User Tag List

Sayfa 197/218 ÝlkÝlk ... 97147187195196197198199207 ... SonSon
4136 sonuçtan 3.725 ile 3.743 arasý

Konu: Kýskanma Favorilerini paylaþ

mrwope - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    30
    Þehir
    tr
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý neuras Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    2014 BMW 320i ED M Plus
    Just a moment...
    @mrwope Downvote'u yanlýþlýkla attýnýz sanýrým. 318d'nin neyini beðenmediniz?
    Harman yok,nbt yok,fren yok az daha bütçe arttýrsan g20 alýrsýn.Beðenmeli miyim
    34 BNU 576 Opel Corsa OPC
    34 JOB 01 Mini Cooper S Roadster Cabrio
    34 AK 295 Mini John Cooper Works
    34 GP 0253 Mini GP2
    34 BC 0005 Audi S3 Sportback 2014

neuras - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    Türkiye
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle haklýsýnýz hocam, saydýðýnýz donanýmlar bahsi geçen araçta bulunsa çok iyi olurdu. Fakat hiçbirimizin otomobillerden beklentisi ayný deðil. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Fiyat hakkýnda söyleyebileceðim bir þey yok. Bu arada eli yüzü düzgün kabul edilebilecek bir G20 için yaklaþýk 500.000TL'ye daha ihtiyacýmýz var. Pek 'az daha arttýrýlacak' bir paraya benzemiyor. Bu fiyatýn aþaðýsýndaki arabalar pert zaten.
    BMW 320i Sport Line - 05965665 - Borusan Next

2015 BMW 316i Comfort
    Just a moment...

Ýyi günler diliyorum.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

drago - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý Mutu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Tek kroniði turbo diyenler de var? Hangisi doðru acaba çok kronikli deyip uzak durmak mý yoksa alýp tecrübe edip riske girmek mi? En nihayetinde sadece turboysa, benzer fiyatlarda pek seçenek olmadýðý için yine iyi alternatif gibi duruyor.

(sunroofsuz bmw özelinde deðil, b38 özelinde yazdým)
    Çevremde yeterince tecrübe eden olduðu için ben uzak durmayý yeðleyenlerdenim

Ama bu fikre de saygý duyuyorum tabii, ben de genelde kendim deneyimlemeyi sevenlerdenim

Tek kroniði turbo deðil, piston çatlatýyor maalesef

Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arka koltukta þampanya içerken 250 km/h sabit uzun yol kombini :

W220 S500

Just a moment...
    ...

rain man - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    35
    Þehir
    Sakarya
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle haklýsýnýz hocam, saydýðýnýz donanýmlar bahsi geçen araçta bulunsa çok iyi olurdu. Fakat hiçbirimizin otomobillerden beklentisi ayný deðil. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Fiyat hakkýnda söyleyebileceðim bir þey yok. Bu arada eli yüzü düzgün kabul edilebilecek bir G20 için yaklaþýk 500.000TL'ye daha ihtiyacýmýz var. Pek 'az daha arttýrýlacak' bir paraya benzemiyor. Bu fiyatýn aþaðýsýndaki arabalar pert zaten.

2015 BMW 316i Comfort
    Just a moment...

Ýyi günler diliyorum.
    1 ay önce çýtýr hasarlý tabir edilecek g20'mi 1900'e verdim. O günden bugüne piyasa deðiþmiþ olsa bile 2 civarýna bulunur. Þu F30 ise 6 ay önce 1.300 falandý. Deðiþik bir tribe girdi onlar
    Alýntý bhb Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Memlekette beyaz olup tutulmayan tek þey kedi herhalde

mrwope - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    30
    Þehir
    tr
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý rain man Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    1 ay önce çýtýr hasarlý tabir edilecek g20'mi 1900'e verdim. O günden bugüne piyasa deðiþmiþ olsa bile 2 civarýna bulunur. Þu F30 ise 6 ay önce 1.300 falandý. Deðiþik bir tribe girdi onlar
    Paranýn masada gözüktüðü her durumda arabalar deðerinde deðil ederinde alýnýr. Cash is king
    34 BNU 576 Opel Corsa OPC
    34 JOB 01 Mini Cooper S Roadster Cabrio
    34 AK 295 Mini John Cooper Works
    34 GP 0253 Mini GP2
    34 BC 0005 Audi S3 Sportback 2014

RafetAraç - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    34
    Þehir
    Ýst
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2014 BMW 320i ED M Plus
    Just a moment...
    @mrwope Downvote'u yanlýþlýkla attýnýz sanýrým. 318d'nin neyini beðenmediniz?
    bu f30 o yazdýðý rakkamla senelerce bekler.

Carmageddon - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    Ýstanbul/Long Beach
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2015 BMW 316i Comfort
    Just a moment...

Ýyi günler diliyorum.
    Ozellikle hatasýz ve dusuk km eski araclara normalinden bir tik fazla yazýyorlar.

2 ay evvel 83000 km de hatasýz F30LCI Sportline aracimi 1450'ye verecektim. Icim rahat etmedi bozdum ticareti. Benzer kondisyonda bir G20 2250 civarýnda.

F30 alacak olsam kesinlikle makyajsýz bakmazdým artik.

Mivec_4G63 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    37
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    þaka makinesi

Just a moment...
    men dakka dukka.

bedirnismo - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ýnsanýn ne var ne yok satýp alasý geliyor
    Subaru wrx sti

Just a moment...
    reis sen bu postta þimdi ihaleden sahibindene düþen aracýn hollandadaki satýlýkken ilanýný mý buldun

bunun bi üstü aracý fabrikada birleþtiren ustanýn rüyasýna girmek , inceptionmýsýn la sen

Eworen - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    40
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i20n e guzel alternatifler
    Fiesta ST
    Just a moment...
    Puma ST
    Just a moment...

Sti_Ozan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    25
    Þehir
    Turkiye/Istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    þaka makinesi

Just a moment...
    Güzel araba ama bu rakamlarla çok uzun zamanlar ilanlarý süslerler sadece. Station + Skoda + 2.0 olduðu için gereksiz ÖTV kaynaklý fiyat yüksekliði kötü üçlü.
    Reelde 2100-2200 civarý rakamlara gidiyor sanýrým.
    Hýz,sonsuz bir tutkudur.

Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý yilmazcatalbas Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    '11 COLT 1.3
    Just a moment...

Bunlarýn motor þanzýman nasýldýr? Daha önce kullanan, tecrübe eden, kronik vs bilgi sahibi olan var mý?
    Hocam uygun fiyatlý, otomatik, kaba tabirle "bayan arabasý" denen sýnýftaki gözlemlerime göre en az tercih edilen araç bu coltlar. Bana göre bu bahsettiðim bayan arabasý tabirinin ilk 3 sýralamasý; eðer kiþi büyük þehirde yaþýyorsa, "jazz, getz, colt", küçük þehirde yaþýyorsa "getz, jazz, colt" þeklinde. Elbette 3 araç dýþýnda falanca model de þahane, ben olsam yaris alýrdým, i20'ler ne güne duruyor diyenler olacaktýr ama 500 veya abartarak 550'ye kadar bir bütçeyle sýralama bu þekilde ekseriyetle.

Öncelikle neden büyük þehir - küçük þehir kýyasýna gittim, durumu "Ayþe isimli, 5 senelik memur, köþeye atabildiði altýnlarý bozdurup üzerine annesinden bilezik borç alýp araba almayý düþünen" bir kiþi üzerinden irdeleyelim.

Ayþe eðer Ankara-Ýstanbul-Ýzmir-Adana gibi bir yere atanmýþ ve hayatýný burada idame ettiriyorsa rahatlýkla Honda ustasý, CVT þanzýmanýn yaðýný deðiþtirtebileceði bir yetkili servis vs. gibi arabanýn caný diyebileceðimiz sorunlarda en ufak bir problem yaþamaz. Getz þanzýman olarak tam otomatik tork konvertörlü bir alete sahip olduðu için iþ yerinden falanca bir arkadaþ vasýtasýyla sanayide yaðýný deðiþtirir devam eder. Colt aslýnda 3.olarak bile bu listede yok ama selefi Yarisler'de tam otomatik þanzýman çok az olduðu ve yarý otomatik MMT'ler piyasada öcü olarak adlandýrýldýðý, halefi olan üst kasa i20'lere de bu bantta güç yetmeyeceði için 3. sýraya aldým. 25 senedir Ankara'da ikametim, sanayide bana bir tane Mitsubishi ustasý söyler misin desen hem vallahi hem billahi bilmiyorum bu da bence geçerli bir sebep

Ayþe bacým eðer küçük þehirlerden birinde ikamet ediyorsa Honda için yetkili servis bile bulamadýðý gibi sanayide orijinal CVT yaðý temin edecek bir usta bile bulamayabilir ve Getzlere yönelir olaylar da bu þekilde geliþir gider. Farz-ý misal Çankýrý'da bir oto tamir ustasýna Mitsubishi Colt aracým var demekle DeLorean'ým var demek ayný etkiyi yaratýr diye düþünüyorum

Gelelim üçünün de artýsý ve eksisine.. Daha evvel çok uzun kilometreler boyunca Jazz kullandým, þu anda 1.3 GLS paket Getz kullanýyorum ama Colt'u hiç deneyimlemedim dolayýsýyla Colt ile ilgili bilgilerim yalnýzca okuduklarýmdan ibaret olacak.

1- Honda Jazz
    Artýlarý
    - Tabiki ilk olarak CVT þanzýmaný. 7 ileri, F1 kulakçýklý döneminin teknoloji harikasý. Özellikle þehir içinde yað gibi akar gider..
    - Bagaj ve iç hacmi. Eðer LPG yoksa bagajý ince stepneyle birlikte 3 kiþinin tatile götürdüðü valizi, poþetleri, öteberiyi rahatlýkla alýyor bizzat denedim. Araç tavaný yüksek olduðu için müthiþ fonksiyonel olduðunu düþünüyorum. Yine ayný yüksek tavan aracý adeta B-C SUV segmentinde bir araç kullanýyormuþsunuz kadar rahat yapýyor. Seat Arona'dan vs. daha konforlu olduðunu tecrübeyle sabit söyleyebilirim.
    - Motorun kasaya fazlasýyla yeterli oluþu da bir artý olarak yazýlabilir. 3 kiþi, çakýlý valizle Ankara-Mordoðan yolculuðunda birimiz bile öf demedik yaklaþýk 9 saat içinde.
    Eksileri
    - En önemli artýlarýndan biri burada kabus yaþatabilir, CVT þanzýman yaðý. Mutlaka ve mutlaka almadan yaðýn ya yetkili bayide ya da gerçekten orijinalliði doðrulayabilecek bir Honda ustasý tarafýndan daha önceki dönemlerde deðiþtirilmiþ olduðunun belgeleri olmalý aksi takdirde canýnýz acýr, Honda övenlere söven taraf olursunuz..
    - LPG takýldýðýnda bagaj hacmi düþüyor ama daha problemli bir konu var, bobin yakýyor. Araçta 8 buji 8 bobin var dolayýsýyla yanan bir bobin ciddi bir masraf kapýsýný aralýyor. Þöyle yaparsanýz bobinler zarar görmez diye bir durum yok LPG'li olanlarý mutlaka bobin yakýyor kaçmanýz imkansýz.. Ek olarak LPG belli bir süreden sonra araç soðukken rölantide dalgalanmaya yol açýyor ve iþi bilen bir usta olmazsa masraf üstüne masraf yapsanýz da düzelmiyor..

2- Hyundai Getz (Yalnýzca 1.3 ve 1.4 Benzin&LPG motor seçenekleri)
    Artýlarý
    - Tork konvertörlü bozulmayan otomatik þanzýman. Bozulmuyor
    - Usta bulunurluðu çok rahat. Anadolu'nun en ücra köþesinde bile iþinizi hallettirebilirsiniz.
    - LPG ile %110 uyumlu motor..
    - Bakým maliyeti ciddi manada çok düþük. Ankara'da taksicilerin gittiði bir servis 1.3 GLS'ler için 1200 TL'ye bakýmýný yapýyoruz demiþti, ha götürmedim orasý ayrý..
    Eksileri
    - Ýç hacim özellikle arka koltukta Jazz gibi deðil. Uzun yolculuklara 2 kiþiden fazlasýyla elveriþli olduðunu düþünmüyorum.
    - Bagaj hacmi lpg dönüþümü varsa tam boy stepnenin de etkisiyle çok çok az diyebilirim.

3- Mitsubishi Colt
    Artýlarý
    - Þanzýmaný sanýrým ZF yapýmý. Ýlanlardaki yüksek kilometreli araçlara baktýðýmda "þanzýmaný revize görmüþtür" gibi tabirlere çok rastlamadým, saðlam olduðuna delalet ediyor olmalý..
    - Mitsubishi motor konusunda üzmez sanýyorum. Hafifliði ve þanzýmaný aracýn atikliðinde önemli rol oynuyordur.
    Eksileri
    - Ýkinci el piyasasýnýn yavaþlýðý. Jazz ve Getz'lerdeki emsal model yýlý ve paket doluluðundaki araçlara baktýðýmda fiyatlarý çok daha düþük kalmýþ. 2005 Jazz ile 2012 Colt neredeyse ayný fiyatlarý edecek hatta Colt daha düþük kalýyor..
    - Büyük þehirlerde bir þekilde çözülebilse de küçük þehirlerdeki usta problemi.

Bu kadar yazýnýn üzerine son olarak þu bilgiyi eklemek istiyorum, Getz'ler için "abi 1.3 alma imkanlarý zorla km yüksek olsun deðiþen olsun ama 1.4 DOHC motor olsun" diye bir algý var. Bu algý sayesinde de en azýndan ben alýrken makul fiyatlara araçlar denk gelebiliyordu nitekim ben de aracýmý bu þekilde aldým. 1.3'ler 1332 CC 82 HP SOHC diye tabir edilen üstten tek egzantrik, 1.4'ler 1399 CC 97 HP DOHC denilen üstten çift egzantrikli onun dýþýnda görsel olarak panjur vs. gibi farklarý var ama kalan kýsýmlarý ayný. Dolayýsýyla 540-550 bandýna çýkmadan bana sorarsanýz þu anda alýnabilecek tek araba 1.3 GLS paket Hyundai Getz. Ustasý kýyamet gibi, parça vs. derdi yok, kroniði neredeyse sýfýr, ikinci eli ilana girer girmez çok afaki bir fiyat yazmadýysanýz satýþý 1 saat bile sürmeyecek düzeyde hýzlý vs vs.. Üye olmayýp okuyacak olanlar olursa diye bir de kýsa not düþmek istiyorum, bir forumda okumuþtum eðer araç 200 bin kilometre dolaylarýndaysa ekseriyetle contayý eritiyor getzlere özel bir husus olarak diye. Önden bakýmlarda önlem alýnmazsa her araçta bu olay geçerli. Sýkýþýk trafikte, yokuþ çýkarken vs. ben hararet ile alakalý bir sýkýntý yaþamadým.

Uzun lafýn kýsasý, þöyle baþtan bir okuduðumda colt'la ilgili bilgi vermemiþim de alternatif olarak hangi araçlar alýnmalý ve neden colt alýnmamalý minvalinde bir yazý olmuþ. Forumdaki 100 kiþiye sorsak senelerdir Mitsubishi kullanan sevdalýlarý harici en az 95 kiþi Jazz-Getz arasýndan seçiminizi yapýn der. Baktýðýnýz aracýn fiyatlarýndan yola çýkarak sizin iþinizi 1.3 GLS bir Hyundai Getz fazlasýyla görür diye düþünüyorum; yok 1.4 al, yok yokuþta çekmiyor kamyonlar bile seni geçer gibi safsatalara takýlmayýn.. Hakkýmýzda hayýrlýsý

bedirnismo - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.40 F30

Just a moment...
    reis sen bu postta þimdi ihaleden sahibindene düþen aracýn hollandadaki satýlýkken ilanýný mý buldun

bunun bi üstü aracý fabrikada birleþtiren ustanýn rüyasýna girmek , inceptionmýsýn la sen

Eworen - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    40
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý Sti_Ozan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Güzel araba ama bu rakamlarla çok uzun zamanlar ilanlarý süslerler sadece. Station + Skoda + 2.0 olduðu için gereksiz ÖTV kaynaklý fiyat yüksekliði kötü üçlü.
    Reelde 2100-2200 civarý rakamlara gidiyor sanýrým.
    Ana sýkýntýsý bal yapmayan arý misali 200hp dizel motoru.RS ve dizel ikilisi komik oluyor. TSI gelseydi zamaninda o zaman olurdu simdi listelerde sadece tsi olarak var ama artik fiyatlar uctugu icin manasi yok
    Fiyati ucuk degil normal ama o motorun esprisi kocaman "0"

Yiðit G. - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    43
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý baskan96 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hocam uygun fiyatlý, otomatik, kaba tabirle "bayan arabasý" denen sýnýftaki gözlemlerime göre en az tercih edilen araç bu coltlar. Bana göre bu bahsettiðim bayan arabasý tabirinin ilk 3 sýralamasý; eðer kiþi büyük þehirde yaþýyorsa, "jazz, getz, colt", küçük þehirde yaþýyorsa "getz, jazz, colt" þeklinde. Elbette 3 araç dýþýnda falanca model de þahane, ben olsam yaris alýrdým, i20'ler ne güne duruyor diyenler olacaktýr ama 500 veya abartarak 550'ye kadar bir bütçeyle sýralama bu þekilde ekseriyetle.

Öncelikle neden büyük þehir - küçük þehir kýyasýna gittim, durumu "Ayþe isimli, 5 senelik memur, köþeye atabildiði altýnlarý bozdurup üzerine annesinden bilezik borç alýp araba almayý düþünen" bir kiþi üzerinden irdeleyelim.

Ayþe eðer Ankara-Ýstanbul-Ýzmir-Adana gibi bir yere atanmýþ ve hayatýný burada idame ettiriyorsa rahatlýkla Honda ustasý, CVT þanzýmanýn yaðýný deðiþtirtebileceði bir yetkili servis vs. gibi arabanýn caný diyebileceðimiz sorunlarda en ufak bir problem yaþamaz. Getz þanzýman olarak tam otomatik tork konvertörlü bir alete sahip olduðu için iþ yerinden falanca bir arkadaþ vasýtasýyla sanayide yaðýný deðiþtirir devam eder. Colt aslýnda 3.olarak bile bu listede yok ama selefi Yarisler'de tam otomatik þanzýman çok az olduðu ve yarý otomatik MMT'ler piyasada öcü olarak adlandýrýldýðý, halefi olan üst kasa i20'lere de bu bantta güç yetmeyeceði için 3. sýraya aldým. 25 senedir Ankara'da ikametim, sanayide bana bir tane Mitsubishi ustasý söyler misin desen hem vallahi hem billahi bilmiyorum bu da bence geçerli bir sebep

Ayþe bacým eðer küçük þehirlerden birinde ikamet ediyorsa Honda için yetkili servis bile bulamadýðý gibi sanayide orijinal CVT yaðý temin edecek bir usta bile bulamayabilir ve Getzlere yönelir olaylar da bu þekilde geliþir gider. Farz-ý misal Çankýrý'da bir oto tamir ustasýna Mitsubishi Colt aracým var demekle DeLorean'ým var demek ayný etkiyi yaratýr diye düþünüyorum

Gelelim üçünün de artýsý ve eksisine.. Daha evvel çok uzun kilometreler boyunca Jazz kullandým, þu anda 1.3 GLS paket Getz kullanýyorum ama Colt'u hiç deneyimlemedim dolayýsýyla Colt ile ilgili bilgilerim yalnýzca okuduklarýmdan ibaret olacak.

1- Honda Jazz
    Artýlarý
    - Tabiki ilk olarak CVT þanzýmaný. 7 ileri, F1 kulakçýklý döneminin teknoloji harikasý. Özellikle þehir içinde yað gibi akar gider..
    - Bagaj ve iç hacmi. Eðer LPG yoksa bagajý ince stepneyle birlikte 3 kiþinin tatile götürdüðü valizi, poþetleri, öteberiyi rahatlýkla alýyor bizzat denedim. Araç tavaný yüksek olduðu için müthiþ fonksiyonel olduðunu düþünüyorum. Yine ayný yüksek tavan aracý adeta B-C SUV segmentinde bir araç kullanýyormuþsunuz kadar rahat yapýyor. Seat Arona'dan vs. daha konforlu olduðunu tecrübeyle sabit söyleyebilirim.
    - Motorun kasaya fazlasýyla yeterli oluþu da bir artý olarak yazýlabilir. 3 kiþi, çakýlý valizle Ankara-Mordoðan yolculuðunda birimiz bile öf demedik yaklaþýk 9 saat içinde.
    Eksileri
    - En önemli artýlarýndan biri burada kabus yaþatabilir, CVT þanzýman yaðý. Mutlaka ve mutlaka almadan yaðýn ya yetkili bayide ya da gerçekten orijinalliði doðrulayabilecek bir Honda ustasý tarafýndan daha önceki dönemlerde deðiþtirilmiþ olduðunun belgeleri olmalý aksi takdirde canýnýz acýr, Honda övenlere söven taraf olursunuz..
    - LPG takýldýðýnda bagaj hacmi düþüyor ama daha problemli bir konu var, bobin yakýyor. Araçta 8 buji 8 bobin var dolayýsýyla yanan bir bobin ciddi bir masraf kapýsýný aralýyor. Þöyle yaparsanýz bobinler zarar görmez diye bir durum yok LPG'li olanlarý mutlaka bobin yakýyor kaçmanýz imkansýz.. Ek olarak LPG belli bir süreden sonra araç soðukken rölantide dalgalanmaya yol açýyor ve iþi bilen bir usta olmazsa masraf üstüne masraf yapsanýz da düzelmiyor..

2- Hyundai Getz (Yalnýzca 1.3 ve 1.4 Benzin&LPG motor seçenekleri)
    Artýlarý
    - Tork konvertörlü bozulmayan otomatik þanzýman. Bozulmuyor
    - Usta bulunurluðu çok rahat. Anadolu'nun en ücra köþesinde bile iþinizi hallettirebilirsiniz.
    - Bakým maliyeti ciddi manada çok düþük. Ankara'da taksicilerin gittiði bir servis 1.3 GLS'ler için 1200 TL'ye bakýmýný yapýyoruz demiþti, ha götürmedim orasý ayrý..
    Eksileri
    - Ýç hacim özellikle arka koltukta Jazz gibi deðil. Uzun yolculuklara 2 kiþiden fazlasýyla elveriþli olduðunu düþünmüyorum.
    - Bagaj hacmi lpg dönüþümü varsa tam boy stepnenin de etkisiyle çok çok az diyebilirim.

3- Mitsubishi Colt
    Artýlarý
    - Þanzýmaný sanýrým ZF yapýmý. Ýlanlardaki yüksek kilometreli araçlara baktýðýmda "þanzýmaný revize görmüþtür" gibi tabirlere çok rastlamadým, saðlam olduðuna delalet ediyor olmalý..
    - Mitsubishi motor konusunda üzmez sanýyorum. Hafifliði ve þanzýmaný aracýn atikliðinde önemli rol oynuyordur.
    Eksileri
    - Ýkinci el piyasasýnýn yavaþlýðý. Jazz ve Getz'lerdeki emsal model yýlý ve paket doluluðundaki araçlara baktýðýmda fiyatlarý çok daha düþük kalmýþ. 2005 Jazz ile 2012 Colt neredeyse ayný fiyatlarý edecek hatta Colt daha düþük kalýyor..
    - Büyük þehirlerde bir þekilde çözülebilse de küçük þehirlerdeki usta problemi.

Bu kadar yazýnýn üzerine son olarak þu bilgiyi eklemek istiyorum, Getz'ler için "abi 1.3 alma imkanlarý zorla km yüksek olsun deðiþen olsun ama 1.4 DOHC motor olsun" diye bir algý var. Bu algý sayesinde de en azýndan ben alýrken makul fiyatlara araçlar denk gelebiliyordu nitekim ben de aracýmý bu þekilde aldým. 1.3'ler 1332 CC 82 HP SOHC diye tabir edilen üstten tek egzantrik, 1.4'ler 1399 CC 97 HP DOHC denilen üstten çift egzantrikli onun dýþýnda görsel olarak panjur vs. gibi farklarý var ama kalan kýsýmlarý ayný. Dolayýsýyla 540-550 bandýna çýkmadan bana sorarsanýz þu anda alýnabilecek tek araba 1.3 GLS paket Hyundai Getz. Ustasý kýyamet gibi, parça vs. derdi yok, kroniði neredeyse sýfýr, ikinci eli ilana girer girmez çok afaki bir fiyat yazmadýysanýz satýþý 1 saat bile sürmeyecek düzeyde hýzlý vs vs.. Üye olmayýp okuyacak olanlar olursa diye bir de kýsa not düþmek istiyorum, bir forumda okumuþtum eðer araç 200 bin kilometre dolaylarýndaysa ekseriyetle contayý eritiyor getzlere özel bir husus olarak diye. Önden bakýmlarda önlem alýnmazsa her araçta bu olay geçerli. Sýkýþýk trafikte, yokuþ çýkarken vs. ben hararet ile alakalý bir sýkýntý yaþamadým.

Uzun lafýn kýsasý, þöyle baþtan bir okuduðumda colt'la ilgili bilgi vermemiþim de alternatif olarak hangi araçlar alýnmalý ve neden colt alýnmamalý minvalinde bir yazý olmuþ. Forumdaki 100 kiþiye sorsak senelerdir Mitsubishi kullanan sevdalýlarý harici en az 95 kiþi Jazz-Getz arasýndan seçiminizi yapýn der. Baktýðýnýz aracýn fiyatlarýndan yola çýkarak sizin iþinizi 1.3 GLS bir Hyundai Getz fazlasýyla görür diye düþünüyorum; yok 1.4 al, yok yokuþta çekmiyor kamyonlar bile seni geçer gibi safsatalara takýlmayýn.. Hakkýmýzda hayýrlýsý

Getz gerçekten inanýlmaz bir araç. Benim hanýma dayabiliyorsa saðlamdýr abi ötesi yok. Yaðý, suyu koy devam. Bizde 1.4 var, eþya bile taþýyoruz yeri geliyor. Getz geldiðinden beri Mini'yi neredeyse hiç kullanmýyorum, çukur tümsek demeden gidiyor namussuz. Hele parça ve usta fiyatlarý inanýlmaz. 3-4 ay önce alt takýmý yaptýrmaya bostancý sanayine götürdüm, iþte körük yarýlmýþ deðiþecek, takoz eskimiþ deðiþecek, rudman deðiþecek uðultu yapýyor, o deðiþecek bu deðiþecek bir de iþçilik var dedi.... Ben 15-20 bekliyorum tabi Mini'den alýþkanlýk... 3.500 tl iþçilik dahil demez mi.... Dedim hemen yap, çayýmý koydu 3 saatte bekledim orada baya sürdü. Þimdi sevilmez mi bu araba? Ben en çok yavaþ olur diye korkmuþtum inan hiç yavaþ deðil araç baya baya kaçýyor çok zevkli kullanmasý. Tipi biraz kerkenez iþte. Ama 10 numara araba valla bu paralara...
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Yaþ
    48
    Þehir
    TÜRKÝYE/DATÇA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý baskan96 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hocam uygun fiyatlı, otomatik, kaba tabirle "bayan arabası" denen sınıftaki gözlemlerime göre en az tercih edilen araç bu coltlar. Bana göre bu bahsettiğim bayan arabası tabirinin ilk 3 sıralaması; eğer kişi büyük şehirde yaşıyorsa, "jazz, getz, colt", küçük şehirde yaşıyorsa "getz, jazz, colt" şeklinde. Elbette 3 araç dışında falanca model de şahane, ben olsam yaris alırdım, i20'ler ne güne duruyor diyenler olacaktır ama 500 veya abartarak 550'ye kadar bir bütçeyle sıralama bu şekilde ekseriyetle.

Öncelikle neden büyük şehir - küçük şehir kıyasına gittim, durumu "Ayşe isimli, 5 senelik memur, köşeye atabildiği altınları bozdurup üzerine annesinden bilezik borç alıp araba almayı düşünen" bir kişi üzerinden irdeleyelim.

Ayşe eğer Ankara-İstanbul-İzmir-Adana gibi bir yere atanmış ve hayatını burada idame ettiriyorsa rahatlıkla Honda ustası, CVT şanzımanın yağını değiştirtebileceği bir yetkili servis vs. gibi arabanın canı diyebileceğimiz sorunlarda en ufak bir problem yaşamaz. Getz şanzıman olarak tam otomatik tork konvertörlü bir alete sahip olduğu için iş yerinden falanca bir arkadaş vasıtasıyla sanayide yağını değiştirir devam eder. Colt aslında 3.olarak bile bu listede yok ama selefi Yarisler'de tam otomatik şanzıman çok az olduğu ve yarı otomatik MMT'ler piyasada öcü olarak adlandırıldığı, halefi olan üst kasa i20'lere de bu bantta güç yetmeyeceği için 3. sıraya aldım. 25 senedir Ankara'da ikametim, sanayide bana bir tane Mitsubishi ustası söyler misin desen hem vallahi hem billahi bilmiyorum bu da bence geçerli bir sebep

Ayşe bacım eğer küçük şehirlerden birinde ikamet ediyorsa Honda için yetkili servis bile bulamadığı gibi sanayide orijinal CVT yağı temin edecek bir usta bile bulamayabilir ve Getzlere yönelir olaylar da bu şekilde gelişir gider. Farz-ı misal Çankırı'da bir oto tamir ustasına Mitsubishi Colt aracım var demekle DeLorean'ım var demek aynı etkiyi yaratır diye düşünüyorum

Gelelim üçünün de artısı ve eksisine.. Daha evvel çok uzun kilometreler boyunca Jazz kullandım, şu anda 1.3 GLS paket Getz kullanıyorum ama Colt'u hiç deneyimlemedim dolayısıyla Colt ile ilgili bilgilerim yalnızca okuduklarımdan ibaret olacak.

1- Honda Jazz
    Artıları
    - Tabiki ilk olarak CVT şanzımanı. 7 ileri, F1 kulakçıklı döneminin teknoloji harikası. Özellikle şehir içinde yağ gibi akar gider..
    - Bagaj ve iç hacmi. Eğer LPG yoksa bagajı ince stepneyle birlikte 3 kişinin tatile götürdüğü valizi, poşetleri, öteberiyi rahatlıkla alıyor bizzat denedim. Araç tavanı yüksek olduğu için müthiş fonksiyonel olduğunu düşünüyorum. Yine aynı yüksek tavan aracı adeta B-C SUV segmentinde bir araç kullanıyormuşsunuz kadar rahat yapıyor. Seat Arona'dan vs. daha konforlu olduğunu tecrübeyle sabit söyleyebilirim.
    - Motorun kasaya fazlasıyla yeterli oluşu da bir artı olarak yazılabilir. 3 kişi, çakılı valizle Ankara-Mordoğan yolculuğunda birimiz bile öf demedik yaklaşık 9 saat içinde.
    Eksileri
    - En önemli artılarından biri burada kabus yaşatabilir, CVT şanzıman yağı. Mutlaka ve mutlaka almadan yağın ya yetkili bayide ya da gerçekten orijinalliği doğrulayabilecek bir Honda ustası tarafından daha önceki dönemlerde değiştirilmiş olduğunun belgeleri olmalı aksi takdirde canınız acır, Honda övenlere söven taraf olursunuz..
    - LPG takıldığında bagaj hacmi düşüyor ama daha problemli bir konu var, bobin yakıyor. Araçta 8 buji 8 bobin var dolayısıyla yanan bir bobin ciddi bir masraf kapısını aralıyor. Şöyle yaparsanız bobinler zarar görmez diye bir durum yok LPG'li olanları mutlaka bobin yakıyor kaçmanız imkansız.. Ek olarak LPG belli bir süreden sonra araç soğukken rölantide dalgalanmaya yol açıyor ve işi bilen bir usta olmazsa masraf üstüne masraf yapsanız da düzelmiyor..

2- Hyundai Getz (Yalnızca 1.3 ve 1.4 Benzin&LPG motor seçenekleri)
    Artıları
    - Tork konvertörlü bozulmayan otomatik şanzıman. Bozulmuyor
    - Usta bulunurluğu çok rahat. Anadolu'nun en ücra köşesinde bile işinizi hallettirebilirsiniz.
    - Bakım maliyeti ciddi manada çok düşük. Ankara'da taksicilerin gittiği bir servis 1.3 GLS'ler için 1200 TL'ye bakımını yapıyoruz demişti, ha götürmedim orası ayrı..
    Eksileri
    - İç hacim özellikle arka koltukta Jazz gibi değil. Uzun yolculuklara 2 kişiden fazlasıyla elverişli olduğunu düşünmüyorum.
    - Bagaj hacmi lpg dönüşümü varsa tam boy stepnenin de etkisiyle çok çok az diyebilirim.

3- Mitsubishi Colt
    Artıları
    - Şanzımanı sanırım ZF yapımı. İlanlardaki yüksek kilometreli araçlara baktığımda "şanzımanı revize görmüştür" gibi tabirlere çok rastlamadım, sağlam olduğuna delalet ediyor olmalı..
    - Mitsubishi motor konusunda üzmez sanıyorum. Hafifliği ve şanzımanı aracın atikliğinde önemli rol oynuyordur.
    Eksileri
    - İkinci el piyasasının yavaşlığı. Jazz ve Getz'lerdeki emsal model yılı ve paket doluluğundaki araçlara baktığımda fiyatları çok daha düşük kalmış. 2005 Jazz ile 2012 Colt neredeyse aynı fiyatları edecek hatta Colt daha düşük kalıyor..
    - Büyük şehirlerde bir şekilde çözülebilse de küçük şehirlerdeki usta problemi.

Bu kadar yazının üzerine son olarak şu bilgiyi eklemek istiyorum, Getz'ler için "abi 1.3 alma imkanları zorla km yüksek olsun değişen olsun ama 1.4 DOHC motor olsun" diye bir algı var. Bu algı sayesinde de en azından ben alırken makul fiyatlara araçlar denk gelebiliyordu nitekim ben de aracımı bu şekilde aldım. 1.3'ler 1332 CC 82 HP SOHC diye tabir edilen üstten tek egzantrik, 1.4'ler 1399 CC 97 HP DOHC denilen üstten çift egzantrikli onun dışında görsel olarak panjur vs. gibi farkları var ama kalan kısımları aynı. Dolayısıyla 540-550 bandına çıkmadan bana sorarsanız şu anda alınabilecek tek araba 1.3 GLS paket Hyundai Getz. Ustası kıyamet gibi, parça vs. derdi yok, kroniği neredeyse sıfır, ikinci eli ilana girer girmez çok afaki bir fiyat yazmadıysanız satışı 1 saat bile sürmeyecek düzeyde hızlı vs vs.. Üye olmayıp okuyacak olanlar olursa diye bir de kısa not düşmek istiyorum, bir forumda okumuştum eğer araç 200 bin kilometre dolaylarındaysa ekseriyetle contayı eritiyor getzlere özel bir husus olarak diye. Önden bakımlarda önlem alınmazsa her araçta bu olay geçerli. Sıkışık trafikte, yokuş çıkarken vs. ben hararet ile alakalı bir sıkıntı yaşamadım.

Uzun lafın kısası, şöyle baştan bir okuduğumda colt'la ilgili bilgi vermemişim de alternatif olarak hangi araçlar alınmalı ve neden colt alınmamalı minvalinde bir yazı olmuş. Forumdaki 100 kişiye sorsak senelerdir Mitsubishi kullanan sevdalıları harici en az 95 kişi Jazz-Getz arasından seçiminizi yapın der. Baktığınız aracın fiyatlarından yola çıkarak sizin işinizi 1.3 GLS bir Hyundai Getz fazlasıyla görür diye düşünüyorum; yok 1.4 al, yok yokuşta çekmiyor kamyonlar bile seni geçer gibi safsatalara takılmayın.. Hakkımızda hayırlısı
    Güzel bilgiler, bildiğim/ deneyimlediğim kadarıyla ekleme yapayım:
    Jazz cvt şanzımanıyla daha konforlu ,sessiz, az yakar ama atik değil, 2009'da i-shift (yarı otomatik )şanzımana geçti. İ-shift olanlar biraz sarsıntılı ama devrinde ayağınızı gazdan çekerseniz sarsıntı azalır. Debriyaj mili kırar bazen, tamiri kolaydır.2012 ve sonrasında cvt'ye geri döndü.

Colt'u ( 1.5 DID AMT ) 7 yıldır kullanıyorum, benzinlisini de kısa süre de olsa kullandım. İç mekanı Jazz'dan daha geniş, bagajı pek farklı değil. Yalıtım Jazz'ın gerisinde.
    Tam otomatiği bizde yok, yarı otomatik. Şanzıman Getrag. Dizellerde motor Mercedes. Benzinlisi (MİVEC) de dizeli de müthiş atik; yokuş, viraj, yük derdi yok. Bu yönüyle Jazz'dan bir değil iki gömlek üstün. Ustası az , çok arıza da yapmıyor zaten. Parçaları fahiş fiyatlı olmasa da ucuz da değil. 100 binde bir debriyaj motorunu (aktüatör) değiştirmek lazım, 10 bin civarı fiyatı var.
    Getz'i hiç kullanmadım.

Yaþ
    48
    Þehir
    TÜRKÝYE/DATÇA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzenleme yapamadým, tekrar yazýyorum:
    Güzel bilgiler, bildiðim/ deneyimlediðim kadarýyla ekleme yapayým:
    Jazz cvt þanzýmanýyla daha konforlu ,sessiz, az yakar ama atik deðil, 2009'da i-shift (yarý otomatik )þanzýmana geçti. Ý-shift olanlar biraz sarsýntýlý ama devrinde ayaðýnýzý gazdan çekerseniz sarsýntý azalýr. Debriyaj mili kýrar bazen, tamiri kolaydýr.2012 ve sonrasýnda cvt'ye geri döndü.

Colt'u ( 1.5 DID AMT ) 7 yýldýr kullanýyorum, benzinlisini de kýsa süre de olsa kullandým. Ýç mekaný Jazz'dan daha geniþ, bagajý pek farklý deðil. Yalýtým Jazz'ýn gerisinde.
    Tam otomatiði bizde yok, yarý otomatik. Þanzýman Getrag. Dizellerde motor Mercedes. Benzinlisi (MÝVEC) de dizeli de müthiþ atik; yokuþ, viraj, yük derdi yok. Bu yönüyle Jazz'dan bir deðil iki gömlek üstün. Ustasý az , çok arýza da yapmýyor zaten. Parçalarý fahiþ fiyatlý olmasa da ucuz da deðil. 100 binde bir debriyaj motorunu (aktüatör) deðiþtirmek lazým, 10 bin civarý fiyatý var.
    Getz'i hiç kullanmadým.

KÖROÐLU - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    SAKARYA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý yilmazcatalbas Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    '11 COLT 1.3
    Just a moment...

Bunlarýn motor þanzýman nasýldýr? Daha önce kullanan, tecrübe eden, kronik vs bilgi sahibi olan var mý?
    2 farklý cz3 (eski kasanýn coupesi) ile 40 bin + km yaptým. Ýlandaki araç biraz bakým istiyor gibi duruyor.

Ben þanzýmaný alttan vurmama ve çatlatmama raðmen baþýna bir iþ gelmedi, araç genel olarak bozulmuyor. Gerçekten o dönemde (cahiliye dönemimiz) neler yaptýysak bozamadýk.

Hoþ çok bir donaným yok araçta bozulacak, mekaniði de oldukça saðlamdýr.

Getrag 6 ileri amt diye geçen yarý otomatik þanzýman vardýr. baský balata deðiþir, km si gelince de aktüatör deðiþir.

Az sayýda olduðu için muadil parça özellikle kaporta için bulunmasý zordur. Servisten parça konusunda sorun olduðunu sanmýyorum, en son zafer (nicki hatýrlayamadým) kendi colt unu boyattý parça aldý o dönem attýðý liste ortanýn 1 týk üstü gibiydi fiyatlam açýsýndan.

Lpg ye uyumludur motoru, 6 ileri olmasý yakýt olarak avantaj saðlar. Eski kasada arka koltuk hareketlidir, ben cz3 le 5 yetiþkin baya rahat ( araca göre) seyehatlar ettim.

Özellikle 1 günde 1100+ km 4 kiþi + dolu bagaj tabir i caizse yarýnlar yok gibi marmaris sakarya ist yaptým, o gün bozamadýysam bir daha bozulmamýþtýr.

Satýþý aðýrdýr, biraz bilen tanýyan insan alýr. 1 yýl ve altý binmeyi planlýyorsanýz, servisten parça almak zor gelecek ise, vites geçiþinde ufaktan da olsa bir sarsýntý rahatsýz edecekse

sýrayla micra / jazz bakmak lehinize olur. Yakýn dönemlerde jazz da vardý bana sunroof lu olmasýndan mütevellit daha geniþ hissettirirdi, colt kadar gitmezdi ama deðiþi bir sürüþ zevki vardý.

Micra sevemedim ama en hýzlý el deðiþtiren ve bu sýnýfta bayan kullanýcýlarýn sýk tercih ettiði bir otomobil. Sürüþ poz. ben hiç benimseyemedim, tabure de gibi araç kullandýrýyor araç size.

japon olarak sorunlu bir araç deðildir. Jazz ýn 1.4 lt olanlarýnda 8 buji vardýr, o dönem güzel bir para vermiþtim bujilere þuan ne alemde bilmiyorum.

Ha bir de colt cz3 için konuþuyorum 45 yanak lastikle geliyor oem olarak sert bir yapýsý vardý.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 3 kullanýcý var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler