yani mantıken bencede aslında pert araç satılırken satışa not düşülmeli alan kişi için.
ama bu davalar bence karışık olur yani karşı tarafın bildiği bilmediği konusundaki şüpheler filan bu dava çok uzun sürer kimin kazanacağınında kesini yok.
hukukda bazı şeyler hariç ne kesinki bunun sonucu kesin olsun. yani kesin şöyle olur diyemeyiz. kazanan örnekler var ama kazanamayanlarda var yani.
ama bu arkadaşın olayında bence kesin perti varmı yokmu teyit etsinler araştırsınlar. varsa onlarda eski sahibine dönüş yapsın byle böyle şimdi adam bana dava açıyor bende sana açmak zorunda kalıcam gel anlaşalım bu adamın masrafını karşılayalım pert kayıtlı olduğunu bildiğine dair imzalı kağıt alalım diyip
bu şekilde halletseler yıllarca mahkemede sürünmeseler. daha mantıklı değilmi ?
ben mesela arabamı tamir ettirmiştim. kazalı olduğunu bilerek sahibi almıştı. sonra 1 ay geçti ekspertiz yaptırdı airbaglerin tamir edilmediğini dalavereyle lambanın söndürüldüğünü filan servis tespit etmiş.
ben gidip tamir eden şirketten paramı alamadım ama adamlara 3 milyar filan bi para verdim.
çünkü benim hatam değil ama benden alan adamında hatası değilki bu ? sonuçta ben bilmiyordum desemde ne fayda o adamı madur etmiş oluyorum bilmediğim için. dolayısıyla tazmin ettim mahkemelik olmadan.
sizde öyle yapın eski sahibine dönüş yapın biraz zorlayın kibarca.
hani ben beni dolandıran o servisten fatura almadım diye madur oldum ispatlayamadım beni dolandırdıklarını ama ben aracı sattığım adamı madur etmedim.
sizde etmeyin kimseyi madur mutlaka başka yerden çıkar acısı.
o yüzden eski sahibinede dönün anlaşın uzlaşın bi şekilde
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
biz o zaman aracı sattığımız kişiule oturup konuşsak 3-5 neyse verip bide kağıt imzalatak pert kayıtlı aracı bilerek aldım vs die sıkıntı olmaz dimi
İyide kazalı bu araç diyede kagıt imzalatması gerekir o zaman çünkü karşıdaki bilmeden ayıplı mal almış oluyo. Çok saçma bi olaymış cidden. Aklım almadı.![]()
biz ona büyük ihtimal kazanır diyelim hukuk işi hiç belli olmaz. ama kesin değil.
benim tavsiyem daha mantıklı değilmi sencede ? yani aralarında halletmeye anlaşmaya çalışsalar eski sahibinede dönseler onlada anlaşmaya çalışıp ortaklaşa halletmeye çalışsalarda uğraşmasalar daha iyi olmazmı?
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
yarın bi avukata gidip danısalım bakalım sonuc ne olacak.
ya burda neden 2. sahibi madur oluyor ben onu anlamadım
burda aracı ilk olarak pert satana kadar gidilmesi gerekmiyormu mahkemede
eğer illa pert vs gibi bi kağıt imzalanması gerekiyorsa 2. sahibide imzalamamış olucakki aynı durum soz konusu oluyor ?
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
bence olay çek olayında ki gibi olmalı herkes birbirine dönüp pert edene kadar gitmeli son satan neden suçlu oluyor.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)