User Tag List

Sayfa 7/14 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
248 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: GRAN TURISMO 5 GT Auto

HUSNU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40 dk süren update değil. Oyunun yükleme sürelerini kısaltmak için HDD ye yükleme yapıyor. İlk update 133 mb lık online sistemini aktive etmek için ve diğer ufak detaylar için geldi. Oyun herşeyiyle Türkçe arkadaşlar bazı yerlerde dublaj da yapılmış. Fakat bazı çeviriler garip olmuş ilk Türkçe PS oyunu olduğu için garip gelebilir. Mesela B2 lisansında bir yarış var. Steering diye biliyorum ingilizce olanını. Türkçeye " dümenleme " olarak çevirmişler. Ama çok önemli değil bence. Gerçekten Türkçe oynamak farklı bir zevk veriyor. Alışmak lazım

Forzacı birçok arkadaşım oyunun fizik motorunun çok beğendi. Hasar sistemi biraz daha farklı işliyor forzadakinden. Ama içerik olarak dopdolu bir oyun. Beklentilerinizi karşılayacaktır. Sadece bazı standart sınıf araçlar kötü gözüküyor. Onlar zaten bence bonus niteliğindeki gerekli düzeltmeler yakında gelir . Premium araçlar ve hava değişimi gerçekten mükemmel olmuş.

Le mans pistinde 2 turluk bir yarış yaptım zonta r ile
    İlk tur yağmur ve kapalı bir hava ile başladı . Sprey etkisinden öndeki aracı göremiyorsunuz ve yoluda. Aynı tur yağmur durdu. Hava yavaş yavaş açmaya başladı. 2. turda hava açık ve güneşli. Yavaş yavaş hava kararmaya başladı ve etrah kapkaranlık oldu. Atmosfer çok iyi yansıtılmış gerçekten. Uzun soluklu yarışlar çok zevkli olacak gibi gözüküyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    böyle bir kazadan sonra devam ediyor mu yarışmaya ?
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı şeyi bende merak ediyorum, Forza'da ağır bir kaza sonrasından şanzuman, motor, akslar'da sorun çıkıp araç gitmemeye başlıyor. Eğer aynı şeyleri bu oyunda da göreceksek, PS3 alınabilir =)

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla acayip heyecanlandım.. 200 hz led display'de nasıl görünecek acaba..
    Tango-1 never dies.

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farlar,stoplar falan kırılmıyor galiba ?
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerçekçi oyun istiyoruz

gerçek hayatta nelerle karşılaşıyorsak mod yaparken oyunda da olsun aynıları

çok mu şey istiyorum
    MTM-PROSTOCK GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hasar ile alakalı olarak resimdeki kazadan sonrasını bilmiyorum açıkçası ama mekanik hasar oyunda mevcut .

Çeviri ile alakalı olarak 23 Studio çeviri ekibinin başındaki arkadaşın kendi yorumu

Türkçe'de, teknik bir kelime için birden fazla kullanım vardır. Biri, direk ingilizceden Türkçe'ye geçirilen, diğeri merciiler tarafından çevirilen, diğeri ise b işin içinde olan, özellikle sanayiimizdeki insanların kullandığı terimler. Biz, ingilizce terimlerden olabilidiğince uzak durduk. Çünkü bu oyun ile motor terimleriyle tanışacak olan binlerce insan var ve onların daha Türkçe terimleri bilmelerini istedik. Bu, gitgide TÜrkçe'nin motor dil bilgisi konusundaki gücünü artıracaktır.

Steering için, bizzat ben dümenleme seçtim. Halen daha mükemmel bir kelime olduğunu düşünüyorum. "Direksiyon ile yapılan hareketlere, dümen-leme denir" düşüncesiyle yola çıktım. Sizin aklınızda daha uygun bir fikir var mı? Diğer sözlük anlamlarını yazmama izin verin: Yönlendirme, idare etme, direksiyon kullanma? Hatta, oversteer ve understeer kelimeleri için, aşırı dümenleme ve yetersiz dümenleme terimlerini kullandık. Şimdi, lütfen olaya yeni bir kelimeyi kazanmak olarak görün, ve eminim hoşunuza gidecektir.

"Chicken translate" dediğiniz durumu pek saygıyla karşılayamam, aksine karşı çıkarım çünkü her bir kelime için uzun sürelerce tartışıldı, üniversitelerin alakalı bölüm mezunlarıyla, sanayii insanlarıyla ve motorsporlarını yakından takip eden ve bizzat işlerin içinde olan endüstri çevirmenleriyle 5 ay boyunca iletişim halinde olundu. Bütün kararlarımız, onlar tarafından onaylandı. Yani, hiçbir sallama çeviri yok oyunda. Bir tane dahi. Türkçe'de yıllardır gençler arasında rötary motor diye geçen kelimeyi, dönel devinimli motor ile değiştirdik. Bu ilkin garip gelecektir ama alışılınır. Çünkü tamamen Türkçe ve doğru bir kullanım. Dümenleme de böyle bir kelime.

Şimdi, biz ne kadar çeviri yaparsak yapalım, daha önceki sayfalarda bahsettiğim gibi, Sony Europe yönetmeliklerine göre, olay "Tester" ekibinde bitiyor. GT5'in tester ekibi ile ciddi sorunlarımız oldu, ben defalarca şikayet ettim. Neden? Çünkü bizim araştırmalar sonucu karar verdiğimiz kelimeleri, sözlüğe bakarak değiştiriyorlardı. İşte bu "asabi" kelimesi de buna bir örnek, zira ben 600 bin kelimelik çevirinin tümünü kontrol etmiş biri olarak, bir tek asabi kelimesini dahi kullanmadık, size bunu garanti edebilrim. Eminim anlamışsınızdır durumu. Daha 4 gün önce, çok çok önemli hatarları raporladım "bunlar bize danışılmadan nasıl değiştirilir, bunların hepsi yanlış sebebi ise şu " dedim, ve Tester ekibinden gelen rapor "evet haklısınız, düzeltildi"... Bu kadar yani. Bu yüzden arada böyle saçma kelimeler olacaktır fakat motor ile alakalı hiçbir şey sallama değildir. Hiçbir şey. Araç ansiklopedileri dahi kullanıldı. Dümenleme konusunu ise iyi düşünün, hoşunuza gidecektir, zira en güzel alternatif buydu.

TDK'da olmayan yüzlerce terimle karşılaştık Bu yüzden TDK'ya bağlı kalmak hiçbir zaman bizim hedeflerimizden olmadı. Çünkü bizi korkutan sonuçlarla karşılaştık.

Emin olun, bu işin içindeki insanlarla çalıştık, zaten ekibimizde motor endüstrisi çevirileri yapan elemanlar da var. Dediğim gibi bütün terimler, bilirkişilerce onaylı. Gran Turismo 5, bir çeviri şaheseridir bana göre. APEX, kurslarda kullanılabilecek derecede detaylı kitapçık oldu. Yani GT5 deki tüm teknik terimlerin garantisini size çok rahatlıkla verebilirim. O denli titiz çalıştık, hiçbir kelimeyi es geçmedik. Hiçbirini.

arfy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gerçekçi oyun istiyoruz

gerçek hayatta nelerle karşılaşıyorsak mod yaparken oyunda da olsun aynıları

çok mu şey istiyorum
    polismi çevirsin ? araban mı bağlansın onumu istiosun

BORKED

http://www.youtube.com/watch?v=UmjgqN-AuRQ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hehe mod bakımından vs. swap olsun. ayarlar manuel olsun. map yapılsın vs.

parçaya parayı ver al tak gazla olmasın
    MTM-PROSTOCK GARAGE

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çeviri olayını düşündüm de harbiden zor.. understeer a kafadan kayma deseler biraz garip kaçabilirdi biz anlardık da geriye kalanlar?
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Ozan'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ıngılızce oyna gıtsın ugrasma
    Godzilla...

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The Sixth Axis oyun sitesi, eline geçirdiği GT5 inceleme kopyasının derinliklerine indi ve aşağıdaki bilgileri çıkardı:

Oyunun yüklenmesi yaklaşık 40-50 dakika arasında gerçekleşiyor. Gözünüz korkmasın, bu yükleme sadece 6,4 GB yer kaplıyor. Oyunu konsolunuza yüklemeniz zorunlu değil ama performans açısından oldukça işe yaradığı kesin.

GT5 vitesli yarış direksiyonlarını destekliyor. Oyuna girerken üçgene basmanız gerekiyor (Prologue'da olduğu gibi) ama buna değer.

Kokpit görünümü ayarlanabiliyor. Direksiyonun fazla görünmesinden mi şikayetçisiniz? Ya da aynalar istediğiniz gibi ekrana girmiyor mu? Kokpit kamerasını artık istediğiniz gibi ayarlayabileceksiniz.

Lastik aşınması ve yakıt azalması emrinize amade. Daha da gerçekçi yarış arayanlar için.

Profesyonel ve standard fizik ayrımı kalkmış, yerine "Skid Recovery" (Kayma engelleyici) gelmiş. Serinin en iyi sürüş dinamiğinin GT5'te olduğu belirtiliyor.

Ses efektleri daha da geliştirilmiş. Daha ne kadar kaliteli olabilirlerdi ki?!

Yeni eklenen demo modu ile almak istediğiniz arabanın sürüşünün nasıl olduğunu görebiliyorsunuz. Otomatik olarak pistte tur atan aracı izleyerek kararınızı daha doğru verebiliyorsunuz.

Yarışları kazanmak her zaman yeni arabaları kullanıma açmıyor. Arabaları açmak için "bilet" kazanıyorsunuz ve bu biletlerle arabaları açıyorsunuz. Kazandığınız biletleri arkadaşlarınıza da gönderebiliyorsunuz.

Ve diğer bilgiler: Oyunun müzik listesi 189 şarkıdan oluşuyor. 18 farklı ehliyet sınavı var. Tekrar videoları ise mükemmel ötesi görünüyor.

ARAÇ MODELLERİ
    * 1.000 adet araç
    * 170 adet Premium model, Premium modellerde araç içi ayrı şekilde dizayn edildi, alınan hasar kokpit�e de yansıyacak.
    * 830 adet standart model, çoğu model GT4�den aktarıldı.

PİSTLER
    * 20�si yeni olmak üzere 60 adet pist.
    * Her pistte gece yarışları da yapılabilecek. Ayrıca yarışlarda gece gündüz döngüsü de görebileceğiz. Hava koşulları pistlerde ve oyun dinamiklerinde gerçekçi bir şekilde yansıtılacak

FİZİKSEL SİMULASYON
    * Araçların fiziksel simülasyonunda yeni bir sistem kullanıldı. Araçlar eskiyince bunu dışarıdan ve içeriden fark edeceğiz, ayrıca arabanın kullanışına da yansıyacak. Hasar tam olarak gerçek zamanlama ile çalışacak.

OYUN MODLARI
    * Arcade Modu: Tek ve iki kişilik yarış
    * GT Modu: Dünya haritası
    * Garajım
    * Araç satışı
    * Araç upgrade bölümü
    * Araç yıkama ve yağ değiştirme
    * Şampiyona yarışları
    * Lisans alımı bölümü

ONLİNE MODU
    * Aynı anda 16 kişiye kadar oynayabilme
    * Yazılı ve Sesli chat
    * Online fotoğraf albümü
    * Yarış için görüntüyü HD olarak Youtube�a aktarabilme

Gran Turismo TV
    * PSP ve PSP Go için Video çıkışı
    * Progressive Download
    * Geliştirilmiş Video kullanıcı opsiyonları

Ses ve Müzikler: HDD den istediğiniz şarkıyı çalabilme
    * Dolby Digital 5.1 ve 7.1

PS3 EYE CAM: PS3 EYE CAM kafa hareketlerini algılayacak. Kokpit içerisinde kafa hareketlerine göre bakış açısına sahip olunacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    PS3 EYE CAM: PS3 EYE CAM kafa hareketlerini algılayacak. Kokpit içerisinde kafa hareketlerine göre bakış açısına sahip olunacak.
    en ilgimi çeken kısmı bu oldu iyi düşünülmüş bir detay.
    MTM-PROSTOCK GARAGE

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GT5 vitesli yarış direksiyonlarını destekliyor. Oyuna girerken üçgene basmanız gerekiyor (Prologue'da olduğu gibi) ama buna değer.[/B]
    benim sormak istediğim kısımda bu
    logitech momo almıştım eğer ps3 alırsam gt5 ile bunu kullanabilirmiyim veya kullanan varmı teşekkürler

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 307xsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim sormak istediğim kısımda bu
    logitech momo almıştım eğer ps3 alırsam gt5 ile bunu kullanabilirmiyim veya kullanan varmı teşekkürler
    Kullanabilirsin. Yukarida kastedilen G25 gibi vitesli kolu olan sanzimanlar icin, debriyaja basmadan vites geciremiyorsunuz isterseniz.

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kullanabilirsin. Yukarida kastedilen G25 gibi vitesli kolu olan sanzimanlar icin, debriyaja basmadan vites geciremiyorsunuz isterseniz.
    teşekkür ederim

arfy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    umarım fiziksel olarak bişeyler düzeltilmiştir .. sırf bu gt5 yaygarası kopunca bide bi arkadaşın online sıralamala turları ile ilgili konusunu görünce gidip gt5p almıştım .. aracın gidişi dönüşü hiç sarmamıştı beni .. gerçekci bir sürüş hissi uyandırmamıştı .. bi tek grafikten kurtaran oyun olarak aklımda kalıyor gran turismo bana göre .. 5 ide birazdan çıkıp alıcam g25 ide kurarım bakarım nasıl diye

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahh ankara'da da sizin kadar rahat bulunsa şu meret be...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)