User Tag List

Sayfa 5/11 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
207 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Modifiye suçtur!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse yazdiklarimizi okumuyor sanirim ama mesela http://www.aa.co.nz/motoring/tips/pr...fications.aspx burayi inceleyebilirsiniz, ne modifiyeler yapilir yasal olarak yada neler LVV sertifikasini gerektirir.

Bakin bakalim modifiye suc muymus?
    http://www.youtube.com/watch?v=0HGE6qfBvvw

R-13239 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    California'da inanilmaz sIkI kurallar. Modifiyeli gezin bakalim ne oluyor orda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R-13239 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    California'da inanilmaz sIkI kurallar. Modifiyeli gezin bakalim ne oluyor orda

evet california da modifiyeyi tamamen durdurmaya calisiyorlar aslinda fakat su da var ki

"Most aftermarket part manufacturers have to deal with the California Air Research Board (CARB) to get their products approved for sale in California. All items that have been approved will have a CARB Executive Order # that basically says it is legal to have on your vehicle."

California da satis icin o modifiye ekipmani sertifika almissa legaldir, fakat bu kurallar baya ciddi..

Dookan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    almanyada yaptıgın her işlemi ruhsata işletıyosun bı kagıt halınde heralde ruhsat ta öyle biliyorum...yani zenon takmak vs bunun giib butun işlemler kayıt altına gırıyo..
    Thanks to
    TURBO ZONE
    REMAPS

VeNoM_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yurtdışında kural diye birşey var! camın geçirgenliğini, egzozun desibelini... ölçüp uygun değrlerde olmasını sağlıyorlar. birincisi burda kural yok, ikincisi olsa da işlemiyor. kusura bakmayın ama cacık olmaz cacık.

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı göki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yurt dışında yaşayan arkadaşlar bi söyleyebilirmi acaba orda kurallar nasıl ?
    benim bildiğim avrupa\amerikada uzak doğuda daha kötü kurallar.

google cem olaya bi el at bakayım
    ahahah cop toplarsin haci otobanda devlete bedava saatlerce , arabani alirlar vermezler tak el koyduk . hapis yatarsin zenciler capini buyutur nebilim avukatlara mahkemelere 1000 lerce dolar odersin . vsvs

otobanda 90 sehir icinde 50 yi gecemiyoruz biz burda , bastigimiz yokmu var ama cok kisa surelerde 2 3 dakika . okadar heran heryerden polis cikabiliyor.
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

sulhi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olm ne işiniz var gevur ellerde turkıyenın taşı toprağı altın 2 barla heryere gidiyorum polıs ceviriyo uyuz cıkarsa 20 lira verıorum iyisi cıksın gaz ver kardeş dio kulağımızın pası gitsin

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sulhı her mesajındada 2 bar 2 bar ne 2 barmıs be arkadas

sulhi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw öle valla yalan yok heryere öle gidiyom ne yapaym

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sulhi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw öle valla yalan yok heryere öle gidiyom ne yapaym
    gormemısın 2 barı olmus

ReßeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mantik cercevesinde hazirlanmis yasalari olan adaletli bir yonetime sahip ulke icin cok gecerli bir yazi. TR boyle bir ulke degil ve olmasi da imkansiza yakin. Bunu degistirmenin yolu da yine topluma bagli oldugunu dusunuyorum.
    ///Mürüvvette endaze olmaz.

erkin006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecenin 4 buçuğunda gayet salim kafayla okudum baştan sona...bildiğimiz ama kabullenmediğimiz şeyleri yazmış...
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uludağ meydanda tam yanlarken Erkini gördük

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı kv661 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3). Arkadaş demiş araba devletin malıdır ruhsat da onun göstergesidir diye. Hadi lan ordan ben bu ülkede bir ürüne değerinin 5-6 katı para veriyorsam ve bunu almak için buna mecbursam O benim malımdır. hemde 5-6 defa benim malımdır. eğer istiyorsa gelir 5-6 katı parasını verir geri alır(seferberlikte) Kimse kızmasın darılmasın gücenmesin seferberlik olsa töğbe billah kürdan verirsem.
    İşyerimizde hollandada özel imal edilmiş canlı hayvan nakliyesinde kullanılan bi kamyonumuz var araçta özel iklimdirme sistemi var her türlü değeri ayarlayabiliyorsun süper bir cihaz 450.000 liraya mal oldu bize ve araçta sefer görev emri var devlet çağırdığı zaman eşşek gibi götüreceğiz gidecek mecbur hele bi götürme o kürdan ne oluyor
    Hatta belli periyodlarla çağıracaklarmış araç muayene edilecekmiş eksiği gediği varsa tamamlanacak ve her an sefer görev için hazır olacak
    yani yazıda söylenen bu konu doğru
    -beyfendi aracınızı bi zahmet getirirmisiniz demeyecekler sefer görev emri verecekler eline sende aracınla beraber göreve gideceksin
    ve bu kanuni bi zorunluluk gelmem deme hakkın yok
    ha bana deseler ben koşarak giderim
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yemişim modifiyesini, son durumlar yüzünden arabalarıma binemez oldum. Birinde CAI var, allah ne verdiyse sesi var, diğer ikisi komple eksozlu ve zaten biri subaru, biliyorsunuz polisler peugeot 106 ve mavi impreza düşmanıdır.

Son 2 aydır, sadece clio dizel ile geziyorum, fısır fısır. Bari buna chip , filtre vs. yapayım da idare edeyim demeye başladım

|| CaNeR || - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 sene önce bi sitede paylaşmıştım ..

Güzel Ama YASAK!

Hepiniz gibi bende bir modifiye tutkunuyum.Kendimi bildim bileli hiç standart otomobilim olmadı.Türkiye’ye gelen belki ilk hava flitrelerinden birini otomobilime taktım,bu sektörde ne , ne zaman , nasıl gelişti hep işin içinde oldum.Otomobilim hep aykırı hep ,hep dikkat çekici oldu.Bu tercihin bir sonucu olarak her zaman trafik polislerinden kaçar oldum.Peki ama Niçin ?
    Adam mı öldürdüm ? Banka mı soydum ?Aracında bir çok eksik bulunan bir otomobilden daha mı tehlikeli acaba benim extralarım? Modifiyeli Araç Kullanıcıları Her zaman Otomobillerine Olan Özenlerini Trafik Sigortası yedek ampul gibi eksiklerinin olmadıklarını çok iyi bilirim.Otomobillerini Modifiye eden insanların daha duyarlı sürücüler oldugu kesin.Gel Gelelim bizim gibi otomobillerine sahip olan insallara asla bunlar sorulmaz.Trafik polislerinden aldığım ilk cümle “Kardeş güzel olmuş ama biliyorsun yasak”.Öncelikle şunu belirtiyim nedir yasak olan.Tüm modifiyeli araçlara kesilen 31/1-b maddesinin içeriği nedir ?İşte bu “Servis freni ve ışık donanımları dışında diğer eksikleri bulunan araçlar, görüşü engelleyecek veya araç içindekileri tehlikeye sokacak süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan veya içindekileri rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran araçları kullanmak .” Şimdi sorarım size kim kendini tehlikeye sokacak bir çıkıntı yada aksesuarı otomobiline uygular ? Uygulanan bu işlemlerin tehlikeli olup olmadığına kim karar verecek ?Ben kendimi yasal hale getirmek istiyorum .Buna kim izin verecek ?Şimdilik kimse.Trafik polislerine sorduğumda hiç biri bana net cevap veremiyor.Hatta ; “Şu ileriki caddede kırmızı bir otomobil var onu çevirdim ,ruhsatına yazdırmış git ona sor anlatsın.Bende nasıl yazdırmış anlamadım ” diyen polis memurunuda tanımışlığım var.Şuan bu işin yasal yolu mühendisler odasına da otomobilin projesini çizdirip bunu trafik tescil bürolarında onaylatmanız.Bu çokta mantıklı bir çözüm gibi gelmiyor insana otmobilinizi Lpg taktırmış gibi, tamponu spoyleri ruhsata işletmenin yolu bu aslında.Peki bu işin olması gereken yolu ne bir de onu araştırdım.Almanya’da ikamet eden arkadaşım Mehmet Akif Baykal Türkiye’de olduğu gibi orada da tuningle uğraşmaya devam ediyor.Onun anlattığına göre üzerinde TUV belgesi olan bir parçayı otomobilinize taktığınızda Almanya’da ki Tuv’e bağlı muayene istasyonuna gidiyorsunuz ve taktığınız parçanın üzerindeki TUV’un vermiş olduğu numara ile kayıt yaptırıyosunuz.Şayet kayıtlı değil ise çalışan personel ürünü inceleyip standartlara uygunsa ona göre TUV onaylı ürünleri 35 Euro, onaysız ürünleri ise biraz daha yüksek ücretle kayıt altına alıp ruhsata işletiyosunuz.Bu şekilde hem devlet yapılan her uygulama başına ücret alarak kazanıyor,hem de siz her gördüğünüz şapkalıyı trafik polisi zannedip kaçmıyor, gönül rahatlığıyla caddelerde geziyorsunuz. Kimse yanlış anlamasın, elbette ki güvenlik güçleri görevini yapa
    cak, ama birazda düşünmek lazım bu otomobillerin zararı kime? Egzozundan duman atana değilde egzozundan ses çıkana
    Kesmek adil mi bu faturayı?
    Neyse, dertliyim vesilesiyle lafı çok uzattım.En kısa zamanda yasal olmak dileğiyle,

İlham Yarar
    Trtuning Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
    ride or die

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yassah gardaşım yassah. Bağaran egzoz yassah...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "benim memurum işini bilir" demişti zamanında birisi.. biz de işimizi biliriz...

imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel yazmış ve doğru.

Sıkıldım hergün yeni bir ceza konusu açılmasından.

bende anlamıyorum bu ceza konularını.. cezayı yedınmı 2 secenek var ya odıcen ya odemıcen..

arabanı baglattıysan git polıse sor nasıl cıkarırım diye daha kolay..

bu arada tunay guzel bir paylasım tesekkurler..
    Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.

Erol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    modifiye suçsa ben suçluyum ruhumda var suç işlemek
    BOOSTPROJECTS
    EKK24 0-402 m. N/A Fwd TR Rekoru 11.9 sn.
    100-200 - 8.5sn.
    N/A is the best..
    Civic Hatchback

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)