User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
48 sonuçtan 39 ile 48 arası

Konu: Apartman Yönetimi - Otopark - İnternet vb saçmalıkları - Kiracı Otopark Kullanamaz :)

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunların bence alet çalışmıyor artık, ondan bunalıma girmişler

Hayır benim ilk tepemi attıran, adamla tartışmışlar, efendim bugün asansör kapalı olacak. Niye? Sen sırtında mı taşıyacaksın 4.kat ve yukarısındakileri?
    Diyor ki bana çözüm söyle ben ne yapayım, banane dedim, çözüm bulacak olan ben değilim. Ama sen beni asansörle yük taşımak yasak diye inip çıkmamı engelleyemezsin, hak hukuk derken başkasının hakkına nasıl girebiliyorsun kardeş?
    Bu mantığı anlamıyorum. Sonra apartman grubundan açıklama geliyor, efendim biz sizin için karar alıyoruz sizlerin faydasına bilmemne, asansör kapatma taşınma yapmak isteyen yüzünden gerçekleşti.
    Cezasını niye ben çekiyorum arkadaşım? Sen başka türlü çözüm bulacaksın o zaman... Niye tepki gösteriyormuşuz..

Bir de mal sahibi işgal yapabilir, kiracı yapamaz, mantığa, kafalara bak.
    Eee adamın derdi çözüm değil, kiracı ezecek kendince. Apartman eski apartman değil kardeşim, orada hep beraber ailecek yaşıyor olabilirdiniz. Ama artık başka daireler var, başka mal sahipleri var.
    İşin tek kötü noktası, kentselle sonradan yapılan dairelerin alayı kira olduğu için mal sahipleri de lütfedip apartman toplantısına gelmiyor. Aslında şeytan diyor onları örgütle, oy çoğunluğuyla kararları boz, değiştir. Ama uzun hikaye.

Neyse, ben onları bir şey taşırken yakalamayayım...

Otoparktaki eşyaları da almıyorum. Hatta "ölü alan" dediği yere koyacağım, madem orası ölü alanmış, sakıncası yok demektir.
    O yazışmaları ve fotoğrafları da saklıyorum. Yarın öbür gün lazım olur, başvuracağım sağa sola.
    asansörle eşya taşımak bana göre de yasak olmalı ama taşınan var diye de kapatamazsın. açık açık uyarırsın. eşya asansörü getirsin dışarıdan. çok ilginç insan asansörü ile eşya taşımak. içine ediliyor. o kadar insanın ortak ödemesi ile ayakta kalan sistem bu. tabii ki insanlara ne kadar anlatabilirsin engel olabilirsin orasını da bilemiyorum. güvenlikli site değilse engel olmaz zor. anca böyle saçma önlemlerle herkesi cezalandırmış olur.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    asansörle eşya taşımak bana göre de yasak olmalı ama taşınan var diye de kapatamazsın. açık açık uyarırsın. eşya asansörü getirsin dışarıdan. çok ilginç insan asansörü ile eşya taşımak. içine ediliyor. o kadar insanın ortak ödemesi ile ayakta kalan sistem bu. tabii ki insanlara ne kadar anlatabilirsin engel olabilirsin orasını da bilemiyorum. güvenlikli site değilse engel olmaz zor. anca böyle saçma önlemlerle herkesi cezalandırmış olur.
    Aynen ben de ondan dem vurdum asıl, alt katımızda bebekli komşu var, bize kayınvalide falan geliyor çocuğu alıp, ya da dışarı çıkarıyor ediyor, direkt aklıma bunlar geldi, bizim mağduriyetimiz ne olacak diyorum. Çözüm söyle diyor, banane çözümden

Çözüm de zaten al bütün salonu taşı demiyorum, ufak tefek eşyalar, şunlar bunlar zaten asansörle gidecek, elde taşınanlar falan filan. El mecbur.
    Ya da atıyorum, asansöre rahat giren, hasar vermeyecek, istihap haddini aşmayacak şeyler de taşınabilir. Örneğin çamaşır makinesi geldi, ben eve her gelen bu tip eşyayı lift tutup onunla mı taşıyacağım??? O da büyük saçmalık.
    Ikea'dan mobilya aldım demonte, taşıyamayacak mıyım? gibi gibi... Adam diyor ki yok, hiç bir şey taşıyamazsın. E kardeşim o zaman bavul da taşıyamayız, pazar arabası da. Bunun sınırı ne, kime göre neye göre belirleyeceğiz?

Zaten durum şundan çıktı, eşyaları taşımak isteyen komşu diyor ki ben nakliyeci çağırdım, büyük eşyalar merdivenden gidecek, asansöre zaten sığmıyor. Hayır diyor parça parça olanları da taşıyamazsın.
    Tabi abi biraz "dişli" çıkınca tırstılar. Engel de olamadılar Cezasını niye biz çekiyoruz deyince bana çemkirmeye çalıştı Sonra iş başka yere gitti zaten.
    Neyse geçende bi tanesi ile karşılaştık, şaka yollu takıldık, ben dedim sizinle uğraşamayacağım aldım eşyaları Yedim seni yedim diyo, adamın tansiyonunu attırdın diyor, yanındaydım diyo mesajları fotoğrafları yollarken, hee iyi dedim haksız mıyım?? Gülüyor

Çıkmayacak olsam uğraşacaktım bu vakitten sonra gerçekten, çok uyuz olmuştum, neyse sinirim de geçti

Geçende yöneticinin çocuklardan biri apartmana giriyor, bi baktım şifre girdi açtı kapıyı.
    Şifreleri millet öğrendi diye göster-geç yapmışlardı, kargocuya vs söylüyoruz diye...

Hanım da bana niye uzatıyorsun niye sinir yaptın falan derken, bunu söyleyince kendisi de sövdü bu sefer, çok güldüm

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Asansör ile yük taşınmaz kısmında yükün tanımı nedir şimdi ? Kargo ile aldığım paketli ürün? Demonte IKEA dolap? Bunun kavgası çok veriliyor. Bizim binada 2 asansör var. Ama yük asansörü yok. Binanın şeklinden dolayı 54 daireden yaklaşık yaklaşık olarak 20-25 tanesine dışarıdan kiralanan yük asansörleri hiçbir şekilde erişemez durumda. Bu adam ne yapacak şimdi ? Bizde asansör taşıma kapasitesi 1400 kilo olduğu için yük taşımak serbest ama asansör içindeki ayna yada ışık gibi şeylere zarar verilirse taşınan kişi karşılıyor. 2 sene önce birisi taşınırken iç aynayı kırıp tavandaki aydınlatmanın soft beyaz kapağını kırmıştı. Schindler marka asansör servisi gelip taktı fatura biraz kallavi çıktı ama adam ödedi hemen mecburen.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana göre komple ev taşımak yasak olmalı. onun dışında da asansör içi süngerli koruyucu brandalar var, eğer yönetim bundan yaptırırsa, küçük çaplı taşımalar içinde yönetimden onu alıp kurup taşınabilir gibi.

bu arada asansörde yük taşınmaz durumu apartmanın ortak kararı olur. taşınır kısmı ise mevzuata göre düzenlenmiş. maalesef kanunlar net yasaklar getirmediği için sanayi teknoloji bakanlığının mevzuatı ve belediyelerin imar kanunu ve planlı alanlar yönetmeliği gibi mevzuatlarla bu iş yasak. chatgpt ye de sordum yolcu asansöründe eşya taşıyabilir miyim diye. mevzuata göre kesinlikle elinde taşıyamayacağın koliyi asansörde taşımamalısın diyor o da.

Neyse aşağıda biraz aratınca bunlar çıkıyor. Komple okumak istemezseniz genel özeti eşya taşımak riskli ve kaza durumunda sorumlu olursun. arıza durumunda da sen sorumlusun ve tazmin etmelisin. Bizde çok severiz zaten her yediğimiz haltı tazmin etmeyi.

1. Asansör Yönetmeliği (2014/33/AB)
    Bu yönetmelik, insan ve/veya yük taşımak amacıyla tasarlanan asansörleri kapsar.

İnsan taşımak üzere tasarlanmış bir asansör, sadece kişilerin güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde yük taşımak için kullanılabilir.

Önemli: İnsan asansöründe elle taşınamayacak büyüklükte ve ağırlıkta yük taşınması, mekanik riskler doğurur ve yönetmelik kapsamındaki güvenlik kurallarına aykırıdır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan bu yönetmelik, Türkiye’de tüm asansörlerin imalat, montaj ve kullanım koşullarını belirler.

�� Önemli Maddeler:
    Madde 5 (2):

"Asansörler ve güvenlik aksamları, bu Yönetmelikte belirtilen temel sağlık ve güvenlik gereklerini karşılayacak şekilde piyasaya arz edilmelidir."

Ek I – Temel Sağlık ve Güvenlik Gerekleri:

"Asansörler tasarım amacına uygun şekilde kullanılmalıdır."

Yorum:
    Yani "yolcu taşıma amacıyla" tasarlanan bir asansörde yük taşınması, tasarım amacına aykırıdır ve bu durum kaza veya arıza durumunda sorumluluk doğurur.

---------------

2. İmar Kanunu ve Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği
    Asansörler, yapı ruhsatı ve projelerinde kullanım amacıyla belirtilir. Bu yönetmelik:

Asansörlerin projelendirilmesi sırasında "yolcu asansörü", "yük asansörü" veya "engelli asansörü" gibi kategorilere ayrılmasını şart koşar.

Eğer projede yalnızca yolcu asansörü tanımlıysa, bunun yük taşımak için kullanılması imar ruhsatına aykırılık oluşturur.

Yorum:
    Bu durumda belediye isterse yapı denetim raporunda uygunsuzluk tespiti yapabilir. Ruhsat dışı kullanım sayılır.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asansör ile yük taşınmaz kısmında yükün tanımı nedir şimdi ? Kargo ile aldığım paketli ürün? Demonte IKEA dolap? Bunun kavgası çok veriliyor. Bizim binada 2 asansör var. Ama yük asansörü yok. Binanın şeklinden dolayı 54 daireden yaklaşık yaklaşık olarak 20-25 tanesine dışarıdan kiralanan yük asansörleri hiçbir şekilde erişemez durumda. Bu adam ne yapacak şimdi ? Bizde asansör taşıma kapasitesi 1400 kilo olduğu için yük taşımak serbest ama asansör içindeki ayna yada ışık gibi şeylere zarar verilirse taşınan kişi karşılıyor. 2 sene önce birisi taşınırken iç aynayı kırıp tavandaki aydınlatmanın soft beyaz kapağını kırmıştı. Schindler marka asansör servisi gelip taktı fatura biraz kallavi çıktı ama adam ödedi hemen mecburen.
    üstad bunun tanımı 1 eşyayı koyduğunda içine senin de sığabilmen ve asansöre koyduğun bir eşyayı 1 kişi taşıyabilir olmalı. mevzuatlar böyle söylüyor. kanun yada kararname falan yok. belediye ve sanayi bakanlığı mevzuatları ile yürünür mahkemelik olunduğunda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabi sizin asansör büyük anladığım kadarı ile, belki ruhsatta yolcu ve yük diye geçiyordur o zaman her şey kurallara uygun demektir. ayrıca bu taşınma durumları için bazı sitelerde asansör için süngerli branda kaplamaları var. taşınacak kişi izin alıyor ve yönetim bu brandayı taşınana kiralıyor asansörün birini kaplıyor.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elle taşınamayacak yük ise bu 20-30kg'luk bavul da olur
    Bahsettiğim yere gelir.

40kg'luk çamaşır makinesi mi mekanik risk doğurur peki, yoksa 120kg'luk adamın yukarı çıkması mı bir de

Neyse, dediğim gibi ben işin bu noktasında değilim.
    Karşımıza mal sahibi geldi, bakalım ona da "taşıyamazsın" muhabbeti yapacaklar mı... Benim derdim orası.

"Apartman kararı" hususunda da bi hukuk forumunda şunu yazmışlardı çok güldüm;
    Apartman kararı neyse ona uyacaksınız diyorlar, peki apartman gitti saçma salak bir karar aldı, veya "apartman kurallarına uymayanlara apartman bahçesinde hortumla dayak atılır" dedi, ne yapacağız aaaaa apartman kararı imiş abi uygulayacağız mı diyordu Adamlar da mecbur mahkemeye gideceksiniz demişler.

Mevzuatımız şuyumuz buyumuz herşey "mış gibi" olduğu için yaşıyoruz zaten bunları.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burada tüm sitelerde ev kiralarken daireyi ayrı, otoparkı ayrı kiralıyorsunuz. Düzen böyle oturmuş olduğu için kimse de yadırgamıyor..
    Bahsettiğim durum sadece kapalı otopark için geçerli değil bu arada, açık/kapalı tamamı için aynı durum var.

Ana caddelerde vs herkesin park edebileceği alanlar var, onun dışında ara sokakların çoğunda kaldırım kenarı park yerlerini belediye kiralıyor. Kiralayanlar kendi plakalarını ilgili alana yazıyorlar, kimse de başkasının yerine park edip gitmiyor.
    hatalı park edenin aracı 10 15dk içerisinde mühürlenip çekiliyor. toplamda 9 10k Tl ceza ödüyor.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yük asansöründe insan taşınmaz ama yolcu asansöründe yük limiti aşılmadan yük taşınabilir bence. Zarar verende öder.

Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burada tüm sitelerde ev kiralarken daireyi ayrı, otoparkı ayrı kiralıyorsunuz. Düzen böyle oturmuş olduğu için kimse de yadırgamıyor..
    Bahsettiğim durum sadece kapalı otopark için geçerli değil bu arada, açık/kapalı tamamı için aynı durum var.

Ana caddelerde vs herkesin park edebileceği alanlar var, onun dışında ara sokakların çoğunda kaldırım kenarı park yerlerini belediye kiralıyor. Kiralayanlar kendi plakalarını ilgili alana yazıyorlar, kimse de başkasının yerine park edip gitmiyor.
    hatalı park edenin aracı 10 15dk içerisinde mühürlenip çekiliyor. toplamda 9 10k Tl ceza ödüyor.
    Otoparkı kirayalan kim sitede ? Yönetim mi mal sahibi mi ? Birde neresi orası tam olarak
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burada derken özellikle anlattığım durum Constanta, ama aynı durumu memleketim Adana'da da yapan siteler biliyorum.

Her ikisinde de bahsettiğim durum şu şekilde, müteahhit binayı bitirirken 2 ayrı tapu veriyor. 1.si dairenin tapusu, 2.si o daireye özel park alanının tapusu.
    Ev sahibiyle kiracı anlaşırken sadece daire yada her ikisi şeklinde anlaşabiliyor. Ev sahibi park yerini ayrıca başka komşuya da satabiliyor/kiralayabiliyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler