Arkadaşlar günde 2 paket sigara içen birisi olarak bu konu ile ilgili çok söylemek istediğim şeyler var.
Birincisi; yasağa çok karşı değilim dersem yalan olur.Biz uyuşturucu bağımlısı mıyız? Yasak ne demektir. Buna anlam verebilmiş değilim.İlk önce bir geçiş süreci olur. Süre gelen kitlesel bir alışkanlık söz konusu sonuçta.Üzgünüm ama içenler içemeyenlerden daha fazla Türkiye'de.
İkincisi; gece klübü,bar,cafe,restorant vb. yer işleten çoğu kişi soğuk kış aylarının gelmesi ile birlikte büyük sıkıntıya giriceklerini düşünüyorum. Malumunuz ekonomimizin durumu kabak gibi ortada. Giderek ülke olarak iflas ediyoruz.bu yasak bence 1-2 sene sonra getirilebilirdi. Bu kadar aceleye getirilmesi yanlış bir politikadır diye düşünüyorum.
Sigara içmeyenler için ne denli bir ızdırap ve mide bulantısı kaynapı olduğunun eminim bütün tiryakiler farkındadır bu durumun. Ancak kahve ve kahvehane kültürü tamamen Osmanlı döneminde topraklarımızdan Avrupa'ya ve dünya'ya yayılan bir toplumun torunları olarak bu yasak ülke olarak ekonomimizi etkileyecektir diye düşünüyorum.
Zaten çok da düzde olduğumuz söylenemez
Herneyse uzun lafın kısası başımızdaki (sevgili politikacılarımız) eğri oturup doğru düşünselerdi bu yasağı ekonomik krizin bitmesine takiben bir uyum süreci ile uygulasalardı hem ülkemizin ekonomik durumu hem de parasal durumdan kaynaklanan insanların iç huzuru ve refahı adına daha faydalı olduğunu düşünüyorum.
19 Temmuz'dan bu yana diğer içici arkadaşlarımın dediği gibi bende herhangi bir zorlukla karşılaşmadım ancakkk; asıl problem kış aylarının gelmesi ile başlayacağını düşünüyorum.
Eminim ki UFO satışlarında patlama yaşanacaktır