canlı performans kotu mu? yapmaaa,bence cok cok ıyı...
Printable View
ahuahua yeni gördüm KIYIDAYIM :hehe::hahaha:
kıyı kara ikiside aynı anlamda eheheh:D:D
Rap diye bir şeyden bi haberken Samsunda bu müziği dinleyen ve o zamanlardan bu konuyla ilgili biriydi.
Kuzenimle aynı sokakta oturuyorlardı, ordan biliyorum.
Müziği, Sagopa hayranlarına güzel gelecektir mutlaka benimde dinlemekten zevk aldığım şarkıları var . Hatta mp3 te bile bir tane şarkısı var şu an.
Lakin müzik benim için içinde enstrumanların ile de hayranlık uyandracak kompozisyonlardır. Az çok müzikle ilgiliyim, bir kaç enstruman çalabiliyorum ( gitar, ud , mandolin vs vs )ama bu tarzlar işlerin müziğin hangi boyutu olduğunu bir türlü çözemiyorum. Qbase programınız varsa, bi kaç sözde yazıp Türkçeyi kullanabiliyorsanız, sizde bu işleri hatta daha iyilerini yapabilirsiniz. Çünkü alt yapı gerektiren , canlı çalınması gereken hiç bir şey yok.
Güzel rifler ama %100 hemen hepsi pc işi bu tarzın.
Sosyal mesaj verme konusunda ise şunu söylemek istiyorum. Müzik bir siyasi veya dini portal değildir. Dünyanın en saçma işi eurovision denilen yarışmadır.
Müzik bir paylaşımdır, yarış atı değildir ki yarıştırasınız. Kendi tarzında çok iyi işler yapan biridir Sago ama müzik adına işler yapan biri Allah ile arasındakini , Allah ile kendi arasında yaşamalıdır diye düşünüyorum. Bu mahremiyet isteyen ve çok özel bir konudur.
Irak'ta yaşanılanlar için söylediklerine veya yapılan haksızlıklara karşı çıkışlarına sonuna kadar katılıyorum. Lakin kimin ne kadar Müslüman olduğunu, ne zaman neyi kutlayacağına ilişkin yazıları bu kadar çok kitlesi olan bir kişi için çok sığ bir açıklama olmuş.
Hayranları olan arkadaşlar kızmasınlar lütfen, bu da Sago gibi bendim kendi fikrimdir .
yakın ve uzak
ateşten gömlek
kendime sarılır donarım
benim için gerisi bi anlam taşımıyor nedense bu 3 şarkı oldukdan sonra ama KIYIDAYIM bombaydı ya ahuahua :D
Tabiki katılıyorum söylediklerine :)
Bu şuna benziyor, doğustan yetenekli bir gitar virtiözünün 50 Liralık gitar ile inanılmaz işler yaparken. Diğer tarafta elinde 5000 Euro'luk Erkan ustanın ( Erkan Usta = dünyanın sayılı gitar imalat ustalarından biridir ) gitarına sahiptir ama la, sol, fa, mi basamıyordur.
Q base'i olup yeteneği olmayıp Sago'nun %1 i olamayacak bir sürü insan var seninde dediğin gibi.
Ama sonuç olarak müzik bilginiz olmadan uğraşırsanız bu tarz işleri herkes yapabilir.
Sanmıyorum bütün bu işleri ve şarkıları tek başına yapmıyor, mastering'leini başka başka kişiler yapıyordur. Yeter ki uğraşmak isteyin :):)
sagopa son 2 yılda şarkılarına biraz dinide katarak yazmaya başladı.ama bunda ayıplanacak hiç bişey yok bence.sagopayı bilen 2000lerden bilir.en güzel albümü bana göre 2006'daki Kurşun Asker albümü ve 2008'deki Kötü İnsanları Tanıma Senesi albümüdür.en son çıkardığı albümle baya bi sevenini yitirdi bence.Sagopayı dinleyen anlamlı söz ve müzik yaptığı için dinler.hiç bir çapulcu rap söyleyenede benzemez diye düşünürüm:icon_tup:
2. ve 3. kişiler vardır mutlaka. Çünkü işin içine ses mühendisliği girdiği için ve teknik olarak üzerinde yüzlerce düğpme olan mix'i kullanmak için birileri vardır:) Bu da işin teknik boyutu tabi. Yani şarkıları değiştirmek yada bi şeyler eklemek olarak akla gelmesin :)
ben rap olarak bıtek sagoyu dınlıyorumm hatta bı ara sagodan baska hıc bısey dınlemıyodum
favorılerım aşk yok artık bır cıkar yolum yok kalbım krızınn bekcısı olmuss..... saymakla bıtmezz....