İzolasyonu değiştirildi dediler başka açıklama olmadı.
Printable View
Uygun fiyatlı v1 kısa menzil buldum hemen yola çıkıp almaya gittim. Araç 4000 kmde. Kastamonu’dan alıp Ankaraya geldim. Bir hafta sonra Alanya’ya tatil planımız vardı. Hem uzun yolda yakıt tüketimini merak ettiğim için togg ile gittik.
Dikkat etmeden kullanımda 110-130 arası 20kw tüketti. Şimdilik memnunum tek problem boyutlarından dolayı hanımın sürememesi kışın menzil ne olur bilemiyorum :)
https://i.hizliresim.com/5vngqi1.jpeg
Evin tek aracıymış haliyle sorun yaşıyormuş. Çok bilgili ve yenilikçi biri değildi. Bende çok ön yargılıydım fakat aldığım rakamlarada en mantıklı togg gözüküyordu.
Toggu almaya tesla moldel y ile gitmiştik dönüş yolunda toggun daha sessiz konforlu olduğunu anladım aynı yollarda. Aldığımdan beri 2000 km yaptım sessizliği büyüklüğü konforu yol tutuşu olarak çok beğendim. Dışarıdan ufak gibi dursada boyut olarak baya büyük. Çoğu büyük dediğimiz araçlarla aynı boyutta. Bize problem yaratan tek şey büyüklüğü hanım için alındı aslında evin 2. Aracı ama hala sürmeye yeltenmedi. Satarsam sırf bu yüzden satabilirim ama bunun yerine yine elektirikli bir araç alacağım o kesin. Evim için trifaze hat ve şarj aleti araştırması yapıyorum. Artık ailede elektirikli araç sabit olarak tutmayı planlıyorum.
Bu arada TOGG test sürüş günlerine katıldım, genel anlamda özellik olarak güzel. Koltukları iç aksamı iyi diyebiliriz, ama konfor ve izalasyon konusunda kafama takılan şeyler var. 100 üzerine çıktığımda rüzgar sesini içeriye çok alıyordu,hafif eğimli yoldan geçerken süspansiyon sistemi zıplatıyor bana biraz sert geldi, onun dışında performansı güzeldi, ileri doğru kronik sorunları olur mu şuan var mı kullanan arkadaşlardan yorum bekliyoruz..
Ben kullanıyorum hocam şuanda uzun menzil en dolusunu yazılım olarak sorunları yok değil var ama zamanla düzelir diye tahmin ediyorum.Süspansiyon olarak evet çok sert sizde farketmişsiniz zaten.Yalıtım ve Konfor olarak bana göre çok başarılı bi audi mercedesten hiç bi farkı yok benim gözümde yalıtımın.Motor sesi olduğu için rüzgar sesi gelmiş olabilir size :) Kronik sorunu olarakta arka davlumbazlar yerinden çıkıyor servis yenisini takıyor ama 3 ay sonra yine bırakıyormuş kendini,servisle görüştüğümde iyileştirilmiş parça üretimi yapılıcak denildi + dikiz aynası altından trim sesi geliyor ama servis bi işlem yapıp çözüyor
Tabi siz kullanıcı olarak daha iyi yorumladınız hocam, evet motor sesi yoktu ama rüzgar sesi fazlaca geldi bana normal mi değil mi bilmiyorum ama sanırım normal olarak gözüküyor. Yine de akayarkıt masrafı vermekten bıkmış biri olarak ciddi anlamda bu sektörü düşünmeye başladım..
Çeşmeden sakız adasına geçerken arabalı feribot kullandık bu tatilde. 1 adet Togg vardı araçların içerisinde. tam ortalarda bir yerde duruyordu.
Rüzgarlı olduğu için hava çok dalga vardı, hoplaya zıplaya gittik desem yeridir. Gemi limana yanaştığında Togg öndeki araca yaslanmıştı. Diğer hiç bir araç yerinden oynamayıp kaymamıştı.
Otomatik El freni çekiliydi dedi sahibi ama anlam veremedi oda. Demem o ki Togg sahibi arkadaşlar varsa buna dikkat etsinler. Araç dalgalı denizde vapurda öne arkaya hareket ediyor :)
Bende alırken kafamda deli sorular vardı. İçimde kalacağına alıyım dedim fiyatıda uyguna geldi aslında. Aracı almaya giderken mg4 için çok güzel bir fiyat sundular. Birbirimize baktık yolu yarılamıştık. Hem alalım kar edelim hemde içimizde kalmasın diye aldık. Test sürüşü yaptık 2 kere bayide inceledik. Ne hikmetse araba eve gelince büyük ben nasıl alışacağım sürememki sürtersem x5 ler x6 lar la yan yana gelince aaaa bunlarla aynıyız nerdeyse muhabbetleri oldu.Mg4 alsaydık hem bütçeyi zorlamamış olurduk hemde şu oldumu bu oldumu derdi olmazdı. Satılmazsa da bineriz sonuç olarak bir yerde mecbur sürmesi gerekecek. Benim için çok iyi oldu 1.90 boyumla çoğu araba ufak geliyordu :) 2000 km yol yaptım aldığımdan beri ofsayt bir durum yaşamadık.
lastikler lassanın pahalı modeli ama çöp ben de memnun değilim. 10bin yıpratıp sonra değiştireyim diye düşünüyorum. orjinal lastikler kayma yapıyor. continental veya michelin ile değiştirmek şart gibi. bence kaymış olabilir çok ilginç bir lastik. hiç bu kadar pahalı olup da bu kadar kötü performansı olan bir lastiğe denk gelmemiştim. değiştirenler aracın kaderi değişti resmen yorumunu yapıyorlar.
Asıl kıllık şurada bence; BYD bu işin en büyüklerinden ve Çin'de yanılmıyorsam en çok satanlardan.
Onda bile kalite sorunları olması kötü tabi.
MG ise bizde çok satıyor şu aralar, ancak kalite konusunda bu araçtan da şüphelerim var.
Örneğin Sahibinden üzerinde görebilirseniz MG HS ilanlarına ve deri koltuk dikişlerine bakın, sanki tipin biri elde kendi kendine kafasına göre dikmiş gibi bariz gözle görünen yamuk yumuk dikişler falan var. Koltuğu bile dikemeyen adamlar arabayı nasıl yapmıştır kimbilir, görünmeyen yerlerde neler var acaba yani...
Benzer şekilde Chery ile ilgili görüşlerim de halen iyi değil. Onlarda da büyük kalite sorunları olduğunu düşünüyorum, bakalım kullanıcıları yakın zamanda nereleri patladı ne oldu diye neler yazacaklar, forumlara bi düşsün bakalım, merak ediyorum.
Birisi bana "Chery alınır mı?" diye sorunca, "şikayet var'a bak, yeter" diyorum. :D Epey zamandır çok yoğun şikayet vardır araç hakkında. Facebook gruplarındaki postlar bazen önüme düşüyor, oralarda da kullananlar yere göğe sığdıramayan postlar atıyor genelde. Kimse yoğurdum ekşi demiyor bence öyle ortamlarda o yüzde
BYD tam bir otomotiv devi aslında. Birebir tecrübe etmek lazım ama kağıt üzerinde bakınca çok tutulmuş bir marka
Yakın zamanda firmamızın pazarlama departmanı için Megane E-tech aldırmayı düşünüyorum. İncelemelerde herkes olumlu konuşuyor.
Bakalım biraz tecrübe ettikten sonra ben de tecrübelerimi paylaşırım.
Kullanan varsa ve fikirlerini paylaşırsa da süper olur. İncelemeler ***** 1-1 kullanıcı deneyimi kadar olmuyor.
Off o forum veya gruplardaki mesajlara ölüyorum. Kimsenin yoğurdum ekşi diyememesi "ezik" toplum olduğumuzdan.
Adam gider X marka model alır, dünyanın en iyi arabası olur. Ya arkadaş param karşılığında en optimum arabayı aldım de, bunu beğendim de, geç. Kimse seni yargılayamaz ki. Ama yoooook...
O arabaya bir şey söylersin, anasına küfür edilmiş gibi tepki verir. Marka ezikliği diyorum buna :) Ulan aldığın HB araba mesela.. Her tarafı mükemmel olsa ne olur, ne kadar olabilir.
Bu da o hesap.
Tamam kardeşim araba fiyat/performans modunda da, en dandik gundik yerlerinde bile işçilik hataları var.
TOGG al desen bu adamlara, bin tane laf sayarlar, ne olduğu belli olmayan araba ile aşk yaşıyorlar :)
Bir arkadaşıma aldırmamak için elimden geleni yaptım, gidip ailesine aldı, öyle mükemmel böyle mükemmel diyor, ama uzun vadede ne olacak bilmiyoruz inşallah pişman etmez dedi, inşallah dedim :)
Eh bir de herkes bizler gibi deli değil, araştırıp incelemiyor doğru düzgün, aaaa ne güzel araba.. Bitti. En mutlu müşteri kitlesi, bilgisiz :)
Bir de şimdi Jaecoo geldi, allah allah mesajları görsen, Range Rover'mış da öyleymiş de böyleymiş de...
2 milyon istiyorlar araca. Ne özelliği var bilemiyorum (biliyorum da yani :D). 2 milyona alınabilecek bir sürü işini çok daha iyi yapan, çok daha iyi marka modeller var.
jaecoo güzel araba. fiyat/performans arabası. ön yargı olarak ise chery ön yargısı kullanılabilir. sonuçta arkasında chery var. bi toyota lexus kıyası yapılamaz ama 3 senedir rusyanın coğrafi şartlarında sınavı geçti bence. alt sınıfı orta sınıf gösteren araç diyorlardı oralarda :D
Hocam güzel de bence f/p arabası değil.
Hacim ve/veya sınıf olarak ne, D sınıfı değil yanılmıyorsam değil mi? Konfor, hacim vb olarak D ise hadi belki diyelim. Ancak bildiğim kadarıyla C sınıfı bir suv.
Eh motor desek, öyle ahım şahım motor özellikleri yok.
Bagaj büyüklük desek, iç hacmini bilmiyorum ama bagaj garip bir şekilde 400lt mi öyle bir şey görünüyor koca araçta.
2 milyon küsür gibi bir fiyatı var.
Eh ben bu fiyatlara 3008 falan alırım, Tiguan vs alırım, hadi sıfırlarını alamıyorsam az buçuk kilometrelisini alırım. Dönüp de buna bakmam ki.
Yani en azından bu benim fikrim tabi.
2.3 milyona Tonale 1.3 hibrit vardı bu arada ilanda dün mesela :)
benim de tercihim olacak bir araba değil zira rusya daki fiyatı 750bin olan ve avrupa araçların fabrikalarının kapanmasından sebep çok satılıyor oralarda ama türkiye de de çok görmeye başladım. tasarımını vs beğeniyorum. vergi işleri adaletli olsa zaten o araba Türkiye de de 1.5m yi geçmezdi o zaman tiguan vs rakibi olamazdı bence. çinli araçlara ek vergi sebebinden bahsettiğin araçların fiyatlarına yaklaştı diye düşünüyorum ama konforu kesinlikle d suv gibiydi benim test ettiğimin.