Güzel bi gün olsun diyodum okuduğum habere bak ya :mad::mad:
Printable View
Güzel bi gün olsun diyodum okuduğum habere bak ya :mad::mad:
benim merak ettiğim yeni MB lerin E class C class Sclass bunların hepsinin gündüz led farları tamponda bunlar hep acık duruyor acaba sis diye ceza kesiyorlarmıdır :D
http://images.gittigidiyor.com/2369/...23697511_0.jpg
hani far yıkaman nerde angel farlardada mercek var ona bakarsan :rolleyes:
hırsızı,kapkaçcısı kol gezsin bunlar milletin 3 kuruşluk zevkinin peşindeler..
arabamda film var hemde zift gibi cezayı da yedim ama söksem ne değişicek..film olmasaydı orjinal egsoz a kesicekti,utanmadan söyledi birde..şimde egsoz film herşey var bari tam girsin giricekse..
görende halkın iyiliği için yapıyorlar sanıcak..amaç farklı kaz gibi yolmak milleti.. Haram zıkım olsun HAKSIZ yediğim tüm cezalar..
aracınızda far yıkama yoksa tanıcağınız merceklerin bir anlamı olmaz, hepsi teknik değişiklik olarak sayılır.
dünya üzerindeki bütün kendinden xenonlu araçlarda far yıkama vardır...
ayrıca güzel bir uygulama, xenon takıp far ayarı yapmayanlara bende yolda ağzıma ne geliyorsa sövüyorum...
merceksiz fara takanlara olabilir cok sık uzun yol kullaniyorum ozellikle geceleri gozlerim cok yoruluyor kristal fara xenon takanlar yuzunden merceksizse uygulamayi begendim.ayrica sislere takilan xenonun gercek sisli havada hic bir faydasi yok aksine kus gibi kaliyor siste.
gayet yerinde bir uygulama olur.eminim yakında bu offset kavun lastik olayınada el atarlar.
kendımce bir cozum buldum çevirmelere girmeden far ayarını en alt seviyeye indiriyorum
Orjinal xenonlarda otomatik yükseklik ayarı vardır
orjinal xenonlarda far yıkama vardır
orjinal xenonlarda mercek vardır (hondalarda yok nasıl bir işse anlamadım bu kısmı)
xenon farların trafikte tehlike yarattığı kanaatine vardıysa, polis memuru şu kanun md.lerine dayanarak ceza kesebilir (trafik cezaları 2010 yılına aittir.)
Md. 30/1-a Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak 62 TL
Md. 63 Araçlarda şartlarına uygun ışık donanımını bulundurmamak 270 TL
Md. 64/1 b-1 Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması 62 TL
Md. 64/1 b-5 Yönetmelikteki esaslara aykırı ışık takmak ve kullanmak 62 TL
http://img369.imageshack.us/img369/9...2008996qp5.jpg
xenon kullanmak yasaksa sattırtmıycaklar ozaman satandanda nasıl vergı alıyolar nası bi mantıktır bu
Far ayarım zaten hep -2 -3.
Cevirme varsa da direk farı kapatıp parklarla giriyorum, farlar niye kapalı diyince de gözünüzü almasın diye diyorum.
Hic sıkıntı da yasamadım.
sabah annem gazeteden haberi okudu varmı xenon far bizde diyo :D
dedim yok ama ay sonu taktırcam :D:D
Polis nasıl ayırt edicek orjinal olup olmayacağını
bu arada 64/1 b-1 kanununda açıklık var gece diyor,gündüz sis lambaları açıksa(niye açılırsa bilemem)sis farların açık diye ceza yazamaz.