+1000000000
Printable View
Bu son zamanlarda cok hayırlı şeyler dönüyor forumda ...Helal olsun gercekten.
izzetim sana güveniyoruz herkes gönlünden kopanı versin sen çözeceksin bu işi önce forumdanki bilgisayar satıcısını bulalım sora gerekli miktardaki pc sayısını ve maliyetini hesapliyalım sonra banka hesap numarası belirliyelim o hesap numarasına herkes karınca kararınca durumu el verdiğince gönlünden kopanı yollasın konudan ne kadar eksik kaldığını takip edelim tamamlandığında inş bu kardeşlerimizin hayalleri gerçek olucak sen takip edersin hesap numarasını tamam olunca haber verirsin allah şimdiden yardım edenlerden razı olsun hayrınızı kabul etsin...
bilgisayar satıcısına gerek yok o işi halletmek kolay ....
öncelikle ne yapalım ona karar vermek lazım ...
bilgisayarla açıldı konu önce fikir babasının fikrini yerine getirelim ...
ayrıca bu iş için gönüllü olucak 4-5 arkadaşla beraber bu işi planlayıp uzun doneme yayalım ...
orneğin sel maduru bir ton insan var ...
önümüz kış sanıyormusunuz devlet el atıcak açıkta kalmayacaklar ....
vs..vs..
bu forumdan konuşulucak kadar dar konu değil.
Pazartesi günü ufak bir toplantı yapalım gelebilen gelsin bir arada fikirleri yazıp çizelim hepberaber gerçekten hayırlı işlerde yapalım derim ben ...
bilgisayar işi kolay diyorum ki gerçekten kolay bakın hepimiz evdeki kenarda duran pc parçalarını vs.. yi ortaya doksek 1-2 güzel bilgisayar toplanır .
tamam en güzeli sıfırı her oyunu açanı ama oncelikle amaç ihtiyaç gidermek.
tabiki küçük kardeşlerimiz oyunda oynasın ama elimizdekileri evimizde kenarda köşede duran parça vb. şeyleride değerlendirmeli bunlarıda ihtiyac sahiplerine ulaştırmalıyız .
Bu bağlamda benim fikrim şu
herkez evindeki parçaları bu listede toplasın bakalım nasıl birşey yapabiliriz.
özellikleri ile yazın ki elimizdeki parça listesi net bir çekilde belli olsun ...
Geri kalan para ile ilgili yapılıcak yardım tipi vb. detayları toplanıp konuşarak kararlaştıralım .
Listemiz :
1-Buğra
*2 adet dvd writer
*1 adet tv kartı
*1 adet hdd (50 yada 30 gb ide )
2-
Bilgisayar parcalarını da tabiki derleyip toplayıp birseyler cıkartabiliriz.
Ama bunu yaparken bir taraftan da belli miktarlarda para toplayıp daha iyi seyler de yapabiliriz ;)
Ben gelirim ne zaman toplanacaksak orası sorun degil ama baska sehirlerde arkadaslar var o acıdan yine sorunu forumda cözmek mantıklı olacaktır.
tabiki forumda da konuşalım öncelik fikir babasında bilgisayar işini çözüyoruz sonrasi için planlamayı bir arada yapıp bir arada uygularız diye düşünüyorum .
başlığı ramazanda swap diye okuyom :puha:
bnde atx kasa var eski pcimden kalma ise yararsa seve sever veririm
Bknz Pc için bişi buldum :
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=36812
Emrenin ilanı emre bunu 450 ye böle bir iş için verir ise emrenin hesabına ilk 50 lirayı ben yolluyorum ?
Arkadaşlar,
ilk etapta izzetin bahsetmiş olduğu çocuklar için PC işini halledelim.
bir hesap numarası yollayın herkes elinden geldiğince yollasın birşeyler...
DEVAMLILIK için, benim de içinde olduğum,
Kar Çocuk Derneği adında bir organizasyonumuz var.
www.kcd.org.tr
Hayırsever bir abimiz tarafından kurulan bu dernek, yardıma muhtaç çocukları bulup bu çocuklara yardım eden bir dernek. Bu aralarda ***** okulların açılması ile, kitabı, defteri, giyimi kuşamı ile gerçekten büyük yükümlülük altında dernekte ve kurucusu Veysel Abi gelirinin büyük bir kısmını bu iş için harcıyor.
Eğer devamlı bir yardım düşünüyorsanız; bu dernekle irtibata geçebilirsiniz.
Gerek İstanbulun ücra köşelerinde olsun, gerekse farklı illerdeki bağlantıları sayesinde DOĞRU KİŞİLERE ihtiyaçları çerçevesinde doğru yardımı yapmış oluruz.
Dilerseniz www.kcd.org.tr adresinden iletişim bilgilerine ulaşarak, daha detaylı bilgiyi BİZZAT "Veysel İpek" ten alabilirsiniz.
kar cocuk ve umut cocuk arasindaki fark nedir?
Bende bilgisayar kullanıyorum, onlar niçin kullanamasın? Bende seve seve veririm:)
Pek bir fark olduğu söylenemez,
Sonuçta ikisinin de amacı aynı.
Kar çocuk biraz daha ŞAHSİ işler yapıyor yani, umut çocuğun faaliyetleri barınak, kütüphane, okul vb. inşaatvari işler yapıyor diyebilirim :)
Kar Çocuk Derneği, çocuklara birebir iletişime geçip, giyim kuşam, kitap defter, okul masrafları ve BURS olarak yardımcı oluyor.
Umut çocuk derneğininde benzer çalışmaları olabilir tabiki...
Netice itibari ile ikiside ÇOCUKLARA ve YARDIMA İHTİYACI OLANLARA yardım ediyor. ;)
elimden geldiği kadar ihtiyacı olan kardeşlerimizi sevindirmek ve ihtiyaçları karşılamak için yardıncı olmak isterim.
forum harici eşimiz dostumuz arkadaşlarımızıda bu konuyla ilgili aydınlatıp gönüllerinden kopanlarıda açılan hesap numarasına gönderelim.
ben seve seve varım.