İş yerleri kelimesinin ucu açıkta
Printable View
Corona hayırlı olsun..
Yarın sabah eve biraz stok yapmak lazım. 1 ile sınırlı değildir kişinin kaç kişi ile görüştüğü öpüştüpü tokalaştığı belli değil.
Geçen hafta cmylmz gösterisine gittim adam teşhisi koymuş bizim kadar öpüşen bir millet yok. 1 tanesi ardından milyon getirir diye söyledi hakkaten öyle.
Allah sonumuzu hayıretsin bakalım.
Dünya Sağlık Örgütü'ne açıklamak zorunda bütün detayları, yaşı, hangi ilde olduğu vs.vs yarın sabaha öğreniriz
Yeniçağ'da çalışan gazeteci arkadaşımın grubuna vakanın Çapa'da olduğunu yazdılar şimdi
bakanin videosu var.bir kiside tespit edilmis.erkek hastaymis.
Maalesef artık ülkemizde. Bakalım yayılmasına engel olabilecekler mi? Umarım şu aşı bir an önce çıkar.
Iki gun boyunca Fort Lauderdale aciklarinda gozle gorulur uzaklikta Cruise ship vardi porta girisine izin vermediler gemide caliisan iki kisi pozitif diye. Bugun yoktu gemi ne oldu bilmiyorum gerimi gonderdiler yoksa izinmi verdiler girisine.
Bizim sirket ( marriott ) bugun bir aciklama yapti detaylar uzun ama zor gunler geciiryoruz. Borsada iki ayda yaklasik %40 kaybettik. Calisanlarina her sene mart ayinda verilen extra parayi belirsiz bir tarihe ertelediler.
dünden beri geveleyip duruyorlar, yok şeffafız diyerek gecenin yarısında basın toplantısı yapıyorlar, virüs yok diye bağırırlarken başarı onlardaydı şimdi virüs girdi sorumlusu tedbir almayanlar... hasta mahremiyeti ayrı bir şey bana ismi soyismi banka hesabı lazım değil ama seyehatlerim var hangi il hangi bölge bilmek istiyorum bu kadar basit!!!
Geldi gönlümün efendisi sonunda. Sıcak para sağolsun yoksa teğet geçicekti.
Nasıl yani nerede olduğunu açıklamadılar mı?
Panik yapmadan önlem almak gerekiyor
Korona virüsü, 400-500 mikrohücre çapına sahip, boyutları büyük bir virüstür, herhangi bir maske bile virüsün girişini engeller, bu nedenle eczacıları 2 katlı 3 katlı maske istiyoruz diye zorlamaya gerek yoktur.
Virüs havaya değil yere yerleşir, bu nedenle hava yoluyla bulaşma ihtimali düşüktür
Korona virüsü, metal bir yüzeye bulaştığında 12 saat yaşayacak, bu yüzden ellerinizi sabun ve su ile yıkamak bile yeterli olacaktır
Kumaşlara bulaştığında Corona virüsü 9 saat kalır, bu yüzden kıyafetleri yıkamak veya iki saat güneşe maruz bırakmak onu öldürmek için yeterlidir.
Virüs 10 dakika boyunca ellerde yaşar, bu nedenle cep boyutlarındaki alkol ve dezenfektanları cepte taşımak ve sık sık önlem amaçlı kullanmak faydalı olacaktır
Virüs 26-27 ° C sıcaklığa maruz kaldığında öldüğü için, sıcak bölgelerde yaşayamamaktadır. Ayrıca sıcak su ve sıcak içecekler içmek ve güneşe maruz kalmak yeterince iyidir.
Dondurmadan uzak durmak, soğuk yiyecekler ve içecekler tercih etmemek önemlidir.
Ilık su ve tuzla gargara yapmak virüsü bademciklerde iken öldürür ve akciğerlere geçmesini önler.
Bu talimatlara uymak virüsü önlemek için önemlidir.
UNICEF
Doktor bir arkadaşım hastanın çapa da yattığını kapalı çarşıda esnaf olduğu duyumunu aldıklarını söylüyor teyitli bilgi değil.
10 günü bulmadı, bende aynı düşünüyordum seninle,
Normalde hastalık vs çok sallamam ama Allah nasip ederse haftalar içinde kızım doğacak, stresim iyice arttı.
Dün doktora gitmiştik kontrole, tüm kongrelerin vs iptal oldugunu söylemişti virus kaynaklı ki bakanlıkta akabinde açıklama yaptı,
Ben henüz bakmadım ama bir arkadaşım eczanelerde ve marketlerde dezanfektan kalmamış diye haber Verdi,
Aynen öyle daha dün ülkemizde tedbirler şöyle böyle diyen bakan akşam 1 saate, 1 güne gelir dedi gece 12de ise memur zammı açıklar gibi aaa koronavirüs :D
Zaten geldiğinden şüphem yoktu önlem denen (termal kameraymış) bir .... yaramadığı için normaldide bari paradan sonra yapmayın dimi yani :D
Operations Dashboard for ArcGIS
evet turkiye 1 olarak güncellendi bu ay sonuna kadar gerçekten onlem alınabilirse ucuz yırtarız diye umut ediyorum
İnşallah da, bakalım söylendiği gibi Nisan-Mayıs gibi de virüs gidecek mi, etkisi gidecek mi...
Şeffafmış... Lan ne hangi şehir olduğunu söyledi ne bişey. Adamın görüştüğü aile bireylerini çevresini falan da almışlar mı karantinaya. Bilgi yok. Mahremiyetmiş.
Yiyeyim sizin şeffaflığınızı... Bir de bu saatte açıklama yapıyorum diyor, böyük adam.
Aile bireyleri de gözetim altında dün açıklama yaptı
Kızlık bozuldu devamı gelir.
Şehir İstanbul denildi ama harita öyle demiyor :beuj:
Operations Dashboard for ArcGIS
Aaa yok Kayseri tarafında kaldı :D
Pastırma korumuyormuş demek ki.
Eskisehir odun pazarinda yasayan 54 yasinda biri oldugu soyleniyor. Ankara'ya ucak ile gelip otobus ile Eskisehire gecmis, kaynak gotum tabiki. Bu tip soylentiler hep var ve olacak inanmak yerine her zaman tedbir almak en iyisi.
Bupostu okuduktan sonra en az 30 saniye boyunca ellerinizi yikamak icin lutfen en yakin lavaboya gidiniz.
Bizi yine biz koruyacak ve kollayacagiz. Siz kendi onleminizi alip surekli uygulayin ki cevrenizdekiler de buna uysun.
bence önümüzdeki bir kaç haftayı ülkede binlerce vaka varmış gibi yaşamakta fayda var
milyon kişi başına sadece 5 test yaptığınızı ve virüsün ilk çıktığı günden bu yana ülkeye 500bin civarı giriş olduğunu düşünürseniz etrafınızdaki yaşlıları ve kalp hastalarını riske atmamak için kendiniz koruyun
hepimiz ülkenin nasıl yönetildiğini biliyoruz ahmet hakanın güzellemeleri falan *** yesin aptal değiliz
Q&A on coronaviruses (COVID-19)
Bazı basit önlemler alarak enfekte olma veya COVID-19'u yayma şansınızı azaltabilirsiniz:
Ellerinizi düzenli olarak ve alkol bazlı bir dezenfektzan ile ovarak temizleyin veya sabun ve su ile yıkayın.
Neden? Ellerinizi sabun ve su ile yıkamak veya alkol bazlı el ovmak kullanarak ellerinizde olabilecek virüsleri öldürür.
Kendinizle öksüren veya hapşıran herkes arasında en az 1 metre (3 feet) mesafe bırakın.
Neden? Birisi öksürdüğünde veya hapşırdığında, burun veya ağzından virüs içerebilecek küçük sıvı damlacıkları püskürtür. Çok yakınsanız, öksüren kişinin hastalığı varsa, COVID-19 virüsü de dahil olmak üzere bu damlacıklardan hastalığı kapabilirsiniz.
Göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçının.
Neden? Eller birçok yüzeye dokunur ve virüsleri alabilir. Enfekte eller virüsü gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza aktarabilir. Oradan, virüs vücudunuza girebilir ve sizi hasta edebilir.
Sizin ve çevrenizdeki insanların iyi bir solunum hijyeni uyguladığından emin olun. Bu, öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda ağzınızı ve burnunuzu dirsenğinizin içiyle kapamak ya da bir mendil kullanmakla mümkündür. Ardından kullanılmış mendili hemen atın.
Neden? Virüs ağızdan çıkan su damlacıklarıyla yayılır. İyi bir solunum hijyeni uygulayarak çevrenizdeki kişileri soğuk algınlığı, grip ve COVID-19 gibi virüslerden korursunuz.
Kendinizi iyi hissetmiyorsanız evde kalın. Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çekiyorsanız, tıbbi yardım alın ve Sağlık kuruluşlarına derhal haber verin. Yerel sağlık kurumunuzun talimatlarını izleyin.
Neden? Ulusal ve yerel yetkililer bölgenizdeki durum hakkında en güncel bilgilere sahip olacaktır. Önceden aramak, sağlık uzmanınızın sizi hızlı bir şekilde doğru sağlık kuruluşuna yönlendirmesini sağlayacaktır. Böyle yaptığınızda kendinizi en iyi şekilde koruduğunuz gibi virüslerin ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
En son COVID-19 virüsünün görüldüğü yerlerden haberdar olun (COVID-19'un yaygın olarak yayıldığı şehirler veya yerel bölgeler). Mümkünse, özellikle yaşlı biriyseniz veya diyabet, kalp veya akciğer hastalığınız varsa hastalığın görüldüğü yerlere seyahat etmekten kaçının.
Neden? Bu alanlardan birinde COVID-19'a yakalanma şansınız daha yüksektir.
COVID-19'un yayıldığı alanlarda (son 14 gün) ziyaret etmiş veya yakın zamanda ziyaret etmiş kişiler için koruma önlemleri
Yukarıda belirtilen yönergeleri izleyin (Herkes için koruma önlemleri)
Baş ağrısı, düşük dereceli ateş (37.3 C veya üstü) ve hafif burun akıntısı gibi hafif semptomlarla bile sahipseniz, iyileşene kadar ve kendinizi iyi hissetmeye başlayana kadar evde kalarak kendinizi izole edin. Yiyecek almak vb sebeplerle dışarı çıkmanız gerekiyorsa diğer insanlara hastalık bulatırşmamak için bir maske takın.
Neden? Başkalarıyla temastan kaçınmak ve hastalık olasılığı varsa en yakın tıp merkezine gitmek, hastalığa karşın etkin mücadeleye imkan tanır ve sizi ve diğer insanları olası COVID-19 ve diğer virüslerden korumaya yardımcı olur.
Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çekiyorsanız, derhal tıbbi yardım alın. Bu semptomlar bir solunum yolu enfeksiyonu veya diğer ciddi durumlardan kaynaklanabilir. Sağlık merkezini gitmeden önce arayın ve yetkililere seyahatinizden sonra temas kurduğunuz kişiler hakkında bilgi verin.
Neden? Olası hastalık durumunda Sağlık merkezini önceden aramak, sağlık uzmanınızın sizi hızlı bir şekilde doğru sağlık kuruluşuna yönlendirmesini sağlayacaktır. Bu ayrıca COVID-19 ve diğer virüslerin olası yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
Stok yapmaya başladı insanlar.Marketlerde boş rafların görüntüleri geliyor.
bunun bir şok etkisi olacak, şöyle ki şimdi öksüren tıksıran ne kadar adam varsa karantinaya alınması lazım çünkü 14 günden önce temiz mi değil mi belli olmuyor, Çin boşuna devasa prefabrik hastaneler yapmadı öyle bir hastanenin bir kaç katını ayırmakla olacak bir şey değil... şeffaflık deniyor da beni hastanın TC kimliği ilgilendirmiyor, bu hasta nerede bilmek hakkım, yandaş medyaya bakıyorum hala İtalya hapı yutmuş, spor müsabakaları ertelenmiş, yok İran gerçekleri saklıyormuş, Almanya halkının %70 ine bulaşması bekleniyormuş vs vs haberler var... yahu gerizekalı mısınız? virüs aynı virüs yani bizde yayılırsa da durum daha iyi olmayacak, tam tersine daha kötü olma ihtimali yüksek, burada doğru bilgilendirme çok önemli, mesela bu hasta atıyorum gemi yolcusuysa bütün gemi bunu bilmeli, Kapalıçarşı esnafıysa orası bilmeli hatta karantina o bölgeden başlamalı ama dün Ahmet Hakan'ın güzellemeiyle şüphelendiğimiz olay hiç de onun anlattığı güzellemeyle ilerlemiyor...
55bin adamı götegöte dizecekler stada
ahmet hakan bi güzelleme yazısı daha yazsın haftaya