User Tag List

Sayfa 20/56 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon
1061 sonuçtan 362 ile 380 arası

Konu: Kimlerin Akvaryumu var ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile

arkadaşlar merhaba ne zamandır niyet ediyordum en sonunda başlangıç olarak 65x35x40 ölçülerinde hesaplarıma göre de 85-90 litre olması gerekiyor bir akvaryum aldım. İçinde 100 w ısıtıcı, atman filtre , zeminde kum üstüne küçük beyaz çakıl serptim. ışıklandırma olarak su içinde durabilen neon tarzı mor bir ışık koydum. genel oalrak incelediğimde forumlarda tatlı su balığı olarak ciklet grubu ağırlıkta. ne gibi bir kombinasyon yaratabilirm hangi cisnleri beraber yaşatabilirm konusunda kafamda soru işaretleri var. balıkalrın renkleri konusnda düz değilde nasıl diyeyim fosforlu renklerde bir balık kombinasyonu kurmnak istiyorum bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orkuteren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba ne zamandır niyet ediyordum en sonunda başlangıç olarak 65x35x40 ölçülerinde hesaplarıma göre de 85-90 litre olması gerekiyor bir akvaryum aldım. İçinde 100 w ısıtıcı, atman filtre , zeminde kum üstüne küçük beyaz çakıl serptim. ışıklandırma olarak su içinde durabilen neon tarzı mor bir ışık koydum. genel oalrak incelediğimde forumlarda tatlı su balığı olarak ciklet grubu ağırlıkta. ne gibi bir kombinasyon yaratabilirm hangi cisnleri beraber yaşatabilirm konusunda kafamda soru işaretleri var. balıkalrın renkleri konusnda düz değilde nasıl diyeyim fosforlu renklerde bir balık kombinasyonu kurmnak istiyorum bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
    Akvaryuma balık koymadan önce suyunu doldur filtre açık olacak şekilde Azoo Aquaguard su hazirliyicisi al ve yarım kapak içine dök. 1 hafta boyunca bu şekilde içinde balık olmadan çalıştır.

Işık olarak su icinde neon degil akvaryumun üzerine koyabileceğin bir armatürle ışıklandırmayı sağla.

Balık olarak cichlid bakmak istiyosan ilerde büyüdüklerinde sıkıntı yaşarsın 91lt akvaryumda. Yavru olarak alacağın tür ve adet sayısını ilerde azaltman gerekir.

Fosforlu balik olarak sana tavsiye edebilecegim iceman yavruları alabilirsin.
    iyi Arabalar Sizi "A" Noktasindan "B" Noktasina Ulastirir.Harika Arabalar ise ,Onlar Sadece Basinizi Belaya Sokar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgiler için tşkler akvaryumum hazır şekilde 4-5 gündür hava motoru ile destekledim ısısıda 25 derecede ayarlı su düzenleyicisi ve dezenfektan işlemlerini uyguladım. Netten biraz inceledim balıkları az çok kafama yatanlar kardinal neon tetra, green neon tetra, colisa liali gromi , aqua neu gromi bunlardan bi kombinasyon yapsam birlikte yaşam ihtimalleri var mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o bahsettigin balıkların cichlidle alakası yok.Bahsettigin guramiler labirentli baliklardir yani oksijensiz suda bile yaşarlar. Tetra türleriylede bakabilirsin.Neonla sorun olmaz. Guramilerden yavru almaya niyetin varsa yumurtladiktan sonra disileri ayirman gerekecek. İlk akvaryum tecruben icin biraz yorabilir seni.O baliklari beslemek istersende ayrica hafif bakimi kolay bitkiler koyman gerekecek.Bitki icin de kumunu degistirmen gerekli.
    iyi Arabalar Sizi "A" Noktasindan "B" Noktasina Ulastirir.Harika Arabalar ise ,Onlar Sadece Basinizi Belaya Sokar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında bi komşumuz yunus yetiştiriyor orj f1 olduğunu söyledi onlardan almaya niyetliydim ama eşimde yunusların şekil şemallerini beğenmedi.balıklardan yavru alma gibi bir niyetim yok aslında sadece dediğim gibi dekor amaçlı kurdum akvaryumu eşim ve benim istediğim biraz farklı balıklar ve dikkat çeken türden bişeyler istiyorum tabi bütçe konusunuda atlamamak lazım ...

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akvaryum malzelerini ve balıklarını satmak isteyen olursa bu aralar dolduracagım akvaryumuma alacagım malzemeleri va balıkları yabancıya gitmemmesi açısından sitedeki arkadaşlardan alabilirim site üyelerine özel fiyatlarla tabiki
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilangi kolonim var düşünersen satabilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk defa duydum nasıl bir balık resmi varmı
    Gerçi kusura bakmayın yazmayı unuttum lepistes,kılıç,çöpçü,vatos,o tarz balıklar düşünüyorum
    ufak olucak yani balıklar ve çeşit çok olacak
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyaz prenses, sarı prenses, mavi prenses ve engean nickli arkadaşım paylaştığı fotolardaki son fotodaki balıktan çifter tane aldım + olarakta asrtronot türü oluyor sanırım siyah üzerine turuncu benekli birde turuncu tonlarında aynı büyüklükte aldım. İlk gün tecrübem beyaz prensesin bütün balıkaları kovalaması sanırım onu akvaryumdan şutlucam

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende akvaryumun eksiklerini gidermeye başlıyorumda

bana çok büyümeyecek cins tavsiyesi verebilirmisiniz

en son yunus falan baktım çok aşırı buyuyorlar

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orkuteren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyaz prenses, sarı prenses, mavi prenses ve engean nickli arkadaşım paylaştığı fotolardaki son fotodaki balıktan çifter tane aldım + olarakta asrtronot türü oluyor sanırım siyah üzerine turuncu benekli birde turuncu tonlarında aynı büyüklükte aldım. İlk gün tecrübem beyaz prensesin bütün balıkaları kovalaması sanırım onu akvaryumdan şutlucam
    Beyaz prenses agresif balıktır. Onu verip yerine iceman alın. Astronot o balıklarla bakamazsınız aşırı hızlı büyür astronot.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende akvaryumun eksiklerini gidermeye başlıyorumda

bana çok büyümeyecek cins tavsiyesi verebilirmisiniz

en son yunus falan baktım çok aşırı buyuyorlar
    Akvaryumun dekoru şartları uygunsa tetra grubuna gecebilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı a.L.i Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akvaryumun dekoru şartları uygunsa tetra grubuna gecebilirsin.
    akvaryumda bitki yok akvaryumun dibi mercan kırığı tuzlu su idi yıllar once akvaryumum o şekilde kayalık vs

sanırım tetra için kum ve bitkilere ihtiyacım olucak aslında bitkilerde çok güzel goruntuye sahip ama bilemiyorum uğraştırrmı beni daha çok

135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kumu siyah hagen kumla degistir buyuk degilse akvaryumun. Basit bi kac bitki aldiktan sonra ısıklandırman iyiyse bitkiler büyür kendi kendine. Büyüyenleri budar ekersin tekrar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 lt falan sanırım akvaryum tam hesaplamadım

ışıklandırmamı değiştiriyorum şuan led doşuyorum 2 sıra beyaz 1 mavi 1 kırmızı koyucam sanırım bitkileri herturlu büyütür cinse karar verisem dediğin gibi kumdan başlarım değişkliğe

mücevher balığı hakkında bilgisi olan varmı ? çok büyümeyen bir cinsmiş ?

135
    ├┼┼╕
    246R

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslan, lepisteslerin yanına mutlaka cüce lepistesleden al. benim dişi lepisteslerin alayını döllemiş ve inanılmaz güzel renkte yavrular çıktı ortaya. dişilerin yanından saniye ayrılmıyordu bacaksızlar.

Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk defa duydum nasıl bir balık resmi varmı
    Gerçi kusura bakmayın yazmayı unuttum lepistes,kılıç,çöpçü,vatos,o tarz balıklar düşünüyorum
    ufak olucak yani balıklar ve çeşit çok olacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Timur abi satılıksa yavrular sendende alabilirim yabancıya gitmesin deiğim tarzlarda balık besleyecegim zaten
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akvaryum malzelerini ve balıklarını satmak isteyen olursa bu aralar dolduracagım akvaryumuma alacagım malzemeleri va balıkları yabancıya gitmemmesi açısından sitedeki arkadaşlardan alabilirim site üyelerine özel fiyatlarla tabiki
    aslan abı benım malawı cıkletlerden yaklasık 10 tane flan akvaryumdan cıkartacagım. ewler yakın sayılır, eger malawi düşünürsen gel akvaryumumu yakından gör, ayarlarız bşeyler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)