User Tag List

Sayfa 108/375 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208 ... SonSon
7114 sonuçtan 2.034 ile 2.052 arası

Konu: Film Tavsiyeleri

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı salimcinisli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tecavuzcuydu bu , her tecavuz ettigi kadın için bği kalp dövmesi yaptirihyordu=)
    danny trejo ufak tefek kucuk rollerdeydi hep meksikali piskopat fln , rodriguez tarantino saolsun grindhouse filmleri ile , machete ile birhayli bilinir oldu artık=)
    zaten desperado da "knife thrower" rolunden sonra patladı Bence çok şekil bir adam.Hani çok fazla bir rol yetenegi vs olmamasına ragmen adamı seyretmesi çok zevkli.Şahsen ben machette de çok eglenmiştim
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öle olmaz işte dostum.. ben annemi oturtsam izletsem matriksi , bu ne la , fatmagülü izlerim bunu izleyecegime der
    =)))
    kişiye göre deişiyo yani=)

katılıyorum.. Bu arada sinema manyagıyım hem iş olarak yaptım hem okulunu okudum vs vs vs ama matrix den haz almam.Equilibrium'u daha çok severim mesela

Slmcnsl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    katılıyorum.. Bu arada sinema manyagıyım hem iş olarak yaptım hem okulunu okudum vs vs vs ama matrix den haz almam.Equilibrium'u daha çok severim mesela
    ya yigit resmen ayni zevklerdeyiz desem=)
    az çok anlamişsindir bende de hastalik derecesinde bu işler..
    equilibrium diyince aklima mahkeme duvari gibi tetragrammaton rahipleri geliyo=)
    hele silah katası terimini literatüre katmalari tam anlami ile efsaneydi=)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öle olmaz işte dostum.. ben annemi oturtsam izletsem matriksi , bu ne la , fatmagülü izlerim bunu izleyecegime der
    =)))
    kişiye göre deişiyo yani=)
    bilim kurgu dalında zamana karşı filmine güzel derseniz ben sizinle tartışmam

matrix terminatörün gerçeğe çağrı nın kemikleri sızlar

salim annen aynı rekasiyonu diğer filmlerede verir

ama esaretin bedelini seyrettir bakalım ne olacak

bir film uzmanı olduğumu belirterek bir film güzelse o türü seven herkese güzeldir

braveheart

er raynı kurtarmak

yenilmezler

mesale bu üç farklı film kendi türünün en iyisidir herkes için
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bir film uzmanı olduğumu belirterek bir film güzelse o türü seven herkese güzeldir

braveheart

er raynı kurtarmak

yenilmezler

uzmanlıgınıza saygı duydugumu belirterek , az çok ilgilenen biri olarak bu genellemeye katılamayacagimi belirtirim.
    er rayni kurtarmak filmine türünün en iyisi diyerek bence platoonun , apocalypse now un , full metal jacket in(me love you long time=) kemikleri sizlar bence=)
    yani en iyisi oldugunu söylemek dünya üzerinde kimseye düşmez demek istiyorum yanliş anlamayin..
    bilim kurgu türünün resmen bir fanatigi olarak ben , forumda battle L.A filminin kaç kere çıgırtkanligini yaptim..
    keza bni bilimkurguyla taniştiran total recall olsun , kafayi yememi saglayan event horizon olsun , çıgır açmiş blade runner olsun... şimdi bunlarin hepsi bnm için matriks klasmaninda filmler.
    o yüzden bnm sizin gibi katı çizgilerim yok şu dalında en iyisidir , şunu begenmeyen bu işten anlamaz fln gibi..
    ha denseydi ki zamana karşi filmi gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu filmidir diye , o zaman bunu söyleyen arkadaşa birkaç film gönderirdim kargo ile=) buyrun bunlari da izleyin diye=)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya yigit resmen ayni zevklerdeyiz desem=)
    az çok anlamişsindir bende de hastalik derecesinde bu işler..
    equilibrium diyince aklima mahkeme duvari gibi tetragrammaton rahipleri geliyo=)
    hele silah katası terimini literatüre katmalari tam anlami ile efsaneydi=)
    Muhteşem bence ve senaryosunun matrix den önce yazıldıgını falan söylüyorlardı.Ne kadar dogrudur bilmem.Bu arada Serenity i tavsiye ederim izlemediysen.

"Film uzmanı" nasıl oluyor ? Nasıl film uzmanı oldugun kanaatine vardın ? Ben 30 senedir film izliyorum yüksek lisansa kadar yaptım + iş olarak yaptım ben kendime koyamıyorum o tanıyı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

braveheart

er raynı kurtarmak

yenilmezler

'''braveheart

er raynı kurtarmak

yenilmezler

mesale bu üç farklı film kendi türünün en iyisidir herkes için'''

şurda katılmıyorum tam olarak=)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muhteşem bence ve senaryosunun matrix den önce yazıldıgını falan söylüyorlardı.Ne kadar dogrudur bilmem.Bu arada Serenity i tavsiye ederim izlemediysen.

"Film uzmanı" nasıl oluyor ? Nasıl film uzmanı oldugun kanaatine vardın ? Ben 30 senedir film izliyorum yüksek lisansa kadar yaptım + iş olarak yaptım ben kendime koyamıyorum o tanıyı
    serenity yi senin tavsiyenle izlemiştim hatirlasana=)
    senaryonun matriksten önce yazildigini bende duymustum..
    tabi sanirim h4psinin çıkış noktasi
    dark city dimi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dark city dimi?
    hehhe ben herkese öneririm serenity i hep kusura bakma Yok dark city çok eski değilki 90 ların sonu... Yani çıkış yeri diyemessin ama tabi esinlendikleri ilk filmler vardır.Mesela sci-fi dersen 2001 Space Odyssey birçok filmin çıkış noktası olmuştur.Yine o zamanlardan solyaris , daha eskilerde metropolis i bile örnek verebiliriz.Yani mesela bikaç sene önce çıkan doomsday isimli filmin akışı aliens nin neredeyse aynısıdır.Başrolde erkeksi kadın karakter... neredeyse birbirinin aynısı sahneler.. Hatta kullandıkları araçlar bile benzer...

doomsday

Aliens

Aynı yönetmen Neil Marshal ın diğer "dog soldiers" filminde de yine alien a gönderme sahneler var birsürü herlade adamın en sevdiği filmlerden biri.. Hatta şimdi aklıma geldi yine aynı yönetmenin cehenneme bir adım isimli magarada geçen filmide yine alien tarzı sahneler ve karakterler var... Ama başa dönüp bu filmin asıl çıkış noktasını sorarsan MAD MAX dir. Yani bazı öyle filmler varki ardından gelen onlarca filme yol gösteriyor. Space oddeysey , MAd max gibi Exorcist gibi Alien gibi , star wars gibi.. Bu arada matrix'in ana fikir çıkış noktası star wars dur.Star wars daki FORCE , matrix deki GÜÇ tür işte... Ne deniyordu o felsefeye unuttum yani hani aslında orda masa yok muhabbeti. Mesela Yoda Luke a eğitim verirken (x-wing ı sudan cıkarırken) anlattıgı seyleri matrix de de goruyoruz.Ne diyor yoda :

Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you? Hmm? Hmm. And well you should not. For my ally is the Force, and a powerful ally it is. Life creates it, makes it grow. Its energy surrounds us and binds us. Luminous beings are we, not this crude matter. You must feel the Force around you; here, between you, me, the tree, the rock, everywhere, yes. Even between the land and the ship.

Yani bu şekilde.. Daha yazıcaktımda musteri ile telefonda konustum simdi (20 dakkadır) uçtu gitti kafamdakiler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hehhe ben herkese öneririm serenity i hep kusura bakma Yok dark city çok eski değilki 90 ların sonu... Yani çıkış yeri diyemessin ama tabi esinlendikleri ilk filmler vardır.Mesela sci-fi dersen 2001 Space Odyssey birçok filmin çıkış noktası olmuştur.Yine o zamanlardan solyaris , daha eskilerde metropolis i bile örnek verebiliriz.Yani mesela bikaç sene önce çıkan doomsday isimli filmin akışı aliens nin neredeyse aynısıdır.Başrolde erkeksi kadın karakter... neredeyse birbirinin aynısı sahneler.. Hatta kullandıkları araçlar bile benzer...

doomsday

Aliens

Aynı yönetmen Neil Marshal ın diğer "dog soldiers" filminde de yine alien a gönderme sahneler var birsürü herlade adamın en sevdiği filmlerden biri.. Hatta şimdi aklıma geldi yine aynı yönetmenin cehenneme bir adım isimli magarada geçen filmide yine alien tarzı sahneler ve karakterler var... Ama başa dönüp bu filmin asıl çıkış noktasını sorarsan MAD MAX dir. Yani bazı öyle filmler varki ardından gelen onlarca filme yol gösteriyor. Space oddeysey , MAd max gibi Exorcist gibi Alien gibi , star wars gibi.. Bu arada matrix'in ana fikir çıkış noktası star wars dur.Star wars daki FORCE , matrix deki GÜÇ tür işte... Ne deniyordu o felsefeye unuttum yani hani aslında orda masa yok muhabbeti. Mesela Yoda Luke a eğitim verirken (x-wing ı sudan cıkarırken) anlattıgı seyleri matrix de de goruyoruz.Ne diyor yoda :

Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you? Hmm? Hmm. And well you should not. For my ally is the Force, and a powerful ally it is. Life creates it, makes it grow. Its energy surrounds us and binds us. Luminous beings are we, not this crude matter. You must feel the Force around you; here, between you, me, the tree, the rock, everywhere, yes. Even between the land and the ship.

Yani bu şekilde.. Daha yazıcaktımda musteri ile telefonda konustum simdi (20 dakkadır) uçtu gitti kafamdakiler
    özet olarak there is no spoon diyorsun yani=)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lem , tarkovsky iyi iş çıkarmişlar solaris ile çok severim diycem ama , filme relik koymayı unutmuşlar sanki=)
    ahhaha=)
    ayni repliksizligi 2001:space odysseyde de görüyoruz ztn.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lem , tarkovsky iyi iş çıkarmişlar solaris ile çok severim diycem ama , filme relik koymayı unutmuşlar sanki=)
    ahhaha=)
    ayni repliksizligi 2001:space odysseyde de görüyoruz ztn.
    Ya zaten ben acık sölim haz aldıgım filmler değil bunlar.2001 Space o. izlerken sıkıntıdan akla karayı seçtim.Ömrün tükendi Ama ben bu işle ilgileniyorum dersen izliceksin.Ustalara saygıdır bu.Zaten izlerken aaaa bunu bu sahneden almışlar , şunu da baska sahneden almıslar diye hep tanıdık gelicek şimdiki filmlerden.Derslerde bize 1920-1930 yapımı filmleri izlettirirken hocalar baygınlık geçirdiğimi bilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzmanlıgınıza saygı duydugumu belirterek , az çok ilgilenen biri olarak bu genellemeye katılamayacagimi belirtirim.
    er rayni kurtarmak filmine türünün en iyisi diyerek bence platoonun , apocalypse now un , full metal jacket in(me love you long time=) kemikleri sizlar bence=)
    yani en iyisi oldugunu söylemek dünya üzerinde kimseye düşmez demek istiyorum yanliş anlamayin..
    bilim kurgu türünün resmen bir fanatigi olarak ben , forumda battle L.A filminin kaç kere çıgırtkanligini yaptim..
    keza bni bilimkurguyla taniştiran total recall olsun , kafayi yememi saglayan event horizon olsun , çıgır açmiş blade runner olsun... şimdi bunlarin hepsi bnm için matriks klasmaninda filmler.
    o yüzden bnm sizin gibi katı çizgilerim yok şu dalında en iyisidir , şunu begenmeyen bu işten anlamaz fln gibi..
    ha denseydi ki zamana karşi filmi gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu filmidir diye , o zaman bunu söyleyen arkadaşa birkaç film gönderirdim kargo ile=) buyrun bunlari da izleyin diye=)
    bir uzman olarak film film yapan en önemli şeyi seni inandıra bilmesidir

er ryan örneğine vermiş olduğun filmler tarz olarak savaş film olsada platoon ve full metal jacket daha cok savaş piskolojisini işler action sahneleri azdır ama er ryan hepsi vardır bu filmi 2.dünya savaş gazilerine seyrettiklerinde aynen böyle oldu demişler

yeni savaş filmlerinde ise favorim kara şahin düştü filmin gerçekçiliği tartışılmaz

bende filmler tek olarak almam bilim kurgu filmleri olabilir ve fantezi olarak bakarım
    mesela soldier total recall filmleri gelecekte olacak seyler içerir (hatta bazıları oldu bile)

ama event horizon(tam bilim kurgu denemez daha cok korku filmi )matrix filmleri hiç birzaman olamayacak filmler ama konu olarak seni saran filmler

yaklaşık 1000 üzerinde 1080p 720p filmlik arşivim var hepside türün eniyisidir...

en iyi film tekrar tekrar izleyebiliyorsan türün en iyilerindendir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cabin the in woods dehşet kapanı ilginç bir korku filmi seyredilir

sinemaya gitmek şart değil

gokselaltinok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=salimcinisli;5875444]serenity yi senin tavsiyenle izlemiştim hatirlasana=)
    dark city dimi?[/QUOTE

Bende alsam bikaç bilim kurgu tavsiyesi. Acemiyim film konusunda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    düzeltildi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=gokselaltinok;5875864]
    dark city dimi?[/QUOTE

Bende alsam bikaç bilim kurgu tavsiyesi. Acemiyim film konusunda.
    forumda işin uzmani başka arkadaşlar var aslinda bna düşermi bilmiyorum ama

-equilibrium
    -dark city
    -flatliners
    -event horizon
    -battle LA invasion (istila) tarzinda hoşlaniyor isen
    -district 9
    -close encounters of the third kind
    -serenity
    -donnie darko
    -judge dredd
    -blade runner
    -the year we make contact(severim) ilk etapta aklima gelenler..

inception matrix starwars terminator alien v for vandetta saymiyorum bile..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -bir uzman olarak film film yapan en önemli şeyi seni inandıra bilmesidir
    -yeni savaş filmlerinde ise favorim kara şahin düştü filmin gerçekçiliği tartışılmaz
    -yaklaşık 1000 üzerinde 1080p 720p filmlik arşivim var hepside türün eniyisidir...
    -en iyi film tekrar tekrar izleyebiliyorsan türün en iyilerindendir
    bu 4 maddeye malesef ama malesef katılamayacagim=)
    -filmi film yapan en önemli şey seni inandirabilmesidir inanilmaz havada bir yorum geldi bna kusura bakmayin..

-kara şahin düştü eyw güzeldir keyiflidir ama madem inancaz bir filme , bir filmi film yapan inandiriciligidir , kara şahin düştünün buram buram amerikan propogandasi yapmasi , tek bakiş açısı ile çekilmiş olması , yarisi yanmiş amerikan bayraklarinin dalgalanmasi , gereksiz amerikan milliyetçiligi sinyallerine nasi inanalim?
    ha efsane savaş sahnaleri var tartişilmaz ztn..

-anliyorum hd fimleri indiriyorsunuz sanirim netten , belki de imdb den sıralamasina bakiyorsunuz , bulabildiginiz top 100 top 250 filmleri genre olarak aratip indiriyor olabilirsiniz dogrudur. ama bu sizi uzman yapmaz bunda bir anlaşalim lütfen.
    hepsi faturali dnr dan alinmiş 1500 orjinal bandrollü dvd arşivim ile ben kendime bu yakiştirmayi yapmiyorum=) yigit dostum işin okulunu okumuş(sanirim radyo sinema televizyon) , sektörde çalişmiş biri olarak bu yakiştirmayi kendine yapmiyor=)

-en iyi filmin kendini tekrar takrar izletebimesi mevzusunda da sizinle aksi fikirlerdeyim. ha bi filmi tekrar tekrar izleyebilriz... bu izledgimiz film en iyi bir film de olabilir. ama olmayadabilir. veya en iyi filmi tekrar tekrar izlememiş olabilirz.
    ben mesela 40 year old virgini milyon kez izlemişimdir ama en iyi komedi filmi degil bunun gibi bişi.. ya da en iyi korku gerilim filmi bnm için exorcism of emily rose.. ama defalarca izlemedim ya 2 ya 3 kez izlemişimdir.. bunun gibi bişi..

umarim demek istedigimi anlatabilmişimdir..
    kelimelerimi hep seçerek kullandim sanirim benden yaşça büyüksünüz.
    kimseyi kirip üzmek istemem fikirlerinize de dev saygım var..
    sizde msginizi bu dogrultuda yazarsaniz mutlu olurum=)
    kocaman saygılar=)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=salimcinisli;5876227]
    Alıntı gokselaltinok Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

forumda işin uzmani başka arkadaşlar var aslinda bna düşermi bilmiyorum ama

-equilibrium
    -dark city
    -flatliners
    -event horizon
    -battle LA invasion (istila) tarzinda hoşlaniyor isen
    -district 9
    -close encounters of the third kind
    -serenity
    -donnie darko
    -judge dredd
    -blade runner
    -the year we make contact(severim) ilk etapta aklima gelenler..

inception matrix starwars terminator alien v for vandetta saymiyorum bile..
    ek olarak

Moon
    The thing
    jurassic park
    Mad Max
    Star Wars Serileri
    Alien Serileri
    The running man
    Total Recall
    Solaris
    Akira (anime)
    Robocop 1-2
    The fifth element
    The fly
    The Abyss
    Eternal Sunshine of the Spotless Mind (romantic sci-fi)
    Escape from New York
    Godzilla
    Minority Report
    Gattaca
    Videodrome
    Ghost in the Shell (anime)
    Repo men
    Repo The genetic opera
    Children of Men
    Outlander
    Cube
    Starship Troopers
    A Scanner Darkly
    Twelve Monkeys
    İndependence Day
    Dune
    Galaxy Quest
    Stargate
    Predator
    Appleseed (anime) kesinlikle izlenmeli
    Appleseed ex machina (anime) kesinlikle izlenmeli
    Resident Evil: Degeneration (anime)

şimdilik aklıma gelenler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)