benzetme olayına karşıyım bende.. ona bakarsınız kafadan Yeni doblo bence skyline r35gtr a benziyo ne yani skyline mı almayalım :D
Printable View
benzetme olayına karşıyım bende.. ona bakarsınız kafadan Yeni doblo bence skyline r35gtr a benziyo ne yani skyline mı almayalım :D
kia + tek kapı sevmem ama bu araç gerçekten çok güzel duruyor
toplama o bu değil adamlar yapmış
çokta güzel olmuş
kafama yattı , hoşumada gitti :)
Her yeni sayılabilecek arabada aynı muhabbet. Hep aynı muhabbet hep aynı muhabbet. Yahu başarıyı takdir edeceklerine, "ulan bak şurası şuna benziyo" diyo insanlar. Yahu eski arabalar hiç mi birbirine benzemiyo sanki? Bir kere günümüz tasarımlarının birbirlerine benzemesi çok normal çünkü adları üstlerinde "günümüz tasarımı". bir Challanger ile bi chevrolet cruze tabiki birbirine benzemez çünkü biri eski çizgilere, biri günümüz çizgilerine sahip. Ama bi kiayı, aynı segmentten aynı nesilden arabalara benzetmek gayet normal. Çünkü aynı dönemin çizgilerine sahip. Yok arkadaş, biz illada ondan çalmış bundan çarpmış yapıcaz. Güzel olanı "güzel olmuş" diyip kabul edemicez.
Sitemim sana değil kankam, sakın yanlış anlama. Genel bi patlama oldu benimkisi :D
Geçiyorsa al derim...
vti typer vs. bilimum honda m5 e kadar varan kendi sınıfında olmayan milyon tane araçla karşılasınca bişey olmuyo ceed a3 e mi çok geldi :D
bence iyi bir araba
motoru oldukça başarılı
şanzımanı hakkında bir fikrim yok
a3 ve scirocco ile benzerliği bence hoş ama burnu biraz daha özel-spor olabilirdi
standart ceed ile bakışları daha da farkılaştırılabilirdi
bu arada ben çok az görüyorum ,
fazla da satmadı sanırım , acaba yedek parça stokları konusunda sıkıntı olma ihtimali olabilir mi?..
motoru kia ceratolarda kullanılan motor klasık bır rahatsızlıkları var ceratolarda cok gordum aracı kullanırken vıtes degıstırmek ıstıyorsun degıstıremıyorsun kılıtlenıyor stop edıp tekrar çalıştırdıgın zaman anca normale donuyor ıstanbul trafıgı gıbı bır yerde yaparsa arada gecen zamanda mıllet bayagı sover
hepsi şişko yapılı evet benziyorlar ama kia nın yeni tasarımlarının hepsi ciddi anlamda bir tarafı benziyor.. ama adamlar güzel yapıyor ona bir şey diyemiyorum, şunda daha güçlü bir motor olsa kesinlikle alınabilir hatları fena değil yani :D
sonuç olarak old is cool :p
Zamaninda Fifth Gear programinda Vicki Golf ile karsilastirmali testini yapmisti.Kalite,ara hizlanma,fiyat gibi kriterleri incelemisti.Sokakta 1 tane gordum.0 km dizel coupe arayanlar icin bence mutlaka dusunulmeli.
benim tercihlerime direk etki etti.civic e niye biniyosun?a3 ten kat kat fazla?
etrafta daha az var diye ceed e bin sen?
biraz sert yaptım ama saçma konusmussun :).a3 un olsa seve seve binersin büyük konusma istersen :)
volvoyu da premium görürüm ama 3 büyük vardır onun dısında Türkiye şartlarında baska araçlar sacma.bmw-mercedes-audidir bu 3 büyükte.
volvonun 2.eli yok.en baştan.1.4 turboya karsılık motoru varmı?
bindim c30 a da bindim.s40 a da bindim.özellikle s40 ın içi cüssesine göre ufak geldi.
ben volvoya pek ısınamıyorum kişisel tercih meselesi,tasarımı hosuma gitmiyor.2.eli de pek iyi değil.
A3 en iyisi daha iyi araba yok, maksat mutlu olun:). Okan abi için diyorum Civic e biniyordur maddiyat meselesidir kimse karışamaz neye bindiğine:). Şahsen bende A3 e para vermem kaldı ki öğrenci biriyim yakışabilecek arabalardan biri. A3 e vereceğim paraya gider OPC alırım;). Ceed de alırım ama A3 almam..
çok iri geldi gözüme gördüğümde tasarımı hoş gzl gideride illaki bekleneni karşılar anlatılan kadarıyla
tek düşüncem görüş problemleri olabilir
gerisi fiyatına göre uygun araç ki şahsen şu an elimde 38 000 im olsa kia ya wermem :)
2. el mercedes alırım :D
volvonun 2.eli değilse a3 ünde motoru iyi değil ;) hatta berbat .araçları satmak içinmi alıyosn illa kaybedicek deger aldıgın zevk keyif her tarafta aynı aractan olmama hissine say o düsüklüğü.her satıcının bir kör alıcısı vardır
her aracın hertarafı iyi olcak demiyorum .1.16 nında motoru süper değil enazından a3 1.6 dan iyidir.
1.4 mevzusuna gelirsek tamam bir karşılığı yok.diğer taraftan 2.0d a3 e binecegime 1.20d binerim yada c30 2.0d ikisde daha güclü a3den .yada 1.6larını fark etmez. her köşe basında aynı araçtan görmek yerine volvoya binerim.tüm apacilerin yen gözdesi iki kıytırık led olcak diye para baymaktansa az olan bişey alıp binmek daha hoştur.
alınası bi araç bence.
A3 ile neden karşılaştırlmayacak ki? A3 çok mu matah bir araç? Abartmışlar yine sanki Maybach anasını satayım. Pro'ceed'i şahsen gidip test ettim,gayet başarılı bir otomobil,eski Kia'lar ile alakası yok uzaktan yakından...Kaliteli hissi veriyor. Audi'nin boşuna 50.000TL verene kadar yüz kere alınır. Audi dolu olduğunda güzel o da zaten uçuk fiyatlarda.
Şahsi görüşüm A3'den tip olarak zaten güzel,daha ucuz.. Etraftaki 150 milyon tane A3'e katılacağıma gidip farklı bir araç alırım.. Ha ama ne olur? Neyin var? Audi.oo... Neyin var? Kia. hmm... Tipik Türk insanı yaklaşımı olur.
Nasıl 1 serisi BMW'nin , B serisi Mercedes'in sadece markayı almış olmak için alınan otomobilleri ise A3 de öyle,ben böle düşünüorum.
Bu mudur kalite?
http://coches-automoviles.es/uploads...ortacion_3.jpg
slinelı koy slinesız a3'e a3 mü denir Emre sende bilmiyosun hiç ahah :p:D
Pro Ceed fena deil ama kia vs audi kıyaslaması pek olmamış.A3 çok var tamam ama niye çok var ? Pro Ceed'de sokakta nerdeyse yok.Niye yok ? Herkes aptalda bi burada pro ceed a3'ü döver diyenler mi akıllı ? Oturup düşünmek lazım :)
satılmasına vs.sine laf eden yok aynı 206 hikayesi gibi 10 senedir orasını burasını değişip değişip gazladılar millete ve gazlıyolarda halen. bir deli bir kuyuya taş atınca arkasından giden herkeste delimi yada akıllımı olmak zorunda ? Klasik Türkiye 3-5 kişi alır arkasından ordu gelir almaya . timberland / iğrenc kokan yeşil barbour :D / ayfon / A3 vs. gibi aynı hikaye. ceed a3 birbirlerinin üstünde zıplasalarda duvara tırmansalarda beni ilgilendirmiyo.ceed i ezdiniz çöp yaptınız tip olarak çok hoş en azından bilmem kaç senelik değil .kia eski kia hyundai eski hyundai değil artık gözllükleri cıkarında bir bakın
evet zamanında şahin ve toros ta çok sattı tr'de.. şimdi bunlar da mı iyi araba? çok satılması iyi olduğunu göstermez.. tr müşterisi çok ilginç bir müşteri... hakkı olmayan arabalara değer verir..
biraz sert bir çıkış yapıcam, kia'cı değilim, alman otomobillerine bayılırım ama audi deyince bir durmak lazım. audi, son 15-20 yılda vw grubunun itelemesiyle zorla premium sınıfa sokulmuş bir markadır. biraz oturup düşünürseniz, ön ızgara tasarımını bile son 15 yılda oturtmuştur. ondan önce audi küt tasarım çizgilerine sahip, ucuz ama teknik anlamda iyi otomobiller yapıyordu. örn: audi quattro. 80'li yıllarda audiler bizim memlekette bile taksi yapılıyordu. ama o zamanın bmw'sine mercedes'ine bakın, taksi olarak göremezdiniz, tasarımına da baktığınız zaman günümüz bmw ve mercedes'iyle uyumlu olduğunu farkedebilirsiniz. o zamanlarda da bmw ve mercedes'e binmek prestijdi, şimdi de öyle. ama o zamanlar audi alt sınıf bir arabaydı ve yerli malı şahine doğana binmek istemeyen herkes onu alıyordu. dönem dönem bazı arabalar moda olur bilirsiniz, a3 de bunlardan biridir. audi, parasını hakeden bir marka değil malesef. baz model bmw ile bile karşılaştırılamaz. ha ama alınır binilir, binilmez değil. hatta şu an bir a4'üm olsa german style yaparım babalar gibi de binerim orası ayrı. ama gidip de sıfırına o parayı vermem. 38.000 liram olsa ve sıfır araba alma niyetim yoksa kia almam, masraflarını karşılayabilecek durumum varsa bmw veya mercedes, yoksa vw golf veya jetta alırım. yok sıfır araba alacaksam illa ve biraz farklı olsun istiyorsam, gider hiç acımadan o parayı verir pro_cee'd'i alırım. çünkü sadece fiyat/performans olarak karşılaştırdığınız zaman da bile pro_cee'd, a3'e iki boy fark atar.
herkes bos konusuyor acık konusuyorum.su kiayı bana övenler yani.genel özet olarak
birisi demiş öğrenci adamım a3 alcağıma opc alırım.birisi demiş ceed alırım.
iş ciddiye binsin bakalım kim ne alıyor?buradan yazılır bi şekilde ama gerçekten almaya niyet olursa işler değişir.2.elini düşünmeden alın o zaman.öğrenci adamsan zaten 2.eli olmayan arabayı ne yapacaksın..leon soruyodun kardeşim doğru hatırlıyosam.leon alma baska araba al neden leon alıyosun her yerde var.ceed al,baska bişey al, ne bileyim baska bişeyler :) ,butcen 35 lira olsun,butcen 45-50 lere çıktığında bakacağın arabada golf olur.
sıfır arac için konusuyorum.
volvo konusuna gelince volvonun benzinli motoru cokmu düzgün allah askına 100bg ford motoru artık 1.6 a3 mu kaldı 1.4 turbosu gider alınır,volvoyu alanlar 1.6d mi alıyor düz 1.6 100bg mı alıyorlar.120d sıfırı geliyormu acaba,a3 un de var 170 tdi ı.ben objektif konusuyorum.1 serisi de 120d tek artısı motoru olur.diğer tum yönlerden a3 daha iyi.
farklı arabaya binen binsin,her malın alıcısı da vardır.daha az değer kaybetmek varken neden daha fazla değer kaybedenini alayım.kullandıgın araclara baktım emre yazanlara göre konusuyorum.niye farklı bi araç yok :) corsa her yerde.
sonuc olarak inatlasmaktan yana surada sıfır arac alacak olsa herkes aynı araclara bakıyor.
kia olayına gelince bende bi ara dusundum hos arac.pro ceed 115 dizeli.tipi flan cok hos.içi de hos olabilir,abi kia yani sonucta.kia enayimi afedersiniz 116 dan c30 dan a3 ten sundan bundan daha kalite araç üretcek 38 e vercek :)
ben tekrar diyorum objektif düşünüyorum.yine gider a3 alırdım.
ben golf parasına aldım a3 umu.1.4 turbo.cok ta memnunum.fanatik değiliz allaha sukur tamam severim aracımı herkes gibi :) ,öğrenciyim.atıyorum 50 lira yerine göre 260 km gidiyorum şehir içi.
civic ıcınde butce meselesi yazılmıs.o bütçeyede kimsede olmayan araçlara binilebilir.farklı bişeye.
A3 falan anlamamda, 1.6 dizel(güçlü motor) ve kompakt sınıf 0 km başka araba yok o fiyata.Alınır binilir gözümde...
kac audiye bindin?yerli malı araca binmek istemeyen audiye biniyormus yok artık :D ,su andada audiye binmek bi prestij.hatta bmw mercedesi aştı bile denilebilir :) .kabul edin audi cok büyüdü.parasını haketmiyo olabilir a3 .bmw 116 hiç haketmiyor o zaman.biz salakmıyız yada fanatikmiyiz gidip audi alıyoruz?yada audiden primmi alıyoruz?bakın bizde bmwde var audide var mercedeste var.ben fanatik olmadan kıyas yapabiliyorum.binmediğim araç hakkında konusmuyorum.
a6 3.0tdi quattroyla bmw e60 530d vardı.a6 daha cok beğenilirdi.530 da iyi araçtı genel bakıldığında a6 üstün gelirdi.performansları arasında cok fark yoktu a6 daha hızlıdır yavaştır diyemem teknik verileri aynıydı.herkes yan meraklısı değil kış geldimi 530 a binemezdik niye?garajdan çıkamıyordu da ondan.o da cok guzel araçtı ama totalde a6 ağır basar.2 litreye inersek motorda 520d alırım.
bizden en assa 2 bmw-2 mercedes-2 de audi geçmiştir.ben taraflı konusmuyorum.
i30 a bakıyorum mesela arka 1 serisi gibi,40 bılmem kusur milyar dizel otomatiği.otomatiği ne eski tip 4 ilerimidir ne.gittim leon aldım.
daha yeni sıfır araç aldık dizel otomatik şartı vardı salak gibi leon aldık 1.6 tdi dsg.tüh cok yakan 4 ileri otomatik ceed,i30 varken 7 ileri dsg leon aldık.herkeste var.
a3 -1 serisi karşısında her zaman a3 önde gelecektir.vw i düşünürseniz golfte cok iyidir 1 serisiyle kıyaslanabilir ama marka prestiji acısından kıyaslamıyorum.
konu cok sacma bi yöne gitti :)
pro ceed iyidir hostur siz abartmayın pro ceedi :)
Ne tr'si yahu ? audi a3 bmw'nin o sınıfıtaki satışlarını ezdi geçti tüm dünyada..Sonra 1 serisi peydah oldu bi anda..
Çok açık ve net kia ceed audi a3'ten iyidir diyen ya a3'e binmemiş ya da kiaya binmemiş sadece görünüme göre yorum yapıyor.Sınıf farkı var.Kalite farkı var.:heyoo:
kaç audi'ye bindim bir sayalım: a3 1.4t, s3, a6 1.8t, a4 2.0 tdi, eski tt(motorunu hatırlamıyorum), a6 3.0 tdi quattro, audi 80, 90, 100, q7 3.0 tdi, a5 sportback 2.0 tfsi ve daha hatırlamadıklarım.
yazımı nasıl okudunuz bir fikrim yok ama benim bahsettiğim, eski dönemler, eski audi'ler. o zamanlar audi'ye binmek prestij miydi? prestij diyen varsa, prestij kelimesinin açıklamasını bana yapabilir mi? dikkat edin, günümüzden bahsetmiyorum.
audi büyüdü evet. ama arkasında vw olmasaydı büyüyebilir miydi? hayır. audi parasını hakediyor mu? hayır. bahsettiğimiz nokta audi, kia'dan iyi midir noktası değil. audi elbette kia'dan iyidir. bahsettiğim nokta gereksiz yere pahalı bir aracın, belki uğraşıp didinerek para biriktirip araba alacak birine tavsiye edilmesi. senin cebinde paran vardır, gider audi alırsın. böyle bir araba aldığın zaman ona bakacak paran da olması gerekir. senin paran var demekki. kasko bedeli hangisinin pahalıdır? audi'nin. yedek parçası hangisinin pahalıdır? audi'nin. rutin bakımları hangisinin daha pahalıdır? audi'nin. yahu şimdi burda kia soran bir adamın cebinde yüz binlerce lirası yoktur açık konuşalım (kesinlikle küçümsemek için söylemiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın) bir önceki mesajımda ne dedim? fiyat/performans olarak a3'e 2-3 boy fark atar dedim. arabanın fiyatı belli, performansı belli. vaad ettikleri belli. cebinde çok çok fazla parası olmayan, sıfır ve farklı bir arabaya binmek isteyen biri için pro_cee'd cidden güzel bir seçenektir. audi iyidir hoştur, audi'yi abartmayın.
Duruşu güzel bence...
Bir ara jant kapaklı a3 çok görüyordum hala satılıyomu o şekilde bilmiyorum
Jant kapaklı a3e binmektense dolu kia ya binerim
audi neye göre parasını haketmiyor işte?sana göremi bana göremi?kime neye göre?surada 320d,a4 2.tdi,mercedes c180 kompressor u kıyaslayalım.
en hızlı 320 gelir.ee baska?
c180 amg guzeldir kalitedir?yakıtı fazla
ıc mekan en iyi audidir.kalite hissi en fazla audidedir.bana göre de diğerlerine göre tek eksiği bgleridir.
parasını haketmıyor olayına katılmıyorum.o audilerle tecrüben nasıl oldu yani?sağdamı oturdun testmi ettin?kendi aracınmıydı?
mesela ben e60 la kıyaslarsam a6 quattroyu.içine bindiğimde 530 biraz sönük kalıyordu.ne acıdan parasını haketmiyor diyorsun acıklarmısın?
60-70 lira param olsun.
mcs
scirocco dusunurdum.hatta mcs istiyordum a3 te cok iyi diyordum.sciroccoyu eledim tek kapı a3 alacaktım onun yerine.en basta gönlümde mcs yatıyordu.aile sebepleri ailemin tek kapı istememesi sebebiyle sportback aldık.
bana göre o paraları en hakeden araçlar bunlardır sıfır km olarak.öyle en bos makyajsız audinin içini koymak doğru olmaz o araç üretilmiyor araç makyajlısı cıktı :)
cokmu kalitesiz duruyor.
http://img823.imageshack.us/img823/7...diinterior.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
http://www.carbodydesign.com/archive...nterior-lg.jpg
resimlede olmaz binip detay detay görmek lazım.
duruşu gerek resimlerde, gerek canlı olarak oldukça iyi. 2006 audi a3 sahibi bir arkadaşım aracını sattı ve bundan aldı. resimdeki gibi beyaz renk çok canavar görüntüsü, beğeniyorum. işçiliği gayet iyi zannetmeyin öyle takır tukur falan hiç alakası yok. malzemesi zannedilenden çok daha iyi. 1.6 115hp motor oldukça başarılı.
birde artık piyasa da genel olarak bütün markalar güzel otomobiller, kaliteli ürünler üretmeye başladı. o yüzden çok fazla küçümsememek lazım. fiyat ve performans olarak değerlendirildiği zaman duruşu da (kişiye göre değişir) hoşuna gidiyorsa gayet alınası bir araç.
:) bunlar tatlı konuşmalar tartışamlar herkes fikrini söylüor :) şahsen ben 2 sene kadar a3le haşır neşir oldum ve gerçekten memnun olmadım ... tek iyi yanı bayanların inanılmaz ilgi göstermesi başkada bi güzelliği yok..
A3 e vereceğim parayla az çoğa doğru şu arabaları alırım(kriterlerim karizma-yakıt-kullanım)
cee'd
cerato
c30
polo Tdi
Leon
scirocco
Değer kaybedenini almak bana kalmış birşey.Alıp satmak içn almadım ki ben.Niye farklı bir araç yok derken? Yani gördüğün gibi A3 almak yerine 2 adet Corsa ile gezebiliyorum :)
Şu forumda,yolda kaç tane opc gördün? Farklı değil mi? opc ile corsa bir mi?
Her yerde S3 var yani o zaman? ...
Anlatamadım galiba A3 tabiki güzel araç,ama daha ucuza da güzeli varken neden gidip pahalı olanı alayım,hele ki etrafta milyonlarca varken diyorum.
görünüş arasında cokmu fark var normal corsayla.bilmeyen birini getir corsa der.s3 e de a3 der :)
corsa cokmu farklı bir araç piyasada cok dolu corsa var.opc ile corsa, cok farklı değil ikiside corsa :)
yani burada şu tip konusmalar geçiyor,aracı sanki gören beğenen hemen alıyor.ben pro ceedi leondan cok begenırım ama gider leon alırım mantıksal sebeplerden.direk duygusala bağlayıp herkes ceed alıyor burada.
parasına göre iyi bi araçsa piyasasını yapar zaten bknz.sorento.
37 bin dolardı o arac zamanında.
madem o kadar iyi proceed kaç tane wr forumda Allah aşkına çıkıp wersin birisi 40 bin?