http://www.youtube.com/watch?v=0Ta6hXZkKIw
toyota rulaz ^^
Printable View
http://www.youtube.com/watch?v=0Ta6hXZkKIw
toyota rulaz ^^
fordmaniac ömer sığ ve kıt kelimelerini benim için kullanmış... allahın fordcusu :D :D
Hiç karşılaştırma yönüyle bakmayan arkadaşlarda olmuş.1.6 atmosferik karşılaştırmışsın arkadaşım ne alaka? 1.6 250 hp olsa ne olacak sanki.Demekki pazarda müşteriye en iyi ve kendi işine geleceği şekilde ve sağlıklı olması itibariyle en uygun onu görmüşler.Sen mühendislerden daha mı iyi bileceksin 1.6 115 hp yi volkswagen şimdi yaparken toyota 94 de yapıyordu diyorsun.Toyota girsin pazara bu kadar dizel motorla girsin düşük hacimli yüksek sıkıştırmalı benzinli motorla.Ben sağlamlıkta toyota'nın Volkswagen'in eline su dökemeyeceğini vurguluyor,aynı segment her araçta karşılaştırmanda fayda görüyorum.Senin 94 corolla dediğin aracı sorunsuzluk abidesi Volkswagen Vento'yla karşılaştır derim.Nice araçlar gördük işimiz gereği tüm marka araçlarla içli dışlı oluyoruz biniyoruz eksiğimizi öğreniyoruz.Toyota'yı lütfen volkswagenden daha iyi bi markaymış gibi işi fanatizme vurarak yazmayın hele de vurgulamayın.Toyota'nın ucuz veya bakım yönüyle uygun olduğunu mu zannediyorsunuz yeni modellerde Volkswagen'e göre?
var zaten düşük hacim 1.6 10.3:1. sıkıştırmalı silvertop 10.5:1 sıkıştırmalı blacktop.tr ye gelmedi diye yok sanmayın ztn burdada tr deki satış rakamlarını tartışmıyoruz sadece ;) sizinki düşük hacim yüksek sıkıştırmalı atmosferikmi? vw kompresör + turbo kullanarak anca güç çıkarıyor motordan toyota nın motorlarını kötülemeye başlama bence, aynı km de 2 kapağı açılmamış aynı hacimdeki motoru yanyana koyalım turbolayalım sonrada bakalım hangisi ne kadar dayanıklıymış?;)
fanatizm? aynaya bi bakmalısın önce :) toyota serviste ucuz diyen oldumu? senin ventoyla kıyasla dediğin araba motor açmadan 1milyon km yapabilen bi araç :heyoo:
orda vw nin dizelde liderliğine laf eden olmadı, toyota bineklerde dizel sokmadı ki hakkatende haklılar, sizin vw lerin yakıttan dolayı çıkarttığı sorunları hatırlatırım zamanında azmı 1.9tdi lara komple motor yapıldı ;)
2006 passat 2.0 tdi 40bin km ye gelmeden 3 kez turbo 2 kez beyin değişti (manuel) neden acaba :)
okumayı sen öğren ben anladığıma göre cevap yazıyorum, cevap yazmış olmak için yazma.bilen bilir yeri gelince vw yi de savunurum ben ;)
edit: 2005 25 kasımda biz aldık dizel corollayı, şuan yaklaşık 50bin km oldu, ilk günkü yakıtla bugünkü arasında dünyalar kadar fark var, arabanın alt devirlerden toparlayışı bile farklı bu arada ;)
vw yi çok seven arkadaşlar için vw > Toyota diyebilirim ama bunun böyle olmadığını zaten tüm dünya biliyor :icon_tup:
Toyota gercekten cok güzel , en azından sorunsuzluk acısından :)
08' model bi corollamız var 140binde bakımlarını zamnında yaptır , yagını suyunu koy devam et :D
neden öyle yazdım açıkliyim, servis - müşteri memnuniyeti gibi kavramlardan bahsetmişsin, biz ailecek de buna dahil olup toyota sahibi olan insanların büyük çoğunluğu aracını sadece model yükseltmek amacıyla değiştirir ve yine toyota alır.burda bi memnuniyetsizlik varsa amenna ama ben pek göremedim ;)
bu arada toyotanın satış rakamlarıda grup, daihatsu-subaru-lexus-scion-toyota şeklinde :)
önceden yazdığım gibi, toyotanın mekaniğini hele otomatik vitesini vw üretemez.
ama aynı şekilde vw yada herhangi bir almanın kaporta şasi dayanıklılığını da toyotadan beklemezsiniz.
ikiside güzel iyi firmalar. ama japonyanın mühendisliği ile almanyanın mühendisliği aradaki fark...
valla wolkswagen ile toyota birleşse daha güzel olacak. tamam motorda japonlar cidden gayet iyi.ama araba peçete. bunun yanında almanlarda sağlam kaportada falan ama sanayinin zengin takımı alman motoru yapanlar. e tek yol alman arabasına japon motoru atmaktan geçiyor.yani al k20 yi vur astra ya tadından yenmez :)
vw çok köklü bir marka fakat kendini toyota kadar geliştiremedi ve bu alanda hala bir yatırım yapmamakta. buna geçen gün japon televizyonunda izlediğim bir program ile örnek vereyim. toyota da üretim geliştirme için onlarca ayrı departman var, bunlardan bir tanesi işçilerin gün içinde çalıştıkları sırada kat ettikleri mesafeleri bilgisayara kameralar ile vektorel olarak kaydediyor, ve minimum enerji kaybı ve maksimum zaman kazancı için fabrika içi yerleşim, ve üretim tesisleri düzenleniyor. 2 kişinin yaptığı işi 1 kişiye indirgeyip diğer çalışanları kovdular :D ya ya işte böyle hasta bu japonlar :D
bi mesajda japon çürür falan denmiş, japonya dünyanın en nemli memleketlerinden biri, bunun için en dayanıklı ve çürümeye karşı üretim geliştiren de japon firmalarıdır. japon aracının sacı incedir (eskiler özellikle), adamın ülkesinde hammade yok dışardan alıyor çeliğini, tabiki minumum miktarda kullanmak isticek, ufacık daracık sokakları var, heryer dağ, ağır arabayı napıcak, mecbur ince ve hafif olucak. bu olayı japonlar sağlam araba yapamıyor diye göstermek yanlış.
sac 2 mm daha kalınlaşsa küçük sokağa giremeyecek mi adamlar. herkes kadıköy-pendik dolmuş şöförümü oralarda :)
işte o dediğin mükemmeliyet hesaplarından oluyor sıkıntı, adam diyorki ben bunun sacını yarım mm inceltiyimde kar edeyim, aynı zamanda giderim hafif alaşımlı darbe emiciler yapar keyfime bakarım diyor. sonuç ne oluyor kısa vadede çürüyen araçlar.
bir fransızdan bile daha dayanıksızdır japonun kaportası.
toyota peçete de madem neden hep çarpışma testlerinde en güvenlilerden biri seçiliyor?
kaza anında parçanın yırtılıp atılması darbe emmeye yarıyor o anda, yoksa katlanıp içinizde hissetmekmi daha hoş olurdu kaza anında o parçayı? astranında çok sağlam olmadığı kanaatindeyim ben açıkçası ;)
Saglamlık konusunda her ikisi de eşittir bence.. kolay kolay bozulan bi toyota ya da vw görmedim.. rutin bakımları yapoıldıgı müddetçe... vw türkiye pazarını çok çk iyi kullandı güncel golfte bile hala 8v lik motor mevcut..
işin içerisine prestij girince vw bir adım hatta bi kaç adım önde çünkü toyota daha sıradan modeller sürüyor müşterilerine..
Kabul etmek gerek her ikisi de kaliteli ve uzun ömürlü araçlar yapıyorlar. Birbirlerin üstünlük sağladıkları noktalar illaki olacaktır. Ama Toyota'nın çirkin araba yaptığı da gerçektir. Bende hiçbir heves ve çekicilik uyandırmıyor.
bu arada cift besleme tsi motorlar vw icati degildir :)
ben mesela yeni corollanın tutmayacağını düşünüyordum ama şimdi sokağa cıkıp baktığımızda sanki bedava daatmışlarcasına her yer yeni corolla toyotanın sağlamlığına kalitesine alışan orta ve yüksek yaş grubu çoğu kişi yine toyotayı tercih ediyor
türkiyede insanların marka takıntısı zaten baki bir olay, renault el arabası yapsın üzerine kendi amblemini yapıştırsın yok satar mesela.
benim için toyotanın hayırladığım en başarılı aracı 96 model corolladır. ondan sonra görsellikte zevksizliği seçip, tipsiz arabaları sadece mekanik garantisiyle ülkede satmaya başladılar. 2004 model corollara bak ne kadar diri duruyor, 2004 model vw golflere bak ne kadar diri.
konu genel olarak otomobil almaksa, bir alman herzaman için japona göre üstündür. bazı modeller üzerinde performans donanım vs.vs. olarak ileride olabilir, lakin alman araçları japonlardan daha "iyi" dir.
ince sac mevzusundan dar sokaklara giremiceğini nası çıkardın. aracın hafif olması, devamlı iniş çıkışlarla dolu yollarda petrolunu dışarıdan alan bir milleti ağır araba napar bi tahmin et :) Yazdığın diğer mesajların içeriğinden analdığım kadarı ile sen ağır bir alman arabası fanatiğisin yada ortalığı kızıştırmak alman-japon tartışması başlatmak istiyorsun.
İşi Alman'a Japon'a vurmayalımda Volkswagenin üstünlüğünü kabullenmek gerektiği gibi Toyota'nında son yıllarda kendini Volkswagen'e nazaran çok fazla geliştirdiğini unutmayalım.Aslında haber bu yönde ama herkes bi dalgaya kaptırmış toyota diyip duruyor.Volkswagen halen daha üstün ama ilerde zaman ne gösterir bilinmez...
vw grubunu ele almadan aynı şekilde toyota grubunuda eliyerek, sadece vw ve toyotayı karşılaştırırsak vw üstün deme nedenleriniz neler acaba? (ben toyota fanatiği falan değilim, çok emin bir şekilde vw üstün dendiği için gerçekten bilmediğim noktalar olduğunu düşünmeme sebep oldunuz, ayrıntıları öğrenmek istiyorum)
Arabadan anlamamak ile "iltifat'a" baslayan sesin arkadasim...;) ben anlamayim sen anla farketmez... tabiki bire bir aynilari degil ve ince ayarlar ile farkli zevklere hitabetmeye "calisiyorlar"... yoksa Buggati ve Lamboda VW Gurubuna ayit... (o yüzden R8, Lambo v10 Motoru kullaniyor) ama Skoda veya Seat'i simdi bunlarla karsilatiracak degilim.
Her arabalarina tekerlegi yeniden kesfetsinlerde demiyorum, tabiki ayni Gurbun Cati altinda alintilarda olacak... ama ayni segmentdeki Arcalar bu Gurubun icinde nerdese 90% Kopya, o yüzden VW'nin rakibi Toyota olmaz, olsa olsa Audi ve vs olur demek herhaldeki "cok anlamakdan" ileri geliyor...:D
http://www.toyotasa.com.tr/about/new...t_jdpower.aspx bu herşeyi açıkça ortaya koyuyor sanırım üretim ve satıştaki üstünlüğü Toyota nın VW le karşılaştırmayacak kadar farklı
Elegant
41.800 €
Premium
49.300 € cem ;)
özelliklerde;
ElegantAlıntı:
ne yazıkki 1.8 motor vergi dilimine girdiği için fiyatları biraz yüksek
ayrıca en yüksek enerji tasarrufu için kısa ve uzun farlarda premium modellerinde LED tekonolojisi kullanılmış ayrıca premium sisteminde park destek sistemi de opsiyonel.
donanım tablosu ve fiyatları:
yakıt tüketimi:
Birleşik 3,9
Şehir dışı 3,7
Şehir içi 3,9
motor özellikleri:
Benzinli Motor Hacmi 1798
Benzinli Motor Maksimum güç 99 (73/5200)
Benzinli Motor Maksimum tork 142/4000
Benzinli Motor Silindir adedi 4
Benzinli Motor Supap mekanizması 16 supap DOHC, VVT-i
Benzinli Motor Yakıt sistemi EFI, Elektronik yakıt püskürtme
Benzinli Motor Yakıt türü Benzin
Elektrik Motoru Maksimum güç 82 (60)
Elektrik Motoru Maksimum tork 207
Elektrik Motoru Maksimum voltaj 650
Elektrik Motoru Tipi Manyetik tip elektrik motoru
Hibrid Sistem Akü Kapasitesi 201,6 & 6,5
Hibrid Sistem Akü Maksimum gücü 37 (27)
Hibrid Sistem Akü Tipi Nikel-****l Hidrid (NiMH)
Sürtünme Katsayısı 0,25 (gerçi mercedes e coupe 0.24)
şanzıman:
vites Kutusu CVT
hızlanma:
Hibrid sistem maksimum güç 136 (100)
Hızlanma (0-100 km/sa) 10,4 (bence çok iyi bir değer)
Maksimum hız 180
süspansiyon:
Ön Bağımsız Macpherson Gergi Kollu
Arka Burulma kirişli
frenler:
Ön Hava soğutmalı disk
Arka Disk
lastikler:
Lastikler 195 / 65 R 15
ölçüler:
Boy 4460
En 1745
Yükseklik 1490
Ağırlık (Sürücü hariç) 1380
Model tipi farklılıkları
Elegant 1380
Premium 1390
Yakıt deposu 45
Dingil mesafesi 2700
Bagaj Hacmi 446
donanım:
elegant premium
Alüminyum alaşım jantlar ve jant kapakları (15") * *
Su tutmayan ön yan camlar - *
Elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar * *
Yan aynalarda sinyaller * *
Ön sis farları
* *
LED farlar ve far yıkama sistemi - *
LED arka farlar * *
Yağmur sensörü * *
Basamak kaplaması (ön,arka) * *
Otomatik klima * *
Kabin içi temiz hava filtresi * *
Elektrik kontrollü direksiyon sistemi (EPS) * *
Elektrikli ön ve arka camlar * *
Deri direksiyon simidi * *
Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon simidi * *
Eco-sürüş monitörü * *
EV(sadece elektrik), ECO, POWER sürüş modları * *
Yol bilgisayarı * *
Ön cama yansıtmalı gösterge ekranı * *
Direksiyon düğmeleri dokunmatik takip sistemi * *
Radyo-CD-MP3/WMA çalar ve 8 hoparlör * *
Aux-in girişi * *
Bluetooth kablosuz cep telefonu bağlantısı * *
Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası - *
Otomatik hız sabitleme sistemi (Cruise control) * *
Navigasyon sistemi - *
Arka görüş kamerası ve Akıllı park destek sistemi - *
Akıllı giriş ve çalıştırma sistemi * *
Deri koltuk döşemesi - *
Isıtmalı ön koltuklar - *
Sürücü koltuğu elektrikli bel desteği * *
Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu * *
60:40 katlanabilir arka koltuk * *
Güç kaynağı 12 Volt (2 adet) * *
Ön ve arka kol dayama * *
Sürücü ve yolcu ışıklı makyaj aynası * *
Otomatik yanan farlar - *
EBD ile desteklenmiş ABS fren sistemi * *
Fren destek sistemi (Brake assist) * *
Direksiyon destekli araç denge kontrol sistemi (VSC+) * *
Elektronik çekiş kontrol sistemi (Traction control * *
Yokuşta kalkış desteği (HAC) * *
Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları * *
Sürücü ve yolcu yan hava yastıkları * *
Sürücü diz hava yastığı * *
Ön ve arka yolcular için perde hava yastıkları * *
Aktif ön koltuk başlıkları * *
LED arka farlar ve acil fren uyarı sinyali * *
Ön ve arka emniyet kemeri uyarı sistemi * *
Yükseklik ayarlı, aktif gergili, kuvvet kontrollü ön emniyet kemerleri * *
Tüm koltuklarda 3 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri * *
Çocuk koltuğu sabitleme mekanizması (ISOFIX) * *
41.800 €
Premium
49.300 €
komik olan bindigim arabami(larim) yoksa sizin anlayis kabiliyetinizmi bilemem...:D
Yanliz Toyotayi kücük görüp, VW'nin rakibi ancak Audi olur demek, standup'dada tutabilecek bir mizah türü oldugu kesin:D
bakin orginalinide buldum;), evet bunu signatür yapmam lazim:D
He evet toyota Audiyle aynı kaliteye sahip(miş....) Önce dizel motorlarıyla öne çıksın sonra Quattro sistemi kadar sınıfında 1 numara bi 4 çeker sistemi geliştirsin ardından sağlamlıkta Audinin az da olsa yakınında sağlamlık değerleri yakalasın,40 fırın ekmek yesin he bi de unutmadan donunu çeksin...
Motor ,sorunsuzluk bakımından Toyota,diğer herşey için vw derim