pardon da bizim niye haberimiz yok ya 2-3 mesajın var diye lütfen ben kurdum triplerine girmeyelim:)
Printable View
İlgilenmiyorum da o nedenle. O forumda kurucu arkadaşlara sor onlar bilirler beni. Cem ben ve Dağkan kurduk uğraştık. Dağkanda bende bıraktık kurduktan sonra. Cem uğraşıyor mu bilmiyorum. İlk araba stickerlarını ben bastırdım.
volvo clubtr
evet cem bkdır. Kurduğumuz forumdaki insanların kafa yapısı nedeniyle ilgilenmiyorum. Forum bana ait demiyorum. Forumun internet alt yapısını cem kurdu. Ben ve dağkan forum şekli insanları toplama ıvır zıvırları ile uğraştık.
ufak oynamalarla s3 type r vti m3 tarz araçları harcamak mümkün değilmi
yaw ne vti i. VTI ı neden bu klasmana sokuosunuz ki. Stock olarak zaten bakımlı arabalar VTI ları geçer.
Bu arabaların durumu iyiyse üzerine 4-5 harcanarak çok sağlam giderli hale gelirler. 100-200 ü 8-9 saniyede tabiiki koşamaz stock turbo ile ama Tayyar Megane cart curt hepsini geçer. Hanım volvoyu sevse zaten S60 T5 yapıcam ama büyük diye sevmio.
Eski kasa s80'lerde de mevzut 2.8 T6 motor,ama ağırlık...
Benim için ideal makine daha öncede yazmıştım S60 2.3 T5'tir,az daha zamanım var durulmam lazım :)
bu nasıl bır gıdıstır..
volvo +700hp - YouTube
benımde favorım manuel c70t5
S60 hızlı bir araba olabilir ancak kullanımı hiç zevkli değil aşırı hissiz bir araç.Bunu geçtim 4 kapı olmasına rağmen coupe bir araçtaki arka koltuk mesafesine sahip.(hangar gibi bir bagajı var ancak koltukta diz mesafesi yok)
Kullanmadan karar vermemek lazım hızlı bir araç olsa da otomatik şanzımanı yüzünden hızlı kullanımda çok saçma tepkiler veriyor.
S40 T4 genç için daha mantıklı. S60 S70 850 çok büyük kasalar. Yol tutuşlarıda S40 kadar iyi değil yapılmasına rağmen. S40ta yol tutuş sadece kısa yay ile çok iyileşiyor. Direksiyon hassasiyeti maalesef hepsinde kötü. Yeni S60 larda da kötü S80 lerde de S60R dada. Eski fiestaların bile direksiyon hissi çok daha iyi. Sebebini maalesef bilemiyorum ama Kar lastiği ile kar üzerinde de his tamamen değişiyor bu sefer kontrol çok kolay hale geliyor. Saabların nasıldır bilemiyorum.
zaten kadrana göre 160 260 arası 9 saniye. :D
S80 ayni degil direksiyonu daha hisli ve aks mesafesi sayesinde yol tutusu guvenli hissettiriyor, ilk olarak s80kullandim sonra 2 tane s60 degistirdim eger surat derdiniz yoksa s80 bir cok acidan daha mantikli.Ancak kasanin hantalligini hissediyorsunuz kullanirken(s60 ile karsilastiriyorum hic s40kullanmadim)
99 s80 t6 kullanmış biri olarak alcak olan yakıtı en son düşünsün bence gidişi sesi fazla yakmasını telafi ediyor çoğu spor araca güzel şaka yapabiliyor t6 motor :) lpgdede düzgün bir usta taktıysa iyi uyum sağlıyor. Geçmişi iyi bir araçsa hor kullanılmamışssa periyodik bakımlar dışında sorun çıkarmaz kolay kolay
Autotech'in T4'ünün kovaladığı,geçtiği,ettiği ne arabalar var araştırın zaten görürsünüz,Alper Abi ben bu S60R'a akıl erdiremedim o arabanın,rakamsal hakkını verememesi,büyük bir hatanın işareti olduğunu düşünüyorum M3'e rakip olarak gelmiş bir araç nihayetinde :)
s60r ın stock halde m3 e rakip olması çok zor 4 çeker olmasından kaybediyor en başta :D
ama şuan 2. elde fiyatları çok güzel açıkcası insanın aklını çeliyor
S60R vergiden dolayı çok kaybediyor.
2521cc motoru var dolayısı ile 2500cc yerine 3000cc vergisi ödüyorsunuz.
yani t6 turboyu cooler değiştirmeden al tak şekilde monte oluyormu daha sonra bir ayar falan yola devammı
s80 t6 da 2 adet td03 çıkar zaten 5 silindirli motorlarda en küçük olan mevcut turbo bile mitsu td04 olduğundan t6 turbolarından birini tek başına takmanız güç kaybettirir. haliyle intercooler büyütmekde gereksiz olur
O kadar kolay değil motor kulakları aksı difransiyeli şanzımanı dünya kadar masraf. Sadece blok al tak değil yani. Alacağında 272 hp. Sence 62 hp için değer mi o kadar masraf yapmak ki ön taraf çok basacak bu sefer virajda arkası kopmaya başlayacak. Bana mantıklı gelmiyor.
2JZ-GTE
sanırım t6 daki turboyu kullanmak için sordun dimi ?
t6 nın turbosu daha kuçuk olucağı için olmaz sanırım ?
850 için mi S70 için mi konuşuyoruz.
850 t5 abi
birde bu aracın rakibi bence 166 tb v6 alfa
850 de yapabilecegin seyler daha kisitli s70 e gore. Yapilmaz diye bisey yok yapilir ama daha fazla harcarsin. 850 uzerindeki turbo ve enjektor ile alabilecegin maks guc 250-260 hplerde kalir. Tabi bunlar motor kondusyonu ile alakali. 200 kusur binlere dayanmis motorlardan o performansi uzun sure beklemek hata olur. Diyecegim o ki o kmlerdeki motora bu islemleri yaparsan cebinde paran bulunsun yakin zamanda bi 4000 lik falan olacaksin haberin olsun.
Diyeceksin sen nasil yazilim yaptirdin 130 bindeki arabaya. 110 binde saolsun annem sayesinde motor actik. Devirdaim ariza yapmis hararet firlamis bizimki de radyatorun suyu bitmistir die motor yag kapagini acip suyu boca edip calistirmis assosta. Ust kapakta yamulmus tabe kurtardik allahtan ama o arada pistonlarin ve yataklarin durumunu gorduk piril pirildi. Bide arabayi 55000 binde evo servis garantili aldim. Motorun eveliyatini biliyorum. Km dusurulmemis piril piril arabaydi. Hala da oyle sadece artik yastan dolayi cockpit gacirtisi artti. 1000 lira istiyorlar tamirine butun baglanti kulaklari degisecek onu versemi vermesem boyle kullanmaya devam mi etsem onu dusunuyorum.
konuyu hortlatıyım dedim bu araba neden bu para acaba
Volvo 850 2.3 T5 1996 Model 16.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 100573900
araba istanbul bağcılar tarafında biyerden satıldı
satıldığı rakam da 13.500-14.000 TL civarındaydı,
R namına pek bişi kalmamış arabada malesef,
bir de LPG girince işin içine,uyanık Kayserili esnafım da ilk önce 23 lerden kapıyı açıp şimdi 16 lara müşteri arıyor..
Konuya yılın hortunu yapayım :) Honda'dan bize hayır yok gibi,son posttaki araç şu anda ist.'dan yine satılık şunun hakkında detaylı bilgi verebilecek kimse yok mu?Kayseri'de ki vatandaş tel.de 14'e bırakmıştı ama gitmemiştim :) Başka manuel bir R da gözükmüyor,T4'de tekrar almak istemiyorum ama bakalım...
Connecting site...
sorun şu. Araba 253 binde ve lpg li. Bu motorlar zaten lpg düşmanı. Turbo zaten ömrünü doldurmuştur. Kendi turbosu normalde 16t. Cebinde bi 5000 falan varsa al yoksa uzak dur. Çünkü sadece turbo ile bitmeyecek. Bi de potansiyeli olan bi motor. Oynamak isteyeceksin egzost tu intercooler dı.
lem ilker bu konuya hep bnde bakıyorum daha dun okudum bastan sona cok seviyorum bu aracları iyi ettin takipteyim