tamam dadlım :D
kanka hiç birşey yazmıyor internetten baktığım için sülüsü almadım daha :D
Printable View
Muştu ben sana ne diyim ya :) , Ne yapıyorsan yap İzmir Foçaya düşme, Gemilere düşme. Her türlü çakallığı yap yazıcı şöför posta vs.vs. bişeyler olmaya çalış en olmadı mal muhafız ol çapraz tut yat uyu sonra yine çapraz biter gider askerlik.
Hayirli teskereler:)
mustu abi gün belli oldu kutlama ne zaman?
hayırlı tezkereler ,, bildiğim kadarıyla aşırı rahat bir yer (:
Bir arkadaşım daha bi kaç ay önce acemiliğini orada yaptı. Herkes çok rahat yer dedi ama öyle olmadı abi diyordu. Sonuçta ne beklediğine de bağlı olay :)
İskenderunda 2 sene önce yakın bir arkadaşım astsubay olarak görev yaptı. İskenderunu ona sormuştum ben diğer arkadaşım için denizcinin en rahat askerlik yapabileceği yerlerden biri, kıyak yere düşmüş demişti.
Olay yerle değil komutanla alakalı biraz
Şimdiden hayırlı teskereler.
Muştunu askere gidiş sebebiyle forumun 1dk saygı duruşuna davet ediyorm :D ülkemiz için önemli bir an :D
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız bitirmen dileğiyle... Dedikleri gibi mekandan çok çalıştığın kişiler önemli...
Hayırlı tezkereler :D
sımdı mustu 19 yasındaki eğitim çavusuna komutanım diycek , sonra çiş yapmak su içmek vb şeyler için parmak kaldırıp izin istiycek.. 19 yasındaki çavuştan istikamet yiycek surun diyicekelr. yeri gelicek bağırıcak vs vs.
çok zor özellikle acemi birliği.. alıştıktan sonra koymuyor bişey.
kanka hayırlısı neyse o olsun
Mustafa şakası bi yana iskenderunu anlatayım bundan 11 sene öncesi ile şimdi ne dğeişti bilemem oralarda.
1- İnzibat otogarda asker arar dikkat etmek lazım, Kafayı kestirip gidersen indiğinde gezinemeden alırlar. Ben 1 gün erken gittim bi gece kaldım otelde zevkli oluyor :)
2- Yanında traş jilet kolonya vs.vs. bi *** götürmene gerek yok döner sermaye olsun diye zaten paket halinde satıyorlar. Götürenlerde kapıda hepsini teslime diyor içeri almıyorlar.
3- Uzun bi melbusat dosyalama donla gezme günü geçireceksin pipiye bakıyorlar orda sağ sol kontrol devam.
4- Bölükler oluşuyor genelde teslim sırasına göre bölüklere yerleşirsin örnek sabah 9 da teslim olan 2. bölük öğlen 3 de teslim olan 4. bölük vs.vs.
5- İlk banyonu 3-4 gün sonra yapacaksın oda 5 dk var yok.Burdan etek traşlarını ol öyle git leş kokmasın oran buran.
6- Yanına çok fazla para alma ilk 10 gün fırtına gibi geçecek nerde yatacağını bile bilemiyebilirsin bi süre bi bakmışsın gece 4 de halen dışarda çömelik vaziyette bekliyorsun.İşlemler vs.vs.
7- Pırsık kalma duruş hep net olsun orda acemi iken bile hemen seçerler kısmet.
8- Sen ordaki pekçok insanın abisinden yaşlısın onuda göz önünde bulundur.
9- Çok bot çalarlar kep çalarlar dikkat et bunun adı yer değiştirmedir. Çarpılma.
10- Askeriyede para toplama tekniklerinin en başında eğlenceler gelir bende acemi yetiştiriyordum artık her hafta dansöz görmek başka bi duygu. Paranı dikkatli harca her eğlenceye kafadan girme.
11- Sağlığına dikkat et çaylar musluktan akar hijyen arama ayaklarını sabunsuz yıka mantar olmasın. Çoraplarını her akşam yıka sabunsuz.
Söylediğim gibi bunlar aklıma gelenler dahada yazarım sonra.
Muştu hayırlı teskereler kardeşim
mustafa şimdiden hayırlı teskereler.sağ salim git sağ salim dön inşallah hayırlısıyla
türlü işkenceler seni bekliyor kardeşim :D heleki karınca yürüyüşü yaptırırlarsa kolun bacağın tutmaz artık :D
Hayırlı tezkereler abi.
eueuheuhe :D
moruk nizami 5 te güzel rakam senin kilona göre gerçekten :)
@mmustu
ya sen bitmişin istikamet istikametiniz dağılın marşş marşşş :D karşımda saf düzeninde toplann marşş marşşşş :D
Hayırlı teskereler abi:)
Samsunda 1 gün boyunca ağaca tekmil verip 1 hafta konuşamadığımı bilirim :D
Samsunda Esentepede acemilik 75 gün sürmüştü.
8'den az çeken çarşıya çıkamıyordu. 6 çektim 1 hafta sonu çıkamadım. Hırsımdan c.tesi&pazar'ı ve tüm h.içini barfiks'de geçirdim Cuma günü 12 tane çektim çift çarşı aldım :D
Tabi tüm bunlar olduğu sırada ben 70 Kiloydum 1.82 boy :D
muştu hayırlı teskereler.Kuzenimde acemiliği senin gideceğin yerde yaptı.Şimdi istanbul beşiktaşta denizcilik müzesinde usta birliğinde.Darısı senin başına:D
335.kd olarak temmuz-ağustos arasında ordaydım :D çok sıcaktı o sıralar inşallah acemilikten sonra aynı yerde kalmazsın talim hocası olursan bu daha da kötü.Gömlek,pantolon,ayakkabı gezersin.Tüfekli,tüfeksiz idman serisinden başka hareket etmezsin :).(Ceza olarak ördek yürüyüşü meşurdur :) ).Kısaca diğer yerlere göre rahattır.Usta olarak gölcük,marmaris-aksaz(ben burda yapmıştım.),foçaya(biraz zordur:D) düşebilirsin.Ama önemli olan nereye gitceğin değil görev yerinin ne olduğu önemlidir.Gemiye düşersen zordur.Devrecilik vardır,yatacağın yeri görünce :eek: böle olabilirsin.Uzun sefere çıkarsan farklı yerler görürsün,kazanç sağlarsın.Ama gemi değilde karada olmak daha iyidir.Ama yine de bahriyeli olmak diğerlerine göre avantajlıdır.;)
Kanka hayirlisiyla git gel :)
hayırlı teskereler kardes....ne cok akıllı ol ne de cok salak ıkısının arasında olmaya bak...her ıse gonullu ısterler olmayınca kendılerı secerler...sen bır kac gonullu ıse katıl sonra ıstesende senı almazlar cok calısıyorsun baskası gelsın dıye;) ortama ayak uydur mıllet arazıyse sende arazı ol:icon_tup:
bu mutlu haberin şerefine forumda 4 günlük kutlama yapıcaz :D
Oto sanayii lerinden gelen son habere göre
Rektefiyecilerde bir hareket
Ustalarda bir kıprıdanma olmuş herkes tezgah altından blokları çıkartıyormuş
saldırıya uğrayan yerde ben askerlik yapmıştım muştu abinin gideceği yer ile arasında 3-4 km var abi cehennem sıcağına neme biraz zor alışacaksın ama yinede denizci olman çok güzel gideceğin bilirlik içinde çok büyük bir askeri hastane de var çok büyük bir yer tam karşında yarık kaya var tepede radar var büyük bir ihtimal oraya gittiğinde radar tepesinde kar vardır :D yemek felsefesi yok döneri meşhur iskenderunun bide künefe yersin :) deniz kenarına gidiyorsun ama ben 14 ay askerlik yaptım adam gibi balık yediğimi hatırlamıyorum :) hayırlı olsun abi şimdiden hayırlı terhisler denizci olman güzel bir şans ...
hayırlı teskerler