Online ihaleye girerken once eft yapmamiz gerek dimi ?
ayrica teklif ettigimiz tutarin % 10 u yeterlimidir yoksa direk orda yazanmidir
Printable View
Online ihaleye girerken once eft yapmamiz gerek dimi ?
ayrica teklif ettigimiz tutarin % 10 u yeterlimidir yoksa direk orda yazanmidir
Online tekliflerde kapalı zarf ile mi veriliyor açık artırma bölümü mevcutmu?
burdaki fiyatlar sahibindendekileri geçicek demedi demeyin :)
Araba Satışa esas bedeline değil , en yüksek teklife satılıyor. Istisnalar Hariç tabiki
Verdiğiniz peyın, %10u kadar teminat tutarını olmalı. Bunu da teklif vermeden evvel eft yapmalısın.
Teklifler kapalı teklif usulü, yani kim ne teklif vermiş bilinmiyor. Verdiğiniz teklif satışa esas bedelin %75 inin altında ise ihale size kalırsa komisyon kararı ile belki aracı alabilirsiniz, ama genelde vermiyorlar.
Bir dıer husus, verdiğiniz pey şifreli bir klasörde sistemde saklı duruyor, yani personel dahi verdiğiniz peyı göremiyor. Lakin benim tahminim, hangi araca kimin teklif verdiğini personel görebiliyor, sadece nekadar teklif verdiğiniz göremiyor, bunun açığı da şudur, vermiş olduğunuz teklifin %10u teminat tutarlarınızda kilitli vaziyette durduğu için ordan bakarak ne teklif ettiğiniz hesaplayabılırler. Ve gene varsayımsal konuşuyorum, kara para aklayan, yada onun gibi bişey yapan gene kendi adamlarına verilen teklifleri tahmini olarak bildirdikleri düşünüyorum. Bom boş bir W124 230E 19.900 e satıldı Gecende! Trıgerı köpük wolksvagen sharan 37.000e satıldı! Ya bu işin içinde bir iş var, yada bazı dangalaklar manyak tekliflerde bulunup kendilerini kazıklıyorlar!
Bu arada teklif verdiniz, misal 40.000 Tl, ve vaz gectınız, arabayı almadınız, verdiğiniz 4000 Tl tutarındaki teminat döner sermayeye aktarılıyor.
O kadar amerikan ve eski araçlar nasıl sahibinin işlemlerini bekliyo, hacizli araçlar mı?
Yurt dışından ithal edilen araçlar. Amerikadan bir hemı cuda getirdin diyelim, araç amerika trafiğinden düşüp, senin vergi vs vs masraflarını ödeyip, incik boncuk formalıtelerını halletme asamanda araban orda 6 8 10 ay hatta 1 2 sene bile yatar. Bizim memleket böyle napalım.
atıyorum fiyat verdim 27bin tl ve ihaleyi başkası aldı kaç liraya gittiğini bildiriyorlarmı bize. işte şu nolu teklif vermiş olduğunuz ihale 30bin tl ile x kişi tarafından kazanılmıştır diye.
Sonuçlandırılmış ihalelerde, kazanan teklif bedelini ve kazanan kişinin isim soy ısım baş harflerini görebiliyorsunuz.
Ancak son zamanlarda acayip yüksek fiyatlarla araçlar çıkmaya başladı. İnsanlar heves ediyor, bilgisayar başında gaza geliyor 1.000 - 1.500 kar ederim diyerek teklif veriyor. Sonra sahibinden de araç 6 ay - 9 ay satılıkta kalıyor. Aldığı fiyatı zaten görüyorsunuz, harcadığı da belli istediği fiyat git gide düşüyor. Sonunda kurtulmak için uygun verip geçiyor.
Aracı aldıktan sonraki masraflar kabaca;
1. Damga vergisi= 350 - 500 arası ( araç fiyatına göre değişir )
2. Çekici - Nakliye = 75 - 1000 ( hangi ilden alındığına göre değişir )
3. TSE ' den proje = 350
4. Muayne = 200
5. Egzoz Pulu, Çift Yaprak Emniyet, Plaka Basımı = 300
En az 1.500 TL araç üzerine eklemek gerekli, he birde araç arızalı ise - masrafı var ise durum değişmekte tabi.
İhalde kazanmak için son 5 saniye çok önemli, bekleyin ve son 5 saniyede arttırım yapın, böylece tekliflerin daha önceden görülme - haber verilme gibi durumları engellemiş oluyorsunuz. En azından 3-4 arabaya teklif verdiğimde hep 100 TL ile kaybettim. Kesinlikle şans değildi. En son teklifte ise son 5 sn kala verdim ve aracı aldım :)
https://uygulama.gtb.gov.tr/eihale
Buradan üye olup, sistemi görebilirsiniz. Üye olduktan sonra ihaleye girme vs gayet kolay.
Benim teklıflerımın üstüne pey vermeyin de :) bide gaza gelmeyin be ağalar, trıgerı kopuk 95 doğan slx e 9.100 lira verenler gibi olmayın yani :)
930 çok güzelmiş ya, hem sadece body değilse Turbo araba :)
Alakası yok, son 5 saniyede teklif verdiğinde ihale 15 dakika uzuyor, son saatte ilk teklif 30 dıer teklifler 15 dakika uzatıyor ihaleyi. Ben arabaya bir gün evel teklif verdim, ihale 1 bucuga kadar uzadı, ben kazandım. Ama işin içinde ya bi Çapanoğlu var, yada piyasada çok fazla dangalak var.
Alakası var :) taktik mi anlatayım ? ufak 2 teklif ver uzasın son teklifi yine sen ver :)