outlet yapacaklar heralde
Printable View
outlet yapacaklar heralde
bu güzel pistte, Ring kültürünü getirmek acaba ne kadar zor olur?
kuzey marmarada 100 le en soldan giden araçların olduğu, 4 şerit kamyon otobüsün roll e kurulur gibi yan yana gittiği daha da genel olarak trafik kurallarından kültüründen uzak %99 insanın olduğu ülkede Alman ekolünü benimsesek bile imkansız bizde olmaz öyle şey.
5 km lik pisti ringdeki fiyatlara sürekli açık olacak şekilde yaparsan çıkış trafiğinden tur atamazsın. Bir de şunu düşün her bir tur 2.5 dak sürse sürekli gir çık olur.
Falcon Qabaq ve kafadarları "pisti açtık, ilk video bizde, dağılabilirsiniz" mealinde video yüklemişler.
arkadaşlar pisti açtık oldu değil iş. Ambulans vs gibi güvenlik prosedürlerini de yerine getirmek gerekiyor. Her kuleye 2-3 kişi yerleştirmek gerekiyor vs. O kadar kolay değil yapılamaz mı yapılır tabii ama kolay değil. Bir de orası yarış pisti, üzerinde sürekli bir sürü otomobilin gazlaması etmesi asfalt kalitesini bozacaktır bu seferde yarışlar için olumsuz durum meydana gelecektir. Eline al süpürgeyi temizle olmuyor.
Bi zahmet koca pisti alan şirkette bunları organize ediversin. Tabiki basit bir organizasyon değil, ama inan bu forumdan bu işi tek başına organize edecek bir sürü kişi çıkar hakkıyla yapabilecek.
Ama bu iş şuna benzer, biraz background lazım. X bir cafede,barda bir dj performansı, müzik performansı yapacak ol, tanınmış bir organizatör yoksa gelen müşteri kitlesi daha az olur ama işin arkasında sağlım tanınmış bir organizatör olursa müzik grubu ve dj çok iyi olmasa da katılımcı daha yüksek olur.
O yüzden pisti işletecek kişinin de camiadan birisi olması gerekir.
Fren disk balatam bitti. Bugün yetkili servisten randevu aldım, Oem taktırıcam disk balatayı.
Randevu oluşturan arkadaş sizde delikli disk var EBC falan takın isterseniz dedi.
Eskiden piste çıkıyorduk o yüzden onlar arabanın üstünde, şimdi pist yok, seneyede yok büyük ihitmalle, Oem kafi dedim.
Elimde PS Cup lastiklerim takılı jant takımımı hiç kullanamadım bu sene, yattılar öyle depoda.
Gopro mu bile kullanmadım.
Müstehak:
- Hak etmiş, hak kazanmış ve layık. Daha çok eski yıllarda oldukça fazla kullanılan ve duyulan kelime olan müstehak kelimesi günümüzde halen aktifliğini korumaktadır.
Şak şak yapan sosyal medya hesapları maalesef 9 yıldır kapalı olan pist, festival günü gibi baya bir algı peşinde. Dün bizzat gittim ve gördüm. Çok az seyirci olmasına rağmen yönetilemeyen bir organizasyon, akmayan tuvalet suları, hiçbir şeyden haberi olmayan görevliler, pit alanında foto çektirme derdinde olan tahminen sponsorların firma çalışanları ve çocukları (bebek vardi pit alanında).
Bunların hepsine yaa yıllar sonra büyük bir tesis ve ilk etkinlik diyenler nedeniyle bende susup bir şans verecektim fakat film taxi drive olayında koptu bende.
Önce hiçbir görevlinin taxi drive'dan haberi yoktu. Bir 4 kişiye sorduk. Sonra kapıdaki bir görevli arkadaş 1-2 kişiyi aradı ve cevap olarak "çıkacak kişiler önceden belirlenen belirli kişiler bu nedenle bir katılım yok kontenjan dolu" dedi. Klasik eş dost sponsor dostlari vs doldurulmuş yani.
Karting araçları piste çıkmadan önce bariyerlerin arkasında köpek dolaşıyordu. 1 görevli bile ilgilenmedi. Sonra kartin araçları turu tamamlarken start düzlüğünde koşan köpek vardı. Köpek pit girişine atladı 10 sn olmadan araçlar viraji döndü. Sarı bayrak sallamakla olmuyor maalesef. O köpeğin piste gireceği rahat 1 saattir belli idi.
Bunların olacağını zaten ön görmüştük aslında. O yüzden pek şaşırmadım.
Bu arada otoparka giden ara yollarda kasisleri intercity sökmüş sanırım. Yeni işletmeci de kasis yapmamış. Ayri bir pist olmuş oralar millet gazlıyordu baya.
bu hükümetin hangi organizasyona el atıp da b.k etmediği ne kaldı. Futbol ortada, intercity yine az çok bişeylar yapıyordu ama düzgün yapıyordu bunlar onu da hiç etti. Eleştirdiğin zaman da engelliyorlar. Haklısınız ilk organizasyon hatalar olabilir düzelteceğiz yok tam bir acizlik örneği olarak eleştireni engelle rejimi burada da var.
Haftasonu olan organizasyona dün bi uğrayayım dedim gittiğime pişman oldum. Eskiden yapılan organizasyonlar ne kadar güzeldi insan ayrılmak istemiyordu.. yazık oldu güzelim yere
sırf Tosfed'in o kadar yaygara sonrası nasıl etkinlik yapacağını merak ettiğimden gitmek istiyordum, nasip olması.
Sosyal Medyada, otoparkta drag yapanları görünce notu verdim :D :D :D
kaygan boyalı alanda bazı dönen arkadaşlar olmuş ondan dolayı polis gelmiş. onları duydum. eş dost alışverişte görsün durumları olmuş. Hava da yağmurluydu başka işlerim vardı gidemedim. açıkçası üşendim.
Dün ziyaret etme şansım oldu çok durgun geçti ve toplasan 10 fotoğraf çekmedim en fazla 1 saat durdum gittim,İntercity'i heba ettiler orada geçen sene yağmurun altında sırılsıklam olduğum halde çok keyif almıştım son weekend'de bizim senelerdir artık kültür haline gelmiş olan pist günleri daha canlıydı ve ayrılmak istemiyordum oradan,Tosfed egosunu şimdi tatmin etmiş oldu heralde
tosfed egosunu bakın senelerdir mükemmel yaptığınız organizasyonların içine nasıl s..yorum diye tatmin ediyor olabilir.
Adamlar kendi arasında organizasyon yapmış altın günü gibi resmen. Allahtan son weekend'e katıldım da içimde ukde kalmadı. Bu hafta sonu bakü'deki yarışı izlemeye gideceğim. 2025 içinde Macaristan düşünüyordum ama bütçeye uygun biletlerin hepsi bitmiş.
Ben asıl şu cümleyi görünce hiç şaşırmadım.
Daha önce, yok ralli pilotu seçme, yok karting bilmemne pilotu seçiyoruz, amatörleri bilmemne yapıyoruz tarzı organizasyonların hepsini bu cümleye varıyor diye bu cümle özelinde eleştirmiştim. "Ama öyle değil tam olarak" falan diye hep tepki geldi ama görünen hep bu oldu.
20 sene önce de böyleydi. Hala böyle demek, hiç bir şey değişmemiş.
Zaten Türkiye'de hiç duydunuz mu, manavken ralli pilotu falan olan. Anca başka yerlerde başka imkanlarla şununla bununla bir yerlere gelen 3-5 pilotumuz var. Onlar da zaten bu yollardan geçmedi, farklı şekillerde ilerlediler muhtemelen.
Bizde öyle bir şekil zaten yok.
Amaç kendi kendilerine oynamak. Güzel de yapıyorlar galiba. Hoş, bu sefer organizasyonu becerememişler demek.
F1 falan da hikaye olacak herhalde.
Geçenlerde İTO yönetimine sormuşlar, "Biz devam edelim dedik, uzatmaya çalıştık, kabul etmediler, Cumhurbaşkanımız da süreniz dolmuş çıkın dedi, biz de çıktık, gerekli şartlarla devrettik. Ancak valla şu anda son durum için puromuzu yaktık, arkamıza yaslandık, bekliyoruz, izliyoruz" gibi bir açıklama gelmiş :)
Sakaryada küçük bir kulüp kurduk, baya büyüdü resmi oldu.
bi organizasyon yapalım dedik, sakarya tosfed deki arkadaşlara gitti bizimkiler resmi evraklarla,
yüzlerine bakmadılar, bahsi geçen konu 15 senelik, demekki hala değişen bir şey yok.
bu adamlar bu iş gelişsin diye burda değiller, amaç ne bilemiyorum
Yıl 2019 Ege Asal Metal bir turnuva düzenledi orada 1. oldum ve OtoKros'a katılma şansı yakaladım. Araba tulum vs hep Ege Asal sponsor. Piste çıkıcaz TOSFED lisans istiyor. 1 yarışa çıkıcam sadece ama onun için bile yıllık lisans satın almam gerekiyor. Amaç ne sanırım buradan daha net belli oluyordur :D
Ya abi Allah aşkına otobüs veya uçak bileti almıyorsun, ister 1 yarış yap ister sezon yap lisans tektir ve bir kere alınır. Bu sadece TOSFED için geçerli bir durum değil her federasyon için bu şekilde lisans sistemi.
Bazen gerçekten burada yazılanlara şaşırıyorum.
Mesela ralli, tırmanma veya otokros yarışlarında da çok gereksiz ve saçma cezalar kesilebiliyor ama bu işi sevenler bu cezalara katlanıyor ne yazık ki, çünkü kurallar kitabı diye bir şey var çoğu yarışan kişinin sadece adını bildiği ama açıp bakmadığı.
Mevzu yeni pilotları teşvik etmekten çıkmış onu anlatmaya çalışıyorum aslında. Amaç sadece para almak olmamalı. Benim gibi bir başarı elde etmiş ve tek yarışa çıkacak kişiden de para almasınlar bir zahmet onu anlatmak istedim. Lisanslama vs tabii ki belli kurallar var bunlara okeyim ama bir değerlendirme olmalı yani. Her piste adım basandan ücret istemek yeni yetenekleri uzaklaştırır bu ortamlardan maalesef.
Yıldızını arıyor mevzusu çok güzel mesela çok destekliyorum fakat orada bu lisans işleri falan nasıl yönetiliyor bilmiyorum doğrusu...
Motosiklet yarışları için ekip bugun denetlemeye istanbul park a gelmiş. Bari bu olsun diyelim.
Yıldızını arıyor mevzusunda bütün masraflar TOSFED tarafından karşılanıyor. Önceden sezon yaptırılıyordu o yetenekli arkadaşlara şimdi sezon yaptırılmıyor gördüğüm kadarıyla.
Bu arada istediği kadar yetenekli olsun gün sonunda yine para kazanan taraf oluyor ve yoksa bu işlerden adamı buz gibi soğutuyor.
Tüm masraflar federasyon tarafından karşılanıyor derken ?
Otomobiller Fiat'tan geliyor.
Pist körfez zaten kirası olmayan devlet tarafından tahsis edilmiş federasyonun kendi pisti.
Bunun üzerine her katılımcıdan 1920TL ücret alınıyor kazansın kazanmasın.
Federasyonun açıklamasına göre 2024 elemeleri 355 erkek ve 29 kadın olmak üzere toplam 384 genç sürücünün katılımıyla tamamlandı.
Kazanan genç kardeşimiz gene Fiat tarafından yarıştırılıyor.
Kısaca giderler sponsorlardan, gelirler hevesle bu işi yapmak isteyen gençlerden toplanıyor.
Öle her söylenene inanmadan azcık araştırın derim.
Buğra Abi selamlar;
Dediklerin doğru ancak o işin detay kısmına iniyor, sonuç olarak federasyon yarıştırıyor veya birilerine al bu arkadaşımızı yarıştır diyor.
Her söylenene inanmak değil bizimkisi yaklaşık 9 yıldır Co-Pilotluk yapıyorum bir noktadan camianın içinde olduğum için bildiklerimiz bunlar.
Gönül isterdi ki pist sizde kalsın ama federasyon ile birlikte kullanılsın, olmadı ve her şey daha iyi olabilecekken bildiğin üzere daha da kötüye gidecek ne yazık ki.
Bence yapılması gereken bir organizasyon ama böyle yapılması doğru değil.
Katılımı ücretsiz sim racing turnuvası düzenleyip kazananı yarıştırdık mesela 1 kuruş ücret almadan.
Öğrenci kardeşlerimizin daha düşük bedellerle elemelere girmesi daha doğru diye düşünüyorum.
Camiadan olduğunu bilerek yazdım zaten orda amacım içerde de konuşulan birçok yalan yanlış konu oluyor. Altı dolumu diye bakmak lazım.
Al yarıştır diyor doğru, mesela biz kupaları yaparken bizede al yarıştır dedi yarıştırdık. Ama bu konusu bile geçmeyenler arasında, yok olup gidiyor.
Yanlış anlama bilmediğim için soruyorum, İntercity ile bağınız olduğu için İstanbul parktan elini çektin mi?
Demek istediğim senin gibi pist organizasyonlarında türkiyenin en tecrübeli yöneticisi olarak profesyonelce davranıp pist günü düzenlemeye devam edecek misin ?
yada İstanbulparkın yeni yönetimi bu yönde sizinle görüşüyor mu? yada pist günü organizasyonu düzenlemek için sizin yeni yönetimle görüşmeniz oluyor mu ?
Benim derdim pist günü olsun, halk kullanabilsin :)
Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar mantığı ile iş yaptıkları için Buğra gibi doğrucu davud ları yanlarında barındırmazlar. Yanlışlıkla alırlarsa da ayağını bir şekilde kaydırırlar. Buğra da katil olur o bünyenin içerisinde. Bünye organı kabulde etmeyebilir organda o bünyeyi gebertebilir.
İntercity sadece F1 Pistindeki etkinliklerden oluşan bir firma değil, çoğu kişi biliyordur diye düşünüyorum. Bu nedenle Buğra Bey'in bağı farklıdır :)
28*29 Eylul İstanbul Park
Open Pit ve Halk gunu olacak dıye bır soylentı var
open pıt 49.000 TL
Halk Gunu 3950 TL
Hani açık değilmiş gibi halka açılıcaktı ? Hani kullanmıyormuş gibi halk kullanacaktı ? Hani biz çok pahalıya yapıyorduk tukakaydık kakaydık 30tl ye piste çıkılıcaktı.
Dur puromun külü düştü sonra yazarım...
fiyatlar pahalı. öncelikle bunu söyleyeyim ama açmış olmalarına bile şaşkınım.
yakın arkadaşımın düğünü olduğu için katılamayacağım ama laf ettikleri intercity'den neyi farklı yapacak tosfed merak ediyorum.
fiyat algım şaştığı için bir sıfır atsam 395TL bence halk günü için normal rakam ama para yok :)