Medicago, Corona Virusunun Aşısını Bulmuş Olabilir
Printable View
Bulgarda 2.ölüm gerçekleşmiş
Devletin aldigi onlemler yeterli degil hemde hic
Kapat gitsin evde otur kapali alana gitme sokaga cikma e birader elini bi tasin altina koy yahu rabbena hep bana hep bana hani bize ?
Sgk odemelerini vergi odemelerini erteleseniz yok saysaniz bi zahmet ?
Calismadan kazanmaya alisinca esnafa da havadan para gelir saniyorlar muhtemelen..
Sosyal Devlet
Tüm sınırları kapatır.
Sadece ülke çıkışlara izin verir
En az 1 ay boyunca ohal ilan eder
Tüm giderleri devlet karşılar
Ama devletde o para yok olsada vermeye niyeti yok
Kaderde varsa koronadan ölmek ölücez.
Bu işin fıtratında var diyip kapanış yapılacak :)
Bitkisel yontem kullanan Pentagon destekli firma Covid-19 aşısının hazır olduğunu duyurdu | Euronews
bu haber doğrudur umarım
ABD aşı haberlerinde bi detay var gerekli izin alınırsa kasıma yetiştirmeye çalışacaklar
Bu arada ispanya da tam karantina ilan etti
İsrail içinde söylendi ama henüz teyit yok
Mültecisi turistiyle 90 milyona yakın nüfusa sahip ülkemizde sadece 4000 kişiye corona testi yapıldı.
Test yapılmaması ne anlama geliyor,virüs bulaşmış insanları tespit edip karantinaya alamıyoruz ve onlar salgını büyütmeye devam ediyor.İlginç bir şekilde kimse bu konuyu gündeme getirmiyor.
Corona virusu testi nerede, nasıl yapılır? - Son Dakika Haberleri
14 mart 15:40 dusseldorf ucusumuz icin bir gun onceden ızmir e geldik yakinlarimiz ile vakit gecirirken ***** haber sonucunda cuma aksami adnan mendereste aldik solugu. durum gercekten vahimdi. sunexpress yetkilisi beyefendi israrla ‘ yarin ucuslar yapilacaktir endiselenmeyin ‘ demesine ragmen , yanindaki yetkili bayanin polis memuru ile konusmasi aynen su sekildeydi ‘ insanlara mecburen olumlu konusuyoruz cunki baska turlu dagilmayacaklar. bizde net bilgiye sahip degiliz ‘ .. corendon hava yollarindan biletimiz. cuma aksami 23:40 koln e ucak var. saat 23:20 o saatte bayan bagiriyor ‘ bilet almak isteyen var mi ‘ ? . ne kadar diye soruyorum ‘ biletiniz var mi ‘ diye soruyor. var derseniz , degisim taleplerini musteri hizmetlerinden yapiniz diye gecistiriyor. eger almak isterseniz bilet 400 euro , biletin normal fiyati 8 kg el bagaji ile birlikte 60-70 euro arasi biz 77 euro ya aldik 30 kg yuk ile. ınsanlarin firsattan nasil yararlanmaya calistiklarini gorun diye yaziyorum. ve size bilet vermiyor. kontuar i arayip ‘ ahmet mehmet ‘ i gonderiyorum diyor. parayi aliyor ama size verdigi hicbirsey yok. buna gozumle sahit oldum. ve ayni ucaga 6 saat evvel bilet almis yolcuya ucus bilgileriniz gorunmuyor diyerek ucaga almiyor. onun yerini baskasina 400 euro ya satiyor. 5 dk gecince ayni rakam 300 euro ya dustu.
simdi de yasaklanan ulke vatandasi iseniz ucabileceksiniz , diger kosullarda ulkeden ayrilamazsiniz diye aciklama yapmis corendon sitesinde. ayin 20 sine kadar ucuslar duzenlenecek ve buna istinaden bilgilendirme yapilacaktir diyor.
esim alman vatandasi benim ise sadece oturum hakkim var. ne olacak bugun ogleden sonra anlayacagiz.
Edit :
Oturuma basvurdum ve oturum kartini beklemeden Turkiye ye geldim.
Ben burdayken adresime kartin ciktigina ve gidip teslim alabilecegime dair mektup gelsede beni almadilar. Hanimi yolladim , ben kaldim. Gumruk polisleride net bisey bilmiyor. Birtanesi 20 sinden sonra kimse gelip gidemeyecek , digeri ise oyle birsey yok diyor.
Turkiyede olumler var,fakat test yaptiralacak yer yok,ozel hastaneler isimi
Lekelenmesi diyede yapmiyor. Durum sandigimiz kadar pempe degil. Herkese inflanda diyip yolluyorlar oyuzden hic net rakamlara ulasamiycaz,kurumsal olan firmanlar geregini yapiyorlar ama turkiyede malesef insan degeri sifir.
Ben şahsen çoktan , çok fazla kişiye enfekte olduğunu ve bunun sonucu ölümlerin olduğunu düşünüyorum. Arkadaşım Sadi Konuk'ta stajyer , 3 hafta izin vermişler ona.Durum düşündüğümüzden ciddi ne kadar arada makara yapsakta.
Kus gribinde ki gibi, Ugur Dundar ciksin, hersey kontrol altinda desin isi tatliya baglayalim!!!
Burada ki durumdan da bahsedeyim biraz...
Su, tuvalet kagidi, temizleyici vs bulmak zor. Storlar baya bir bosalmis...
Lakin bu kapitalist, gavur ulkede fiyat artmadi biliyor musunuz? Urun bitiyor, gelince yine ayni fiyat... Illaki urun temini zorlastikca fiyatlarda oynama olur kriz ilerlerse...
1 haftalik bahar tatili uzatildi okullarda... Rodeo Nba konferanslar iptal...
Hayat olagan akisinda olsa da tek farklilik marketlerde ki bos reyonlar ve market onlerinde ki siralar...
Bekliyoruz bakalim...
150.000 vakada ölüm oranı 36xx yani %3.xx
bu ülkede sokakta yürürken ölme oranı daha fazladır eminim...
bana hala pekte ciddi gelmiyor.
o değilde kıbrısı kapatmışlar 1 nisana kadar tc dahil kimseyi almıyolar içeri.
bar pavyon ne varsada kapatmışlar.
balayı düşünenler için kötü haber.
bende mayısta tatile gidicektim bakalım ne olacak
market boşalması fiyat artması sadece bizde değil almanya da da vardı. 2 hafta önce oradaydım gelmeme yakın patlak verdi. yağma başladı.
Bugün 3 büyük süpermarket gezdim. (Metro,Özdilek,Migros). İnsanlar normal alışverişi dışında bir tık fazlasını alıyordu genelide normal standart alışveriş yapıyordu 3 markette de. Boşalan reyonlar sadece kolonya ve fiyat olarak diğer emsallerine nazaran uygun olan 3 4 çeşit ürünün rafı boştu sadece.
Bu virüsün abartıldığını düşünenlerdenim. Ama üstüme düşen kurallara uygun el yıkama, eli yüze götürmeme, el şıkışmama, mümkün olduğunca kalabalık ortamlarda bulunmamak vb tüm kuralları yerine getiriyorum.
Güncel parti taraftarı değilim ama memleketimizdeki sağlık sistemine, başta Ateş Kara hoca olmak üzere virüs bilim kuruluna, ve ilginçtir ki sağlık bakanlığına güveniyorum. (Ablam Amerika'da John Hopkins Üniversitesinde prof. doktor ve orası ile karşılaştırma imkanım var.)
Şu an sosyal medyada dolaşan haberlerin %95 'inin asparas olduğunu düşünüyorum ve hiç takip etmiyor, koranavirüs bilim kurulu ve bakanlık dışındaki hiçbir haber, yorum vb inanmamayı tercih ediyorum.
ben bir öğretmenim ve düne kadar girdiğim tüm sınıflarda bilimsel kesin kabul olmuş tüm bilgileri öğrencilerime bir bir anlattım. tüm soruları cevapladım. ayrıca ailelerini bilgilendirmelerini istedim. Cuma günü nöbetçiydim ve tenefüs ve öğle aralarında tüm sınıfların çamlarını ve perdelerini açtırarak sınıfı havalandırıp güneşlendirdim. Öğle arasında öğrencileri bahçeye çıkarmaları konuusnda teşvik ettim.
Bence üstümüze düşen tek şey bilimsel korunma kurallarına max seviyede uymak, panik yapmamak. Öğle her duyduğuna inanmamak. Kurallar dahilinde normal hayata devam etmeye çalışmak.
Şu videoyu başından sonuna kadar mutlaka izlemenizi öneririm izlemediyseniz.
https://www.youtube.com/watch?v=6SbQhSLC8Ro&t=5971s
virus olur , kum fırtınası olur. çekirge istilası olur ne olursa olsun dış sebepten değilde ortamı geren , gereksiz panik yaptıranlar , sürekli saga sola sallayan , yanına ekstra rus hatun isteyenler bir sakin olsa keşke.
yok önlem azda. yok ölümler varda. yok şu hastanede böyle de.
hay o önleminde , o haberi yapanında.
arkadaşım matematik biliyor musun?
bilmiyorsan önce toplama çıkartmadan başla.
dünya nufusu 7.5 milyar.
çin nufusu 1.5 milyar.
toplam hastalanan sayısı bugune kadar 200 bin.
ölen 4bin.
sen markete gidip 200 tl uzattığında para üstü olarak 5 kuruşu alıyor musun?
kasımdan beri 200bin kişiye bulaşan hastalık haziran sıcaklarıyla zaten kaybolacak deniyor.
o hastalık sana bulaşması için şanslı kişinin sen olman lazım.
matematik bilenler artılasın.
Virüsün havalar ısınınca etkisini kaybedeceğine dair bir bulgu yok. Avustralya'da vakalar ve ölüler var.
yok gayet fazla bir rakam senın yazdıklarına göre.
virus kasımda cıkmış.
ben bunu varsayım olarak alıyorum.
asıl tarıhı aralık olarak benımsersek eger.
kulucka suresı 14gun olan ama semptomlarını 5ıncı gunden ıtıbaren gostermeye baslayan hastalık ıcın butun dunya nufusuna test yapmaya gerek yok.
ben hasta ısem , sende benle hergun bırlıkteysen ortalama benım hasta oldugumu anladıktan maksımum 15 gun sonra sendede bu hastalık olup olmadıgını anlıyoruz.
bunun ıcın teste gerek var mı.
testı bızım memleketımız ıcın yapabılırz. en az sayıda ınsan bızde var.
buldugumuz ılk suphelının etrafındakılerı alıp kontrol etmek bence en dogru karar.
wuhandan gecen ay ınsanlar geldı bu memlekete hepsı temız.
ırandan 15 gun once ınsanlar geldı hepsı temız.
ıstıyosunuz kı saglık bakanı kapı kapı gezıp herkese test yapsın.
istatistik dersi aldın mı bilmiyorum, bize sağlamından geçirdiler okuldayken... her birey 15 günü geçirdiği zaman bir daha kapmayacak diye bir şey olsa dediğin doğru ama her 15 günde bir bireyin test yaptırması gerekiyor ki kendini doğrulasın... NBA, F1, futbol basketol siyasler vs test yaptıraların çoğu corona çıkıyor farkında mıyız?
Ben dun gece 3 te stuttgart havalimanındaydım 6:45 ucagı icin.
4:30 da bilet satıs veznesi acıldı thy nin.
İleri tarihli bileti olup da iptal edilen yolcuları, 6:45 ucagına yedek yazdılar sırayla.
Benim gibi ucaga bilet alan 30-40 kisi falandı. 200 kisilik ucagın geri kalanı, dun gece biletlerini iptal edemediği icin ben bussiness tan bilet almak durumunda kaldım. Yedege yazılan tüm yolcular da iptal edilen biletlerine istinaden fark istenmeksizin bu uçuşta yer buldu.
Yani thy madur etmemis gibi gorunse de, thy insanlara iptal olmayan ucuşlar icin de açığa alma hakkı tanıdıgı icin, ben ve benim gibi bazıları, yaklasık 20 kişi fahiş fiyatlara bussiness bilet alarak madur oldu.
THY, iptal olmayan uçuşlara acığa alma hakkını, uçuş saatinden öncesi icin gecerli kılsaydı, ucakta eco biletler boş goruncekti ve bizim bu mağduriyetimiz olmayacaktı.
Neyse zor da olsa tr ye dondum artık buna da şükür diyelim bu saçmalıklara ragmen.
ben 1 ay kadar önce baya hastalandım, normal gribin de ötesinde idi, 10 günde zor topladım, influenza'dır diye düşündüm, hatta bir yakınıma daha bulaştırdım o da 4-5 gün işe gidemedi ilaçlarla zor atlattı, o dönem çok yaygındı herkes hastanelere gidiyor, iğnesini yaptırıyordu.
Fenerbahce ölduremedi bizi. Koronada neymis hiaammina
istatistik dersi almadım.temel matematik
bende basit cevaplıcam.
önlem herzaman zaruri,
panik çoğu zaman gereksiz.
:) rakamların giriş kısmı benzer olduğu için baktığın açıdanda görünüyor.
dünya nufusuna göre hayatını kaybeden insan sayısını az olmasından bahsetmek istemiştim.
iran nufusu ile nuıfusunumuz neredeyse aynı.iranda şuana kadar 13bin kişihastalığı kesinleşmiş.
ölen sayısı 600.
80 milyon kişiden o 600 kişi arasına girebiliyorsak eğer yarın kaza geçirip öledebiliriz.
risk herzaman var.
Kaplıcaya gitmeyi çözüm sananlar var ne diyorsunuz
Pazartesı gunu bır dzı yenı onlem paketı olabılır.
Kısmı olaganustu hal gıbı.....
bence hastalıkla salgını karıştırıyorsun, hasta olunarak tabii ki daha fazla kişi ölüyor, yahu insan ömrünün bir sonu var, sanki ölümsüzüz de , kanserden kazadan hayvan saldırısından ölüm olabiliyor onların yanında virüs solda sıfır... dünyada senede 50-60 milyon kişi ölüyor arkadaşlar hala küresel salgınla insan-ölüm döngüsünü birbirine karıştırıyorsunuz...
Ya ben illa anlasalim demiyorum, fikir ayriliklari mutlaka olacak. Sadece bu ulkeler neden boyle yapiyor senin fikrini merak ettim verilere gore cok daha oldurucu olay ya da hastaliklar var cunku.
Vaka sayısı 6 oldu . Bu umre dönüşleri başımıza çok iş açacak gibi . Sadece dönenlere "evinizde 14 gün inzivaya çekilin " demek ne kadar yeterli bilmiyorum . Son vaka da umre'den dönen kişide .