User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
70 sonuçtan 58 ile 70 arası

Konu: Alfa Romeo Ve Lpg hakkındaki bilgileriniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teknik detay için teşekkürler merruse ama bu güzel bilgiler alfa romeo ya hangi lpg kitini taktıralım sorusunun yanıtı olmadı

ama prins pahalı diye brc taktırmak isteyen biri var diyelim ona dur alfa için brc doğru bir kit değil onun yerine şunu taktır diyebileceğin bir kit var mı ?

tolga mocan iyi güzel hoş da oradan da sorun çeken çok. orada olursa sadece aydın ın takması lazım ki biz oradan gittikten sonra hangi aydın takar bilemeyiz bile. eğer brc olursa sanırım mavi denizler de takılacak. bölge bayii olması ve çoğu kişinin memnun olması nedeniyle.

bu iş yemek yapmak gibi sanırım . aynı yemeği her usta aynı kıvam ve tadıyla tutturamıyor..

@ata

zavoliye bakacagım hoca. teşekkürler bilgilerin için. peki brc den sorunlar çıktığına dair sana da gelen bilgiler var mı. sen mesela bu yüzden mi zavoli taktırdın ?

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben orada taktırdım 2tane gençten usta taktı, bende başlarında bekledim bir hata kusur göremedim.. gayette memnun kaldım. tercih meselesi tabiki
    .

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Brc kullanan yok etrafımda. Benim moderatörlüğünü yaptığım alfa sitesinde de kullanan varsa pek sorun yaşadan olmamış demek ki, yoksa mutlaka aklımda kalırdı. Ben taktırmadan önce lpg sistemine çok bilgisiz ve önyargılıydım. Gittiğim servis Zavoli hariç başka taktırma, diğer markalarda hep sorun yaşanıyor dediler ve bende onlra güvendim. Sonuçta bütün gün Alfa ile uğraşan adamlar, her türlüsü onlara gidiyor.

1. sayfadada 156 yada 147 için montaj tespit yerlerini, ilerde sorun çıkarmaması kabaca yazdım, onada göz atarsan iyi olur. LPG montajcısnı o şekilde yönlendirirsin.
    Birde Zavolinin enjektörleri ayrı ayrı olduğundan gizlemesi çok kolay ama bazılar için bu çokta önemli değil.
    916 V6 Turbo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet o bilgiler çok güzel ellerine saglık. zavolinin durumu gayet iyi bu durumda.

kendi aracıma taktırsam bu kadar ince elemem de vesile olunca sorun olmasın diye bu kadar detaylara iniyorum. bir de arkadaşım bayan olduğu için bizim gibi kolay değil bir arıza olunca kolayca hallettirmek

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başka markalarda bilmiyorum Zavoli'de birde direkt lpg ile çalışma özelliği de var.
    Diyelim ki benzin bitti yada benzin sisteminde problem var. Tuşa basarak marşa bastığınızda lpg ile çalışabiliyor. Beni bir kere çekici çağırmaktan kurtardı =) Servis ağı zaten yaygın, her yerde parçası var.

Edit: Atiker'de de sadece lpg ile çalışma özelliği varmış.
    916 V6 Turbo

ilkerbilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teleflex'ten niye vazgeçtin?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilkerbilim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teleflex'ten niye vazgeçtin?
    vazgeçti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teknik detay için teşekkürler merruse ama bu güzel bilgiler alfa romeo ya hangi lpg kitini taktıralım sorusunun yanıtı olmadı

ama prins pahalı diye brc taktırmak isteyen biri var diyelim ona dur alfa için brc doğru bir kit değil onun yerine şunu taktır diyebileceğin bir kit var mı ?

bu iş yemek yapmak gibi sanırım . aynı yemeği her usta aynı kıvam ve tadıyla tutturamıyor.
    Öyle birşey yokki. Şu arabaya uyan bu arabaya uyan kit diye birşey yok. Paraya göre kit var. Sen kalkıp kimin ürettiği belli olmayan anadolu'nun kara bağrından kopmuş bir kiti ucuz diye alıyorsan bunun ucuzluğunun sonuçlarını er ya da geç yaşarsın. O da senin paranla dizilere sponsor olup yeni kurbanlar avlar.

Aracın bulunduğu ilde en iyi LPG ustası kim ise onun taktığı kiti taktırın. Ama bunu yaparkende takan adamın her kararını sorgulamaktan geri kalmayın. Atıyorum adam iyi ustadır da A marka kitin dağıtıcısı/üreticisi ile arasında bir anlaşma olduğu için o markayı tavsiye ediyorsa onu da taktırmayın.

Bu işin referans noktaları belli. Üst gurupta Prins ve Teleflex var. LPi o gruba girmeye çalışıyor fiyatlarını ona göre konumlandırıyorlar ama bu onlarla aynı kalitede olduğu anlamına gelmiyor tabi.
    Orta grupta başı BRC çekiyor işte. Birde kahvecilerin getirdiklei markalar var.
    Alt grupta da atiker falan filan..

Bu işte ne kadar para o kadar fiki fiki işliyor. Aynı durum işçiliktede geçerli.
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alfa romeo 147 + mavi denizler brc
    bizzat kullandığım için söylüyorum gayet güzel ve sorunsuz aklında soru işareti kalmasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sevgili merruse atiker den bahsetmedim ki anadolunun bağrından gelenlere kucak açayım ki ben taktırsam prins taktırır geçerim. arkadaşım brc civarını istiyor önceden de belirttiğim gibi ama brc den sorun yaşayanları okudukça arkadaşıma sadece yardımcı olduğum icin ince elemek zorundayım. brc sınıfından bir marka sormuştum. lavato vay efendim zavoli işte mtm de sanırım brc nin markasız hali.. bunlar yani.. yoksa atiker in ümraniye de yapılan selenoid valflerinden haberim var hocam

@drummer

ibre orayı gösteriyor gibi .. en azından sorun halinde bolge ana bayii ile muhattap olmak var işin ucunda. ve brc nin yaygın servis ve yedek parçası beni bunu önermeye itiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel kardeşim (kardeşim yazıyorum zira 10 yaş var. Kötü niyet yok) ben orada o cümleyi sarfederken sen ben o düşünerek yazmadım. Genele yazmıştım.
    Yukarıda da yazdığım gibi aralarında uçurum bir fark yok. Verdiğin para karşılığında mal satın alıyorsun. Yani 1500 +/- 100 lira gibi bir maliyet söz konusu ise aldığın mallar arasında farkta o kadar. Yani aynı fiyat bandında olan malların kaliteleride aşağı yukarı aynı. Kit'in adının ne olduğunun pek bir önemi yok bu bağlamda.

Üsttekilerde ne var? (2000 +/- 100) Örneğin prinslerin enjektörleri (aslında enjektör kelimesi yanlış zira gaz akışından bahsediyoruz. Dolayısı ile valf demek daha doğru) khein (japon malı gayet kaliteli) vaporizerleri adam gibi lineer çıktı verebiliyor falan filan. Teleflex (bununda adı artık teleflex değil GFi) enjektör açılma süreleri gayet kısa ve sorunsuz..

Kısacası BRC ya da Romano arasında çok büyük bir fark yok. Aynı KME ile atiker arasında da olmadığı gibi. Dolayısı ile burada markadan çok takan adamın becerisi öne çıkıyor. Dolayısı ile ben olsam Ankarada müşteri ilişkisi iyi olan işini de bilen bir adam bulup onun kitini taktırmayı tercih ederdim. Çrneğin BRC nin ankarada epey ismi geçen bir bayiisi var ise onu tercih ederdim. Prins içind ebildiğim kadaır ile iki tane bayii var. teleflex in dist zaten ankarada.. vs vs vs... Önemli olan sorun çıktığında ne olacağı olduğuna göre burada nispeten kurumsalmış gibi davranan birini bulmakta fayda var.
    Umarım bu sefer anlatabilmişimdir..

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunların en komiği vialle aslında. İnsanların okumamasını gayet iyi kullanıyorlar. Tutturmuşlar bir likit püskürtme diye.. Adamların web sitesine girip okuduğunda sanırsın ki bunlar benzin enjektörleri ile sıvı fazda LPG püskürtüyorlar. Bunu açıkca yazmıyorlar elbet ama adamların yazdığından bu çıkıyor. Oysa alakası yok. Adamlar enjektöre kadar LPG yi sıvı halde getirip oradan manifolta püskürtüyorlar. İşin komik tarafı websitelerindeki resime baktığında enjektörün nal gibi gözüktüğü yer süpaplardan epeyce uzak. Aradım bi bayiilerini ne iş falan diye, enjektörün ucuna hortum takıp LPG yi süpapa yakın yere taşıyorlarmış. E manifoltun içindeki havanın ısısı 40-50 dereceleri rahat rahat buluyor zaten. LPG de 20 derece civarında gaza dönüştüğüne göre süpapa varmadan zaten gaz fazına dönüyor demektir. Bu bağlamda adamların yaptığının herhangibir mantıklı açıklaması kalmıyor. Vaporizerden kurtulmuş oluyorlar sadece..

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladım hocam teşekkürler bilgiler için.. ben de sizinle aynı kanıdaydım işte. sorun olursa muhattap olacak ve bu muhattaplığı adam gibi yerine getirecek bir yer ki arkadaşımın seçtiği lpg kiti segmentinde brc öne çıkıyor gibi. ve onun iç anadolu ana bayiisi veya işte büyük çaplı bayiisi diyelim olan yer çıkıyor.

segment aynı ama marka farklı olunca bazen bazı şeyler farkedebiliyor. misal ata.. servisinde aynı segmentin brc markasını degil zavoli markasını önermişler.. mesela benim aklımda kalan bir bilgi zavolinin de atiker gibi selenoid valf kullandığı. brc gibi enjektör kullanmadığı. tamam benzin değil sıvılaştırılmış petrol gazından bahsediyoruz ama işte en azından iki farklı tipte valf diyelim dilerseniz. işte belki bu yüzden zavoli öneriliyordur ustalar tarafından. hani alfalar brc nin kullandığı mtm enjektörlerine/valflerine daha sevimsiz cevaplar veriyorken zavolinin (yanlış hatırlamıyorsam) valflerinde daha sorunsuz günler geçiriyorlar gibi bir trick olabilir.

bakalım artık önümüzdeki günlerde arkadaşım bi karar verir sizin de verdiğiniz bu bilgiler ışığında ve bir sonuca varır. tekrar teşekkürler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)