hudahsu moruk dün bulduğum noter işlem yapıyordu ama temiz kağıdını unuttuğum için yapamadık
bugün temiz kağıdım var ama noter işlem yapmıyor
bide muayene derlerse o noteri bombalarım
hudahsu moruk dün bulduğum noter işlem yapıyordu ama temiz kağıdını unuttuğum için yapamadık
bugün temiz kağıdım var ama noter işlem yapmıyor
bide muayene derlerse o noteri bombalarım
Sigortacı tanıdığı olan var mı ?
bana acilen benim arabanın sigorta poliçesinin ne kadar tutacağı lazım yaklaşık 1 senedir sigortası yok![]()
Arkadaşlar uygulamalar gayette güzel. Kimse alınmasın; her kanunun ve uygulamanın bir geçiş aşaması vardır "şak" diyerek olup yerine oturmaz birşey.
Ben Aralık ayında BMW mi sattığımda herşey eski uusuldu. Alp kardeşim gık diyemeden sadece noterde 400tl bayılmak zorunda kaldı, ben satıcı olduğum halde üzüldüm. Bir satış yapacaz die, vergi dairesi - noter vede İstanbul trafik tescil bürosu arası koşuldu duurldu. Çocuk 1 ay sonra anca tamami ile aracı trafikte ruhsatlı şekilde üzerine aldı. Şimdi 70 tl verip herşeyinle işimizi görüoz birde dünü tamamen unutmuş gibi "sistemmi bu yaa" diyerek ağlıoruz...
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
tolga tamam polislerden kurtulup notere geçmek bence de çok güzel bir uygulama.. ama banane başka ilin plakasından? böyle saçma uygulama olmaz.. 37 yıldır ankaradayım doğma büyüme, 34 plakalı veya başka il'e ait plakalı araba kullanmak istemiyorum.. hem sigortası hem kaskosu pahalı.. buna bir çözüm getirmeleri lazım..
Abi seninde doğal olarak haklı olduğun yerler var. Ancak bunlarda değişecek kurallar arası sen merak etme, bak göreceksin zamanla direkt olarak ikamet adresinle ilintili plakaya geçiş olur. Aynı şehir içi olanlarsa değişmeden kalırlar.
Sigortalar zaten mütemadiyen kural değişikliğine gitmek zorundalar, çünkü çıkardıkları bu seneki maddenin hükmen bi geçerliliği ve mantığı kalmadı. Plaka değişmiyorsa bir aracın risk boyutunada hüküm getiremez. Şimdi izleyin ardı ardına açılacak davaları, emsal emsal üstüne derken hükümlerin değişmesi 2 ayı bulmaz.
Diğer yandan bizler geçen sene arabanın bedeline göre alım satım öderken şimdi hiçbir kurumla uğraşmadan sadece 70 tl ya araç almış olucaz. Ben olayın zaten bu tarafını güzel buluorum.
Yalnız özellikle şu aşamada alım satım yapılmaz. Allahtan bu site varda ben şuan araç alımımı rafa kaldırdım, ortalığın durulmasını bekliorum
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
ya eller gider mersine biz gideriz tersine.. allahın gerizekalıları.. bir araştırın dünyada nasıl uygulanıyor? en balta sistemi getirdiniz..
bu gün bayrampaşa trafige gittim salı günüde ikikere gitmiştim yani toplamda 3 defa gittim ama hala işim çözülmedi ve orda yaptıkları kötü muammelede üstüne cilası ugraştığım şeyde arabanın şase numarasının "0" olması gereken numarayı "o" harfiyle yazmışlar(muhaynede sorun çıkarttılar) yani kendi hataları için ugraşıyoruz ve artı 108 tl yaprak parası araba şirket üzerine oldugu için vekaletim var ama bi dünya evrak istiyolar genedeo yüzden notorlere geçmesi sevindirici ama plaka işinde büyük bi saçmalık yaptılar
Bak yakında TÜV de değişecek. Ben Almanyalı olduğum için bi tüyo vereyim. Bizimkiler izliyor, Türkiye TÜV ü yanlış uyguluyor diormuş Almanlar. Normalde motor numarası vede renk onlar için kontrol unsuru değil. Bunları değiştirmesi gerektiğini vurguluyorlar, ancak geçişin nasıl olcağını bilmiyorlar.
Diyoruz ya zamanla herşey oturacak, ancak tabikide sancılı bir dönem atlatılacak.
bu saçmalık yüzünden arabayı aldığıma valla pişman oldum.. nalet olsun...
yıllardır sistem kilitleniyor ne sistemmiş arkadar bir türlü düzelmiyor önce şu sisteme bir el atsalar sistem kitli diyorlar geri gönderiyorlar milleti birşey sorarsın dandaki ile lak lak ederler işi bittimi cevap verir kimsenin umrunda değilki sabitlenmişler birşeye bugün git yarın gel sistem kilitli o istemi kuran nasıl kurmuş acaba .
Geçen hafta noterden aldığım satışı bu hafta aracımın bağlı olduğu trafiğe değilde ikamet ettiğim trafiğe giderek tescil ettirdim.Pazartesiye ruhsatımı verecekler..Buda eski sistem satış yapanlara bilgi olsun..Aracın bağlı olduğu ilçeye boşuna gitmesinler..
noterlerin sistemi düzelmiş.şimdi müşterim geldi satışı elimde![]()
gözünüz aydın![]()
muştu 1milyon kere arar şimdi beni niye yazdın buraua pınar![]()
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
ahahahaha![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)