sana muhalif değilim doğru şeyler yazmışsınonu belirtiyim en başda ama eksik..
şimdi bu k belgesinin k1 ve k2 si var k2 zaten şahıslara verilen belge k1 ise ticari amaçla eşya taşıyanlara veriliyor..
sizinki hususi insan taşımaya yönelikdir o yüzden belge gerekmiyordur ama sizin araçlarda bile trafik komisyonu’nun verdiği bir belge var aracın insan taşımaya yönelik olduğuna hususi olduğuna dair o belge gerekiyor tahminim baban zamanında o belgeyi almışdır ruhsatın içinde falandır polisler ondan bir sıkıntı çıkartmıyordur..
Normalde eşya taşıması için üretilmiş ve tüzel kişilere ait tüm hafif ticari araçlar için K belgesi gereklidir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Ruhsatta ticari yazıyorsa K belgesi yanında ticari araç kullanma belgesi alınması gerekiyor. Ama biz ticari araçları hususi yazdırıyoruz. Böyle olunca da kafalar karışıyor.
Firmalarda biz de vergi kaçıyoruz esasında. Firma bu araçları otomobil diye ithal etse fiyatı yükselecek, vergileri yükselecek vs. bize de aynı şekilde MTV olarak geri dönecek.
Ben de muhalif degilim, maksat dogru ortaya ciksinBen sadece kanunun ilgili kismini kopyaladim. İnsan tasima vs. ile alakasi yok, arac hususi ve sahis uzerine kayitliysa is biter.
Öyle bir belge yok bizde. Arac ruhsatta hususi ve yük nakli olarak geçmekte. Belge gerekmeyisinin sebebi kanunda mevcut.
Arac şirket üzerine olursa is değişiyor tabi ki. Sırf bu nedenle şirketten şahıs üzerine aldık.
Connecting site...
Sahibi kafamdaki fiyata verse coktan benım olucak ama nerde
arkadaşlar kuzenim bana sordu nasıldır bu diye. bana model km fiyat olarak iyi gibi geldi. siz ne dersiniz ? fiyat iyi mi ?
Connecting site...
2006 model 1.2 16v clio için bu fiyat çok absürt gibi ama çok çok temizmiş...
Connecting site...
Connecting site...
Connecting site...
Manuel Porche çok güzelmiş
Hyundai-Kia grubunda böyle bir sorun mevcut ne yazık ki. Kalitesiz malzemenin sonuçları bunlar.
Bir haber için aldığımız 16 bin km'deki i30'un direksiyonu bundan da kötü halde idi. Km'de oynama olduğunu sanmıyorum ki onu yapacak adam 100 TL'verir direksiyonu da değiştirirdi.
İşte böylesinden araba almamak lazım. M paket Alfa nedir acaba ?
Connecting site...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)