Akvaryum dediğin zaman akan sular durur
Malavi Biyotop;
Yavru Malavi Tankı;
Bitkili Lepistes Biyotop;
Akvaryum dediğin zaman akan sular durur
Malavi Biyotop;
Yavru Malavi Tankı;
Bitkili Lepistes Biyotop;
+
=
Merhaba arkadaşlar, ben kısaca bu hobiye nasıl başladığımı anlatıp 1-2 tane de soru soracağım bu konuda çok yeniyim çünkü
İlk başta duvara asılan fanuslardan alıp 1-2 japon beslemeyi denedim 1 haftada öldüler, sonra 70 cm lik bi akvaryum aldım o fanustan sonra gözüme bayağı büyük gelmiştiamaç üretmek değilde görsellik olduğu için çeşit olsun dedim. Melek, japon, moly, çöpçü, vatos aldım 1-2 mango kökü ve anubias bitki koydum bence mutlu mesut yaşıyolar
![]()
Şimdi ise 150x50x60 cm. ölçülerinde 450 litre civarı bi akvaryum aldım içinde sarı prenses, beyaz prenses, papağan ciklet, demasoni, auratus, vatos, blue akara, kedi balığı, makrakanta yani ciklet türü balıkları var.(toplam 25 tane falan) Akvaryum büyük olduğu için daha cok büyük balık beslemek istiyorum görüntü daha güzel oluyo bence. Dün petshopları dolaşırken 30-40 cm kadar iki tane piranha gördüm şimdi araştırdım biraz, gördüklerim pacu sanırım. Bulundukları akvaryumda 1-2 tane ciklet de vardı onlarla birlikte yaşayabildiğini söylediler sadece ölü balık attığımda yiyolar canlılara bişey yapmıyolar dediler. Otçulmuşlar sanırım. Ben bu balıkları almak istiyorum ama cikletlerimin olduğu akvaryuma koysam onlara zarar verirlermi daha önce besleyen arkadaşlar bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim.
Fotoğrafları yakında yükleyeceğim![]()
Benim akvaryumuda daha yeni oturttum
Olcuden emin dedilim 120x60x60 olmasi lazim yada biraz buyuk olabilir
Suan 4 frontozayi buna aktardim sanki okyanusta yuzuyorlar![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
bugun resimledim sonunda yeni akvaryumumu tuzlu su oncesi frontozolarım
![]()
135
├┼┼╕
246R
arkadaşlar çalışma odama bir tane akvaryum yapmak istiyorum maksimum 20 litreye kadar yer ayırabilirim nette gezinirken nano resif diye bişey gördüm acaba bu hacimde yapmak kötü mü olur ?? ve maliyet ne kadar tutar bir fikriniz var mı, bu arada akvaryum tecrübem vazodaki 3 japon balığından ibaretolmadı biraz daha tecrübe kazan derseniz önce tatlı su yapıp sonradan tuzlu suyada çevirebilirim ama gereken parçalar hakkında hiç bir bilgim yok malesef ne önerirsiniz
![]()
Akvaryumu verdim fanusta besliyorum birtane japon adi kefal fakat 1.5 senedir ölmedi alip uzun yolada gittim hayvan sallana sallana bi hal oldu uskudar sahilde gezmeye cikardim ölmedi beraber rolle çiktik hala ölmedi 1 2 ay yasamiyomuydu ya bunlar![]()
tank tuzlu su düşünülerek yapıldı fakat şuan tatlı su koydum frontoza var içerisinde
okulu işi hafifletip vakit bulduğum an tuzlu su hazırlıklarına başlayacam
zaten şuan aydınlatma,dalga motoru,protein skimer dışında bir eksiğim yok sump zaten sorunsuz işliyor akvaryumu çok beğendim genel olarak
bülentle en başında ilerde tuzlu suya geçicem şeklinde konuşmuştum , şuanki kum bile değişmeyecek aynı devam olucak![]()
135
├┼┼╕
246R
hehe yok kardesım bız uretıcı modunda bakmıyoruz evlat bıze onlarkantalambalar ve ıkolalar cok sukur yavru verdı ama onlarda aıleye katıldılar
![]()
hayırlı olsun
bende tuzlu suya geçme planları yapıyorum ciddi hevesim var vaktim yok one almaya çalışıyorum bir fırsatını bulsam çok iyi olucak![]()
135
├┼┼╕
246R
tuzlu suda korkcak bişey yok aslında, 1 kere düzen otursun tamamdırolabildiğince büyük tanka kurun yeter
tabi ne kadar büyük tank o kadar masraf
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)