Golf MK3 Sport - SATILDI.
Jetta MK3 1.9 TD- SATILDI.
Golf MK2 GTD...
-Ne Mutlu Türküm Diyene...
K.Atatürk.
Arkadaslar elimde 150*70 *50 boyutunda akvaryum ve masasi vardir isteyene ihtiyaci olan 0544 977 22 yetmisyedi bu numaradan yardimci olurum
Bizde 2 tane tank var zaten 150 ve 180 lik bi tane daha alabiliriz , aklima yatan ikinci el olursa oda olabilir
bende beta akvaryuma yaptırdığım 130*50*50 ölçülerinde sehpalı içerisinde ilangi kolonimin olduğu tankımı satmayı düşünüyorum tank şuan aktif halde isteyen görebilir
sump kullananlar varsa ekstra ozel tavsiyeler varmıdır ?
ufak ufak akvaryumu kurmaya başladım
bu arada Selçuk bulent ilgilendi sağolsun akvaryumu ona yaptırdımtuzlu suya hazırlık yaptım kısmetse ilerde çeviricem şimdilik sadece dolduruyorum
![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Sump basıcı motor için newjet 8000 öneririm.
Filtrasyon malzemesi olarakta ağırlıklı biyolojik malzeme olsun, eheim substart, seachem matrix, sera siporax gibi yüzey alanı geniş biyolojik filtrasyon malzemesi alabilirsin.
Sump hacmi çoksa geri kalan kısımda lav kırığı kullanabilirsin o da çok iyi bir yüzey alanına sahip doğal bir biyolojik filtrasyon malzemesi.
Sumpta genel yapılan hata önce mekanik filtrasyon yapılmasıdır. Aşağı inen pis su öncelikle biyolojik malzemeden geçmeli, baktirelerin beslenebilmesi için ardından küçük bir mekanik filtrasyon onun ardında kimyasal filtrsayon, aktif karbon vs. en son tekrar mekanik filtrasyon yaparak temiz suyun yukarı basılması gerek.
Anıl Atabey
157027432 ilan numarası yayına girer orda yazan fiyata bakmayın tech e özel fiyat yazarım ihtiyacı olanın işi görülsün
En sağdaki dar olan kısım ne için ?
Sump su seviyesi çok yukarda, motor durduğunda suyun taşmaması için gerekli hesaplar yapıldı mı? Birde deniz geçeceksen hiç tatlı suda zaman ve para kaybetme direk atla tuzlu suya zamanla yaparsın yavaş yavaş .. Tuzlu su için resif bölgesi forum u öneririm 2005 den beri resifin içindeyiz![]()
Anıl Atabey
son hazne normal şartlarda boş olucak su taşmasını minimuma indirmek için
şuan su yok içerisinde boş halini koydum sanırım ışık yansıması olmuş ama motor arıza dışında durmaz elektirk kesintileri için güç kaynağı mevcut olsada motor ustune 4 karış kadar su bırakıcak şekilde ayarlıcam yani taşmayacak kadar
tuzlu suya direk geçemem şuan var olan bir akvaryumumu buna aktarıyorum tuzlu su ile ilgilenicek en azından 5-6 ay kadar vaktim yok ilk akvaryumu yaptırdım devamı yavaş yavaş gelicek inş
dizilimde neye dikkat ediyim bu sump için
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Sump dizlimi için ilk göze lav kırığı orta göze siporax, eheim substrat falan karıştırabilirsin, sonrasına aktif karbon en son gözdede mekanik filtrasyon için sert sünger ve elyaf kullanabilirsin.
Deniz işini iyi araştırın derim, eminönünü akvaryumcularının lafıyla iş yapmamaya çalışın, istanbulda metehan var exoticmarines, dinçer var reefdreams, ekstrem akvaryum var bunlarla irtibata geçin yada direk resif bölgesinden araştırın, ekipmanları 2. el temin edin,
Genelde ilk önce eminönünü esnafına çarpılıp deniz işinden soğuyan çok hobici var.
Anıl Atabey
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)