User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 20 ile 29 arası

Konu: Kiracı Tahliye Davası Sorunu

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mevcut hukuki düzenlemeler ile ev alıp kiraya vermek net bir şekilde kendine gol atmak.

Yargı aşaması ve yargı süreci çok enteresan işliyor bizim ülkemizde. Ben geçmişte kiracı ile uğraşmamak adına evimi sattım. Ki 8 sene gayet güzel ilişkimiz vardı en son kira artışında bi rakam istedim (emsal evlere göre yine uygundu o dönem) senin evin o kadar etmez dedi. Çık o zaman dedim ve çıktı.

Yine benzer bir durum kardeşimin kiracısı olduğu evde yaşandı. Kendi içlerine ev el değiştirdi (hala yeğen satışı) haklı olarak adam aldığı evi görmek istedi gösterdik.

Ki biz de bu arada ev bakıyoruz bulunc alıp çıkacağız. Evin yeni sahibi ben şuralıyım buralıyım gibi kendince bi ağır abi triplerine girip ufak çaplı bir terbiyesizlik yaptı.

Sonra tabi araştırınca "ya abi orta yolu bulalım" şeklinde geri döndü ama artık onun adına çok geçti. Şuan yaptığı artisliğin bedelini ihtar çekip yasal süreyi bekleyerek ödüyor.

Efendi gibi gelip abi evi aldık ***** kiralar belli bi revize yapalım deseydi zaten yapardık. Kimsenin malına çökecek değiliz hakkı neyse öderdik.

Sözün özü yasal düzenlemeler kiracıdan yana, mahkeme süreçleri çok uzun ve külfetli. Para şuan çok değerli %50+ faizler varken kiralamak amacıyla ev alınmamalı.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mevcut hukuki düzenlemeler ile ev alıp kiraya vermek net bir şekilde kendine gol atmak.

Yargı aşaması ve yargı süreci çok enteresan işliyor bizim ülkemizde. Ben geçmişte kiracı ile uğraşmamak adına evimi sattım. Ki 8 sene gayet güzel ilişkimiz vardı en son kira artışında bi rakam istedim (emsal evlere göre yine uygundu o dönem) senin evin o kadar etmez dedi. Çık o zaman dedim ve çıktı.

Yine benzer bir durum kardeşimin kiracısı olduğu evde yaşandı. Kendi içlerine ev el değiştirdi (hala yeğen satışı) haklı olarak adam aldığı evi görmek istedi gösterdik.

Ki biz de bu arada ev bakıyoruz bulunc alıp çıkacağız. Evin yeni sahibi ben şuralıyım buralıyım gibi kendince bi ağır abi triplerine girip ufak çaplı bir terbiyesizlik yaptı.

Sonra tabi araştırınca "ya abi orta yolu bulalım" şeklinde geri döndü ama artık onun adına çok geçti. Şuan yaptığı artisliğin bedelini ihtar çekip yasal süreyi bekleyerek ödüyor.

Efendi gibi gelip abi evi aldık ***** kiralar belli bi revize yapalım deseydi zaten yapardık. Kimsenin malına çökecek değiliz hakkı neyse öderdik.

Sözün özü yasal düzenlemeler kiracıdan yana, mahkeme süreçleri çok uzun ve külfetli. Para şuan çok değerli %50+ faizler varken kiralamak amacıyla ev alınmamalı.
    Bizim alt komşuyu ev sahibi aynen böyle çıkarmaya çalıştı, ki onların da evi var, içinde kiracı var, tamam dediler kiracı çıksın biz de çıkacağız.
    Yok o arada kirayı artırmalar, yok ufak çaplı tehditler tacizler bilmemne.

O arada ev sahibi benimle de karşılaşıyor, benim kiramı soruyor, yok efendim 50'den aşağı vermemler, bunlar bedava oturuyorlar muhabbetleri...
    Hayır yani adamın yaptığı anlayış iyi niyet falan filan da değil, diğerlerinin de bi kötü niyeti yok, anlaşalım, bizim ev boşalana kadar idare et onlar da çıkacak diyor.
    Yok, kafaya koymuş, muhtemelen yeni kira rakamından birilerini buldu, onu sokacak..

Sonra ne oldu dersiniz. 50'den aşağı vermem diyen adam 38'den ilana düştü, 35'lere falan verilmiştir herhalde. Al dedim ne oldu... Bu ara karşılaşamıyoruz da, soracağım ne yaptın kirayı diye

Ha bu arada bu Antalya'dan gelen arkadaşlar da kendi evlerindeki kiracıyı davayı kaybettikten sonra çıkarabilmek için 750.000 TL hava parası ödediler. Sanki dükkan devraldılar amk.
    Ben olsam vururdum herhalde dedim arkadaşa

Adalet sistemimiz sağolsun, her alanda patlayınca insanlar da kendi çözümlerini ve adaletlerini bulmaya çalışıyor işte ne yapalım.

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlar bozulan düzenin etkileri hep %25 sınırından sonra ayar falan iyice kaçtı doğal olarak
    Bazı durumlarda her 2 tarafta hakli oluyor kredi faizlerininde uçuk olması ev sahipleri tarafını yüksek kiralara yöneltti iyice
    Şöyleki 2.5-3 milyon luk eve 20-25.000 TL kira isteyen mi dersiniz 10-15 milyonluk daireye 80-90 bin TL kira isteyen mi dersiniz
    Öteki tarafta 10 milyonluk dairede 10 bin TL ye oturan mı dersiniz ne ararsanız var her 2 tarafta
    Tabi bakarsanız TR de neyin ederi neyin fiyatı hiç birşey belli değil hak yok hukuk yok adalet yok sağlık yok eğitim yok hiçbirşeyin olmadığı düzende herkes kafasına göre..

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    annemlerin sitede depremzedeye evini boşaltmayan kiracı görüyorum. çekip kafasını gözünü kırasım var.
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim alt komşuyu ev sahibi aynen böyle çıkarmaya çalıştı, ki onların da evi var, içinde kiracı var, tamam dediler kiracı çıksın biz de çıkacağız.
    Yok o arada kirayı artırmalar, yok ufak çaplı tehditler tacizler bilmemne.

O arada ev sahibi benimle de karşılaşıyor, benim kiramı soruyor, yok efendim 50'den aşağı vermemler, bunlar bedava oturuyorlar muhabbetleri...
    Hayır yani adamın yaptığı anlayış iyi niyet falan filan da değil, diğerlerinin de bi kötü niyeti yok, anlaşalım, bizim ev boşalana kadar idare et onlar da çıkacak diyor.
    Yok, kafaya koymuş, muhtemelen yeni kira rakamından birilerini buldu, onu sokacak..

Sonra ne oldu dersiniz. 50'den aşağı vermem diyen adam 38'den ilana düştü, 35'lere falan verilmiştir herhalde. Al dedim ne oldu... Bu ara karşılaşamıyoruz da, soracağım ne yaptın kirayı diye

Ha bu arada bu Antalya'dan gelen arkadaşlar da kendi evlerindeki kiracıyı davayı kaybettikten sonra çıkarabilmek için 750.000 TL hava parası ödediler. Sanki dükkan devraldılar amk.
    Ben olsam vururdum herhalde dedim arkadaşa

Adalet sistemimiz sağolsun, her alanda patlayınca insanlar da kendi çözümlerini ve adaletlerini bulmaya çalışıyor işte ne yapalım.
    Maalesef yine mevcut düzenlemeler kiracının elini güçlendirir nitelikte.

Yaparım yasal zammı otururum diyor adam. Oturduğu ev kendinin olsa asar keser çıkarırım diyor bu modeller. Yani tamamen kendine yontma durumu var.

Buradaki 1. sıkıntı ekonominin kötü gitmesi, insanların kazançlarının ev kiralarını ödeyemeyecek noktaya gelmesi. Bu kişinin sorunu değil yönetenlerin yönetememesi kaynaklı bir durum.

2. si yasal tarafta sürecin ağır işlemesi ve kiracının "ver mahkemeye o zaman" nasıl olsa 2 sene sürecek rahatlığı.

3. sü de ev sahiplerinin faiz ile kirayı karşılaştırması, ev 10m e diyor ben aylık şu kadar faiz alırım ama ev kirası faizin 10 da biri kadar.

Bir sürü yanlışın olduğu denklemde doğru bir netice elde edemezsin. Kiracıyı çıkarmak için ödenen o 750 yi açıkçası ben kiracı yerine garantili tahliye edecek birilerini bulup vermeyi tercih ederdim.

Çünkü kiracı kendini bu örnekte mala ortak etmiş, o işi çok başka bir boyuta taşıyor. Karşılıklı iyi niyet ile çözülebilecek işleri bu şekilde "çıkarım ama 750 bin verirsen" tarzı durumlara taşıyınca işin rengi oldukça değişiyor bence.

sportwagon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herşeyi devletten,hukuktan beklersen olmayan sistem daha da karmaşık hale gelir , insanda biraz da onur,şeref ,haysiyet olmali ki toplum içindeki insani ilişkiler devam edebilsin...100bin Tl maaş alan biri 6000 TL ile zam yapmam devlet %25 zam yap dedi diyorsa Benim görüşüm haysiyet yoksunudur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sportwagon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    , insanda biraz da onur,şeref ,haysiyet olmali ki toplum içindeki insani ilişkiler devam edebilsin...
    Eğer öyle olsaydı memleket bu hale gelmezdi zaten!
    Canımızı emanet ettiklerimiz para için canlara kıyıyor,
    Adam gibi yönetsin dediklerimiz saçma sapan açıklamalar yapıyor,
    Adaletsizlik her tarafta,
    Her gün havadan, karadan gelen binlerce mülteci,
    Paranın kölesi oldu koca memleket,

kiraccemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendi evimi satıp daha büyük ve daha nezih bir ortamda yaşamak için kiracılı bir ev aldım. Emlakçı ilk etapta 2 ay sonra çıkacak demişti fakat iş ciddiye binince tapu dairesinde "abi sen ihtarını çek ne olur ne olmaz" demeye başladı. son dakika söyleyince evi almaktan da vazgeçemedim evi aldım. Kiracı'ya, 1 aylık süre dolmadan ilk evim olduğunu ve oturmak için aldığımı belirten ihtar çektim. Kasım gibi boşaltacağını belirtti ama hiç umudum yok gibi. Şimdilik eski evimde kiracı olarak oturuyorum. Yeni evden de kira alıyorum. Umarım olay farklı yerlere gitmeden çözülür. Kiracı yokuş yaparsa karşılığını misliyle alır ama buna gerek olmadan çözmeyi ümit ediyorum.

Araştırmalarım sonucu; ilk eviniz ve ihtiyaç sahibiyseniz kanun daire sahibinden yana oluyor ve ihtardan maksimum 6 ay sonra mahkeme kararı ile kiracıya tahliye ettiriyormuş. Yaşayıp göreceğiz.
    Trafik sigortası, kasko, dask, sağlık sigortası ve tüm sigortacılık işlemlerinizde hizmetinizdeyiz. Dm atarak iletişime geçebilirsiniz.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kiraccemal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendi evimi satıp daha büyük ve daha nezih bir ortamda yaşamak için kiracılı bir ev aldım. Emlakçı ilk etapta 2 ay sonra çıkacak demişti fakat iş ciddiye binince tapu dairesinde "abi sen ihtarını çek ne olur ne olmaz" demeye başladı. son dakika söyleyince evi almaktan da vazgeçemedim evi aldım. Kiracı'ya, 1 aylık süre dolmadan ilk evim olduğunu ve oturmak için aldığımı belirten ihtar çektim. Kasım gibi boşaltacağını belirtti ama hiç umudum yok gibi. Şimdilik eski evimde kiracı olarak oturuyorum. Yeni evden de kira alıyorum. Umarım olay farklı yerlere gitmeden çözülür. Kiracı yokuş yaparsa karşılığını misliyle alır ama buna gerek olmadan çözmeyi ümit ediyorum.

Araştırmalarım sonucu; ilk eviniz ve ihtiyaç sahibiyseniz kanun daire sahibinden yana oluyor ve ihtardan maksimum 6 ay sonra mahkeme kararı ile kiracıya tahliye ettiriyormuş. Yaşayıp göreceğiz.
    Hocam niki "kiracicemal" diye okuyorum, konuyla ilgili algıda seçicilik oldu ahahah

İnşallah çözülür, bizde emlakçı işi de galeri gibi.
    Kilit işler lanet adamların ellerinde her zamanki gibi.

kiraccemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam niki "kiracicemal" diye okuyorum, konuyla ilgili algıda seçicilik oldu ahahah

İnşallah çözülür, bizde emlakçı işi de galeri gibi.
    Kilit işler lanet adamların ellerinde her zamanki gibi.
    hahahaaa kendi evimde kiracıyım. İnşallah cümlemizin sorunu çözülür hocam. Ev arayış sürecinde karşılaştığım emlakçılarla yaşadığım olaylardan 2. kitabımı yazarım.

Her zaman iyi insanlarla karşılaşmak ümidiyle...
    Trafik sigortası, kasko, dask, sağlık sigortası ve tüm sigortacılık işlemlerinizde hizmetinizdeyiz. Dm atarak iletişime geçebilirsiniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler