mekanikte toyota ezer, toyotanın çürüdüğü yerde vw ayakta kalır.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
volkswagen ile toyotayı mı karşılaştırıyorsunuz neyin kafası bu söleyin bende kullanıcam![]()
..::PASSATURBO1::..
Dogrudur... Toyota'nin(Lexus dahil) iki üc modeli disinda dizayni güzel bira araci yok... yanliz VW'ninde yok![]()
Tamam bende objektif olmayabilirim(aslinda passat ve skoda'da kulanicisiyim), ama Toyota ile VW'yi kiyaslamak Elma ile Armudu karistirmak olur, heleki saglamlikda
Kesinlikle Toyota!
not:Bir arakadasda, VW yarisa yarisa Audi vs ile yarisir demis... niye yarisin? Audi VAG Gurubuna ayit degilmiVW, Audi, Seat, Skoda sadece iki üc noktada farkli yoksa ayni arabalari farkli isimlerde kullaniciya, affedersiniz "gagaliyorlar"
![]()
yeni avensisi asla beğenmiyorum , önceki kasası 1000 basar mesela.
auris şık kaliteli bir araç, az da yakıyor ve benzinlisinin performansı 132hp fln gayet başarılı. Golf tsi ile çok aşama kaydetti , 1.6 8v ile bu iş olmazdı fsi larda çok yakınca tsi tam zamanında devreye girdi.
Jetta yı katarsak , bu sınıftan öte bir araba yani passatla bora arasında bir segment yaratır gibi bir araba yaratılmış ama etiketi fazla
mesela passat cc çok etkileyici bir araç ama bu fiyatlara çıkınca ben şahsen bmw e60 bakmaya başlardım yada audi a6 ..
Ki hatta Superb Skoda değilde daha lüks bir marka olsa çok daha iyi satar A6 dan. Forumda Emre abı(::EmRe:bana bir link yollamıştı, İngilterede Skoda Superb ı lüks bir otelin önüne koyup bütün Skoda ve Superb yazan yerlerini kapatmışlar. Herkes Mercedes yada Maybach falan demiş. Bence çok ta güzel bir araç Superb
Sadece markadan kaybediyor
![]()
2 tane 100.000 km de aynı motor hacminde hiç açılmamış motoru alın (mesela 4-afe ile vw de muadili hangi 1.6 motor var ise) internallere hiç dokunmadan aynı basınçta turbolayın hangisine uzun binersiniz sizce?
Ben cevabı biliyorum.
Vw'ler bence de tip olarak daha güzel araçlar lakin sağlamlık konusunda alman araçları her zaman daha sağlamdır klişesine kapılmayı doğru bulmuyorum.
Toyota gerçekten çok sorunsuz araçlar üretiyor Rav4 2 senedir periyodik bakımı dışında hiç uğramadı servise,servisleride başarılı fakat tasarım konusuna bende katılıyorum biraz daha geliştirebilirler kendilerini,Bana göre Toyota'nın en şık aracı Land Cruiser..
Volkswagen'de iken kendimi çok güvende hissediyorum mesela (Polo'dan-Touareg'e aynı durum) ve Toyota'dan daha prestijli bir marka olduğunu düşünüyorum..Baz donanımlı bir Jetta'yı full Corolla'ya tercih ederimİkiside iyi markalar,rekabet olsun ki fiyatlar düşsün
![]()
V40 Cross Country T4
Megane GT-Line
Range Sport SDV6
A8 4.2 TDI Quattro
VW Passat Variant TSI
evet toyota gerçekten çok sağlam ve dayanıklıdır..
ama yok yani elle tutulur tek bir tasarımı yoktur şu ana kadar istisnalar harici..
selefinde tasarımı ile öne çıktığı modeli var olduğunu hatırlamıyorum...
hep sağlamdır ya dayanıklıdır derizde ben çok güzel ama ya denildiğine pek rastlamadım
avrupada o yüzden satılmıyor pek.. satış oranlara çok düşük
tarzları değil arabayla evlenmiyorlar güzel bir model güzel bi tasarım güzel bir motor daima öncelikli sırada
benim mantığıma daima toyota ters bi kaç problemi olsun ama bari bakınca içime sinen bi araba olsun
toyota uzak bana..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)