34KRY12
34KRY47
50'ye kadar 2 adet boşta gözüken var abi![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
İkametgahı hemen alamıyorsun. Nüfus idaresi işledikten 1 hafta falan sonra online olarak görülmeye başlıyor. O arada sana bir kağıt veriyorlar ama onu da emniyet kabul etmiyor. Online olarak adresin değiştikten sonra trafiğe başvurup istediğin plaka boşsa bağış karşılığı alabilirsin.
Beykoz trafik şube zaten geçici yerinde. Önce randevu al. İnternetten alabiliyorsun. Trafik tescile girdikten sonra ortalıkta dolaşan bir polis amca var. Kır saçlı emekliliği yaklaşmış bir memur. Belli ki sen takıl buralarda bu marabalara sahip ol falan demişler. Ortalıkta dolaşıp duruyor.Ona sor zaten seni ilgili memura yönlendirecek. Eğer o ortalıkta yoksa, kapıdan gir odanın sağ arka köşesindeki yıldızlı amcaya söyle, önce istediğin plakanın boş olup olmadığına bakacaklar arşivden, eğer boştaysa sana vakıfbank hesap numarası verecekler, kavacık polis merkezi yaptırma koruma derneğimidir nedir öyle bir derneğe para yatırıyorsun, (vakıfbank aynı binanın ön tarafında) o makbuz ve normalde götürmen gereken evrakları görevliye teslim et, yarım günde ruhsatını plakanı al çık. Hepsi bu.
Muameleciye falan vermene gerek yok çünkü yapılacak iş cidden çok kıytırık bir iş. Araba yeniyse fatura, teknik belgesi, vergi ödendi kağıtları, ek1 (pasajın içinden 10 liraya doldurtabiliyorsun, dosyanında sırasına göre diziyorlar) bunları polis amcaya veriyorsun.. Orada başka bir polis amca bunları kontrol edip eğer herşey tamamsa ruhsatını tutuşturuyor eline. 70 liramı ne ruhsat parası veriyorsun. Birde makbuz veriyorlar plakanı bastırtman için. Beykozda plaka basılmadığı için basılan bir yere gidip bastırtıyorsun. Ben bostancı şöf. odasının kulübesinde bastırtmıştım plakamı. Sonrada götürüp o plakayı mühürletiyorsun.
Sabah başlarsan öğlene kadar işin biter.
Plakanın rayici değişiyor. Eğer soyadın yada adın falansa 1500 TLden başlayıp 500 razı oluyorlar. Yok antiri kuntiri birşeyse ucuza kurtarırsın bence. Benim direk soyadım olduğu için 500 lira tosladım.
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Eski kız arkadaşıma 300 liraya almıştık ismine plakayı.
Yiğit sen ne fiyat aldın bu jetgillere pm pls![]()
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
E benimde rakam derdim yoktu. Sadece harf istiyordum. Direk soyadım olduğu için biraz kalın oldu tabi..
Nüfus müdürüs sisteme girişini yapıyor zaten. Referandum zamazingosu olduğu için 10 günmü ne askı süresi var. O arada onaylanıyor. Benimki 6-7 gün falan sürmüştü.
--..-.----.-..
Onu internetten de kontrol edebiliyorsun.
https://adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildi...Dogrulama.aspx
--..-.----.-..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)