turkiyenin sporcuya sahip ciktigi yokki bi futbol digerlerini salla sonra olimpiyatlarda bizim niye bu dalda sporcumuz yok sahip cikmassan olmaz tabi yurtdisinda spoculari el ustunde tutarken bizim ulkemiz malesef bole
Printable View
Konya'li kardesim;
Mercedes'e girmek icin Almanca bilmek zorundasin.. Bunu da yaz kenara.. Ingilizce artik yetmiyor zaten de, 2. yabanci dilin almanca olmali en azindan 3.'yu 4.'yu ogrenmeyeceksen..
ITU Makina ve Bogazici Makina'dan mezun olurken de son 2 sene otomotiv uzerine uzmanlasabiliyorsun.. Diger makina bolumlerinde de boyle bir secenegin olabilir..
Ford AR-GE'de calisan muhendis bir arkadastan ogrendigim kadariyla, onlar sadece ITU ve ODTU'ye kariyer gunlerine gidiyorlarmis 'ciddi ciddi' adam almaya.. Bu da aklinda bulunsun. ;)
yahu dil bileni zamanında sadece dil biliyo die aldıklarını bliyorum...
arada Tarık kardeş eğer otomotiv seçersen uzmanlaşıyosun yoksa genel mühendislik okursan yada ısı seçersen bi işe yaramıyo bildiğim kadarıyla
her ne kadar uzmanlaşırsan uzmanlaş bizim ülkenin hangi üniversitesi olursa olsun( buna itü ve odtüde dahil diğer ünilere göre daha fazla proje çalışmaları var mak. müh. olarak o bir artıdır) eğer derse giren kişi sana tüyolar veriyorsa (çalışma hayatında ne gibi zorluklarla karşılaşıldığını ve ne gibi çözüm ürettiklerini anlatıyorsa )o zaman cidden yetişiyosun veya araştırmacı olucaksın yani iş kendinde biticek yani alıyosun kitabı çalışmaya başlıyosun yok vizeydi yok finaldi çalıştığın çoğu şey anlamsız hale gelecek iş yaşantısında. bu arada aksaraydaki mercedes fabrikasında sadece montaj kısmının olduğunu duydum ne kadar doğruysa artık
bi ablam dediğim arkadaşım nissan'ın distribütörlüğünde çalışıyo ana binasında yani kadının bana dediği makine müh bitirirsen otomotiv seçersen yukardan başlarsın 0dan diil demişti..
odtu makına ıle ılgılı sozlukten lınk verılmıs detaylı okumadım ama soyel bır sey soyleleyım sana...benım ablam 2003 odtu makına mezunu, mezunıyet notuda 3.88 gıbı bıseydı...ben hıc sabahladıgını hatırlamam cok rahat mezun oldu hatta onların donemımden mezun olmayan 3 yada 4 kısı vardı onlarında farklı gerekcelerı vardı...ben sımdı calıstıgım konuları ona gosterdıgımde "yuh" dıyor "bıze hıc bunlardan bahsetmedıler"...sonuc olarak odtude okumak kolaydır zevklıdır...puanı yeten arkadaslar dusunmesınler...sosyal ortam yok demısler alaksı yok festıval dam kapı bıtmıyo odtude sadece "karumcuk" ta kumpır yemek ıcın bıle odtu tercıh edılır...
allah itünün belasını versin.
size bir çok kapıyı açar o da bir gerçek.
Yurtdışındaki gazoz üniversitelerini ( özellikle amerika) piyasada kimse tutmuyor, sonuçta işverenler de aptal değil.
Ha bir de mercedese girmek istiyorsanız istanbul erkek lisesi veya alman liseli olmanız sizi direk öne atar.
Istedigim bolumu barindirmamasina ragmen Bilkent Universitesi tanitim dosyasi yollamis. Sabah 9:10'da postaci mi gelir kardesim insanin evine :)
Izmir Ekonomi rulez :P
sen kalkıp ısıyı seçersen branş olarak makine mühendisi olursun ısı üzerine çnk 3 ve 4.sınıfta ona göre ders görüyorsun kalkıpta ısıyı bitiren otomotiv sektöründe ne yapabilirki.. sadece mühendis olduğu için girer o sektöre onun haricinde daha iyi bi konumda olabilicekken otomotiv bölümünü okuyup zaman kaybeder oraya ulaşman için. arkadaşımın başına geldi çnk
eet arkadaşlar bgn tercih yaptım yıldız teknik üniversitesi fransızca mütercim tercümanlık bekler beni :) çok rahat girebiliyormuşum :)
otomotivle lisans eğitiminde çok fark yok derslerde 5 6 ders var sadece mühendis vs değil zaten makine mühendisi olursun ısıyı bitirip ne yapabilir deme zaten şu an çoğu fabrikada çalışan mühendislerin bazıları(otomotiv üzerine) ısı enerji bitirmiş insanlar otomotiv okuduğunda yaklaşık farklı olarak aldığın ders sayısı az nasıl ısı yerin konstriksüyon seçtiysen buda ona benzer birşey
otomotiv sektörü diyince çok farklı şeylerde yok o kadar abartacak çoğu derslerde zaten diğer derslerin devamı olarak otomotiv üzerine örnekleri inceliyorsun otomatik kontrol olsun mukavemet dinamik vs vs
ya ben 5sene sonra girdim almışım bi puanlar ama tercih yapçammı acep şimdi biri bana yardımcı ossun :)
son tercih günü ne zaman bilen varmı acaba