey yok.
Hafta sonuna yayılacak virüsü 1 saate sığdırmak
haftasonu yayılacak virusu 1 saate sığdırmak - ekşi sozluk
İşyerindeki köpeğimizin 2 günlük yem ve su takviyesini yapıp geldim. Yarın ya da pazar gidemezsem en kötü pazar gecesi giderim bi daha.
İşim erken bitince bir şeyler alayım dedim. Tekel, fırın ve şarküteriler full çekiyor. Fırıncılar yarın da açığız dediği halde insanlar sırada beklemeye devam ediyor. Yarın kıtlık başlayacak sanki.
bence bu olayın buralara geleceğini biliyorlardı. bunu da bilerek yaptılar.
Bu arada insanların ekmeğe saldırması gayet normal. Gazetelere haber sızdırmadan evvel fırınların açık olacağını bildireceklerdi. Haber kanalları şak diye yasak haberini girdi, ayrıntı falan vermediler.
Şaka gibi. Millet ekmek sırasında birbirine dalıyor. Çıkmaması gereken herkes sokaklarda. Bir foto düştü elemanın biri yerde yatıyor kan revan içinde.
Kervanı yolda düzmeye kalkarsan neticesi bu olur.
Şu fırınlar açık kalacak marketler açık kalacak anonsunu daha önce basın açıklaması ile duyurmak çok mu zordu.
Vaka sayısı artmaz umarım.
şuan dünya sıralamasında en çok hastaya sahip 9uncu ülkeyiz. acilen iran gibi çağ dışı kalmış ülkeleri hasta sayısında geçip ön sıralarda yerimizi almalıyız.
bu halkın şuan yapmaya çalıştığı bence bu.başka bir açıklaması olacağına inanmıyorum.
https://twitter.com/sputnik_TR/statu...325130242?s=19
Yorum yapmayayım.
Az önce sövmekten dilim damağım kurudu mutfağa girdim aha bi baktım su kalmamış nasıl sövdüysem yutkunamıyorum bile o derece yani...
Turkiye Koranavirus Vaka Haritası - Geomatic.org
Böyle bir site var ama ? Bilemedim
Çocuk gibi her ağladığımız da baştakileri suçlamanın bir alemi yok . Belki en sevmeyenlerden biri benim.
Bu açıklama öğlen saatlerinde olsa yine belki daha kötü görüntüler seyredebilirdik. Fırında usta dövenler var,adam şölen luppo almak için sıraya girmiş . Şaka gibi görüntüler çıkıyor ortaya .
Kültür yok,eğitim yok,az ile yetinme bilgisi yok . Ornek veriyorum pazartesi gününden itibaren yasak deselerdi yine çok abartılı görüntüler seyredecektik . Huyumuz ve karakterimiz belli
Bu karantinayi 2 yerine 14 gun yapsinlar bu saatten sonra, Sokaga cikanlar vaka sayisini ucuracak.
Çok ciddi sigara ve su sırası vardı. Bende köpeğin yemini suyunu götürmek için mecburen çıktım.
2 haftadır evden çalışmaktayım. Sokağa çıkma yasağı var fakat yarın işe gidiyorum. Lojistik sektörü kapsam dışı.
Aynen oyle birileri surekli muhalefet oluyor ne yazikki. Istanbulda yasayanlar icin havadan dolayi bunu tahmin etmek zor degildi zaten. Oglen haber verselerdi ortalik yine karisirdi. Hatalari sokaga cikma yasagi ilan edilmesiyle aciklama gelmesi arasinda 1 saat. Halk cahil zaten videolara bakin hamgi kesim oldugunu anlarsiniz. Bakin beyler bu hukumet devlet parti ne derseniz deyin sizin 1 yatiriminiz var ise bu adamlarin 1000yatirimi var emin olun sizden once bu salgini yok etme cabasindalar o yuzden rahat olun
Bu pazartesi söylense daha mantıklı olurdu. Hatta bu sürecin sonuna kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağı var bile denebilirdi. Yada kapsam dahada genişletilerek devam ederdi. Ona göre alacağını hafta içi tedarik ederdi insanlar. 1,5 saatte tüm Türkiye sokağa döküldü.
Ben bile köpeğin yemi, suyu içn çıkmak zorunda kaldım.