Sordum bile.. pm attım.
Printable View
cevap verdim bile :D
Bu linkte bütün celica modellerinin tarihçesi var bir göz atmanı tavsie ederim....
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Celica
bencede öyle
Dostum 1.8 motorların parçasını piyasada bulmak zor FAKAT ebaydan veya servisten getittebilirsin şasi veya motor koduna bakarak servis getirir sadece bu araçlar japonyada yok her yerde var ve servis bu parçaları sistemden görebiliyor avrupa ülkelerinde bolca parça var 15 iel 30 günde parça elinde olur SERVİS MÜDÜRÜ YANLIŞ BİLGİ VERMİŞ
Bunun yanında 1.6 larda sorun yaşamazsın motor için corollarla hemen hemen aynı motora sahip ;) piyasada bolca parça var heryerde bulman mümkün 4afe motor kodu
Bu arabaya binmek için para değil bence birazda azim ve cesaret gerekiyor:icon_tup:
Benim 1991 integranın birçok parçası Türkiyede yok ama dışardan getirtebiliyorsun Ebay yada dışardan malzeme getirten kişilerden temin edebilirsin..Servisteki adam gözünü biraz fazla korkutmuş bence binenler nasıl biniyor:p
Bence gayet başarılı bir araç ve başarılı bir motora sahip istedikten sonra çok şey yapılır o araç ile..:cool:
Yaw arkadaşlar ben bu aracı alıyorum herhalde. Tüm toyotacılardan yardımlarını bekliyorum. İnşallah hayırlısı olur.
abi araç hoşuna gidiyosa hayırlı olsun.parça konusuna gelince arkadaşımda TOYOTA MARK2 var Türkiyede çıksa çıksa en fazla 5 tane çıkar.Yataklarında problem vardı servise sorduk 45 günde getirebileceğini söyledi 87 model araba ve TÜrkiyeye normalde girişi yok.Artık eskisi gibi değil hiç olmadı ebaydan bulabilirsin bence
Her türlü parça ihtiyacında elimden geleni yardım etmeye çalışırım çıkma veya yeni olarak bir çok parçasını 2-3 günde türkiyede olur. Parça olarak cok sorun çekeceğini sanmam ama yinede aklını çelmek istemem. Tip olarak güzeldir içide güzeldir rahat bir araba ama stock performans tatmin etmez. Buna body kit dahil birçok şey kolayca bulunur.
Burak gel seni de INTEGRA cı yapalım...
Honda Honda dır :icon_tup:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...yapildi/detay?
Bu arabayla ilgilen ;) kafanı karıştırayım tam karar arafesindeyken :D:D:D
Bu gün arabayı kullandım performansı benim için yeterli. işle ev arası 3.5 km olduğundan performansla işim yok. ayrıca denediğim kadarıyla 1.4 is civicle yürüyebilir o kadarda kötü değil. ama dışardan bakan o kasadan daha farklı şeyler bekliyor. benimde hoşuma giden bu onlar bekleye dursunlar hayatta gaza gelmem celicamıda üzmem. İlk etapta baskı balata set gerekiyor. valeo ve shacs da parça numarasını buldum. yurtdışı ile sıkı fıkı olan arkadaşlardanda burdan yardım isterim pazartesi bir mani olmazsa tamadır bu iş herhalde
celica rulez :)
samimi bir şekilde ne düşündüğümü yazayım. türkiyede pek yaygın olmayan toyotaları almak şu anki kararsızlığın ile mutlu sonuç vermez bence. Çok aşık olman lazımki gözüm kapalı alıp uzun süre binesin.
kendi başıma gelenlerden örneklerle sana anlatmak istediklerimi açıklayayım.
kaporta konusunda bir sorunla karşılaşırsan (allah korusun) toyota servislerinden hiçbir medet umma. toyota türkiye çok adi ve kansızdır bu konuda. istediğin kadar paran olsun getirmiyoruz dedilermi bitmiştir getirmezler. yada deli gibi bi rakam soylerler.
yurt dışından getiririm diyorsan kaporta parçasının ütopik rakamlarda elinde olacağını bil.
Bi de bu arabayla ne yapmak istediğine karar ver. bu arac zamanında rallylerde başarılı olmuş bir arac, fakat bu fwd ve alt versiyon bir motora sahip. yani sana hiçbirzaman bir awd celicanın zevkini vermiyecek.
Bana sorarsan, şu an alabilcek durumum olsa bu kasayı alırdım hertürlü. zamanlada alt takımdır motordur bulunuyor bir şekilde, yapardım ;)
Honda mı ? B serisi motor mu ?