frontaza lar brundi cinsi. bant yapılarına bakılırsa gayet sağlıklı gözüküyorlar. tankın içinde başka ırk göremedim ama varsa da ayırmanı tavsiye ederim. frontoza dibe düşen yemleri yediği için diğer ırklar havada kapar yerde yem bulamadıkları için sağlıklı beslenemezler. ayrıca soğuk kanlı ve çok oyuncu değil hatta baya korkak sayılırlar. özellikle ışık açıp kapatırken ani zıplamaları çok olur. biraz daha büyüdüklerinde tankın üstünü kapalı tutmanı tavsiye ederim ben iki adet kayıp verdim tankın dışına düşüp öldüler![]()
birden fazla değişik yem verin ve dip çekimini ürkütmeden sakince yapın. anında sterse girip yemeden içmeden kesilirler renkleri koyulaşır ve sahibini de üzülür![]()
bakımı sabır isteyen üretimi uzun vadeli bir olaydır ama bu balıklardan sonra tatlı su tankında başka balık beslemek istemiyebilirsin. toplam sayı fotolarda gözüken kadar ise biraz daha yavru takviyesi yapmanı tavsiye ederim. bu boyda dişi erkek ayırımı yapmak zor olduğu için ilerde dişi sayısını tutturup koloni oluşturabilmek için önemli.