User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
73 sonuçtan 58 ile 73 arası

Konu: Denizcilik Ve Tekne Hobisi Olanlar ?

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Slmcnsl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,gerçekten çok güzel konu olmuş, aktif kalması dileği ile.
    Rota fisher reborn,30 hp içten yanmar hakkında kullanıcı yorumu olur mu? Sanki fiyat/performans/denizci olması ile ön plana çıkıyor gibi.
    Konuyu açarken umarım uzun vadeli yararlı olur diye düşündüm, umarım da o şekilde devam eder.

Sorunuza yanıt olarak ciddi anlamda bilgili arkadaşlar size en sağlıklı yorumu yapacaktır hocam..
    /// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alper abinin yazdıkları hem fazlasıyla bilgi dolu hem de çok doğru. Naçizane benim de tavsiyem, yeni başlayan veya sene içerisinde çok fazla vakit harcayamayan arkadaşlara dıştan takma motorlu tekneleri tercih etmeleri olacaktır.

Bulabilirseniz istediğiniz beygir gücüne dayalı olarak Evinrude motor bulup almanız. Etec teknolojisi diğer tüm markaların önünde. Performans, yağ tüketimi ve benzin sarfiyatı bir kaç adım önde. Diğer iki zamanlı motorlar gibi yağı benzine değil, arabalardaki gibi yağ haznesine dolduruyorsunuz ve beyinden kendisi karıştırıyor. Yani "evinrude ne ya iki zamanlı motor" diye ezikleyen olursa o kişiden tavsiye almayın derim. Evinrude yoksa suzuki. Alper abinin yazdığı gibi bu ikisi hariç başka bir motor düşünmezdim.

8-9 metrelere çıkamdıkça tüm tekneler sallar. Çok dert etmeyin derim. Çoğu yerli marka artık güzel üretimler yapıyor. İhtiyaç doğrultusunda modelleri karşılaştırın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aybarsdnr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alper abinin yazdıkları hem fazlasıyla bilgi dolu hem de çok doğru. Naçizane benim de tavsiyem, yeni başlayan veya sene içerisinde çok fazla vakit harcayamayan arkadaşlara dıştan takma motorlu tekneleri tercih etmeleri olacaktır.

Bulabilirseniz istediğiniz beygir gücüne dayalı olarak Evinrude motor bulup almanız. Etec teknolojisi diğer tüm markaların önünde. Performans, yağ tüketimi ve benzin sarfiyatı bir kaç adım önde. Diğer iki zamanlı motorlar gibi yağı benzine değil, arabalardaki gibi yağ haznesine dolduruyorsunuz ve beyinden kendisi karıştırıyor. Yani "evinrude ne ya iki zamanlı motor" diye ezikleyen olursa o kişiden tavsiye almayın derim. Evinrude yoksa suzuki. Alper abinin yazdığı gibi bu ikisi hariç başka bir motor düşünmezdim.

8-9 metrelere çıkamdıkça tüm tekneler sallar. Çok dert etmeyin derim. Çoğu yerli marka artık güzel üretimler yapıyor. İhtiyaç doğrultusunda modelleri karşılaştırın.
    Güzel yorumladın hocam, arkadaş umarım buradan bilgileri not etmiştir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barracuda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı durum bizde de var bizde tekirdağ/kumbağdayız , 450 safter / 20 hp tohatsu nun pratikliğini bırakamıyoruz bi türlü . 5+ ya çıkınca hem maliyet hem de pratiklik avantajı kalmayacak. Bunu at çek sakla çok kolay. Sürat olarakta 3 kişiye kadar gayet yeterli benim kullanım tarzıma göre.
    Tekirdağda da muhtemelen kumburgaz benzeri sezonda lodos min 3-5 kere oluyodur, istisnasız her sene teknesi denizde olup kendi yazlıkta olmayanlara ait tekneler ya batıyo yada çevre sitedekilerle son dk kıyıya çekiyoruz.
    Tekne büyütmeyi geçtim, babamın balık merakı epey fazladır balık bulucu hediye düşündüm ama aynası çıkarılanı en azından ben bilmediğim için girişemedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Murat Özcan- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Piyasa da kalite olarak Anıl Marin baya iyi yerlerde diye biliyorum
    Çok büyük araştırmam olmadı bir önceki posta yazdığım pratiklik nedeni ile ama, bir çok şeyin kalitesi düştü zamanla. Eğer ki anıl 2000lerdeki fiber kalınlığını, kabuk yapısını koruyabildiyse hiç düşünmeden tavsiye ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar güzel yazmışta çok detaya inmişler. bütçen ne kadar bu iş için. 15-30 hp arası makinalı bi tekne alıcaksan yeni model birşey olsun al geç takılma motor markasına yeni olsun yeter. yılda 1 kerede bakım yaptır devam. zaten en fazla 2 sezon sonra ya kurtulmak için satarsın yada büyütmek için ozamanda pişmiş olursun zaten kendin karar verirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı |KaAn| Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok büyük araştırmam olmadı bir önceki posta yazdığım pratiklik nedeni ile ama, bir çok şeyin kalitesi düştü zamanla. Eğer ki anıl 2000lerdeki fiber kalınlığını, kabuk yapısını koruyabildiyse hiç düşünmeden tavsiye ederim.
    Anladım hocam teşekkür ediyorum

Alıntı picasso Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar güzel yazmışta çok detaya inmişler. bütçen ne kadar bu iş için. 15-30 hp arası makinalı bir tekne alacaksan yeni model bir şey olsun al geç takılma motor markasına yeni olsun yeter. yılda 1 kerede bakım yaptır devam. zaten en fazla 2 sezon sonra ya kurtulmak için satarsın yada büyütmek için o zamanda pişmiş olursun zaten kendin karar verirsin.
    Anladım hocam teşekkür ediyorum, muhtemelen zamanla büyütmeye gideriz..

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde şu en büyük sıkıntı diye biliyorum, nereye bağlayacaksınız ? liman yada barınak varsa oradan yer ayarlamak zor oluyordu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde şu en büyük sıkıntı diye biliyorum, nereye bağlayacaksınız ? liman yada barınak varsa oradan yer ayarlamak zor oluyordu.
    Hala aynı sorunlar var hocam, artık bazı şeyler maddi olarakta çözülmüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazı yerlerde tanıdıkların varsa yer sorunu yaşamıyorsun. Bugün Kalamış marinada bile yer bulabiliyorsun gerekli tanıdıkların varsa.
    IN BOOST WE TRUST

BerkayKamaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu da benim taka.

2018 yapımı,
    8,10mt boy,
    komple ahşap,
    75 hp Nissan Makina var.

Bu yaz Marmara Denizi’nde baya eğlendirdi bizi gayet memnunuz

.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BerkayKamaci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu da benim taka.

2018 yapımı,
    8,10mt boy,
    komple ahşap,
    75 hp Nissan Makina var.

Bu yaz Marmara Denizi’nde baya eğlendirdi bizi gayet memnunuz

Maşallah çok diri, ahşap olması büyük avantaj, çok oturaklı olduğunu düşünüyorum..

BerkayKamaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Murat Özcan- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah çok diri, ahşap olması büyük avantaj, çok oturaklı olduğunu düşünüyorum..
    Ahşap teknenin hem avantajı hem dezavantajı var. Şu anlık ufak bir sintine problemimiz var kışın motoru söküp motor odasını temizleyip boyamamız gerekiyor. Yağ kaçaklarıve tekneyi refit yapan ustaların umursamazlığı yüzünden 4. Sintine pompasını değiştirdim. Pislik ve yağlar malesef tıkıyor çözüm bulamadık. Söküp iyi bir temizlik yapıcaz.
    Ama dediğiniz gibi dalgada vs baya avantajlı oluyoruz.
    .

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahşap teknenin hem avantajı hem dezavantajı var. Şu anlık ufak bir sintine problemimiz var kışın motoru söküp motor odasını temizleyip boyamamız gerekiyor. Yağ kaçaklarıve tekneyi refit yapan ustaların umursamazlığı yüzünden 4. Sintine pompasını değiştirdim. Pislik ve yağlar malesef tıkıyor çözüm bulamadık. Söküp iyi bir temizlik yapıcaz.
    Özellikle Büyükçekmece açığında baya avantajli oluyomus galiba gördüğüm kadarıyla
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepsinin anladığım kadarı ile artısı eksisi var ama ahşap bir tık daha iyi gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her gövdenin artısı eksisi var. Deplasmanlı ve ahşap tekneler çok çok ağırlar hem de sürekli olarak sintine problemi yaşarlar.Eskiden denizler temizdi o nedenle ahşaptan sızan suyu sintine pompası ile dışarı kolayca atabiliyordun ayrıca ahşap sürekli olarak şişip küçülip yaşadığı için fazla çürüme vs olmuyordu düzgün bakımlarını yaparsan. Ama artık bağlama yerlerinde çok fazla miktarda yağ yakıt ve diğer kirler olduğu için ahşaplar çok çabuk çürüyor ve ufalanıyor o nedenle masraflarıda çok oluyor. Daha mı denizci o kısmı tartışılır ekstra ağırlık her zaman iyi birşey değil. Belli bir dalga boyuna kadar ever konforlu ancak belli bir dalga boyundan sonra o deniz ile başa çıkabilecek atiklikte gaz tepkisine ayak uydurabilecek motor gerek. Buna en iyi örnek kusursuz fırtına filminin final sahnesidir. Çok büyük dalgayı tabii ki patlatıp geçemezsin ama en azından dalgadan inerken bir sonraki dalgaya saplanmamak için pruvayı kaldırabilecek gücünün olması gerek. Ahşap tekne olduğu zaman fiber tekne maksimum motor gücü x 2.5 oluyor bu motor, o da aşırı maliyet demek. Dıştan takmalarda hpx 3500 TL içten motorlarda hpx4000 TL olduğunu düşünürsen.
    IN BOOST WE TRUST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler