fiyat dışında sahte ve orjinal ile ilgili farkları bana da anlatabilir misiniz?
Printable View
fiyat dışında sahte ve orjinal ile ilgili farkları bana da anlatabilir misiniz?
Pakedi önemli.. Dışta koruma bandı olmalı.
İçine gelince, kutu içerisinden çıkan sepetin de ağzı koruma bandı ile kapalı olmalı. Sepetin kapağını açtığınızda nutellaların kapağını açtığınızda karşınıza çıkan ince kağıt gibi bir koruma daha çıkmalı. Tütünün içinde bulunduğu poşetle karşılaştığınızda, poşetlerin ağzı aç-kapa yapılabilir ( çerez poşetlerindeki gibi ) özellikte olmalı
Tütün yaprakları kırmızı, az çöplü ve yoğun kokulu olmalı..
Gerisini içince anlıyorsunuz :)
benim aldığımda öyleydi anlattığınız gibi :D :D bi de tavsiyem paketi actıktan sonra cam kaba koyun ben her aldığım el fakir tütünü gazete üzerine yayıp şerbetini alıyorum her tütünün bide 3 elma var ürdün diye geçiyor denemenizi tavsiye ederim :D
el faker le iki karıştırıp içiyorum ben
500 ve 1000grlık paketler aynen bu şekilde. ben 1000gr 60liraya almıştım biraz zaman geçti üstünden ama eminim o kadar zamlanmamıştır.
50 grlık paketleri ise dışta yine şeffaf folyolu, kutusunun ağzında bandrol gibi bir etiket var, içindeki poşette bildiğimiz bisküvi ambalajı gibi. Bunun da tanesini 3-6 lira arası gibi bir fiyata bulabiliyordum.
Al fakherin ambalajları tamamen değişti y.dışında ama henüz ülkemizde öyle ambalaja denk gelmedim.
Isletigim restoran da bizde nargile sunuyoruz bende tiryakisi oldum :) Al fakherlar burda ucuz 250 gramligini biz 14 $ aliyoruz.Eger bulabilirseniz Starbuzz ( ozellikle strawberry margarita ) deneyin kesinlikle cok daha basarili Illa al fakher diyorsaniz apple , double apple filan hikaye en guzeli kavunlu yu tavsiye ederim
http://i.hizliresim.com/ogazZk.jpg
Paket tarifleriniz doğru, 50g ile 250g da dediğiniz gibi bisküvi ambalajı gibi 250g kova kabı gibi bi kabın içinde ama dediğim gibi aldığınız yer belirleyin ve bence sasmayın istanbul hediyelik'de ısrarcıyım :) istanbuldaki cafelerin coğu zaten ordan alıyor. Şuan Alfakher in kilosu 90 lira 50g lık paketler 5 lira önceden 3 liraydı..
Kola Limon çok değişik. :)
Aroma önerir misiniz? Gül nane yi denedim baya güzeldi ondan öncede cappuccino içiyordum.
üzüm- üzüm nane- karpuz nane
Allah aşkına bana al fakher tutun gonderecek varmi 50 gr lik istediklerimi soylesem parayi hemen havale yaparim
ptesi aksilik olmazsa kendime de alıcam. telefonu özelden atarsan ararım ptesi
orijinal eskandarani yeşil elma el-fakher içen başka tütünü zor kabullenir ucuz bulur. bu tütünü bulan kaçırmasın. elmayı resmen yiyormuşsunuz gibi oluyorsunuz
dün resmen alfakher bulmakta zorlandım. her zaman gittiğim yerde yok Al Waha (Ürdün Malı) tütün önerdi ama Al fakherden başka almam bu saatten sonra (1.5 kg kadar bahreyn elimde patladı :) ) her neyse alfakher hem piyasada yok hemde millet 100-120 liralardan bahsediyordu. En son yeni paket 250gr nane ve 250 gr üzüm aldım 50 liraya, ufakları da 5 liraya buldum.
Bu arada dip not yıllardır ilk defa alfakherin sitesini incelemeyi akıl ettim, Golden Mint arıyorum bilen gören varsa bir şekilde almam lazım bu tütünü.
Son 10 yıldır neredeyse haftanın her günü nargile içerim. Genelde nakla kırmızı elma yada bahreyn elma içerim. Şuan piyasada inanılmaz sahte ve kalitesiz tütün mevcut. Nargilecilerde tütün bulamadıkları için elde kalan tütünleri biribine karıştırdıklarına şahit oldum.
Anadolu yakasında çay, su, hizmet, yemek vs. bakmadan sadece nargile tiryakisine tavsiye edebileceğim yerler; erenköy yalı cafe, maltepe bist cafe.
kadıköy sadık paşa konagı..
Anason veya çam sakızı az nane deneyin pişman olmazsınız.