Abi ben hem çalışıp hemde ek gelir olarak 1 aracı güvenilir bi filoya kiraya vermek olacak kendi işime devam edeceğim bu işe tamamen atılmayacağım öyle bi durumumda zaten şuan söz konusu değil 2. el bi fluence alıp kiraya vermekti herhangi firmaya
Printable View
Kardeş bana hiç mantıklı gelmiyor, yapan tanıdıklarım var ama kredi ile alıp araçlarının kredisi bitene dek kar gözetmiyorlar, en sonunda kredi bitince araçlarını sattıkları kendilerine kar kalıyor.
Çalınma olayı sadece şöyle olur alır Suriyeye kaçırabilirler, onun dışında zaten bişey olmaz araçlara çip takıyorlar motor şak kapanıyor ama yükleyip yurtdışına savaşa kaçırırlarsa yapacak fazla bişey yok açıkçası.
50K Tl'yi o işe bağlayacağına başka işler düşün, mesela paranı bankaya atsan bile veya döviz alsan paran büyüyecek ama bu işte paran ufalıyor, çok aracın olmazsa mantıklı değil.
Birde sana şunu söyliyim bende senin yaşında iken 3-4 sene evvel hayattan hiç umudum yoktu ama bi bakmışsın karşına bir kapı açılmış, bence bu yaşların en değerli yaşların kafanı bu tür işlere yoracağına o parayı kendine harcayıp geliştirebilirsin kendini. Babadan, dededen gelen büyük sermayen yoksa iş yapmak yerine bence iş kurulmuyacak o ufak meblağları (40.000-50.000 Tl) eğitimine harcamalısın.
Emin ol güzel bir işin olursa işçilik işverenlikten daha rahat...
Abi okuma işi benden geçti zamanında ankara 49. su olduğum halde okumayı bıraktım manevi olarak çöküş süreci yaşadım diyebilirim babam felç geçirince. Ticaret yapmak bana daha mantıklı geliyor bu yaştan sonra yaş 23 oldu olacak az çok sorumluluklarımda var. Ya güzel bir iş bulup kendimi geliştereceğim ya da ufaktan ticarete atılacağım inan şuan kafam çok karışık boşluktayım sanki ne yapacağımı hiç bilmiyorum dediğin gibi hayattan hiç umutum yok diyebilirim.
O yaşlar da normal, tam zamanı depresyonun :D Madem her işi yaparım, biraz da sermayem var diyorsun tekstil işinde al-sata gir derim ben. Dükkan vs açmadan pazar, çarşı gibi yerlerde bayanlara yönelik ne yapsan para kazanacağını aranti edemem ama kaybetmeyeceğine kefil olurum.
Pc oyunlarına meraklı olanlar Twitch üzerinden yayıncılık yapmayı deneyebilirler. Türkiye'de ayda 10000 tl üstü kazanan yayıncılar var. Güzel bir izleyici kitlesine ulaşanlara sponsor olan firmalarda mevcut. Asus, msi, steelseries gibi.
Paypal tr için kapandığından beri onlar da sinek avlıyor. Twitch'teki 5 dolarlık abone parasının da yarısını twitch kesiyor zaten.
En kral yayıncının 50 küsür abonesi var. Artı oynayabileceğin iki oyun var ya cs ya da lol. İyi olman lazım ki izlenesin vs. Bu şekilde para kazanmak bizim ülkemizde olanaksız.
Kiralama işi krediyle tek araçtan amorti beklemekle olmaz . Tamamen zararsız-gidersiz zaten imkansız her aracın en azından yıllık gideri , bakımı , mtvsi en az 1-2 aylık kira bedeline denk gelir . Kaldı ki kurumsala çalışan adı belli firmalar da dışarıdan 2.el araç çalıştırmakla falan uğraşmaz . Ayrıca genel bakış açım nakit olmadan krediyle bi işe girmek ekstrem durumlar hariç ( imalat vs yatırım ) çok büyük risk genelde batıyor .
Ölçüp biçip tarttım da bu iş için tuzun biraz kuru olacak haklısın kardeşim. Ben en iyisi erken yaşta bi ev kredisi çekeyim maaşı oraya bağlayım 10 sene sonra 33 yaşımda hiç değilse evim olur. Gerçi faizler anasının gözü şuanda.
Reis tekstil işide sıkıntı be kadın bu ne beğeneceği belli olmuyor ben alıyorum 50 liraya gömlek kadın alıyo 10 liraya t-shirt nasıl olacak bu iş? :D Perde dükkanı açsam diyorum mantıklı gelmiyor bi salona 1 1.5k lık perde dikiliyo bi evde en az 3 4 yılda bir perde yenilenir. Müşteri gelicekte satıcazda ha kâr oluyor olmuyor değil %40'a yakın bi kâr oranına sahipsin perde işinde ama müşteri çekmek sorun. Çünkü evimin olduğu caddede şuan 3 tane perdeci var mahallede ise kafadan 8 9 tane vardır.
Moleküler biyoloji okumayacaksan esnaf ol.. Zengin olma şansın çok yüksek değil ama piyasaya göre oynarsan risk, sabır, inovasyon ile her işi götürürsün.. Okuduk Lisans yüksek lisans cart curt boş ver.. Çook çok geçerli saygın ve kabul görmüş bir bölüm mezunu değilsen şayet esnaf ol benden tavsiye.. :)
bi konuda ben açayımmı derken gerek kalmadı sanırım :) 100-120 bn gibi fiyatlara ticari merco kamyon alıp market malı çeken güvenilir lojistik bir firmaya aracımı kiralayıp aynı zamanda kendi aracımda kendim çalışıcam.çok yakın bi aile dostumuz bu işin içinde ve bu firmada 3.aracını aldı geçenlerde 3 kardeş çalışıyolar 100 bın gibi bi kredi çekip bu işe girilirmi?faizlerin çok uçuk olması vede vadelerın az olması benı caydırıyor işin içinde olan abi 2.500e kadar aylık ödeme yapabilirsin dedi.firmanın aylık sana kestiği fatura 4250+yüzde28 mazot bu işin içinde olan veya bilgisi olan varmıdır?
senın yaşlardayken aklımız 1 karıs havada gezıyorduk ekmek elden su gölden vs,yaşıt bır arkadas vardı bizimle sessiz sakin bi eleman,bu truzim otelcılık mezunu ama sürekli bilgisayar kurslarında ,kendi işini yapmıyor çalışmıyor hep bi pc kursuna kayıt oluyor gıdıyor gelıyor vs,t..şak gecıyoruz format atmayı ogrenemedın bılmem ne yıllardır kurslardasın bı sk ogrenemedın bilmem ne, yaklasık 5 6 sene kurs gördü yok bilge adam yok bilmem ne adam akıttı paraları...
şu an sabancı bilgi işlemde en az 7 bin maaşı var , otelcılık mezunu pc ile uzaktan yakından alakası yoktu sertifikalarla vs sistem muhendisi kadar işi öğrendi.yukarda arkadasın dediği gibi eğitimede harcayabilirsin yaşın daha çok genç.
Abi bende öyle düşünüyorum şimdi çalıştığım firmadan ayrıldım maaş yüzünden, şuan kendime 8 saat vardiyasız sabah 9 akşam 5 gibi bir iş bakıyorum parası veya yapılacak iş sorun değil her işi yaparım hızlı kavrayan biriyim. Dil kursuna gitmeyi düşünüyorum aklımda bir kaç kurs daha var, 1 1.5 ay sonra başlayacağım bu kurslara. Belki seneye ygs'ye lys'ye de girebilirim en azından ön lisans diplomam olsun. İngilizce fransızca dillerini ileri seviye öğrensem bile yeter, diksiyonum da ve fiziğim de sorun yok hava yollarında herhangi bir firmaya başvurmayı planlıyorum kabin memurluğu için sadece 1 sene kendimi kasmam gerek.
2 sayfa önce yazdığımı yap 4-5lira garanti:) Yada direk işportaya kanalize ol çorap atlet külot kışın atlı bere içlik vs vs uçak uçtu hava kapandı sımıntıların olması disiplin bi süre sonra adamı sıkıyor..
iftardan sonra çay satmak. 1 tl den satsan 100 bardak versen aylık 3000 tl tiko para. tabi lokasyon önemli.
Beyler bi öğrenci günceli çekeyim.Erzurumda okuyorum.İşportacılık gibi mobil bi iş yapmak istiyorum.Caddede yağmurlu havalarda şemsiye sarmak gibi.300-400 cebimize harçlık girsin diye.Toptan alıp perakende mobil bi şekilde neler satabilirim en çok ne satılır tavsiyelerinizi bekliyorum..
Askerde vakit bol olunca bende bunlara sardim kafayi. Gece santralcisi olumca bos vakit cok kaliyor bende kitap okuyorum bol bol. Dun 3. Kisisel gelisim kitabini bitirdim ve icimde cesaret edemedigim bazi fikirlerin canlanmasina vesile oldular. Askerlik donusu eski isimin durumuna gore istanbuldan ayrilip bursaya yerlesip donas veya katik gibi soslu doner sabah tost menemen uzerine yer acasim var.
Bu buyuk is adamlarinin hayatini ve basarilarini anlatan bi kitap var hepai sifirdan baslamis. Cesareti toplayip girmek lazim varsin bi araba parasi yansin. En azindan aklimizda kalmaz denedik olmadi deriz.
Rizkim 10 da 9u ticaretteymis. Bakalim gunumuz turkiyesinde bizim ne kadar rizkimz var.
En olmadi maasina vs katlanip sevmedigim isi yapmaya dewam etmicem. Azda olsa parasi sevdigim bi girip oradan kariyer planliyacgm. Gec oldu ama boylesi daha iyi olacak sanki.