User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
117 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Bayiden sıfır araç alıp pahalıya iteleme devri bitti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Milyonluk araç alan alsatçı ( Milyon altı pek araç kalmadı o ayrı ya) zaten %5-10 kârla koymuyorki satışa..
    Kimi neyi korkutmuşlar anlayamadım. 100.000 kişiyi "radarımıza aldık" diyodu bakan, sarı site 2 günde 10.000tl üstü zam koyulan araçların istatistiğini paylaşsa eminim özellikle galerilerde sabit kalanlara göre çokta fazla olur yüzdesi.

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şahsi yorumum çıkan kanun bir şekilde piyasada korku yaratır, buda aksi şekilde fiyatlara yansır.
    2.elde otomobil fiyatları düşmez yükselir.
    Piyasada satıştaki otomobil adedi düşer, millet 6 ay malını saklar ve öle satar. Bankaya faize para yatırmak gibi düşünün. Hem bu korkudan satın almayanlar sayesinde 0km otomobil bulmakta bir nebze kolaylaşır, hemde bunu ticari olarak yapan adam için 2. el daraldığı için kazanç 6 ay sonra çok daha fazla olur.

Ben konuya bu şekilde bakıyorum. Ayrıca bu sistem filo şirketlerini falan zorlamaz, zaten 12-24-36 aylık kiralama yapıyor filo şirketleri. Bu şirketler zaten 0 km alıp satmak gibi bir döngüye sahip değiller finansal yapı olarakta eskiden olabildiği gibi artık bu pek mümkün değil küçük düşünmeyin.
    Küçük rent a car firmaları yada günlük kiralama yapan büyük firmalar için zor bir dönem olacağı kesin...

Gelelim piyasanın bu denli şişmesinin sebeplerine, fiyatların bu raddeye gelmesinde 1 sebep var, yaşananlar da sonuçları...
    Sebep basit Enflasyon... Para eriyor. insanlar cebindeki para erimesin diye mal edinmeye çalışıyor.
    Ev bark fiyatları da ortada gidip bir otomobil alıyor bunu tutuyor elinde... Ha 3 kuruş fazlası varsa para tatlı geliyor 1-2 al sat yapıyor.
    Bunu her ay 85 milyonun binde 1'i yapsa 85.000 al sat gelir ki bence fazlasıdır... Bu denli sıcak piyasada da mal ne olursa olsun fiyat yükselir...
    Burda çıkan kanunun bu yazdığımı engellemeyeceği, kapsamında olmadığıda ortada...

Bu durumda dünle bugün arasında tek fark vergisini vererek ticaret yapan, alım satım farkının gelir vergisini ödeyen küçük yada büyük işletmelere ceza olmuş.
    Ticaret duracakmı peki ? Tabiki hayır adam amca oğlu, dayı, teyze birilerinin üzerine alacak satacak yoluna bakmaya devam edecek...

Bu kadar lafın sonunda şahsi görüşüm, 2. Elde fiyatlar yükselir, 0km araç satışında ilk anda bir rahatlama görülür ama ardından şu an bulunduğumuz noktadan daha yüksek hale gelen bir piyasa içine düşeriz...
    Netice 2. elde otomobil fiyatları düşmez yükselir....
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Netice 2. elde otomobil fiyatları düşmez yükselir....
    Ülkede yükselen hiç bir şeyin inmediği gibi.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu piyasa düşmez, en başta da söyledim, halen söylüyorum.
    2 gündür baktığım tüm araçlar ben baktıktan ve almadıktan sonra 25er bin lira fiyat arttırdılar. Sonrasında pahalı diyerek yönelmediğim araç bir anda ucuz kaldı ve gidip onu aldım. İlginç bir piyasa. 2 günde ortalık karıştı

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizce şuan araç satmak için uygun dönem mi peki? Aracımı alalı 2 ay oldu ancak bu fiyat oynaklığı beni düşündürüyor, seçim gazına ötv indirimi vs olursa avuçlarız totoyu valla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizce şuan araç satmak için uygun dönem mi peki? Aracımı alalı 2 ay oldu ancak bu fiyat oynaklığı beni düşündürüyor, seçim gazına ötv indirimi vs olursa avuçlarız totoyu valla
    Bence kötü fikir. 5 gün kadar önce e180imi sattım, piyasaya göre belki bi tık ucuzdu. Km düşüktü ve boyasızdı. Şuan almak istesem 100 bin koymam gerekiyor üstüne. Şayet alacağınız araç için arayı çok açmayacaksanız satılabilir

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seçim stratejisi olarak ocak gibi fiyatların yüzde 30 düşme ihtimali nedir?
    men dakka dukka.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya 3-5 bakmayıp hızlı bir takas ya da 1-2 gün içinde satış ve alış işlemini bitirmek. başka türlüsü çok riskli olur bence

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AşkınS. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence kötü fikir. 5 gün kadar önce e180imi sattım, piyasaya göre belki bi tık ucuzdu. Km düşüktü ve boyasızdı. Şuan almak istesem 100 bin koymam gerekiyor üstüne. Şayet alacağınız araç için arayı çok açmayacaksanız satılabilir
    Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya 3-5 bakmayıp hızlı bir takas ya da 1-2 gün içinde satış ve alış işlemini bitirmek. başka türlüsü çok riskli olur bence
    Aracımı satıp farklı bir yatırım için kenara para koyacaktım, 300-350 civarı bir araç almayı düşünüyordum ancak fiyatları görünce moralim bozuldu Şimdilik askıya aldım, hakkımızda hayırlısı

yilmazcatalbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AşkınS. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özel değilse kaça verdiğinizi ve km paket paylaşır mısınız?
    Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yilmazcatalbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özel değilse kaça verdiğinizi ve km paket paylaşır mısınız?
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...47168691/detay

Aracım buydu, ben 1050 liraya verdim.

oKsEAt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün sıfır km ilanlarında olan araçlar bugün 6.001 6.053 6.257 şekline gelmiş ama resimlere bakıyorsunuz poşetler duruyor, hatta bazıları fotoğrafları değiştirmeyi unutmuş 13 20 25 km değerleri görünüyor.

Acaba gerçekten bir etkisi olacak mı ?
    '01 VK 106 GTI
    '17 B Fiorino Premio
    '98 AY 106 GTI
    '97 LC Civic 1.4 IS
    GNL Garage

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oKsEAt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün sıfır km ilanlarında olan araçlar bugün 6.001 6.053 6.257 şekline gelmiş ama resimlere bakıyorsunuz poşetler duruyor, hatta bazıları fotoğrafları değiştirmeyi unutmuş 13 20 25 km değerleri görünüyor.

Acaba gerçekten bir etkisi olacak mı ?
    Etki edecek bir durumu yok ki, araçlar yine satışa devam edecek. Galeri ya da şahıs sana telefonda aracın sıfır olduğunu söyleyecek. 8000 TL cezasını ödeyecek araç satılacak. Bana göre bu sistem tamamen devlet baktı burda güzel paralar dönüyor e dedi benim ekmeğim niye olmasın. Kimseyi de ürkütmeden 8000TL ceza koydular. Ülke genelinde her gün 50 tane sıfır araç satışı olsa ki bu çok minimum rakam günlük 400.000TL devlete ek gelir. Hem arabanın bayii satışından hem ikinci el satışından kazanç win-win-win sistemi
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sti_Ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Etki edecek bir durumu yok ki, araçlar yine satışa devam edecek. Galeri ya da şahıs sana telefonda aracın sıfır olduğunu söyleyecek. 8000 TL cezasını ödeyecek araç satılacak. Bana göre bu sistem tamamen devlet baktı burda güzel paralar dönüyor e dedi benim ekmeğim niye olmasın. Kimseyi de ürkütmeden 8000TL ceza koydular. Ülke genelinde her gün 50 tane sıfır araç satışı olsa ki bu çok minimum rakam günlük 400.000TL devlete ek gelir. Hem arabanın bayii satışından hem ikinci el satışından kazanç win-win-win sistemi
    Araç fiyatı 810 bin idi atıyorum şimdi 818 bin oldu şuan fiyat. 800 e fit olan galerici cezayı da alıcıya yükleyerek işi bitirir. Böyle palyatif işlerle düzelmez bu mevzular.

Çatı çatır faizi indirdiğin gibi ötv yi de indirsen güzel olmaz mı ? Kkm ile milletin parasının değerini kamu ya ödetiyorsun ya.

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç fiyatı 810 bin idi atıyorum şimdi 818 bin oldu şuan fiyat. 800 e fit olan galerici cezayı da alıcıya yükleyerek işi bitirir. Böyle palyatif işlerle düzelmez bu mevzular.

Çatı çatır faizi indirdiğin gibi ötv yi de indirsen güzel olmaz mı ? Kkm ile milletin parasının değerini kamu ya ödetiyorsun ya.
    Abi geçenlerde de ÖTV indirimi vs muhabbetine herkes bi acaba vs. dedi. ÖTV indirimi için bayilerin elinde araç kalması lazım, satamaması lazım ki devlet bu konuda bir yaptırım yapsın. Ekonominin alabora olduğu dönemde bayilerin elindeki arabaların kapış kapış satıldığı, milletin daha arabayı görmeden özelliğini bilmeden satın aldığı dönemde devlet böyle güzel gelirinin olduğu bir yerde indirim yapamaz zaten. He yaparsa güzel olur asıl dans o zaman başlar
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sti_Ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi geçenlerde de ÖTV indirimi vs muhabbetine herkes bi acaba vs. dedi. ÖTV indirimi için bayilerin elinde araç kalması lazım, satamaması lazım ki devlet bu konuda bir yaptırım yapsın. Ekonominin alabora olduğu dönemde bayilerin elindeki arabaların kapış kapış satıldığı, milletin daha arabayı görmeden özelliğini bilmeden satın aldığı dönemde devlet böyle güzel gelirinin olduğu bir yerde indirim yapamaz zaten. He yaparsa güzel olur asıl dans o zaman başlar
    İşte ben de onu diyorum tüketici parasını korumak için mal'a yatırım yapıyor. Talebi artan malın fiyatı otomatik yükseliyor o da = enflasyon. Düşünsene araba satıyorsun 10 kişi var isteyen bana sat bana sat diyen, kime satarsın fiyatı yüksek verene.

Bayi de 10 araba var 10 u da daha mal tezgaha inmeden satılıyor devlet ötv + ötv nin kdv + kdv alıyor, akıyor yani neden musluğu kıssın ki ?

*Üretim yavaşlaması kaynaklı arz düşüşü de bir etken illaki. Yani çıplak fiyatı 188 olan 2.5 LT suv ye

85K KDV
    283k ÖTV

Toplam: 557K ödedik. Bu nedir, bunu üreten taşıyan satan aracısı danacısı hepsi 185 lira alırken sen üzerine 368K vergi alıyorsun.

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugünlerde kulislerde yine dönüyor düzenleme haberleri ama ben olursa bu gece olur diyordum. 15 Eylül süre bitiminde diye ama fos çıktı.

Ceza nın değişik katsayıları varmış galiba.

Galeriye ayrı tutar, bayilere ayrı tutar, distribütör e ceza vs. Detayını bilmiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ciddi ciidi bi düzenleme ya da hatta indirim bekliyorum. Hayırlısı inşallah
    21`BMW G80 M3 Comp. & 09`Renault Megane 2 RS Phase-2

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sarışın sitede yapacam dediği ayarlamaları henüz yapmadı galiba program kodlarında......
    Okumadan imzalamam.....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler