User Tag List

Sayfa 6/8 İlkİlk ... 45678 SonSon
142 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Volkswagen ve toyota karşı karşıya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla wolkswagen ile toyota birleşse daha güzel olacak. tamam motorda japonlar cidden gayet iyi.ama araba peçete. bunun yanında almanlarda sağlam kaportada falan ama sanayinin zengin takımı alman motoru yapanlar. e tek yol alman arabasına japon motoru atmaktan geçiyor.yani al k20 yi vur astra ya tadından yenmez

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla wolkswagen ile toyota birleşse daha güzel olacak. tamam motorda japonlar cidden gayet iyi.ama araba peçete. bunun yanında almanlarda sağlam kaportada falan ama sanayinin zengin takımı alman motoru yapanlar. e tek yol alman arabasına japon motoru atmaktan geçiyor.yani al k20 yi vur astra ya tadından yenmez
    astramı alman mı

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vw çok köklü bir marka fakat kendini toyota kadar geliştiremedi ve bu alanda hala bir yatırım yapmamakta. buna geçen gün japon televizyonunda izlediğim bir program ile örnek vereyim. toyota da üretim geliştirme için onlarca ayrı departman var, bunlardan bir tanesi işçilerin gün içinde çalıştıkları sırada kat ettikleri mesafeleri bilgisayara kameralar ile vektorel olarak kaydediyor, ve minimum enerji kaybı ve maksimum zaman kazancı için fabrika içi yerleşim, ve üretim tesisleri düzenleniyor. 2 kişinin yaptığı işi 1 kişiye indirgeyip diğer çalışanları kovdular ya ya işte böyle hasta bu japonlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi mesajda japon çürür falan denmiş, japonya dünyanın en nemli memleketlerinden biri, bunun için en dayanıklı ve çürümeye karşı üretim geliştiren de japon firmalarıdır. japon aracının sacı incedir (eskiler özellikle), adamın ülkesinde hammade yok dışardan alıyor çeliğini, tabiki minumum miktarda kullanmak isticek, ufacık daracık sokakları var, heryer dağ, ağır arabayı napıcak, mecbur ince ve hafif olucak. bu olayı japonlar sağlam araba yapamıyor diye göstermek yanlış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi mesajda japon çürür falan denmiş, japonya dünyanın en nemli memleketlerinden biri, bunun için en dayanıklı ve çürümeye karşı üretim geliştiren de japon firmalarıdır. japon aracının sacı incedir (eskiler özellikle), adamın ülkesinde hammade yok dışardan alıyor çeliğini, tabiki minumum miktarda kullanmak isticek, ufacık daracık sokakları var, heryer dağ, ağır arabayı napıcak, mecbur ince ve hafif olucak. bu olayı japonlar sağlam araba yapamıyor diye göstermek yanlış.
    sac 2 mm daha kalınlaşsa küçük sokağa giremeyecek mi adamlar. herkes kadıköy-pendik dolmuş şöförümü oralarda

işte o dediğin mükemmeliyet hesaplarından oluyor sıkıntı, adam diyorki ben bunun sacını yarım mm inceltiyimde kar edeyim, aynı zamanda giderim hafif alaşımlı darbe emiciler yapar keyfime bakarım diyor. sonuç ne oluyor kısa vadede çürüyen araçlar.

bir fransızdan bile daha dayanıksızdır japonun kaportası.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    98 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    toyota peçete de madem neden hep çarpışma testlerinde en güvenlilerden biri seçiliyor?

kaza anında parçanın yırtılıp atılması darbe emmeye yarıyor o anda, yoksa katlanıp içinizde hissetmekmi daha hoş olurdu kaza anında o parçayı? astranında çok sağlam olmadığı kanaatindeyim ben açıkçası

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saglamlık konusunda her ikisi de eşittir bence.. kolay kolay bozulan bi toyota ya da vw görmedim.. rutin bakımları yapoıldıgı müddetçe... vw türkiye pazarını çok çk iyi kullandı güncel golfte bile hala 8v lik motor mevcut..

işin içerisine prestij girince vw bir adım hatta bi kaç adım önde çünkü toyota daha sıradan modeller sürüyor müşterilerine..
    Tango-1 never dies.

emretorlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kabul etmek gerek her ikisi de kaliteli ve uzun ömürlü araçlar yapıyorlar. Birbirlerin üstünlük sağladıkları noktalar illaki olacaktır. Ama Toyota'nın çirkin araba yaptığı da gerçektir. Bende hiçbir heves ve çekicilik uyandırmıyor.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada cift besleme tsi motorlar vw icati degildir
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TheAce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sac 2 mm daha kalınlaşsa küçük sokağa giremeyecek mi adamlar. herkes kadıköy-pendik dolmuş şöförümü oralarda

işte o dediğin mükemmeliyet hesaplarından oluyor sıkıntı, adam diyorki ben bunun sacını yarım mm inceltiyimde kar edeyim, aynı zamanda giderim hafif alaşımlı darbe emiciler yapar keyfime bakarım diyor. sonuç ne oluyor kısa vadede çürüyen araçlar.

eski japonlar öyle olabilir ama yeni japonlar konusunda direk japon arabalarını kötülemek için yazılmış bi mesaj senin ki fransızların arabaları ona kalırsa bi kaç araç haricinde karakteri belli olmayan saçma sapan araçlar ona kalırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben mesela yeni corollanın tutmayacağını düşünüyordum ama şimdi sokağa cıkıp baktığımızda sanki bedava daatmışlarcasına her yer yeni corolla toyotanın sağlamlığına kalitesine alışan orta ve yüksek yaş grubu çoğu kişi yine toyotayı tercih ediyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TURBONUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben mesela yeni corollanın tutmayacağını düşünüyordum ama şimdi sokağa cıkıp baktığımızda sanki bedava daatmışlarcasına her yer yeni corolla toyotanın sağlamlığına kalitesine alışan orta ve yüksek yaş grubu çoğu kişi yine toyotayı tercih ediyor
    türkiyede insanların marka takıntısı zaten baki bir olay, renault el arabası yapsın üzerine kendi amblemini yapıştırsın yok satar mesela.

benim için toyotanın hayırladığım en başarılı aracı 96 model corolladır. ondan sonra görsellikte zevksizliği seçip, tipsiz arabaları sadece mekanik garantisiyle ülkede satmaya başladılar. 2004 model corollara bak ne kadar diri duruyor, 2004 model vw golflere bak ne kadar diri.

konu genel olarak otomobil almaksa, bir alman herzaman için japona göre üstündür. bazı modeller üzerinde performans donanım vs.vs. olarak ileride olabilir, lakin alman araçları japonlardan daha "iyi" dir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ince sac mevzusundan dar sokaklara giremiceğini nası çıkardın. aracın hafif olması, devamlı iniş çıkışlarla dolu yollarda petrolunu dışarıdan alan bir milleti ağır araba napar bi tahmin et Yazdığın diğer mesajların içeriğinden analdığım kadarı ile sen ağır bir alman arabası fanatiğisin yada ortalığı kızıştırmak alman-japon tartışması başlatmak istiyorsun.

CeM öZeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşi Alman'a Japon'a vurmayalımda Volkswagenin üstünlüğünü kabullenmek gerektiği gibi Toyota'nında son yıllarda kendini Volkswagen'e nazaran çok fazla geliştirdiğini unutmayalım.Aslında haber bu yönde ama herkes bi dalgaya kaptırmış toyota diyip duruyor.Volkswagen halen daha üstün ama ilerde zaman ne gösterir bilinmez...
    Vw Cc & Mk 5 Gti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vw grubunu ele almadan aynı şekilde toyota grubunuda eliyerek, sadece vw ve toyotayı karşılaştırırsak vw üstün deme nedenleriniz neler acaba? (ben toyota fanatiği falan değilim, çok emin bir şekilde vw üstün dendiği için gerçekten bilmediğim noktalar olduğunu düşünmeme sebep oldunuz, ayrıntıları öğrenmek istiyorum)

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CeM öZeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşi Alman'a Japon'a vurmayalımda Volkswagenin üstünlüğünü kabullenmek gerektiği gibi Toyota'nında son yıllarda kendini Volkswagen'e nazaran çok fazla geliştirdiğini unutmayalım.Aslında haber bu yönde ama herkes bi dalgaya kaptırmış toyota diyip duruyor.Volkswagen halen daha üstün ama ilerde zaman ne gösterir bilinmez...
    Bende merak ettim

SupraTR
    Misafir
    Alıntı CeM öZeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamam anlıyorum sizsiniz sakin olun.Biz arabadan anlamıyoruz...
    Arabadan anlamamak ile "iltifat'a" baslayan sesin arkadasim... ben anlamayim sen anla farketmez... tabiki bire bir aynilari degil ve ince ayarlar ile farkli zevklere hitabetmeye "calisiyorlar"... yoksa Buggati ve Lamboda VW Gurubuna ayit... (o yüzden R8, Lambo v10 Motoru kullaniyor) ama Skoda veya Seat'i simdi bunlarla karsilatiracak degilim.
    Her arabalarina tekerlegi yeniden kesfetsinlerde demiyorum, tabiki ayni Gurbun Cati altinda alintilarda olacak... ama ayni segmentdeki Arcalar bu Gurubun icinde nerdese 90% Kopya, o yüzden VW'nin rakibi Toyota olmaz, olsa olsa Audi ve vs olur demek herhaldeki "cok anlamakdan" ileri geliyor...

SupraTR
    Misafir
    yani dimi

skoda suberb ile audi a6 aynı araçlar halbuki...
    skoda superB 4x4 ve V6'sini nerden aldigini biraz tahmin etmeye calis bakalim

emretorlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SupraTR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o yüzden VW'nin rakibi Toyota olmaz, olsa olsa Audi ve vs olur demek herhaldeki "cok anlamakdan" ileri geliyor...
    Bindiğiniz araçlara duyduğunuz aşırı sevgi mi sizin böyle komik cümleler kurmanıza neden oluyor tam anlayamadım ama bu forumu seviyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)