User Tag List

Sayfa 4/11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
207 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Modifiye suçtur!!!

gokhan035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    memlekette her yerde pist olsa bıle egzoslu arabalar yıne sokakte olur emın ol...bır ıkıncısı egzos konusunda; abeci tayfa yuzunden oluyo demıssın de, external wastegate li bır araba trafıkte gıderken gaza bastıgında hıc ıcınde bulundun mu? mıllet altına sıcıyor adeta resmen kaza sebebı oluyor...ha dıyorsan kı wastgate i abeci tayfa kulanıyor orasını bılemem...
    externallısın da internıllısın da hepsinde bulundum kullandım, ben gereksiz yerde bar bar arabasını bağırtan tiplerden bahsetmiştim, sen olayı başka şekilde anlamışsın heralde. ben kendi arabam da bile egsoz taktığım zaman mugen twinloop u tercih etmiş insanım, ne kadar sessiz bi egsoz olduğunu herkez bilir, ama öyle saçdan kıvırma ahmet marka egsoz takıp taksim gibi kalabalık yerlerde gazlamaya çalışan tiplerden bahsetmiştim ben onlar arttırıyor bu olaylara tepkiyi onu anlatmak istemiştim.

pistler yeterli sayıda olsa emin olun bu işler böyle dönmez, en azından bilinçli tayfa da oldukça yüksek bu alemde en azından onlar başı çeker de biraz olsun polislerin vatandaşın bakış açısı değişir modifiyeye vs ye...

izo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uygun hukuksal altyapiyi saglamadan modifiyeye suc gozuyle bakmak yanlistir...
    ruhsata isletme olayina bir cozum getirilmesi gerekiyor artik...

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ulan 16 yaşındayken polisten ehliyetim yok diye kaçıyordum 36 yaşına geldim hala kaçıyorum bu sefer arabam modifiyeli diye...
    biz kaçıcaz onlar kovalayacak sanırım kısır bir döngü işte
    komançero garage

zübeyir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GUR86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her zaman belirtiyorum hala aynı gorusteyim, cezalar ayrım yapılmadan uygulancıkca herseye varım kanun varsa kurallarda vardır uygulasın lakin secmece yapılacaksa sahsım adına itirazım var. onun dısında bir fikir beyan etmiyorum..

+++++1903 katılıyorum

Cihan Çizmeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz pist org. için yırtınalım insanları oraya çekmek için siteler açalım paralar zamanlar dilimizdeki tüyleri harcayalım.Saçma sapan sebeplerle kapatsınlar.Sonra niye caddede gazlıyorsunuz diye durdursunlar.İşin içine girersek çok derin olur.Herkez bi şekilde kusar.En güzeli herkez bildiğini yapsın sonucunada olumlu yada olumsuz katlansın
    PUG 106 - 306 , Honda Vti EP3

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk tekerleğin icat edildiğinden beri aynı muhabet sıkılmadınızmı yaw
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

CallMeInsane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi bugun modifiye camiası kadar erkek bulsam, toplasam, bize tecavüzcüyüz lan, bu yasallaşsın, yapmadan duramıyoruz diyen kalabalık toplim ben size

çok yanlış bir düüşünce bence bu kısmı

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kesinlikle doğru bir yazı. Desteklemesem de yıllardır söylemekte dilimde tüy bitirdiğim birşey var.

Eee satışı serbest takışı yasak..

Değil efendim. Satışı da serbest, takışı da serbest. Ancak herşeyin bir yeri var. İsteyen bu memlekette helikopter de alabilir, ama onla bağdat caddesi ortasına inemez. Sen de son susturucu alıp takabilirsin, ama onla trafiğe çıkamazsın. Pistte aracına takar, istediğin gibi gazlar, pist çıkışı trafiğe adım atmadan sökersin.

Hiç bir polis de pistte ya da özel parkurda aracına son susturucu taktın diye sana ceza yazamaz, aracını bağlayamaz.

Bu ürünler ülkeye spor ekipmanı adı altında girer. Kullanım yerleri bellidir. Kullanım yeri dışında kullanmak ise suçtur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes istediği kadar parçalansın...bu konu unutulur 2 hafta sonra başka konu açılır o da sayfalarca sürer sonuç olarakta hiçbir şey değişmez...bence bu tarz konulara gerek yok artık...hep aynı şeyleri yazıp duruyoruz...elimizden gelen bir durum olmadığına göre...modifiye açılımıda yapmıcaklarına göre......

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel yazmış.
    Gülü seven dikenine katlanır. 9 kere baglandım gıkım çıkmadı ama 1 tanesinde haklıydım o kadar
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu ürünler ülkeye spor ekipmanı adı altında girer. Kullanım yerleri bellidir. Kullanım yeri dışında kullanmak ise suçtur.
    TR dan bahsediyorsak evet fakat evrensel anlamda sadece "Off road use only" ibareli urunler bu kategoriye girmektedir.

Sanirim yazilanlarin hepsi anlasilmiyor fakat tekrardan belirteyim, araclarin kisisellestirilmesi unsuru gerek ABD gerek Almanya(bildigim icin bu ornek ülkeleri yaziyorum) cesitli kistaslar altinda buna izin vermektedir.

Bu yaziyi okuyunca yapmayin, takmayin yasak anlami icerisindedir fakat isin asli bu degildir. Insanlar evlerini nasil kisisellestirebiliyorsa bazi kistaslar icerisinde, araclarinida bazi kistaslar icersinde kisisellestirebilir, ki bu sadece belli ulkelerde yapilamamaktadir.

+ Insanlarimizdan vergi almak icin su anki hukumetimiz yirtinmaktadir. Gelin modifiyeli araclara ek vergi koyun(Belcika'da boyle), yada TUV muaynesinde ek her malzeme icin devlete belli miktarda vergi verilsin. Bu sayede hem devlet geliri yukselecektir hemde bizde bazi cerceveler ve limitler altinda olsada terrorist muamelesi gormeyecegiz.

Bu yazi gozu kapali bir sekilde yazilmistir bunun sebebide kimsenin birsey yapmiyor, organize olmuyor olmasindan kaynaklanmaktadir. TR'da kac tane modifiyeli arac bulunmaktadir? Bunlarin bu sekilde vergilendirilmesini siz devlete ibraz etseniz ne gibi sonuclar cikacaktir? Kimse boyle seylerle ugrasmiyor anca dert yaniyor, forumlara yaziyor. Kimse yeter bu degissin diye bir organizasyon ne bileyim her hangi bir duzenleme icinde bulunmuyor.

Demek istedigim su ki; eger sadece forumlara ceza yedim diye konu acmaktan ibaretse itirazlariniz, aglamayin( Yazinin katildigim tarafina uyarlanmis hali ).. Sokun arabanizi standart standart gezin. Eger bunun icin birsey yapmak istiyorsaniz hayal gucunuze bakar. Gidin tek basiniza eylem yapin bu bile bir gelisme olacaktir, gidin basbakanligin onune, kendinizi arabaya zincirle baglayin eminimki bir basin mensubu fotografinizi cekecektir, ornekleride mevcuttur.

Yok diyorsaniz esitsizlik var, kaldiki hukukta esitlik ilkesi vardir. Gidersiniz dava acarsiniz, dersiniz ki burada esitlik yok, siz kendi Mobesa kameralarinizdan bile filmli araclari tespit edip ceza kesebilirsiniz fakat bu yapilmadigi durumda esit bir yonetim sunulamamakta ve ben rahat gezemesken diger insanlar rahat gezebiliyor. Yapin bakalim bunu neler olacak. Bu forumdan kac kisi yedigi cezaya itiraz edip dava acti?

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    106 n varsa teröristsin zaten..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendınıze mukayet olun, ben gider...bu arada yönetim istifa!!!
    Nereye la
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    modifiyeli araç kullananla tecavüzcüyü örneklemiş

baya güzel yazı ya

ömerve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Modifiye suç demek ağır oluyor biraz,ben katılmıyorum buna.
    Yurt dışındaki uygulamalar ile burayı kıyaslamaya kalkarsak işin içinden hiç çıkamayız.

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yurt dışında yaşayan arkadaşlar bi söyleyebilirmi acaba orda kurallar nasıl ?
    benim bildiğim avrupa\amerikada uzak doğuda daha kötü kurallar.

google cem olaya bi el at bakayım
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

bozbirik
    Misafir
    yazı tamamen alıntıdır, son gunlerde pespese acılan sıkayet konularına ıthafen dusunulmesı gereken bır yazıdır...

Modifiye suç değildir yaşam biçimidir diyorlarda, işin aslı modifiye SUÇTUR

Bu kanunda böyledir, arabanıza egzost takmak, cam filmi çektirmek istersiniz ama bu SUÇ, bunun ufff'u puff'u yok

Kanunumuzda arabanın tasviri yapılır, emisyonundan, çıkaracagı sese, ön-arka görüş açıklıgından, farların yan aynaların yerden azami yüksekliğine göre yapılır yol arabaları

Distribüterlerde arabaları ithal ederken bu asaları takip ederek, ülkelere özel seçilde değiştirilmiş araba üretir, mesala japonyada emisyon kuralları daha esnek, motorların hem CR leri hemde benzin sistemleri daha gelişmiş genelde

Bir diğer kıstas ise, evinizin bile tapusu var, ev benim dersiniz, ama istimlak diye birşeyde var

Malın mülkün orjinali devlettir, herşey devletin, mülk yani gayrimenkul tapu ile koruma altında ama onu bile istimlak ile elinden alabilirler zaruri durumda

Arabada buna bile gerek yok, arabalar aslen devletindir, size verilen ruhsatın anlamı aslında arabanın size kullanmanız için verildiğidir

Ruhsata boşuna ruhsat denmiyor başka ne ruhsatı var ? Silah ruhsatı, silahlar kimin ? Silahınızı elinizden kim alır ? Arabanızı bile altınızdan alırlar bunun adıda: sefer görev emri

Arabanızı, eşeğinizi, sizi, silahınızı, bu şekilde geri çağırırlar, kısacası aslında sen bile devletin malısın

Devlet malında tadilat yaptırmaz, yarın gidin valinin arabasını alın 2 kat koyu film çektirin

Araba senin değilki oynuyorsun araba ile, bırak trafik yasaklarını senin olmayan malı değiştiriyorsun

II. bir olayda egzost ses yapar milletin kafasını agrıtır, "ben basmıyorum" basmıcaksan alma zaten, bal gibi basıcaksın seste çıkıcak "ben insan olan yerde basmıyorum", bu da büyük yalan istanbulda insan olmayan yer mi var ?

Cam filmi konusunda, cam filmi çekilince arabaya arkadaki şöför öndeki arabayı göremez, araba duvar gibi olur, diğer taraftanda asayiş adına tehlikeli

"Ben açık çektirdim", Hakim bey biliyorum tecavüz suç ama ben sadece sürttürdüm, var mı böyle birşey?

Son bahane "Sen bunu ithal ettiriyorsun, vergisini alıyorsun, bende takarım", OFF-ROAD USE ONLY, yani yol dışı kullanımlıktır ibaresi var aldıgınız çoğu üründe, buda şu demek bu ürünü yolda kullanamazsınız, devlet bunu size pist arabanıza takın diye veriyor günlük aracınıza değil

3-5 senedirde "Modifiye Yasallaşsın" diyorlar, da modifiye zaten yasal, durumuda: YASAK bu kadar bunun sağı solu yok beyler yasak bu

Şimdi bugun modifiye camiası kadar erkek bulsam, toplasam, bize tecavüzcüyüz lan, bu yasallaşsın, yapmadan duramıyoruz diyen kalabalık toplim ben size

Olur mu böyle ? Olmaz, yasak mı ? YASAK, yapıcak bişi yok

Ayrıca boşunada yasak değil, ha nedir yasal modifiye ürünü kullan, nedir ? T1r Dolphin tip 95db egzost TR ye maliyeti 2.000 dolar sessiz, kime söylediysem "Neden alim ben be" diyor, en çok güç veren egzostlardan biride budur bu arada

Siz dua edin, yollarda istediğiniz lastik ile dolaşıyorsunuz, millet drag radial, r-compound ile yola çıkıyor birşey olmuyor, bunun farkına varsalar var ya bildiğin lastik yola tecavüz ediyor

Kısacası, bende yaptım yapıcam, işin içinde en hardcore batanlardan biriyim 135dB egzost ile gezdim, şimdi tekrar s2000 alsam düz boru çekerim, susturucusuz gezerim, ama polis çevirdiğinde bağlasa bile kardır

Normalde ABD'de çoğu eyalette "3 strike" yasası vardır, avrupada ise gelişmiş sicil takibi vardır, burada arabanı bağlasınlar sen çözdür arabanı bağlasınlar sen çözdür birşey diyen yok

Bunu ABD de Avrupada, tekrar tekrar, yap ehlietini alırlar, tekil olarak oradada büyük suç değil ama hafif suçun tekrarında adamı yatırırlar bile, alın paris hilton o bile yattı neden yattı, alkollü araba kullanmanın tekrarından

Birde bu işin anavatanı, Japonya, böyle bizim karting buluşmasına, rollinglere gelirler, tabiri caiz basarlar, arabaları tıra yükler götürürler, egozstuna el koyarlar, sen orjinal egzostun ile gidersin, arabana takarsın, modifiye egzost orada kalır, sen evine dönersin

Japonyada modifiye resmen serviste yapılır, Sard, Feel, Mugen, Rally-Art gibi firmalar boşuna yok, bunları tak, modifiyenin yasallaşmışı bu işte, sessiz mugen egzost, deli pahalı parçalar, verimlilik düşük, cat iptali yok, yasallaşırsada yapacagınız olay bu, verirsin mutluhana 30.000 ytl sana egzostlu filtreli catalizörlü araba verirler

Ama japonyadada var, otobanları var wangan turuna çıkıyorlar 5-6dk araba 300+km yapıyor, hem aletler deli hem olay tehlikeli, ama yakalandınmı sonu GG emin olun bizdeki gibi bağlamazlar arabaları

Son olarak "Test Pipe" ne demek ? "Test Borusu" demetir, yani catalizör iptali her yerde yasak bütün dünya buna "Test Pipe" der, neden ? Test ederken takasın diye yapılmış birşeyde ondan, off-road use only bile değil, bugun millet f1 de hybrid araba ile çıkıyor emisyonları düzenleniyor sen yolda katlet doğayı

O yüzden modifiye için CENNET gibi ülkeniz var, hiç homurdanmayın, araba bağlatmak angarya iş ama başınıza gelebiliceklerin en ufağı

3. şahış gibi yazdım ama kendimede yazdım, sadece okurken etkilenin diye, yoksa bende sütten çıkmış ak kaşık değilim, bu yolun yolcusuyum :d

s2000turkiye.com forumundan "drahte1905" nickli üyenin yazısıdır...istenirse kaldırabilirim...
    Herşeye eyvallah ama cam filmi konusunda uçmuş,kimse kusura bakmasın ama önümdeki araçta cam filmi olsada olmasa da ben onu görebiliyorum,duvar gibi olmasıyla ne alakası var anlamadım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğru söze ne hacet

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel yazılmış ama mesela ben eksoz olayına katılmıyorm kesinlikle

kamyonlar,otobuslerin çıkardıkları sesler rahatsız etmiyormuki ? turkiye şartlarında nasıl araçların yollarda olduğunu tartışmaya gerek yok o yüzden bende takar eksozumu gezerim

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)