Cevap : Lpg de çalışırken Benzin pompasını durdurma..
Bu linkte bir arkadaş kendimiz yapabileceğimiz basit bir elektronik devre ile lpg ye geçiş yapıldığında benzin pompasını nasıl durdurulacağını açıklamış.
Cevap : Lpg de çalışırken Benzin pompasını durdurma..
Bu linkte bir arkadaş kendimiz yapabileceğimiz basit bir elektronik devre ile lpg ye geçiş yapıldığında benzin pompasını nasıl durdurulacağını açıklamış.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Cok takma kafana olmayan benzinle ne kadar havay ucabilirsin kicakmalarda bu problemin oldugunu duymustum bende, ceyrek depo alti uzun sure kullanan arkadaslarim oldu walbroyu
![]()
walbro ile alakasi yok tamamen gaz sisteminden kaynaklaniyor, belli ki pompa tamamen kuru calismis lpg de devreden cikmadigi icin. lpg bile kullaniyor olsaniz depoda devamli benzin olmak zorunda. bence pompayi devre disi biraktirma elektrik tesisatini kurcalatma yarin birgun cok ugrasirsin, onun yerine benzin olsun depoda bu kadar basit.
Guc;
Bilgi ve Tecrubedir.
benzin pompanı kapatacak bir devreye ihtiyacın yok aslında. kendin elinle bir switch vasıtasıyla yapabilrisin bunu. deponu dolu tutmakta cozum değil. depoda uzuns ure duran benzinin kalitesi duseceginden ve gereksiz agırlık tasımıs olacagından cok iyi bi çözüm değil.
Genelde yarış otomobillerinde FIA'ya uyarlı olanlarda, pompa ayrı bir switch e bağlı değil miydi ? Rally garajlarına giderseniz bu konuda yardım edebilirler.. Şahsen biraz eski bir otomobil alırsam, göğüsüne kıyabileceğim, Elektrik, benzin pompası ve marş için ayrı düğmeler yaptırmak istiyormbir de sigorta.. hani çekiyorlar ya kaza anında falan.. gerçi onda yandaki arkadaş ibnelik yapıp yolda çekerse sıkıntı olur
![]()
doush
Benzin sistemindeki o-ring ve hortumlarin sertlesip sizinti veya kacak yapmamasi icin devamli benzin ile calismasi lazim. Benzinin icinde bir miktar yaglayici ozellige sahip kimyasallar ve yag vardir. Uzun sure benzinsiz calisip ozellikle isiya maruz kalan hortumlarda catlama olur.
Guc;
Bilgi ve Tecrubedir.
bunun walbro ile alakası yok bmw 3 kez yaktım pompayı en son yaktıgımda çok ucuz kurtarmıstım bende pompanın kapagını acında deponun yanıktan dumanla doldugunu gordum. lanet ettim gittim orjinal pompa aldım on/off tuşu koydum kendim pompaya benzin azaldıgında kapatıyodum. benzin alınca acıyodum geçici bir çozum oldu.
geçmiş olsun..
bencede bunun popmpayla bi alakası yok surekli lpg de calısan arabaya benzin alma ihtiyacı duyulmamış bu yuzdende benzin akısı olmadıgından pompa cortlamıs olmalı.
bi sekilde pompayı devre dısı bırakmak lazım yoksa yine aynı problemi yasayabilirsin...
Polo gti 2.43.85 best
Octavia vRS 2.38.40 best
Polo gti 56.8 best ''korfez''
Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
Bulut Elektrik
mantik olarak haklisin fakat teknik olarak atladigin birkac nokta var erhan,
pompayi kapatsanda manifold vakumu ile canisterden benzin buhari emiliyor, dolayisiyla depodadaki negatif basinc ile benzin geri donusten depoya gelir ve pompada basmadigi icin benzinsiz kalir tesisat.
senin mantigin atmosferik ve geri donussuz sistemler icin dogru fakat turbo araclarin bircogu yukarda belirttigim sistemle calisir.
Guc;
Bilgi ve Tecrubedir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)