çanakkale değil lapseki devriyesiydi amk arabası nasıl bır ugursuzsa 10 gun kullandım 2 defa ceza yedim :)
Printable View
ahhh ahhh :) bin başıya şınav çektiren askerlik anıları konusunda olduğu gibi burdada polise haritadan yer beğendiren bir arkadaş çıkar diye umutla okuduydum ki 43 sayfa boyunca çıkmadı öyle biri :D
vallahi gelişme var. forumda güzel temizlik yapılmış olsa gerek :)
İmreniyorum valla hiç anlatacak hikayem yok.. 6 senede 3 kere çevirmeye girdim, 1'inde alkolmetreye üfledim oda bozuldu :D
Aslında diyalog değil monologtur ama kendi açımdan bakınca efsanedir.
yaklaşık 4 sene önce sabah işe yine geç kalmamak için şirketin dizel fiestası ile e-5 te trafiği yara yara giderken okmeydanı darulaceze yakınlarında trafik tıkanmaya başlarken aslında beni haliçten itibaren takipte olduğunu sonradan fark edeceğim arkamdaki ekip otosunu fark edip yavaşlamam ve ekip otosundan
" eu xx aralardan iyi kaçıyorsun ama bu cezadan kaçamayacaksın"
anonsunu duymam bir oldu.
Yediğim ceza yüzünden değil ama polisin bugün sergilediği tavır yüzünden trafik polislerine nefretim 1000 kat daha arttı. Bu sabah başımdan geçen olay. Tekrar söylüyorum ceza için değil bana gösterilen tavır için sinirlendim.
Bu sabah Ankara Meşrutiyet Caddesi'ne dörtlülerimi yakıp 2. sıra park ettim. Tek park eden de ben değilim (trafik de sıkışık değil zaten tek yön 4 5 şeritli yol) Pastaneden simit vs. alıp iş yerime gideceğim. Kasada biraz sıra vardı tahminen 2buçuk dakika sonra trafik polisini arabamın fotoğrafını çekerken gördüm. Hemen dışarı fırladım ve aramızdaki diyalog:
Ben: Memur Bey kusura bakmayın hemen gidiyorum.
Polis (güneş olmamasına rağmen gözünde güneş gözlüğü ve ağzında sigara): Tepki yok
Ben: Memur Bey tekrar kusura bakmayın lütfen yazmayın hemen gidiyorum.
Polis: Tepki yok. (Makbuzu çıkardı)
Ben: Pardon memur bey size söylüyorum ?
Polis: Tepki yok (Daha kafasını hiç bana doğru çevirmedi)
Ben: Memur Bey neden bakmıyorsunuz ?
Polis: Tepki yok (Plakaya baktı makbuza yazacak heralde)
Ben: Memur Bey bana mı yazıyorsunuz 2 dakika olmadı kahvaltı için bişeyler alıyordum.
Polis: Tepki yok.
Ben: Memur Bey bana yazıyorsanız söyleyin bilgim olsun (dışım kibar ama çıldırmak üzereyim)
Ben: Memur Bey bişey söyler misiniz ?
Ben: şşş artist sana diyorum!! (Daha önce hiç bir polise bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum, istemsizce çıktı)
Polis: Bana mı dedin lan?
Ben: Hee sana dedim sabahtan beri konuşuyorum insan olsan cevap verirsin.
Polis: Çek lan arabanı.
Ben: Çekmiyorum lan, s....r git çekici çağır.
Polis: Ne diyosun lan sen (üstüme yürümeye başladı bu sırada araçtan diğer memur indi)
Ben: İçinizde insanlık kalmamış sizin Allah topunuzun belanızı versin (bende üstüne yürümeye başladım)
O sırada diğer memur arkadaş araya girdi, pastaneden çalışanlar falan çıktı beni zar zor arabaya bindirip gönderdiler. Arkamdan kaç tane ceza gelecek merak ediyorum. :)
Tekrar söylüyorum ben cezasında değilim hak ettiysem yaz tamam ama sen kimsin ki beni kaale almıyorsun. O ve onun gibileri Allah'a havale ediyorum. Allahınızdan bulun sabah sabah sinirlerimi bozuldu elim ayağım titredi ya.
güzel demişşin valla şalter atınca yanlıs olsada kaşınmış sonucta .
banada niye yol vermiyosn işin benden önemlimi dediginde. delirip agzıma geleni sıralamıstım küfürsüz ama damarına vurucu lanlı lunlu şekilde :)
iyi yapmışsınız bazen harbiden herkesi sabrının son noktasına kadar getiriyolar
Eyvallah sağolun, her ne kadar işini hakkıyla yapanlar olsa da Türk Polis teşkilatının gidişatı hiç iç açıcı değil, sonumuz hayrolsun.
altugkocer arkadaşımızın farklı yönden yaklaşmış olayı. Elbette kötü diyaloglar da oluyor, bazı polisler gerçekten mesleklerinin amacını karıştırıyorlar, ya da hanımla tartışıp bize denk geliyorlar.
18 yaşımda 33 plaka bi e30 um vardı, ehliyet yeni araba arkadan itişli tabi o zamanlar zıp zıp geziyoruz, parkettim, Yunus polisi geldi baktı baktı ve sonradan böyle gelişti diyalog.
B: buyur abi ?
P: Buyurcam bekle
B: bişi mi yaptım ?
P: İn lan arabadan
P: Silah mı Taşıyosun sen bu arabayla ?
B: daha neler abi ne silahı
P: Koltuğun döşemesi niye yırtık ??
Akabinde baya zıtlaştık, yakama sarıldı vs uzadı mevzu ben pederi aradım ***** ozamanlar askerin borusu bu kadar kısık ötmüyordu.
Bu tabi R yaptı bastı gitti.
Not: bahanesi araba 33 plakaymış ve koltuk döşemesi yırtıkmış ondan şüphelenmiş.
Ters yönden sirensiz,uyarısız gelen bir ekip otosuna korna çaldım geçenlerde.
Yerde öyle bi yer ki burun buruna gireceğiz çünkü köşeyi dönene kadar ne gelecek bilmiyorsun.Birde ters yönden bir ekip otosunun geleceğini hiç düşünmüyorsun.Ne kadar temkinli yaklaşsamda ekip otosu benim gireceğim yoldan tabakaneye b.k yetiştirir gibi çıktığı için birbirimizle kafakafaya girecektik. Bende korna çaldım uyarmak için artist arkadaşımız durdu önümde tüm trafiği kitledi . Aramızda şu diyolog geçti.
P: Aç lan camı
B: (Camı açtım) Ne böyle uyarısız sirensiz çıkıyosunuz kafakafaya girsek daha mı iyi olacak?
P:Sen niye kornaya basıyosun?
B:Yaptığın yanlış buradan hiç bir şekilde göremem senin geldiğini ne siren ne korna nede uyarı ışığı hiç birşey yok nerden bilicem ben senin ordan geldiğini?
P:Olay yerine yetişiyoruz (%100 yalan söylüyor)
B:E tamam da kaza durumunda nasıl yetişeceksin olay yerine?
Bu şekilde camdan cama konuştuk herifle ve bastı gitti. Ne desem bilemedim.. İnsanın içinde olacak bazı şeyler,eğitim vs olmuyor.