glanzalardan kıbrısda çok fazla mevcuttu gittiğimde ve hepside çok kaliteli modifiye edilmiş ama birbirinin kopyası %80i aynı kanat aynı body kit
Printable View
Yorumlarda gördüm bi soru var cevabını veren görmedim şöyle cevaplıyım
İhale bedelinin %10 u ihaleye katılım bedeli olarak ödenir.
İhaleyi kazanamadığınız taktirde ödediğiniz katılım payını geri alamazsınız.
Bu araçlar kapalı hangarlarda bekletilmezse bazı araçlar 10 15 yıl dışarda kalıyo dıştan çok diri duruyolar ama araç çürümüş pas içinde oluyo
Bazı araçlar (genelde lüks araçlar) çok fena duruyo içten dıştan bişeyi sökülmemiş gibi duruyo hasar bedeli %10-15 falan oluyo o da anahtar yok ruhsat yok vs. yazıyo ama aracın yürüyen aksamın nerdeyse hepsi çalınmış oluyo
Türkiyede bağlı bulunan türk plaka ticari araçlara bulaşmayın %90 ı zaten borcumu ödeyemiycem arabadan ne çalsam kâr mantığıyla araç daha bağlanmadan herşeyi söküyolar
Eğer çok borçlu bi şirket adına ucuz araba bulursanız gidin hemen bağlatın araçta ne var ne yok sökün depoya koyun sadece şase no okunsun yeter aracı takip edin ihalesine girin 100.000 tl lik aracı 5 bin tl ye alın kendi üstünüze geçirin depoya koyduğunuz parçaları montaj yaptırın 10-15 bin tl ye 100bin lik bi arabaya sahip olun
Nerden mi biliyorum dayımın yediemin deposu var
Geri alınıyor diye biliyordum ?
Alıntı:
3- Güvence, eşyanın satışa esas bedelinin en az (%10) oranında alınır.
4- Yatırılan güvenceye istinaden satışa katılan ve üzerine satış yapılan alıcının güvence belgesi aslı satış dosyasına konulur. Şartnamenin 8’nci maddesindeki şartların yerine getirilmesinden sonra görevlilerce “güvencenin iade edilmesinde sakınca bulunmamaktadır” Şerhi düşülen ve imzalanarak alıcıya teslim edilen güvence belgesine istinaden alıcı yapılacak diğer satışlarda kullanabilir veya çözdürerek parasını geri alabilir.
hayır geri alınamıyor zaten milleti caydıranda o katılım payı adam ihaleyi kazanamazsam verdiğim para boşa gidicek diye girmiyor ihaleye biz ankarada bi ek honda için girdik 8.000 tlydi ihalesi 800 tl takılım payı ödedik ihaleyi kazanamadık 800 tl buhar oldu uçtu iyikide kazanamamışız alan galerici çok masraf yaptı
Ben 3 arac ihalesine girdim hepsinde geri aldim parami
Sadece ihaleyi kazanip araci almazsaniz parayi alamazsiniz
aynn. para geri alınabiliyor,teminat için alınıyor zaten katılım payı...
ihale sizde kalırsa yapılan masraf için zaten ödediğiniz para,yani devlet hertürlü kazanıyor ordaki memurun maaşı,tavanda yanan lambaya kadar sizin cebinizden çıkıyor yani para.
ne demek ya teminat alınamıyor. bize, enayimi bu gümrükçüler her seferinde katılımı ödüyorlar:)
Teminat alınamıyor diye birşey yok.Bende teminat yatırdım kazanamadım yatırdığım paranın makbuzunu verdim paramı geri aldım.
Açık artırmayı kazanamazsanız teminatı geri alırsınız, eğer açık artırmayı kazanırsanız aracın fiyatından yatırdığınız miktarı düşerler.
USA den kesin dönüş yaparsan şayet orada surdugun aracını buraya getirip vergisini verip tr plaka çıkartabiliyorsun bu senin yasal hakkın ama orayla kesinlikle ilişkin kalmıcak sadece turist olucaksın USA ye giderken
bunu aracını getirip bırakıp yapmana gerek yok oradan gelirken artık kesin dönüş yapıyorum diyip aracını da kargoya yükleyip getireblirsin basit bir prosedürü var gümrük vergileri ötv falan ödüyorsun
tabi bir güzelligi var USA den aracını çok uyguna almış gösterebilirsin
birde yanlış olmasın ama sanırsam 1 seneyi aşkın biniyor olman gerekiyor araca
Kulaktan dolma bilgilerle sallama yapmayalım. Yatırdığınız teminatı geri alırsınız ...
O kesin donus nasil oluyor ? Amerikan pasaportum var nasil olacak?
:icon13:
Araç satın alındığında 3 yaşını geçmemiş ve kesin dönüş yapmadan en az 6 ay önce üzerinize alınmış olacak.
Şurayı inceleyebilirsiniz;
Bedelsiz ithalat nedir?Kimler bedelsiz araç ithali yapabilir?Bedelsiz ithalatı yapılacak araca ilişkin şartlar nelerdir? Bedelsiz araç ithalatında vergi muafiyetinin kapsamı nedir?
Kardeşim atıyorsun
Burda birşeyleri bilmeden biliyormuş tarzında kesin ve net olarak nasıl yazarda insanları korkutursun ?
Herkes ihaleye katılabilir her aracın bir bedeli vardır ve hangi arac için el kaldırıcaksan o araç adına bir katılım bedeli ödersin mesela arac ihale bedelinin yüzde 10 kadar
egerki aracı satın alırsan o para orda kalır ve aracı aldıgın mebladan o parayı düşerler
şayetki aracı alamadın diyelim ihale sonunda hemen vermezler yaklaşık olarak 1 hafta sürüyor paranı geri alırsın
senden katılım ücreti almasının sebebide şudur diyelimki araç 20.000 tl
sen 2000 tl katılım ücreti yatırdın aracta ihalede sana kaldı ve sende aracı almaktan vazgectin o parayı yaktın yada olduda paranın gerisini tamamlıyamadın aracı alamadın devlet o aracın yatıp bir sonraki ihaleye cıkana kadarki çürüme riskinden olayı senin o parana el koyar yani paran ancak o şekilde yanar
ihaleye girdin satın almadın yada alamadın yatırdıgın paranı geri alırsın
diğer mevzuya geliyorum
sen hacizli bir aracı nasıl bağlatıyorsun ?
Adamın borcu sana değilse sen sadece ihbar edebilirsin aracı bağlatamazsın
ihbar ettiğin aracıda hiçbir yeddieminden çıkarıp sökemezsin
Devlet önce borcu olan adama hak tanır bir kaç ay borcunu ödeyip aracını geri alabilmesi için baktiki adam borcunu ödeyemiyor aracı satışa çıkartır
Yeddiemin garajından hiçbirşey çalamazsın o otoparkı işletenin tabiri caizse anası bellenir bir dünya cezası var bu işlerin yeddiemin otoparkı olmak kolaymı
sadece atıyorsun
vatandasliktan cikican , vatandas ve greencard li lari kapsamaz bu durum , ogrenci vizesi olan kisiler , gecici calisma vizesi olan kisiler , konsolosluktan donus yazisi alip , arac ve orda yasarken aldiklari esyalarini ( tv , pc , koltuk takimi buz dolabi vsvsv ) gumruksuz sokabilirler , arac icin bi iki kalemden muhaf tutuluyorlar ama yine verilen paralar ciddi rakamlari buluyor , esya icin konteyner kiralayip ordaki evi direk buryaa tasiyabilirsin vsvs
yani bu donus isleri seni beni kapsamaz :)
2 yıldır antalyadaki bütün ihalelere girdim daha bişey alamadım bir örnek vereyim ( 87 300E Mercedes 18.000TL ye satıldı ve hatta erken kapattın ihaleyi diye tartışma çıktı)
şu muhabbet ne kadar doğru kime sorduysam hep aynısını söyledi çünkü.
mesela bir aracı almaya niyetlendik aldık. buraya kadar her şey normal ama duyduğum şu "sana o aracı satana kadar parçası kalmaz, bütün parçalarını söküp çıplak araç verirler sende mecbur alırsın." bu ve benzeri şeyler duydum sizin de kulağınıza gelmiştir mutlaka, bu işleri iyi bilen biri açıklayabilir mi zira ciddi meraktayım.
Araçlar gümrüğe çeşitli sebeplerden düşmektedir; Haciz, Kamu, 5609 ve Gümrük.
Haciz isminden belli zaten,
Kamu da öyle; kamunun veya bir şekilde kamulaşmış olan, kamuya geçmiş olan araç ve malların satışı,
5609 ise 5609 sayılı Kaçakçılık kanununa muhalefetten devletin el koyduğu araçlar, genelde kamyon tarzı araçlar oluyor farkettiyseniz,
Gümrük ise TRde süresini geçirmiş, kaza yapmış, aracını yurtdışına çıkar(a)mayacak durumda olanların bıraktığı araçlar, gümrüklemede sıkıntı yaşayıp aracını vs gümrükten yasal süre içinde çekememiş olanlardan kalan araçlar.
Parça sökülme olayı da şansınıza.
Kanunen, satıştan 1-2 gün önce araçları inceleyebilmek için depolar, parklar açılır ve vatandaşların araçları yakından görmesine izin verilir. Bunun bir prosedürü var ama bilmiyorum, tasişin sitesinden araştırmak gerek. Ben meslek itibariyle direk girip bakmıştım, izin almak gerekebilir, yanlış yönlendirmiş olmayım.
Bakacağınız aracın genelde kapıları kilitli oluyor ama dışarıdan istediğiniz gibi inceleyebiliyorsunuz. Baktığınız aracın kaportası düzgün olsa da şansınıza motor yemiş bir araba da olabilir, hasar yüzdesi size bu konuda bir fikir verebilir. Bu yüzde verme olayının bile bir yönetmeliği, kuralı var. Mesela yukarıda dediğim gibi kaporta düzgün fakat % 10 hasar vermişler arabaya, bakıyorsunuz motor yemiş.
Bir tek merak ettiğim bir şey var, o da fiyatlandırmayı nasıl yaptıklarıdır. saçma sapan arabalara saçma saçma fiyat çeken gümrükler var...
Bilmeden biliyormuş gibi konuşmuyorum az önce babamada sordum sen verdiğin 800 lirayı geri aldın mı diye hayır almadım dedi bu bir ikinciside aracı bağlatın dediğim git otoparka ben bu aracı bağlatıcam de demiyorum ben diyorumki aracı çek bi binanın otoparkına sonra o binanın sakini gibi ara polisi burda 2 haftadır park halinde ve binadan olmayan bi araç var çalıntı olabilir gelin bakın diye ara polisi polis gelsin araçta haciz bağlanma yakalama emri falan varsa alıcak götürücek üçüncüsüde gebzeye yolun düşerse beklerim gel gezidiriyim seni otoparkta 7 8 yıldır yatan araçlardan istediğini sök götür akü vebasto klima beyni körük beyni marş motoro şarj dinamosu ihtiyacın falan varsa bana özel mesaj at ayarlıyım bak bakalım sökülüyomu sökülmüyo mu gör :D (söken kesinlikle ben değilim bu arada haramda gözüm olsa kendi tırımıza vebasto söktürüp takardım şu an vebastomuz yok)
O senin bahsettiğin Hırsızlık
Babanda parasını alsaymış yasal hakkı bilmediginden parayı orda bırakmış
Yani kaçtane ihaleye girdim daha paramı orda bırakmadım
araçta aldım
Geçtiğimiz yıl İstanbul da bir kaç yediemine operasyon yapılmıştı, sırf sizin bahsettiğiniz bu sökme satma muhabbetlerinden dolayı. Nette, yediemin operasyonu diye aratırsanız görürsünüz. Tutuklananlar da oldu.
Size bir tavsiye; Burası arkadaş arası değil, kamusal bir alan, söylediğiniz şeyler de kamuyu bağlar, İsterseniz bu konuda ısrarcı olmayın, kendinizin ve tanıdıklarınızın başını belaya sokmayın.
Nedense şu gençler aklıma geldi birden :D
Şaşkın Türkler Vegas'ta Kendini İhbar Etti! - Dailymotion video
tezi mezi boşverde sen şu parayı geri alamıyorlar olayını açıkla :) o tez ne olacak?
tezekten başka bişey olmazda bana göre.
Skyline GTS-T var şu an tasiş'te
aramaya " B.OTO 1989 Nissan SKYLINE GTS-T " yazın :D