Ya beyler guz donemi bahar donemi derken kafam karisti simdi bu sinav son sinavmi olacak yani toplam 2 sinavmi 4 sinavmi olacak aku
Printable View
Ya beyler guz donemi bahar donemi derken kafam karisti simdi bu sinav son sinavmi olacak yani toplam 2 sinavmi 4 sinavmi olacak aku
Hahaahaha hanim kafami karistirdi bu sinav son baska yok diye :)
Bide bu sinav sonuclarinin yaninda ders ortalamasi yaziyo o ne :)))
Çan eğrisi denen sistemde bir garip 55 ile bir dersten en yüksek not(AA) ile de geçebilirsiniz FF olup o dersi tekrar almak zorunda da kalabilirsniz. ortalamalar tahmin ettiğimden yüksek çalışmak biraz daha asılmak lazım.
geçme olayı şu şekilde olacak ikinci sınavdan sonra ders ortalamalarının ortalaması alınıp,bizim not ortalamamız alınacak ortalama puanımız, ders ortalamasının altında ise o dersten kalıyoruz. Sürprizlerle dolu bir sistem ben örgün eğitimdeyken 30 puanın altı çan eğrisine giremiyordu, ama bazı derslerden 35 40 ortalama ile geçenler vardı.
Ortalamalar aciklanmis derken neyi kastediyorsunuz ?
ortalamalar finalle birlikte tekrar değişecek. finalden kaç almalıyımı şuanki ortalamaya göre hesaplamayın.
ikinci sınavlar olmadan geçiş notlarını hesaplamak zor,ben okuldaki bilgime dayanarak şunu söyliyebilirim 35 in altı çan eğrisine girmez,yani ortalamanız 35 in altındaysao dersten kalmış olursunuz.sanırım 85 yada 90 ın üstü ortalamada direk geçiyor genen çan eğrisine girmiyor. ama işte aöf nasıl bir sistem uyguluyor tam olarak bilmiyorum bizde çan eğrisi + büt vardı, büt e kalırsanız final+büt notunuzdan ortalamanız alınırdı.
denetim dersinin ikinci sınav ortalaması da 38 olursa ve siz 38 ve üzeri bir puan alırsanız geçersiniz o dersten,buna göre harf notu değişir ama dd,cc,ba,aa gibi notlar çıkıyor ortaya.
Bu arada Bahar döneminde farklı dersler gelebilir bu dersler için bu sınav bu sene için son olabilir haberiniz olsun ben öyle biliyorum.:)
arkadaşlar. şimdi bir arkadaşım aöf bürodan çıktı bilgiler stabil ve taze.
bu vizede %30 finalde %70 durumu hala sürüyo. bu hala neden geçerli anlamadım sorgulamadım aöf bürodan böle sölemişler.
ortalama sistemide şu şekil.
şimdi kendimden örnek vereyim.
Denetim notum 30 ama yan tarafta çıkan denetim ortalaması 38. yani tüm türkiyede denetim dersinden sınava girenlerin notları toplanıp kişi sayısına bölünmüş ve çıkan sonuç 38.
Bu duruma göre 38 üstü olanlar geçiyor 38 altı olanlar benim gibi kalıyor.
Finalde kaç almam lazım diye birşey yok. elinden gelenin en iyisini alacaksın. çünkü gene geçip kalma notunu türkiye ortalaması belirleyecek. millet kalkar yüksek alır dersin ortalamasını 65 e yükseltir. sen de 70 aldım diye sevinirsin ama bu sana 30+70 eski sistemdeki gibi yetmez.
Finalde ortalama 65 olursa sen 70 alırsan final notun olarak geçersin ama
Total olarak hesaplanacak olunca ortalama 38+65= 108 / 2 = 54 dersin geçme notu olacak
ama alınan not 30+70 = 100 / 2 = 50 olur. 54>50 den oldugu ıcın bu dersten kalınır.
Kredili sistem var buda farklı birşey..
şimdi 2.00 tamamlayamazsanız dönem uzar bu nasıl oluyor.
bu bir tablo varya hani
84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)
77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)
71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)
66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)
61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)
56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)
50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)
46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
0 – 32____FF__0,00 (KALDI)
Gördüğünüz gibi harflerın yanında değerler var çarpanlar.
misal
iset 40 = DC = 1,30 çarpanı var, kredisi 4 --> 1,30x4 = 5,2
uliş 45 = DC = 1,30 çarpanı var, kredisi 4 --> 1,30x4 = 5,2
Dntm 20 = FF = 0,00 çarpanı var, kredisi 5 --> 0x5 = :(
SPK 35 = DD = 1,00 çarpanı var, kredisi 5 --> 1,00x5 = 5
STY 30 = FF = 0,00 çarpanı var, kredisi 5 --> 0x5 = :(
Tablodaki Derslerin kredisini topluyoruz.
4+4+5+5+5= 22
Kredi ortalamamızı topluyoruz.
5,2+5,2+0+5+0= 20,4
Şimdi bu tablo çok üzücü. 20,4/22= 0,92 gibi bir rakam çıkıyor.
Bu direkt olarak dönem tekrarı demek.
Bu bölüm işleminin sonunda 2.00 tam ortalama çıkmalıki dönem geçelim.
yani 44 kredi tamamlanmalıki 22ye bölünce tam çıksın. 44 krediyide alcak notlar nelerse onları almaya çalışılmalı en az 50 almak lazım demek (biyerden tanıdık geldimi ?)
ha kredili sistem neden geldi o zaman ? şu yüzden.
eski sisteme göre 50 alan geçer 50 nin altında olan kalırdı ya.
şimdi 50 alan geçiyor ok. ama 70 alan adamın kredi ortalamasında çarpanı daha fazla olucağından
45 40 aldığı dersin yaptığı kredi ortalamasına destek oluyor.
yani 45 40 alınan derstende bu şekilde geçiliyor.
Durum bu. uzun ama bu yani :D
Vize ortalaması sadece bilgi verme amaçlı sanırım çünkü çan eğrisi dönem sonunda belli olur o acıklanan rakam çan degıl ne oldugunuda bılmıyorum 2 senedir bu konuyla ilgili butun semınerlere gittim ama vize ortalaması diye birşey yok bence onu oraya koymalarındaki amac rakiplerinizi görün ona göre ayagınızı denk alın demek :)
powERS abi verdiğin bilgiler için teşekkürler aydınlandım şuan. :)
Ben sunu anlamadım kusura bakmayın kafam karıstı :)
Simdi ben vize ve finalden 50-50 aldım ama not ortalaması 52 olursa kalıyor muyum ?
Kocaelide yoktu çan kredi sistemi fln ne guzel 50 alan geciyordu :D