ilkokulda okurken direk tokadı yüze gömen öğretmenlerimiz vardılisede tokadı yersin atıyorum sağdan yedin kafa sola gitti o kafa orada kalması lazım kaldırırsan bide öteki taraftan yersin
![]()
bahsettiğin ölçülerde eli olup ayarı olmayan arkadaşlarım var fena tokat atıyorlar
hafif kulağa doğru atıcaksınki uğultuyu hissetsin o tokattan sonra abi noldu niye vurdun bakışını mutlaka görmek lazım
körler sağırlar
muştuyu tokatla demiştim zamanında sanai phoneda osmanlı tokadı app var indir onu
orta okulda fen bilgisi dersine gelen biri vardı bi tokadını yemiştim burnum kanamıştı bak aklıma geldi şimdicidden boynumu kırıyordu neredeyse
körler sağırlar
benimde eller devasa 1 buçuk yıl önce validenin dükkandan adamın biri hırsızlık yapmıştı çektim bunu dışarı inkar ediyo gözümle gördüm çaldığını attım elimi çıkardım kolyeyi cebinden tam kurtulmaya kalktı bahsettiğiniz tokadı salladım dengesini kaybetti adam zaten kunta kinte gibi çelimsizdi yere düştü kafasını çarptı kafası yarıldı bi ton uğraş dur allahtan adam sabıkalı filandı polislerde kolladı yoksa kamu davasına kadar gidiyormuş iş![]()
Beyninin pekmezi aktı diyoruz biz bu duruma![]()
Ottoman Slap
Varsa bi enayi ben tokadı yapıştırırım 3 farklı noktadan fotoğraf çekeriz 3d gif olur
Buda çok karaktersiz olmuş![]()
Buda iyiymiş![]()
![]()
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
omuzdakine benzerini çalışanlarımdan birinin koluna yaptım kabartmalı harita gibi oldu![]()
tokat day yapalım bir gün parası neyse veririz tutalım birini tokatlayalım![]()
körler sağırlar
Osmanlı Tokadı Delibaşlar - Başıbozuklar...
Osmanlı zamanında ordu çeşitli birliklerden oluşurmuş. O birliklerden biride Tokatçı birliği imiş. Tokatçı denilen askerler devşirmelerden oluşur ve gayet iri yapılı iri elli kişilermiş. Bunların özel çalışma salonları varmış. Salonlarda mermerden yapılı olan büyükçe kolonlar varmış. Tokatçılar bu mermer kolonları tokatlayarak ellerinde nasırlı bir katman oluşturur ve vuruşlarını kuvvetlendirirlermiş. Savaş sırasında ordunun en arkasında bulunur savaşın sonlarına doğru hızla savaş alanına girer ve bitkin durumda olan düşman askerlerini tek tokat darbesiyle yerle bir ederlermiş.Tokat attıkları kişinin yüzünü içeri çökertir ve beyin kanaması geçirmesine sebep olarak öldürürlermiş.
Bu bilgilere yakın zamanda arkeolojik kazılar esnasında ulaşılmıştır.Yapılan araştırmada kafatası içene beyne doğru göçmüş insan iskeletleri bulunmuş ve araştırmaya koyulmuştur.Araştırma sonucunda bu sonuca neden olan unsurun Osmanlı’daki tokatçı birliğinin sebep olduğu öğrenilmiştir.Daha önce Tokatçılar hakkında bilgi sahibi olunmasına karşın bu durum araştırmacıları çok şaşırtmış ve daha derin araştırma yapmaya itmiştir.Araştırma sonucunda ölümün kafatasına yapılan ilk vuruş ve boyna yapılan ikinci vuruş neticesinde geldiği ve bu neticede kafatası ve boynu kırılmış düşman askerlerini bulabildikleri sonucuna ulaşmışlardır.
Osmanlı Tokat’ının 4.Murat döneminde ortaya çıktığı tokatı atan ilk kişinin Sadrazam Hafız Paşa olduğu rivayet edilmektedir.
Alın beyler olayın çıkış noktası![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)