User Tag List

Sayfa 18/24 İlkİlk ... 81617181920 ... SonSon
441 sonuçtan 324 ile 342 arası

Konu: Hadi bakalım össciler ne durumda =)

hotsauce
    Misafir
    Alıntı BaDCaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Artık vakıf üniversitelerine bela okumaktan bıktım bugün itibariyle okumamaya karar vericem bu gidişle..yaptığım spor dalında türkiye şampiyonu oldum dünya kupası 5.ayağında 11,12,15likerim var...Vakıf üniversiteileriyle sene içinde görüştüğümde burs veririz gel dediler şimdi gelicem dediğim zaman ilk sene 20 milyarı yatırırsın sonra bizim adımıza yüzersin(ben paletli yüzme yapıyorum nasıl yüzdürecekse yarışmada branşım olmayan şeyde ) derece yaparsan %25-50 burs veririz demeye başladılar..Bu kadar y.şak bir tavır olamaz alın üniversitenizde paranızda sizin olsun..gözlerini para bürümüş resmen ş.reften yoksun insanlar...13 yıldır emek verdiğim spordan hep cebimden para çıktı ileride ekmeğini yeriz dedik hiç birşey alamadık..ülkemin haline acıyorum gerçekten spora değer veren yok varsa yoksa futbol..futbolcu olsam burs veriyorlardı ama yüzüyorum işte hata bende..
    turkiyenin sporcuya sahip ciktigi yokki bi futbol digerlerini salla sonra olimpiyatlarda bizim niye bu dalda sporcumuz yok sahip cikmassan olmaz tabi yurtdisinda spoculari el ustunde tutarken bizim ulkemiz malesef bole

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Crack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Odtü mezunu olmak sana sağlam bir etiket kazandırır. Aç kalmazsın.

Ama şu ki.

4 sene hatta hazırlıkta bile insanı insanlıktan çıkaracak kadar çok çalıştırıyorlar. Sosyalleşmek lüks oluyor. Dahası hacettepede çift dil hazırlık var ve makina ve otomotiv olamk üzere çift diploma veriyorlar. Orada ilk yazılan dönemde okuyan bi abi ile görüşüyorum. artık bölüm oturdu diyor. Zorlanmadan keyfine baka baka okur işine girersin diyor.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp...pt=odtu+makine

Buada odtü hakkında yazılanları okuyunca insan bi daha düşünmüyor değil.
    yanlış anlaşılmasın Odtü boştur demiyorum töbe haşa ama adamın canını okuduklarını iyi biliyorum

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konya'li kardesim;

Mercedes'e girmek icin Almanca bilmek zorundasin.. Bunu da yaz kenara.. Ingilizce artik yetmiyor zaten de, 2. yabanci dilin almanca olmali en azindan 3.'yu 4.'yu ogrenmeyeceksen..

ITU Makina ve Bogazici Makina'dan mezun olurken de son 2 sene otomotiv uzerine uzmanlasabiliyorsun.. Diger makina bolumlerinde de boyle bir secenegin olabilir..

Ford AR-GE'de calisan muhendis bir arkadastan ogrendigim kadariyla, onlar sadece ITU ve ODTU'ye kariyer gunlerine gidiyorlarmis 'ciddi ciddi' adam almaya.. Bu da aklinda bulunsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu dil bileni zamanında sadece dil biliyo die aldıklarını bliyorum...
    arada Tarık kardeş eğer otomotiv seçersen uzmanlaşıyosun yoksa genel mühendislik okursan yada ısı seçersen bi işe yaramıyo bildiğim kadarıyla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pahalı olan bazı vakıf ünilerine gideceğinize hiç durmadan yurtdışında az bilindik bile olsa bi üniversiteye gidin hemde mutlaka gidin
    hem aynı paraya gelir bütün masraflar dahil hemde yurtdışında okumuş olursunuz. TR ye dönünce TR de okuyanlardan kaç sıfır önde olacağınızı siz düşünün..
    aynı paraya değil inan daha ucuza gidyosun devlet üni sine.
    saolsun babamda o yolumu kapıyo.. fransada devlet ünileri (paris hariç) 200€ seneliği ama babam burda özele gitmemi sölüyo :Sanlamıyoda orda daha az para dökücek banaa

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eeyore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arada Tarık kardeş eğer otomotiv seçersen uzmanlaşıyosun yoksa genel mühendislik okursan yada ısı seçersen bi işe yaramıyo bildiğim kadarıyla
    Eh ben de oyle dedim zaten Muge, son 2 sene uzmanlik alanini seciyorsun.. O sekilde uzmanlasiyorsun genel muhendislik yerine..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her ne kadar uzmanlaşırsan uzmanlaş bizim ülkenin hangi üniversitesi olursa olsun( buna itü ve odtüde dahil diğer ünilere göre daha fazla proje çalışmaları var mak. müh. olarak o bir artıdır) eğer derse giren kişi sana tüyolar veriyorsa (çalışma hayatında ne gibi zorluklarla karşılaşıldığını ve ne gibi çözüm ürettiklerini anlatıyorsa )o zaman cidden yetişiyosun veya araştırmacı olucaksın yani iş kendinde biticek yani alıyosun kitabı çalışmaya başlıyosun yok vizeydi yok finaldi çalıştığın çoğu şey anlamsız hale gelecek iş yaşantısında. bu arada aksaraydaki mercedes fabrikasında sadece montaj kısmının olduğunu duydum ne kadar doğruysa artık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eh ben de oyle dedim zaten Muge, son 2 sene uzmanlik alanini seciyorsun.. O sekilde uzmanlasiyorsun genel muhendislik yerine..
    hehe de bölüm seçimini ekledm bende ztn ısı seçebiliyosun genel seçebiliyosun yada otomotiv ama itü de böle bi uyg warmı bliyorum ytü de warda.. aahh hayalim aah bekle bni 2 sene snra gelcem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi ablam dediğim arkadaşım nissan'ın distribütörlüğünde çalışıyo ana binasında yani kadının bana dediği makine müh bitirirsen otomotiv seçersen yukardan başlarsın 0dan diil demişti..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odtu makına ıle ılgılı sozlukten lınk verılmıs detaylı okumadım ama soyel bır sey soyleleyım sana...benım ablam 2003 odtu makına mezunu, mezunıyet notuda 3.88 gıbı bıseydı...ben hıc sabahladıgını hatırlamam cok rahat mezun oldu hatta onların donemımden mezun olmayan 3 yada 4 kısı vardı onlarında farklı gerekcelerı vardı...ben sımdı calıstıgım konuları ona gosterdıgımde "yuh" dıyor "bıze hıc bunlardan bahsetmedıler"...sonuc olarak odtude okumak kolaydır zevklıdır...puanı yeten arkadaslar dusunmesınler...sosyal ortam yok demısler alaksı yok festıval dam kapı bıtmıyo odtude sadece "karumcuk" ta kumpır yemek ıcın bıle odtu tercıh edılır...

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    allah itünün belasını versin.
    size bir çok kapıyı açar o da bir gerçek.
    Yurtdışındaki gazoz üniversitelerini ( özellikle amerika) piyasada kimse tutmuyor, sonuçta işverenler de aptal değil.

Ha bir de mercedese girmek istiyorsanız istanbul erkek lisesi veya alman liseli olmanız sizi direk öne atar.
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Istedigim bolumu barindirmamasina ragmen Bilkent Universitesi tanitim dosyasi yollamis. Sabah 9:10'da postaci mi gelir kardesim insanin evine

Izmir Ekonomi rulez :P

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ısı enerji de otomotiv gibi daldır ona uygun dersler görürsün çoğu universitede böyle ayrıca işe yaramıyor derken ne kast edildi?
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ısı enerji de otomotiv gibi daldır ona uygun dersler görürsün çoğu universitede böyle ayrıca işe yaramıyor derken ne kast edildi?
    sen kalkıp ısıyı seçersen branş olarak makine mühendisi olursun ısı üzerine çnk 3 ve 4.sınıfta ona göre ders görüyorsun kalkıpta ısıyı bitiren otomotiv sektöründe ne yapabilirki.. sadece mühendis olduğu için girer o sektöre onun haricinde daha iyi bi konumda olabilicekken otomotiv bölümünü okuyup zaman kaybeder oraya ulaşman için. arkadaşımın başına geldi çnk

eet arkadaşlar bgn tercih yaptım yıldız teknik üniversitesi fransızca mütercim tercümanlık bekler beni çok rahat girebiliyormuşum

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    odtu makına ıle ılgılı sozlukten lınk verılmıs detaylı okumadım ama soyel bır sey soyleleyım sana...benım ablam 2003 odtu makına mezunu, mezunıyet notuda 3.88 gıbı bıseydı...ben hıc sabahladıgını hatırlamam cok rahat mezun oldu hatta onların donemımden mezun olmayan 3 yada 4 kısı vardı onlarında farklı gerekcelerı vardı...ben sımdı calıstıgım konuları ona gosterdıgımde "yuh" dıyor "bıze hıc bunlardan bahsetmedıler"...sonuc olarak odtude okumak kolaydır zevklıdır...puanı yeten arkadaslar dusunmesınler...sosyal ortam yok demısler alaksı yok festıval dam kapı bıtmıyo odtude sadece "karumcuk" ta kumpır yemek ıcın bıle odtu tercıh edılır...
    Bugün Ankara yaptım geldim. Odtü yü güzelce gezdim. Makina mühendisliğnin lablarına dersliklerine baktım. Yurda baktım.(Demiray) Baya bi faydası oldu. Kararım belli artık.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen kalkıp ısıyı seçersen branş olarak makine mühendisi olursun ısı üzerine çnk 3 ve 4.sınıfta ona göre ders görüyorsun kalkıpta ısıyı bitiren otomotiv sektöründe ne yapabilirki.. sadece mühendis olduğu için girer o sektöre onun haricinde daha iyi bi konumda olabilicekken otomotiv bölümünü okuyup zaman kaybeder oraya ulaşman için. arkadaşımın başına geldi çnk

eet arkadaşlar bgn tercih yaptım yıldız teknik üniversitesi fransızca mütercim tercümanlık bekler beni çok rahat girebiliyormuşum

otomotivle lisans eğitiminde çok fark yok derslerde 5 6 ders var sadece mühendis vs değil zaten makine mühendisi olursun ısıyı bitirip ne yapabilir deme zaten şu an çoğu fabrikada çalışan mühendislerin bazıları(otomotiv üzerine) ısı enerji bitirmiş insanlar otomotiv okuduğunda yaklaşık farklı olarak aldığın ders sayısı az nasıl ısı yerin konstriksüyon seçtiysen buda ona benzer birşey

otomotiv sektörü diyince çok farklı şeylerde yok o kadar abartacak çoğu derslerde zaten diğer derslerin devamı olarak otomotiv üzerine örnekleri inceliyorsun otomatik kontrol olsun mukavemet dinamik vs vs
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    otomotivle lisans eğitiminde çok fark yok derslerde 5 6 ders var sadece mühendis vs değil zaten makine mühendisi olursun ısıyı bitirip ne yapabilir deme zaten şu an çoğu fabrikada çalışan mühendislerin bazıları(otomotiv üzerine) ısı enerji bitirmiş insanlar otomotiv okuduğunda yaklaşık farklı olarak aldığın ders sayısı az nasıl ısı yerin konstriksüyon seçtiysen buda ona benzer birşey

otomotiv sektörü diyince çok farklı şeylerde yok o kadar abartacak çoğu derslerde zaten diğer derslerin devamı olarak otomotiv üzerine örnekleri inceliyorsun otomatik kontrol olsun mukavemet dinamik vs vs
    tmm ok bn bşi blmiyorum bnm arkadaşımın başına gelmedi tmm skntı yok..

Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya ben 5sene sonra girdim almışım bi puanlar ama tercih yapçammı acep şimdi biri bana yardımcı ossun
    Wagon 911 / Ibiza Cupra / Polo GTi

merve
    Misafir
    son tercih günü ne zaman bilen varmı acaba

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)