vw le kıyaslayacak olursak passat cc yada scirocco ucuz mu ki :)
Printable View
aurise 40 milyar verene kadar 55 milyara rocco almak daha bir şık durur :)
volkswagen ile toyotayı mı karşılaştırıyorsunuz neyin kafası bu söleyin bende kullanıcam:hahaha:
Dogrudur... Toyota'nin(Lexus dahil) iki üc modeli disinda dizayni güzel bira araci yok... yanliz VW'ninde yok:D
Tamam bende objektif olmayabilirim(aslinda passat ve skoda'da kulanicisiyim), ama Toyota ile VW'yi kiyaslamak Elma ile Armudu karistirmak olur, heleki saglamlikda ;)
Kesinlikle Toyota!
not:Bir arakadasda, VW yarisa yarisa Audi vs ile yarisir demis... niye yarisin? Audi VAG Gurubuna ayit degilmi;) VW, Audi, Seat, Skoda sadece iki üc noktada farkli yoksa ayni arabalari farkli isimlerde kullaniciya, affedersiniz "gagaliyorlar":D
yeni avensisi asla beğenmiyorum , önceki kasası 1000 basar mesela.
auris şık kaliteli bir araç, az da yakıyor ve benzinlisinin performansı 132hp fln gayet başarılı. Golf tsi ile çok aşama kaydetti , 1.6 8v ile bu iş olmazdı fsi larda çok yakınca tsi tam zamanında devreye girdi.
Jetta yı katarsak , bu sınıftan öte bir araba yani passatla bora arasında bir segment yaratır gibi bir araba yaratılmış ama etiketi fazla :rolleyes:
mesela passat cc çok etkileyici bir araç ama bu fiyatlara çıkınca ben şahsen bmw e60 bakmaya başlardım yada audi a6 ..
Ki hatta Superb Skoda değilde daha lüks bir marka olsa çok daha iyi satar A6 dan. Forumda Emre abı(::EmRe::) bana bir link yollamıştı, İngilterede Skoda Superb ı lüks bir otelin önüne koyup bütün Skoda ve Superb yazan yerlerini kapatmışlar. Herkes Mercedes yada Maybach falan demiş. Bence çok ta güzel bir araç Superb:) Sadece markadan kaybediyor:D
Tamam anlıyorum sizsiniz sakin olun.Biz arabadan anlamıyoruz...
2 tane 100.000 km de aynı motor hacminde hiç açılmamış motoru alın (mesela 4-afe ile vw de muadili hangi 1.6 motor var ise) internallere hiç dokunmadan aynı basınçta turbolayın hangisine uzun binersiniz sizce?
Ben cevabı biliyorum.
Vw'ler bence de tip olarak daha güzel araçlar lakin sağlamlık konusunda alman araçları her zaman daha sağlamdır klişesine kapılmayı doğru bulmuyorum.
Toyota gerçekten çok sorunsuz araçlar üretiyor Rav4 2 senedir periyodik bakımı dışında hiç uğramadı servise,servisleride başarılı fakat tasarım konusuna bende katılıyorum biraz daha geliştirebilirler kendilerini,Bana göre Toyota'nın en şık aracı Land Cruiser..
Volkswagen'de iken kendimi çok güvende hissediyorum mesela (Polo'dan-Touareg'e aynı durum) ve Toyota'dan daha prestijli bir marka olduğunu düşünüyorum..Baz donanımlı bir Jetta'yı full Corolla'ya tercih ederim:) İkiside iyi markalar,rekabet olsun ki fiyatlar düşsün:D
evet toyota gerçekten çok sağlam ve dayanıklıdır..
ama yok yani elle tutulur tek bir tasarımı yoktur şu ana kadar istisnalar harici..
selefinde tasarımı ile öne çıktığı modeli var olduğunu hatırlamıyorum...
hep sağlamdır ya dayanıklıdır derizde ben çok güzel ama ya denildiğine pek rastlamadım
avrupada o yüzden satılmıyor pek.. satış oranlara çok düşük
tarzları değil arabayla evlenmiyorlar güzel bir model güzel bi tasarım güzel bir motor daima öncelikli sırada
benim mantığıma daima toyota ters bi kaç problemi olsun ama bari bakınca içime sinen bi araba olsun
toyota uzak bana..
Toyota sağlam araçlar üretiyor evet.Bana göre Volkswagen'den daha sağlam ve sorunsuz araçlar üretiyor hatta.Fakat bazı arkadaşlar konfor sağlamlık karıştırıyorlar yada(aşırı marka fanatikliğine kaçarak)bir markanın bir konuda başka markayı geçebileceğini kabul edemiyorlar.Konfor güvenlik ve prestij dediğimde ise bu sefer volkswagen daha ağır basıyor bana göre altını çiziyorum bana göre.Estetik konusuna gelince herkesden herkese göre değişir bu bende beğenmiyorum toyotanın şuanki çizgisini, ama volkwagen'ide çok beğendiğim söylenemez(şimdi birileri çıkıp bana yok eosu beğenmiyor musun toyota suprayı üretti beğenmedin mi demesin.bahsettiğim gelen tasarım olarak modele indirgemeyin).Ama en önemlisi hala objektif bakamıyoruz şu konulara, bazıları hala sanki kişiliğine hakaret gibi algılıyor bu tür konuları,heleki bazıları sanki biri süper spor bir otomobil üreticisi diğeri ticari araç üreticisiymiş gibi kendi kullandığı araba markası ile diğer markayı karşılaştırmayı bile yakıştıramıyor !
sadece vw değil o vag satışları toplam. audi seat skoda vw lamborghini bentley bugatti ve bikaç ay önce eklenen porsche.
mesajlara göz gezdirdim biraz ama çok kısıtlı bir bakış açısıyla yazılmış çoğu. toyota grubun yaptığı otomobiller daha sıradan vw e göre.
ben buna sadece gülerim :hahaha::hahaha:
12 yılı aşkın süredir Toyota kullanıyoruz 1 kez bile bizi yolda bırakmadı ayrıca, servislerimizin lobby leri 4-5 yıldızlı otel kalitesinde olup müşteri memnuniyeti için ps, pc ler, yiyecek içecek vs tarzında hizmetleri mevcut.
çarpıcı yada özel bir yan görebiliyor musun ?
Hiç bir avensis bir passat kadar pahalı olmadı mesela. Sunduğu farklar neler diye bakarsan dsg şanzıman sistemi yada kafasına göre bozulabilen elektronik park butonu mu ?
2.0tdi güzel bir makina ama 2.0fsi tam bir fiyasko ve felaket çok yakıyor mesela .
Aynı benzerlikleri jetta , golf ve polo da da görebilirsin. Birbirlerinden servisi , müşteri memnuniyeti ve sorunsuzluğu dışında üstün osu var busu var diyemiyoruz.
daha iyi motoru var , çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü, daha performanslı ;)
yeni kasalarda yol tutuş yakalandı, ve ae92 corollalar o yıllardaki en iyi yol tutan araçtır sınıfında.
jettanın konfor olarak benim corollamdan pekte bi farkı yok, hatta bnm kasa corolladan tsi (170) jetta ya geçiş yapmış birisi act zamanlarında konu açmıştı herşeyi güzel ama uzun yolda corollanın koltukları çok daha rahattı daha az ağrıtıyodu sırtımı oramı buramı diye yazmıştı ;)
atmosferik benzinli tüm makinalarda toyota teknolojik ve dayanıklılık anlamında üstündür diyebilirim. Aşırı beslemeyi kıyaslamak isterdim ancak toyota uzun süredir aşırı besleme binek araç üretmiyor.
Yol tutuş olarak auriste corolla da yeterli yol tutuşu sunuyor , golfle yada jettayla aralarında dağ deniz farkı göremezsin, sınayabilcek bir ortamda TR şartlarında yaratamazsın. Fren desen yine bir fark yok ama az yakma konusunda ben toyota nın yine bir adım önde olacağını söyleyebilirim.
Konfor olarak bakarsan vw grubu yumuşak karakterli araç yapmayı tercih eder, golf gti bile sıradan golften pek farklı sayılmaz , hoş dış görünümü de pek farklı sayılmaz , buyrun aksini iddia edin :)
Toyota atmosferık olarak hangı makınesıyle daha ustunkı? gercı haklısın cok makıne yok, wvde 1.6 115 var,2.0 150 r32ler var 3.2 250lık makınesı.. bılemıorum olayı sırf n/A Olarak sınıflandırsak bıle one cıkamıyor Toyota.. dızel ve turbo gırdıgınde ısın ıcıne wv acık ara ustun..
yol tutuş
golf corolladan bence daha ıyı yol tutuodur, wv ler yumusaktır yana yatar ama kopmaz kolay kolay..
passat avensıs cok fazla yorum yapamıcam aracları yakından tanımıorum..
konfor ıc mekan dıs goruntu konularında cok konusmaya gerek yok sanırım:)
Ömerin dediği gibi bütün VAG grubu ile karşılaştırıyor Toyota sadece Vw ile değil ona rağmen satış rakamları daha yüksek Toyota'nın,özellikle amerikan pazarında en çok tutulan marka.Otomotiv üreticileri için amerikan pazarı en önemli pazar burdan hangi markanın daha iyi iş çıkardığı belli oluyor zaten.
vw 1.6 115 i yapmadan kaç yıl önce toyota 1.6 114 kullanıodu, 4age blacktop 165hp ler de var mesela b16 lı yıllardan ;)
Bir markayı savunduğumu düşünüyorsun gibi:) ama demek istediğim o değil. Toyotanın lexus gibi üst seviye üretimleri varken vw nin yok denmiş birkaç mesajda. yani bu gayet saçma haliyle tam aksine vw nin otomobilleri toyotadan biraz daha üst seviyedir. bentley bugatti audi gibi üretimler var sonuçta. biraz geniş bakmak lazım sadece.
Mesela bir efsane Mr2 var bilir misiniz ? Hani yol tutuş ve denge konusunda çok üstün bir araba..
Motor olarak son olarak 1.6lt 132hp , daha öncelerden 1.8 192hp diye yola çıkabiliriz. Daha da öncelere dayanırsak 95 yılında 1.3t 135hp Starlet Glanza vardır :)
TR pazarında olmasa da avensis 2.2d 180hp var yada 98 model 4A-GE 165hp 1.6lt N/A Carina mevcut. Araştırdıktan sonra Toyota yı daha iyi tanıyabilirsiniz.
VAG grubu dersen geniş bakarım , vw dersen o çıtada bakarım :)
transporter dersen gözümde tektir , rakibi yoktur . Vito , transit arka plandadır her zaman benim için. Pheaton dersen o da rakiplerine göre çok sıkı bir araçtır. A8 den daha güzel gelir her zaman gözüme. Toureg , bugün x5e x6ya q7ye göre her daim tercih edeceğim araç olur ama golf , jetta ve passat ta rakiplerini egale edecek tarzda özellikler görmüyorum. Fiyat bu konuda en büyük dezavantaj olsa gerek :rolleyes:
mr2 ye binmeden anlaşılmıyo o tat görkem :) cem abi saolsun o zevki bana yaşattı ben m3 ten o kadar zevk almadım hiçbi şekilde :)
yanlışını düzeltim bu arada görkem, 91-95 arasında 4age silvertop 158 bg ler üretildi 1.6 n/a. 95-98 arasında 5. jenerasyon 4age blacktop üretildi 1.6 n/a 165 bg olan ve bunlar corolla larda kullanıldı, carina'larda 2.0 n/a olup 158bg den 200bg e kadar geniş bi güç yelpazeli olan 3sge motor kullanıldı.
aklımda carina dan kalmış 1.6gt modeli vardı sonra carfolio da bakınca yazdım , hangisi tam doğru bilemiyorum :)
http://www.carfolio.com/specificatio...car/?car=85932
st171 carina (91 yılına kadar) olan modellerin bazılarında 4age kullanıldı görkem o da muhtemelen 124 yada 135hp olan versiyondur, blacktoplar o zamanlar daha yoktu çünkü.
st191 carina larda da 4afe kullanıldı 1.6 105hp lik versiyonu :) carina 2.0 gti larda 158bg 3sge n/a motor kullanıldı :)
Geniş bakma konusunu senin için söylemedim ya yanlış olmuş. Dediklerine zaten katılıyorum özellikle vw sorunsuzluk ve fiyat oranına. Gerçi avrupada vw bu kadar pahalı değil tr deki gibi.
bir de vw çin gibi ülkelere saçma sapan sayıda araç satıyor hemde eski 20 yıllık modelleri.