kimse senin arabanın lastiğine tüp koymak zorunda deil..arabanda takoz bulundur kardeşim..
burda hata webberin..o hakem o tüpü oraya koyduğunda üstlerinden alacağı tepkiyi düşündü biraz sanırım..
Printable View
kimse senin arabanın lastiğine tüp koymak zorunda deil..arabanda takoz bulundur kardeşim..
burda hata webberin..o hakem o tüpü oraya koyduğunda üstlerinden alacağı tepkiyi düşündü biraz sanırım..
Tüpü gösterince doğal olarak bir şeylerin yandığını düşünmüşlerdir. Açıkçası konuyu okumadan videoyu izlesem ben de anlamazdım neler olup bittiğini. Salak salak hareketler yapıp durdu. Yorulur muydun azıcık daha frene basıp sakin sakin anlatsan malak :D
http://www.youtube.com/watch?v=y9iQnWw2rEg nasıl gülüyor yabancı spiker ayıp valla bu halimize
İngilizcesi olan her aksanı anlamakta güçlük çekebilir. Yani spikerinde gülmesi gayet dogal bence komik bi durum sonuçta.
Bence dil yüzünden kimsenin rezil olduğu falan yok zaten orda ingilizce bilen biri olsa dahi o gürültüde artı webberin kaskın içinden konuşmasıyla türkçe konuşsada anlaşılmaz söyledikleri.
asıl burdaki rezillik hakemlerin uyanık olmaması bende bundan 10 yıl önce 2 sene hakemlik yaptım hep üstlerimiz uyarırdı startta kayan bir araba gördünüzmü tekerleğine ufacık bir çakıl taşı koyun diye zaten araçlar hafif ufacık bir taş bile o araçların durmasına yetiyor yaa şimdiki hakemlere bu uyarılar yapılmıyor yada yapılsada ordaki arkadaşlar dinlemiyor ama uyarı yapılmamış olsa bile biraz bu işten anlayan uyanık arkadaşlar koysalar oraya ufacık bir taş koyması gerektiği bu araçların el freni bulunmadığını anlarlardı;)
olabilir ya normal şeyler heyecan panik var. başka ülkelerde de oluyodur mutlaka kameraya yansımıyan.
herif tupu actı sıkıyordu az daha ahahhaha:D
bağzı yorumları hayretler içinde okudum.
Bana akıl fikir versin diyenlere ilk başta size verdim.Hemende savunmaya geçin yok suç Webber in yok duyulmaz edilmez bırakın bahaneleri hep bu yüzden kaybediyoruz zaten.
Kask ve araba sesleri demişsiniz yurt dışında pistlerde çalışan insanlar süper kulaklara sahip herhalde ? bide RTL olsun Speed TV olsun açın biraz izleyin sürücüler kaskları ile araçlar geçerken röportaj verdikleri oluyor o kadar da çok vahim bi duyma sorunu yok !
Aksan olayı Serhan Acar da Webber in konuşmasını beğenmiyor ama basın toplantılarında çeviriyor ? demekki bilen adam anlıyor + Webber belirli bi süreden anlamadıklarını anladıktan sonra resmen el işareti ile konuşuyor o esnada insan tek tek hece hece konuşur hala anlıyan yok.
Elin yabancısı için kendimizi ezmiyelim demişiniz ya komik olmayın allah aşkına bu durum bariz komedi orda 3 kişi var sonra siyah üstlü bi üst kademeleri gibi görünen biri geliyor oda Webber le konuşuyor anlamış gibi kafa sallıyor ama araç ı geri ittirtiyor ! madem anlamadın ne kafa sallıyorsun ?
Kask içinden konuşulanlar anlaşılabilir ancak, 5 metre yakınından f1 araçları geçerken kulaklıksız insan kendi sesini bile duyamıyor. Araç geçtikten sonra da geçici olarak bir şey duyulmuyor zaten. Orada ki gözetmenler Webber'in ne dediğini anlamak için kulaklıklarını çıkartmışlar. Bir şey anlamamalından daha doğal bir şey yok orada, gerçekten çok gürültülü bir ortam.
Siyah tshirtlü adam en doğru kararı veriyor aslında, kayan bir yarış otomobili güvenli bir yere ittirerek çekilmelidir. Webber panik içersinde yangın tüpünü gösterince kim olursa, o tüpü olsun lastiğin altına takoz yapmak aklında gelmez. Zaten yangın tüpünden takoz olmaz. Acil bir durum yoksa araç düz zemine çekilir ama o durumda da araçtan inebilirdi zat-ı muhterem.
Sonuç olarak durum komik, ama bu bizim Türk olmamızla alakalı değil. Ha yanmayan araca tüpü boşaltsaydı, o zaman haklıydınız :)
Bu çok iyi işte :icon_tup:Alıntı:
aynı gun orada yangın sondurme gerektiricek kaza olsa bu seferde tüpü arabanın altına takoz niyetine koymusuz yangın cıkmıs sonduremedik biz türkler adam olmayız diceksiniz
araba zaten calısmıyo sankı orda bır yere carpıcak anlamıyolarmı abıcım ın arabadan kendın yap ıstedıgın seyı zaten getırmısler herkez sankı onun o an dusundugu gıbı dusunucek yangın tupu ıle arabamı durdurulurmus gulen spıker emın olun bu yonteme guluyodur rezıl olduk denmıs keske bız hep bole seylerde rezıl olsak.
offf offf :)
ne diyelimki...
aynen weber 2saat yılmaz vural spec el kol hareketi yapacağına çıkıp kendi koysada şov yapmasa. orda kim olursa olsun tüpü gösterse bişeyin yandığını sanar.belkide weberin ingiizcesi iideil yada şöle dşünelim hiç ingilizceniz yok tüpü gösterio tekeri gösteri sktim sene kimsenn aklına gelmez takoz yap onu die:D
"Webber arabanın sabitlenmesini istedi, bizimkiler de arabayı çekciiye doğru biraz daha kaydırmak istedi, tüm mesele bu... "
Bunu yazan Serhan Acar.
Serhan Acar kimdir dersek , http://www.serhanacar.com/serhan-aca...ldigi-yarislar
Kendisi bir çok kez gözetmen , direktör yada vekili olarak yarışlar içinde yer alan birisi ve F1 Racing Dergisinde köşe yazarı.
Anlamak var , anlamak var.
Komşu'nun tavuğu kaz görünürmüş misali hep kendimize giydiriyoruz.
ya webber arabanın kaymasını önlemek istiyorda araç pist dışına çekildikten sonra halen neden arabanın içinde el kol hareketi yapıyor o kadar el kol hareketi yapana kadar 5 dk boyunca derdini anlatamıyorsan in al tüpü kendin koy takoz yerine... en fazla 2 3 sanyelik bir iş araba ne kadar geriye kayacakki o an 4 5 adam var biri elbet arabanın kaymaması için kendini siper edecektir...
biz nerede rezil olduk ..biz 2016 avrupa futbol şampiyonası nı ülkemize getiremedik orada masada rezil olduk ...
Ne çilesi varmış be adamın . . . : )
nereye rezil oluyoruz ya yangın tüpündan arabama takoz yap dersen öyle bir ortamda böyle bir yarışta adam tabikide tüpün pimini açar, adam söndürmek için eğitim almış tüple takoz yapmak için değil.
Doğruya doğru aklımın ucundan geçmezdi takoz olarak kullanmak.
Vızır vızır arabalar geçiyo ordan rölantide bile insanlar rahatsız oluyolar o arabanın sesinden...
tamda viraj çıkışı pilotların sıktığı yer.
sultanoğlu gazlarken ben arabasında müziği duymuyodum siz neden bahsediyosunuz :D