Üniversite kafeteryalarına langırt koyabilirsin akarı yok kokarı yok günlük temiz 75-100tl makine başına getirisi var tek gideri yer kirası ve rutin bakımı
Printable View
Bana göre en iyi işlerden biri işlek bir park kenarı okul kapısının baktığı büyük sitelerin yakınında olan emekli nüfüsunun olduğu ufak bir dükkanı çay evi yapacaksın fazla kaleme girmeden çay kahve su meşrubat yaz aylarında açık limonata vişne suyu bardağı 1 tl den ve sadece ayvalık tostu yapıcaksın ciddi anlamda güzel para kazanırsın eleman giderin olmayacak kendi elin yatkınsa yada ufak bi çocuk alıcaksın okulundan alıkoymadan bak nasıl para kazanılıyor..Kapı önünde oturan müşteriden gerçekten güzel para kazanılıyor buna işyerimin orda ki bu tür işletmelerden şahidim.Çay deyip geçmeyin bardağı 1 tl ve türk insanı bunu fazlasıyla seviyor:)Tostu karıştırmadan bu bahsettiğim ürünlerden çay su kahveden 250-300 adeti yakalarsan karada ölüm yok..O yüzden hiç düşünme kendi işini yapmak istiyorsan bekleme atıl bu işe..Çok önceden böyle bir işletmemiz vardı sağlık sorunları ve ilgilenilememesi yüzünden kapatmak zorunda kaldık şimdi çok gözüm kararsa yine girerim bu işe ufak sermayeden bahsediyoruz bana göre 7-8 bin tl ye şık bi çay evi açılır mutluda eder insanı Allahın izniyle..
Hem kendi işin olacak hem karışan eden bir patronun olmayacak her gün acaba yapsam mı böyle bi iş diye soruyorum kendime işyerinde çok rahatsız huzursuz olsam hiç düşünmem diyebilirim yapan arkadaş biraz üstüne düşerse kısa sürede doğru bir karar verdiğinin farkına varacaktır..
Aklımda olsun bu fikir. Aslında bi işe atılacaktık buna benzer bi iş Can Abi kızılayda dükkan fiyatları ***** olduğu için dükkanı açmak basit ama kirayı ödemek sıkıntı olur diye giremedik ve dükkanı aşağı yukarı 20 25bin liraya maal edecektik sandviçci açacaktık. İstediğimiz yerlerde kiraların fiyatı 5 6 binden başlıyordu o yüzden yattı o iş. :)
Bu piyasada kira-muhasebe-vergi-eleman-stopaj olan işe girmem. Ortam öyle bir haldeki cepteki parayı kaybetmesek yeter
Nasılda özetlemiş herşeyi :) Ayda 10K kira, 500 muhasebe, 4K vergi, 4K eleman, 2K'da stopajım var. Düşünsene ayda bunları çıkarıcam elektrik su doğalgaz var, elemanın yemesi içmesi var, zabıtasının cartı curtu var 20K giderim var üzerine 3-4 kalacakta ben de onunla yaşıcam. Aybaşı -20 ile başlıyosun zaten. Birde bu ay patladık zaten Ramazan Bereket'tir derler 1 haftadır bi bereketini görmedik daha.
Kadıköyde Otel işletiyorum.
1 numaralı takipçim :D
İlk üyelik zamanlarım da makarasına 1 gece maxima konularına yazdım ondan sonra önüne gelen maxima yazdı troll bellediler beni halbuki öyle birşey yok forumun kendisi beni troll ilan etti.
E tabi üyelerin çoğu yaşını başını almış dinozorlar çoğunlukta olunca makara muhabbet fazla yapılmayınca ilk eprili dille yaklaşan adamı troll bellediler. Onlarada kalırsa bu forumda sadece favoriler paylaşılsın, arabalar swaplansın başka birşey olsun istenmiyor, birisine 'Abi' çekip saygı çerçevesinde bişey sorduğun zaman seni hor görüp sallamaya başlıyorlar bende andropoza bağlı herhalde diyip eyvallah çekiyorum...
Abiler kredi çekip aracı kiraya versek bu fikir nasıl olur? Fluence filan? Tanıdığım bir kaç rent a carcı var uzaktan gördüğüm kadarıyla pek bir sıkıntıları olmuyor. Bana 2 yıl gitse o şekilde araba yeter. Dezavantajlarını biri bana açıklayabilir mi lütfen? Kullanımdan ötürü mekanik bi sıkıntı çekersek motor gibi v.b kasko karşılıyor mu yoksa sadece kazada çalınmada yanmada mı karşılıyor? Aylık 2bin getirir herhalde 1.5 yılda kendini amorti eder araç sanırım sizce nasıl bu fikir?
küçük minübüslerle tost ızgara aperatif vs okul yanlarında sabit tezgah açabilmek için formaliteleri nelerdir bilen varmı aramızda ?
Bence bu dediğin sistem ile para kazanmak istiyor isen birkaç araba değil kafadan min. 5-6 araç alman lazım. Fluenceler zaten 1400-1500 den kiralanıyor sıfır fire kiralasan ayda 17-18 bin tl para getirecek sana. Ortalama 50.000 Tl desen ikinci el bir Fluence'a 3 sene sonra sana kar bırakmış olacak. Aracın değer kaybı, aracın yiyeceği para, olası aracın yatmasını göz önünde bulundur etti sana 4 sene, ne yiyip içiceksin 4 sene ? :)